Quantcast
Ποια είναι η σημασία της ημέρας που γεννήθηκες; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια είναι η σημασία της ημέρας που γεννήθηκες; Από την Μελίνα Φώφη.

Ποια είναι η σημασία της ημέρας που γεννήθηκες;

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός από πάρα πολλές προσεγγίσεις. Μία από αυτές, είναι και η ημέρα που γεννήθηκε. Κατά την παραδοσιακή αστρολογία, κάθε ημέρα έχει και έναν δικό της κυβερνήτη πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων τους Ήλιο και Σελήνη, που θεωρεί «φώτα» αν και σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Ήλιος είναι το ζωοποιό άστρο μας και η Σελήνη δορυφόρος της γης.

Πως η αστρολογία σε επηρεάζει ανάλογα με τη μέρα που γεννήθηκες;

Έτσι λοιπόν η Κυριακή ανήκει στον Ήλιο γι αυτό και εξακολουθούν πολλοί λαοί μέχρι σήμερα παραδοσιακά, να την αποκαλούν (Sunday), ημέρα του Ήλιου, ή αλλιώς μέρα χαράς και σκόλης.

Η Δευτέρα ανήκει στη Σελήνη, αφού συμμετέχει περισσότερο στη ροή της καθημερινότητας, ενώ ενισχύει τη συναισθηματική διαίσθηση.

Στη συνέχεια η Τρίτη έχει ως κυβερνήτη πλανήτη τον Άρη που της προσδίδει το χαρακτηριστικό της δυναμικής.

Μετά πάμε στην Τετάρτη, όπου κυβερνήτης πλανήτης της είναι ο Ερμής και θεωρητικά εκεί γεννήθηκαν οι περισσότερο επικοινωνιακούς χαρακτήρες.

Η Πέμπτη κυβερνάται από το Δία κάποιοι γεννήθηκαν σε μέρα αισιοδοξίας και τύχης.

Ενώ η Παρασκευή, ανήκει στην Αφροδίτη, σε μια ημέρα όπου γεννιούνται γοητευτικά πλάσματα.

Τέλος το Σάββατο κυβερνάται από τον Κρόνο, έναν πλανήτη που φτιάχνει στιβαρούς και σταθερούς χαρακτήρες.

Πάμε τώρα να δούμε μαζί, τις ποιότητες του κάθε χαρακτήρα, ανάλογα με τη μέρα που γεννήθηκε και ίσως κάπου εκεί να συναντήσεις των εαυτό σου.

Πως η μέρα που γεννήθηκες επηρεάζει τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής σου;

Αν έχεις γεννηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ, είσαι μια καλοσυνάτη ψυχή. Διαθέτεις θετική σκέψη, είσαι σίγουρα άτομο λαμπερό και αγαπητό. Δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις τίποτα, αφού τα πάντα τα καταφέρνεις μόνο σου σα μια ήρεμη και μεθοδική δύναμη. Σαν άτομο δημιουργικό και γενναιόδωρο, συμβαίνει συχνά να τραβάς το ενδιαφέρον των ανθρώπων ή να γίνεσαι η ψυχή της παρέας. Η αγάπη στο πρόσωπό σου βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της.

Αν έχεις γεννηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ, ξεχωρίζεις για την ευαισθησία και την αισθαντικότητά σου, ενώ ως άνθρωπος είσαι πάντα εκεί που σε χρειάζονται. Ενδιαφέρεσαι για τον πόνο του άλλου, ενώ στεναχωριέσαι όταν ακούς κακόβουλα σχόλια. Υποχωρείς έναντι της θέλησης των άλλων και για να μη χαλάσεις την ατμόσφαιρα με άσκοπες διαφωνίες όταν πιστεύεις πως πρέπει να προχωρήσει μια υπόθεση. Έχεις πλούσια φαντασία και αγαπάς το ρομαντισμό.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

Αν έχεις γεννηθεί την ΤΡΙΤΗ, είσαι περήφανος άνθρωπος και εκπέμπεις στο περιβάλλον σου ένα δυναμικό προφίλ. Ξέρεις να δίνεις τις μάχες σου με αποφασιστικότητα και υπηρετείς ότι και όποιον αγαπάς, με αυταπάρνηση. Δε φοβάσαι να τα βάλεις με τα δύσκολα ενώ οι άνθρωποι σε εκτιμούν για τη γενναιότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα σου. Δεν αντέχεις τη ρουτίνα ενώ είσαι λάτρης της περιπέτειας.

Αν έχεις γεννηθεί ΤΕΤΑΡΤΗ, διαθέτεις έναν σπουδαίο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ξέρεις να μιλάς στην γλώσσα και στο ύφος που καταλαβαίνει ο κάθε άνθρωπος κι έτσι καταφέρνεις να περνάς το δικό σου. Διαθέτεις σίγουρα ένα πολυμήχανο μυαλό, που βγάζει συχνά πολύ κόσμο από τη δύσκολη θέση, αφού μπορείς και βρίσκεις λύσεις, εκεί που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τέλος, κάνεις τα πάντα ή ότι μπορείς για να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα γύρω σου.

Αν έχεις την ΠΕΜΠΤΗ, είσαι η χαρά του σπιτιού. Διαθέτεις τσαγανό αλλά και βρίσκεις τους τρόπους να πετυχαίνεις το δικό σου. Η τύχη συνήθως βρίσκεται με το μέρος σου, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και να γνωρίζεις το πως να χρησιμοποιήσεις το αβαντάζ που σου χαρίζει. Είσαι ένα πλάσμα δημιουργικό, με έμπνευση και φαντασία. Σε χαρακτηρίζει η εντιμότητα στις σχέσεις σου, ο άμεσος λόγος και η αγάπη σου για τα ταξίδια, πραγματικά ή νοερά.

Αν έχεις γεννηθεί ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, είσαι μια έξυπνη και καπάτσα φατσούλα, που έχεις τον τρόπο με τα σκέρτσα σου να κατακτάς τους ανθρώπους που γνωρίζεις, ή να κάμπτεις τις αντιστάσεις που προσπαθούν να σου προβάλλουν. Το λεπτό σου γούστο και η φίνα συμπεριφορά σου δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Είσαι ένα πλάσμα αισθησιακό και ταυτόχρονα τρυφερό, ένας μαλακός χαρακτήρας και σίγουρα αρκετά διπλωματικός.

Αν έχεις γεννηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ, οι συνάνθρωποί σου σε εκτιμούν, αφού με τον τρόπο που πορεύεσαι στη ζωή, δίνεις πραγματικά μαθήματα, γίνεσαι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είσαι άνθρωπος σοβαρός, υπεύθυνος, αλλά και μετρημένος. Οι πράξεις σου σε καμία περίπτωση δε διέπονται από επιπολαιότητα, ενώ παράλληλα μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου συναισθηματικά. Τέλος βάζεις πιο πάνω τα «πρέπει» και τους κοινωνικούς κανόνες από τα «θέλω» σου.

problepsi-me-1-euro