Quantcast
Οι λόγοι που τα ζώδια μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Οι λόγοι που τα ζώδια μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες, από την Μελίνα Φώφη.

Οι λόγοι που τα ζώδια μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες;

Αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του λέει μια παροιμία αλλά όλα βέβαια έχουν και ένα όριο. Κάποιοι φίλοι μας είναι πλάσματα αγαπημένα αλλά αποτελούν με το χαρακτήρα τους μεγάλο μπελά, ενώ κάποιοι άλλοι, σίγουρα δε θα ήθελαν ποτέ να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Τους αγαπάμε εξίσου, γιατί γνωρίζουν σημαντικές πτυχές της ζωής μας και αντίστροφα, γιατί μας έχουν σταθεί στα δύσκολα και στα εύκολα, γιατί μαζί τους νιώθουμε συναισθηματική ασφάλεια και γιατί είναι φίλοι μας, τι πιο σπουδαίο.

Ποια ελαττώματα του κολλητού/ής σου μπορεί να σε βάλουν σε μπελάδες;

Πάμε λοιπόν να διακρίνουμε μαζί ή να δικαιολογήσουμε, κάποια ελαττώματα των φίλων μας που μπορεί να μας βάζουν ακόμα και σε μπελάδες και τα οποία έχουν να κάνουν με το ζωδιακό τους χαρακτήρα.

*Φυσικά μην ξεχνάς να το διαβάζεις και ως ωροσκόπο!

ΚΡΙΟΣ

Αν υπάρχει κάποιος ζωδιακός χαρακτήρας, που δεν ελέγχει τον τόνο της φωνής του όπου κι αν βρίσκεται, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας Κριός, που λέει την άποψή του για όλα, με μια κρυφή, ή, φανερή  επιθυμία και να την επιβάλλει, είτε αυτή του ζητήθηκε να την πει, είτε όχι. Δεν είναι λίγες οι φορές που από δημόσιο βήμα βωμολοχεί, ούτε κι εκείνες που χρησιμοποιεί άκομψες φράσεις, ή προσβλητικές  για να κάνει κριτική. Γι αυτό και είναι από τα άτομα που οι άλλοι σε ρωτούν, γιατί να είναι φίλος σου. Γιατί απλά όταν θα πέσεις θα τρέξει πρώτος να σε σηκώσει, θα βάλει πλάτες για σένα ακόμα κι αν δεν είναι όλο το δίκιο με το μέρος σου, γιατί είναι γενναίος και μεγαλόκαρδος με όλους και γιατί ανήκει στους πιο έντιμους κι ευθείς χαρακτήρες του ζωδιακού.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι τόσο ισχυρογνώμον που δεν ακούει κανέναν ακόμα κι αν τον προειδοποιείς με καλή πρόθεση, ότι έτσι όπως πάει θα φάει το κεφάλι του. Μοιάζει σαν να μη στρίβει το τιμόνι της αντίληψής του, ενώ γίνεσαι εχθρός του, εάν του δηλώσεις ότι δε συμμερίζεσαι τις απόψεις και άρα δε θα προσαρμοστείς σε αυτές. Είναι ζηλιάρης και είρωνας κι αυτό το φωνάζει με  τη συμπεριφορά του, ειδικά εάν κάποιος έχει περισσότερα απ' κείνον. Γίνεται συχνά αυταρχικός και νευρικός, όταν κάποια πράγματα δε γίνονται όπως τα έχει αποφασίσει και προσπαθήσει να τα επιβάλλει, κυρίως στους δικούς του ανθρώπους. Κάποιοι τον λεν καλοπερασάκια και φαταούλα και απορούν με σένα γιατί τον έχεις φίλο. Γιατί δεν είναι επιπόλαιος, γιατί θα σου σταθεί σα βράχος και γιατί δε λέει και ξε-λέει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι κουτσομπόλης και συχνά πάει και χώνει τη μύτη του εκεί που δεν ορίζει. Μέγας Πινόκιο και παραμυθάς ολκής, ζει για να αφηγείται με λεκτικές υπερβολές περιστατικά που δε συνέβησαν ποτέ. Γνωρίζει λίγο από όλα αλλά τίποτα συγκεκριμένο και σε βάθος, ενώ είναι  ο τύπος που θα σε φορτώσει με πλήθος άχρηστων και αδιάφορων πληροφοριών, που μπορεί και να μη σε νοιάζουν. Δεν είναι να δίνεις βάση στην αξιοπιστία του, αφού μπορεί να δηλώσει υπέρμαχος μία θέσης, την οποία, λίγο αργότερα, να την αναιρέσει ανερυθρίαστα. Δε νιώθει που τελειώνει το αστείο και που ξεκινά το σοβαρό αλλά είναι φίλος σου γιατί είναι τελικά απλά ένα αιώνιο γελαστό παιδί, που θα κάνει τα πάντα για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και θα σου βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι σταματούν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι ότι γίνεται χειριστικός, καθώς έχει την ευκολία να αφουγκράζεται κάθε φορά τη συναισθηματική σου κατάσταση και έχοντας τον τρόπο να παίζει με τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς σου. Διαθέτει δε μια ευδιάκριτη μνησικακία στις αντιδράσεις του, αφού φτάνει στο σημείο να θυμάται κάτι που μπορεί να του έκανε κάποιος κάπου κάποτε και να του το κρατάει άχτι για πάντα. Κάποιες φορές παλιμπαιδίζει εκνευριστικά και κάποιες άλλες σου κουνάει το δάχτυλο υιοθετώντας τις πιο συντηρητικές απόψεις που υπάρχουν. Είναι κυκλοθυμικός κι αλλάζει πιο συχνά διαθέσεις από ότι συναισθήματα. Τον έχεις φίλο γιατί για σένα έχει πάντα ανοιχτή μια αγκαλιά. Στη φωλιά του νιώθεις προστασία. Δε φοβάται να σου πει το σ αγαπώ και να το εννοεί.

ΛΕΩΝ

Καταρχάς έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, ενώ δεν έχει ιδέα για τα ελαττώματά του. Μπορεί να σου πει ας πούμε ότι φταίει αλλά θα φταίνε οι άλλοι που φταίει. Βάζει πρώτα τον εαυτό του, μετά το χάος και μετά το χάος όλα ξεκινάνε πάλι απ' τον εαυτό του. Είναι ισχυρογνώμον και πολλές φορές αμετακίνητος στις απόψεις του. Είναι ένας εκ των τριών μεγάλων νάρκισσων του ζωδιακού, τους επόμενους δύο θα τους δούμε παρακάτω. Πατάει επί πτωμάτων για να βγει στον αφρό. Αγαπάει το χρήμα και την επίδειξη. Την πατάει από τους «αυλικούς» του και δε βάζει μυαλό. Είναι φίλος όμως γιατί δεν ξέρει τι θα πει τσιγκουνιά. Ξέρει να παίρνει, όμως ξέρει εξίσου καλά και να προσφέρει. Αποτελεί σταθερή αξία για τη ζωή σου. Θα σε βοηθήσει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μπορεί να διαλέγει δεύτερους ρόλους αλλά εάν του πατήσεις την αξιοπρέπεια δε σε γλιτώνει από το στόμα του κανείς. Έχει μια καλή κουβέντα για τον καθένα αλλά έχει και μια κακή ισάριθμα. Είναι τρομερά υποχόνδριος και κατά φαντασίαν ασθενής. Είναι τόσο της υπηρεσίας που αγγίζει με ευκολία τα όρια του υποτακτικού. Δεν ξέρει τι θα πει να ζει κανείς «και» αυθόρμητα γιατί η ζωή είναι μικρή. Φοράει εύκολα στους άλλους ταμπέλες κι ιδιότητες. Κάνει διακρίσεις στο ποιος αξίζει την εμπιστοσύνη του και ποιος όχι ακόμα κι αν δεν έχει σχέση κάποιος με τη ροή της καθημερινότητάς του. Δεν είναι σπάνιο να καταλήγει με πολλές γάτες και σκύλους γιατί θεωρεί άσκοπες τις πολλές κοινωνικές επαφές. Τον αγαπάς όμως γιατί ορθά σε γειώνει όταν πρέπει και γιατί ότι σου πει θα είναι εντέλει σωστό.

ΖΥΓΟΣ

Δε θα καταλάβεις ποτέ, ούτε πως έχει τα πράγματα στο μυαλό του, ούτε ποια είναι τα «θέλω» και οι επιθυμίες του. Θα σε αφήσει να τα μαντέψεις να πω;  Πάντως στο όνομα της οποιασδήποτε αρμονίας, ηρεμίας και ησυχίας, είναι από εκείνους που εύκολα θα παραχώσουν κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα δε θα σχολιαστούν στην ώρα τους, με όποιες συνέπειες συνεπάγονται από αυτό. Δε διεκδικεί ποτέ το δίκιο του. Αντίθετα βάζει άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Λέει παντού το «σ αγαπώ», ή ότι άλλο θα τον έκανε αγαπητό στο κοινό του. Ψάχνει για την επιβεβαίωση και διατηρεί πάντοτε σχέσεις με τους πρώην ή τις πρώην του.  Είναι νάρκισσος και αδιαφορεί εάν μοιράζει χυλόπιτες. Μαζί του όμως ηρεμεί το κεφάλι σου κι ανασυγκροτείται το μυαλό σου.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εδώ μιλάμε για τον αρχηγό των μνησίκακων ανά την υφήλιο. Μπορεί να θυμάται κάτι που του έκανες από είκοσι λεπτά, μέχρι είκοσι χρόνια. Ανακαλείται ο ίδιος συναισθηματικός πόνος, όπως ήταν τότε που τον ένιωσε απ' την πρώτη στιγμή. Διακατέχεται από εκδικητικά συναισθήματα και χρίζει τον εαυτό του τιμωρό. Είναι ζηλιάρης κι όταν ερωτευτεί μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν ακραία χειριστικό χαρακτήρα. Αγαπάει την ύλη και τα υλικά αγαθά και θα κάνει το παν για να εξασφαλίζει χορηγούς. Είναι μέγας τζογαδόρος και τρομερά ριψοκίνδυνος. Είναι όμως αιώνιος φίλος. Ακραία προστατευτικός. Εκτοπίζει όποιον πάει να σου κάνει κακό, πριν καν το καταλάβεις κι ο ίδιος. Ξέρει να αγαπά, να αφιερώνεται να εκτιμά και να αποπνέει μια δική του αξεπέραστη αξιοπρέπεια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν υπάρχει κάποιος χαρακτήρας που να πετάει με ευκολία το μπαλάκι στους υπόλοιπους, αυτός είναι ο Τοξότης. Άλλος θα φροντίσει για τα του κοινού τους οίκου, άλλος για να του μεγαλώσει τα παιδιά, άλλος θα πληρώσει για να περάσουν κι οι δύο τους καλά κι άλλος θα επωμισθεί κοινές ευθύνες κι ας μην του αναλογούν. Κάνει πολύ φασαρία όταν αργούν να του πραγματοποιήσουν τα χατίρια, το παίζει μόνιμα αδικημένος, όπως και μόνιμα όλοι του χρωστούν. Δεν το έχει σε κακό να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του, ή να τάζει πράγματα που τελικά, να μην τα εννοεί. Κάνει τα πάντα για να κερδίσει τις εντυπώσεις και τίποτα για να τις συντηρεί. Όμως έχει ένα τρόπο σοφό να σε βγάζει από τη στεναχώρια σου. Ξέρει που ξεκινάει τα αστείο και που το σοβαρό. Είναι σίγουρα άνθρωπος με αξίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί να δείχνει ότι πατάει γερά στα πόδια του, αλλά το μεγαλύτερό του ελάττωμα είναι ότι πάσχει από χαμηλή αυτό-εκτίμηση. Νιώθει έντονο το ένστικτο της μη ικανοποίησης και προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να πιάσει άπιαστους στόχους. Κάνει σχέσεις, γάμους και συνεργασίες, κυρίως από συμφέρον, κοινωνική καταξίωση κι ανέλιξη γενικά. Δεν μπορεί να αγαπήσει, γιατί απλά δεν αγαπά ούτε τον εαυτό του. Τρομάζει στην ιδέα να εκτεθεί κι είναι κι ο λόγος που αρκετά συχνά κάνει διπλή ζωή. Την επίσημη και την ανεπίσημη. Κάθε συναισθηματική αντίδραση τη θεωρεί ελάττωμα στους άλλους και δεν επιτρέπει ούτε στον εαυτό του να φανεί η αδυναμία του. Τον αγαπάς όμως γιατί κρύβει μέσα του, ένα βασανισμένο παιδί. Γιατί όπως και να είναι θα σε προστατέψει και γιατί τιμά το λόγο του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δυσκολεύεται να πει το «σ αγαπώ» και το εμπαίζει κάθε φορά που το ακούει. Μιλά για ελευθερία και ανεξαρτησία, όταν στους δικούς του ανθρώπους μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν πραγματικό σατράπη. Είναι αμετακίνητος στις απόψεις του κι ανελαστικός στις αντίθετες απόψεις από τις δικές του. Δηλώνει επαναστάτης αλλά σπάνια θα προχωρήσει στο άγνωστο, ή θα χαλάσει τη βολή του με περιττές επαναστάσεις. Αρκείται στις λεκτικές από τις πραγματικές. Υπάρχουν φορές που δεν ανέχεται τον εαυτό του. Είναι ένας εκ των τριών μεγάλων νάρκισσων του ζωδιακού, ενώ κινείται μέσα στα πλαίσια της αυλής του. Είναι εκκεντρικός από άμυνα κι όχι από επίθεση. Δυσνόητος εξ επί τούτου. Είναι όμως κι ένας φίλος που θα τον βρεις στη δύσκολη στιγμή και θα είναι εκεί να σε στηρίξει.

ΙΧΘΥΣ

Όταν μπλέξει με το χρήμα γίνεται ένας μεγάλος απατεώνας. Αυτός ο τόσο πνευματικός τύπος, μπορεί να εμπλακεί σε πάσης φύσεως σκάνδαλα και να μην το καταλάβεις. Ξέρει να λέει μικρά και μεγάλα ψέματα και δε νιώθει καν τύψεις γι αυτό. Τις περισσότερες ευθύνες τις αναλαμβάνει μόνο δια λόγου και όχι από συνέπεια. Είναι μόνιμα αργοπορημένος και δείχνει να ζει στην κοσμάρα του. Έχει τον τρόπο να ξεκλειδώνει καρδιές αλλά και να τις πληγώνει. Κάποιες στιγμές αναζητά να αποδράσει από όλους κι απ' όλα ακόμα κι αν αφήνει πίσω του σοβαρές εκκρεμότητες, ενώ δε φημίζεται για ην πίστη του στα ερωτικά.  Αν υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τον πόνο του άλλου είναι ο Ιχθύς.

Αντωνία