Quantcast
Ποια ζώδια φοβούνται τη δέσμευση στη σχέση και ποια όχι; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια ζώδια φοβούνται τη δέσμευση σε μια σχέση και ποια όχι;

Ποια ζώδια φοβούνται τη δέσμευση στη σχέση και ποια όχι;

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου μπορούμε να δούμε κατά πόσο ένα άτομο φοβάται τη δέσμευση και την αποφεύγει ή τελικά τη δέχεται και αισθάνεται μέσα από αυτήν ένα είδος ολοκλήρωσης.

Ποια ζώδια φοβούνται τη δέσμευση σε μια σχέση και ποια την αποφεύγουν;

ΚΡΙΟΣ

Ο ζωηρός και ανεξάρτητος Κριός σε γενικές γραμμές είναι τολμηρός στο θέμα της δέσμευσης. Αισθάνεται πως δεν υπάρχει κάτι που να τον φοβίζει και να τον τρομάζει, συνεπώς όταν αρχίσουν οι επαφές να στενεύουν είναι σε θέση να δοθεί ολοκληρωτικά και δεν θα κάνει πίσω όταν οι καταστάσεις αρχίζουν να γίνονται δεσμευτικές. Από την άλλη πλευρά όμως, ο δυναμικός και απελευθερωμένος Κριός δεν αντέχει τη ρουτίνα και την καταπίεση. Ο μόνος λόγος λοιπόν για να αρνηθεί να δεσμευτεί ή γενικότερα να δεθεί με το πρόσωπο που αγαπάει, είναι να πιεστεί και να νιώσει πως πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει είτε θέλει είτε όχι. Αν λοιπόν έχει το ελεύθερο ο Κριός να αποφασίσει ο ίδιος και να κινηθεί αυτόβουλα, τότε δεν θα φοβηθεί τη δέσμευση, θα είναι σε θέση να κάνει το τολμηρό βήμα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που έχουν ανάγκη τη σταθερότητα και την ασφάλεια, γι αυτό σε ένα γενικό επίπεδο δεν φοβάται να δεσμευτεί και να δοθεί ολοκληρωτικά στο πρόσωπο που αγαπάει. Αυτό που μπορεί να φοβίσει και να αγχώσει έναν Ταύρο είναι η πίεση του χρόνου, δεν του αρέσουν οι αλλαγές, τα ξαφνικά απρόοπτα τον αγχώνουν, δεν αντέχει τις βιασύνες και τις απότομες ενέργειες. Με λίγα λόγια δεν θα φοβηθεί τη δέσμευση, ωστόσο θα χρειαστεί τον χρόνο του. Τι διάρκεια θα έχει αυτός ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσο άνετα θα νιώσει και γενικότερα από τη στάση που θα κρατήσει το ταίρι που έχει δίπλα του. Για να μην τρομάξει λοιπόν ένας Ταύρος μπροστά στο ενδεχόμενο της δέσμευσης, θα πρέπει οι ενέργειες να είναι χαλαρές και να μην υπάρξει βιασύνη.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Συχνά ένας Δίδυμος φοβάται τη δέσμευση και την οριστικοποίηση μιας σχέσης, αρκετές είναι εκείνες οι φορές που αμφιταλαντεύεται και δεν μπορεί να πάρει απόφαση, πνίγεται στην ιδέα ότι κάτι θα είναι οριστικό και αμετάκλητο. Γενικά, αποφεύγει τη δέσμευση, εξάλλου είναι γνωστό πως ανήκει στους άπιστους του ζωδιακού κύκλου. Έχει την τάση να θέλει να μοιράζεται την προσωπική του ζωή με δύο πρόσωπα. Αγαπάει την ποικιλία, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να μείνει σταθερός σε ένα μόνο πράγμα ή σε ένα μόνο πρόσωπο. Θα βρει τρόπο να αποφύγει τις δεσμευτικές καταστάσεις και μερικές φορές το κάνει με τρόπο όχι τόσο ευγενικό ή ξεκάθαρο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά, ο Καρκίνος δεν φοβάται τις δεσμεύσεις. Απεναντίας μάλιστα, επειδή αγαπάει τη σταθερότητα, την οικογένεια και την παράδοση δέχεται να δεσμευτεί, γιατί αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα και να μη νιώθει ανασφάλεια. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που ο Καρκίνος θα φοβηθεί να οριστικοποιήσει μια σχέση και να κλειδωθεί συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει όταν φοβάται πως θα πληγωθεί ή νιώθει πως στη σχέση δεν υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια. Όταν λοιπόν ενστικτωδώς ο Καρκίνος δεν μπορεί να εμπιστευτεί το ταίρι που έχει δίπλα του, τότε θα αρνηθεί να δεσμευτεί. Για να μπορέσει να οδηγηθεί στην απόλυτη ολοκλήρωση θα πρέπει να νιώσει σιγουριά και εμπιστοσύνη ως προς τα αισθήματα που τρέφουν για αυτόν.

ΛΕΩΝ

Το δυναμικό Λιοντάρι που αρέσκεται να εντυπωσιάζει και να κρατάει τα πρωτεία, τις περισσότερες φορές δεν φοβάται να δεσμευτεί και να οριστικοποιήσει μια σχέση. Ωστόσο, το γεγονός ότι κάποιες φορές να διστάσει, οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες. Ο μοναδικός φόβος που έχει είναι να μη χάσει την πρωτιά, να μη χάσει το πάνω χέρι και γενικότερα να μη χάσει... Όταν νιώθει τη σιγουριά πως θα συνεχίσει να κυριαρχεί και να επηρεάζει το ταίρι του, όταν αισθάνεται πως δεν τον έχει τουμπάρει το πρόσωπο που έχει δίπλα του, τότε δεν θα φοβηθεί να σταθεροποιήσει τη σχέση του και να την επισημοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι να νιώσει πώς θα διατηρηθεί η κυριαρχία του και γενικότερα η επίδραση που ασκεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ορθολογικός και πρακτικός είναι ένας Παρθένος, που σημαίνει πως όταν θα φτάσει στο σημείο της δέσμευσης θα αρχίσει να βλέπει τα πράγματα από τη δική του πρακτική σκοπιά. Δεν αποκλείεται να αρχίσει να νιώθει πως θα περιοριστεί ο χώρος του, θα πρέπει αναγκαστικά να μοιραστεί τα δικά του πράγματα και τέτοιου είδους ζητήματα θα αγχώσουν έναν Παρθένο με αποτέλεσμα να νιώσει την ανάγκη να μεστώσει η ιδέα. Στην περίπτωση της δέσμευσης ο Παρθένος θέλει οπωσδήποτε τον χρόνο του. Του είναι αδύνατον να πάρει βιαστικές αποφάσεις, θέλει πρώτα να προετοιμαστεί ψυχολογικά, να το συζητήσει με τον εαυτό του και ύστερα χωρίς πιέσεις και πάντα χαλαρά να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

ΖΥΓΟΣ

O Ζυγός αναζητά τη συντροφιά, ωστόσο στην περίπτωση της δέσμευσης δεν είναι σίγουρο τι ακριβώς θα αποφασίσει. Αμφιταλαντεύεται, έχει πολλές ανασφάλειες, έχει εσωτερικές φοβίες, δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, μερικές φορές όσος χρόνος και αν του δοθεί πάλι στο τέλος δεν θα είναι σε θέση να κατασταλάξει. Αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο ένας Ζυγός φοβάται τη δέσμευση αυτός είναι η συναισθηματική ανασφάλεια που μπορεί να αισθανθεί. Δεν θέλει να πληγώνεται, να απογοητεύεται και όταν χάνει την εσωτερική του ισορροπία μετά είναι πολύ δύσκολο να ξαναγυρίσει στο αρχικό στάδιο και να ξαναπροσπαθήσει για δεύτερη φορά. Για το αν ένας Ζυγός θα φοβηθεί τη δέσμευση ή όχι αυτό θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο πρόσωπο που θα έχει δίπλα του.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης, πολλές φορές είναι στρατηγικός και αρκετές φορές είναι έμμονος. Το θέμα της δέσμευσης το αντιλαμβάνεται με έναν δικό του διαφορετικό τρόπο, συνήθως το συνδυάζει με την ερωτική αποκλειστικότητα και όχι τόσο με μία συγκατοίκηση που μπορεί να πάρει επίσημη μορφή. Ο Σκορπιός νιώθει την ανάγκη να δεσμευτεί, το θέμα είναι όμως αν ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δέσμευση είναι ίδιος με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται και το ταίρι του. Πριν λοιπόν κάποιος αποφασίζει να δεσμευτεί με έναν Σκορπιό θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει τις έννοιες, για να μπορέσει να καταλάβει τι εννοεί ο καθένας και με ποιον τρόπο θα δεσμευτούν οι ζωές τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης αγαπάει την ανεξαρτησία, θέλει να νιώθει ελεύθερος. Θέλει να κινείται απελευθερωμένα, χωρίς να δίνει λογαριασμό και αναφορά. Σύμφωνα με τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι από τα ζώδια που φοβούνται τη δέσμευση και γενικότερα φοβούνται οτιδήποτε μπορεί να τους πιέσει ή να τους αναγκάσει να κινηθούν και να ζήσουν σε περιοριστικά όρια. Θα αποφύγει τη δέσμευση και θα βρει τρόπο να απαλλαγεί από καταστάσεις που θα νιώσει πως θα τον στριμώξουν πρακτικά και συναισθηματικά ή θα τον αναγκάσουν να συμβιβαστεί. Αυτό που χρειάζεται ένας Τοξότης για να μπορέσει κάποια στιγμή να πάρει την απόφαση να δεσμευτεί είναι ελευθερία και μεγάλη διάρκεια χρόνου για να αποφασίσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν έρθει η ώρα θα δεσμευτεί ένας Αιγόκερως, όχι όμως πιο νωρίς από ότι ο ίδιος θεωρεί πώς είναι η σωστή χρονική στιγμή γι αυτόν. Σε γενικές γραμμές ο υπεύθυνος και σοβαρός Αιγόκερως δεν φοβάται τη δέσμευση, ωστόσο για να κάνει μία τέτοιου είδους κίνηση θα πρέπει το έδαφος να είναι σταθερό. Θα πρέπει να νιώθει σιγουριά για τα αισθήματα που τρέφει τόσο εκείνος για το ταίρι του, όσο και το ταίρι του γι’ αυτόν. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μία απόφαση βιαστική και γρήγορη και σε καμία περίπτωση ένας Αιγόκερως δεν θα κάνει το βήμα να δεσμευτεί με πρόσωπο που δεν ικανοποιεί τις συναισθηματικές και κοινωνικές του προτιμήσεις. Συνήθως για μόνιμο του ταίρι επιλέγει ένα πρόσωπο που να μπορεί να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και γενικότερα να νιώσει πως μαζί του μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένας Υδροχόος μπορεί να δεσμευτεί από πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα από το πρώτο στάδιο μιας σχέσης, μπορεί όμως και να διατηρεί χρόνια ολόκληρα έναν δεσμό και να μην προχωρήσει ποτέ στη δέσμευση. Το αν θα δεσμευτεί ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα του το σερβίρει το ταίρι που έχει δίπλα του. Το χαρακτηριστικό του Υδροχόου είναι ότι θέλει να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι πολλοί. Αν νιώσει πως η δέσμευση είναι μία ενέργεια επαναστατική, αντιδραστική ή εκκεντρική, τότε θα κάνει το βήμα να δεσμευτεί και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στην περίπτωση όμως που νιώσει τη δέσμευση σαν μία ενέργεια που κάνουν όλοι, τότε θα κάνει πίσω κι αυτό γιατί θα θεωρήσει πως η άρνηση είναι αντίσταση.

ΙΧΘΥΣ

Συχνά ένας Ιχθύς βιώνει πλατωνικές δεσμεύσεις και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι φαντάζεται και ότι πλάθει τα γεγονότα μέσα από ονειροπολήσεις. Γενικά δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, γι’ αυτό τις καταστάσεις τις προσαρμόζει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, τις επιθυμίες του και γενικότερα σύμφωνα με τις έμφυτες του συνήθειες. Δεν θα αρνηθεί να δεσμευτεί ένας Ιχθύς σε θεωρητικό επίπεδο, όταν όμως θα έρθει η ώρα της πράξης τότε κατά πάσα πιθανότητα κάτι θα βρει για να ξεγλιστρήσει. Θα εφεύρει έναν λόγο να τρενάρει τις καταστάσεις, για να μείνει η όλη υπόθεση στη θεωρία και να μην πάρει μία ουσιαστική πρακτική υπόσταση.