Quantcast
Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου; Πως θα τα πας καλά μαζί της; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου; Πως θα τα πας καλά μαζί της; Από την Μελίνα Φώφη.

Τι ζώδιο είναι η πεθερά σου; Πως θα τα πας καλά μαζί της;

Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι η συμπεριφορά κάποιου άντρα προς τις γυναίκες της ζωής του, καθορίζεται από τον τρόπο που τον έχει μεγαλώσει και διαπαιδαγωγήσει η μητέρα του.

Η «πεθερά» είναι μάλλον μία παρεξηγημένη ιδιότητα, αφού φέρει πάνω τους πολλούς κατηγορηματικούς και επιθετικούς προσδιορισμούς.

Όλα έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα ασφαλώς μιας πεθεράς γι' αυτό πάμε να δούμε μαζί πως θα τη χαρακτηρίζαμε ανάλογα με το ζώδιό της και αν ταιριάζει με το δικό σου ασφαλώς.

Δες εάν θα ταιριάξεις μαζί της εάν το ζώδιο της είναι:

ΚΡΙΟΣ

Μπορεί να φωνάζει ή να σου φαίνεται ότι πολύ συχνά κάνει την έξυπνη, όμως πέρα από την εξωστρέφεια του χαρακτήρα της, να ξέρεις πως στα δύσκολα, τάσσεται συνήθως υπέρ αδυνάτου. Κι επειδή το βλαστάρι της το γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη, μάλλον θα πάρει το μέρος σου αν χρειαστεί. Αν μάλιστα θέλεις από την αρχή μία καλή συμμαχία μαζί της, δώσε της την εντύπωση ότι είναι αρχηγός και ότι ακούς τις συμβουλές της κι αυτή θα γίνει χαλί να την πατήσεις,. Άσε που στο τέλος θα περάσει το δικό σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Όλα τα θέλει σε τακτοποιημένα, το ίδιο και τη ζωή του παιδιού της. Μάλιστα όσο γλυκιά και αν είναι ή φαίνεται, δε θα διστάσει να φερθεί χειριστικά εάν της δώσεις πολύ αέρα και να έχει λόγο στη σχέση σου. Γι αυτό και εάν δεις ότι τραβάει το σκοινί γιατί είναι και πεισματάρα, τράβα το κι εσύ. Ξέρει ότι δεν έχει τις αντοχές και θα σπάσει. Αν όμως θέλεις μία πραγματική σύμμαχο, κέρδισέ τη με το σεβασμό σου και προσπάθησε να κάνετε πράγματα μαζί. Θα δεις ότι κατά βάθος, είναι από τους πιο καλούς ανθρώπους που έχεις γνωρίσει και τους λιγότερο υστερόβουλους να ξέρεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δε σταματάει το στόμα της να σχολιάζει αλλά ευτυχώς το βλαστάρι της αυτό το γνωρίζει καλά. Έτσι ελάχιστη θα είναι η επιρροή που μπορεί να ασκήσει τόσο στο βλαστάρι της, όσο και στη σχέση σας. Μπορεί να γίνει υπερβολικά εκνευριστική γιατί θέλει να έχει λόγο και άποψη για όλα, όμως εκτός από αυτό το κουσούρι, δεν έχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να σας δημιουργήσει κάτι πιο σοβαρό. Αν θες να την έχεις σύμμαχο, δώσε της να κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι, τίποτα ψώνια, κάτι που να σπαταλήσει ενέργεια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή την πεθερά, ή την κερδίζεις από την αρχή, ή την χάνεις. Διότι το βλαστάρι της το έχει πάνω ακόμα κι από τον εαυτό της. Θέλει να βλέπει ότι το αγαπάς το φροντίζεις και το νοιάζεσαι. Όχι όμως στα λόγια. Πίστεψέ με δεν πείθεται με τίποτα τέτοιο. Να ξέρεις ότι μέσα της σε σκανάρει και επικοινωνεί συχνά με το παιδάκι της που έχει τον τρόπο να μαθαίνει πως περνάτε. ‘Άμα θέλεις να την έχεις σύμμαχό σου, φέρσου μπροστά της πιο παραδοσιακά. Ασχολήσου με κανένα έθιμο έτσι για τα μάτια του κόσμου.

ΛΕΩΝ

Μεγάλο ψώνιο η πεθερά αυτή. Είναι τόσο ψηλομύτα και ακατάδεχτη, που μάλλον αρχικά θα δυσκολευτείς να την αποδεχτείς. Όσο όμως θα περνάει ο καιρός και θα την γνωρίζεις καλύτερα, να ξέρεις ότι δε διαθέτει δεύτερες σκέψεις, ούτε κρύβει κάποια υστεροβουλία η κάθε της πράξη προς εσάς. Αγαπά να σας βλέπει ανεξάρτητους κι ότι μπορεί από μεριάς της θα σας το προσφέρει απλόχερα. Αν μάλιστα θέλεις να την κερδίσεις από την αρχή, απλά μίλα της με λόγια κολακευτικά και διάφορους επαίνους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ναι είναι δύσκολος άνθρωπος αλλά τις ενστάσεις της, τις κρατάει συνήθως για τον εαυτό της. Δεν μπλέκεται ποτέ στα πόδια σας και το εννοεί. Πιθανόν μερικές φορές να μοιάζει ότι αδιαφορεί για το πώς τη βγάζετε σε επίπεδο καθημερινότητας. Η αλήθεια όμως είναι, ότι δείχνει αλλιώς το ενδιαφέρον της από το να παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο. Δεν αντέχει το σπίτι να το δει χύμα στο κύμα. Γι αυτό και όταν είναι να σας επισκεφθεί, θα σας ενημερώσει αρκετά πιο πριν, μπας και προλάβετε να μαζέψετε τίποτα.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Ποτέ δε θα σου πει, τι την ενόχλησε από μια επίσκεψή της, όμως να ξέρεις ότι τα μαζεύει σιγά σιγά, ώσπου μια ημέρα των ημερών, να πετάξει τη φάρμακα της. Όχι τόσο σε σένα. Στο βλαστάρι της όμως σίγουρα. Κι αν δεν μιλήσει, το ότι δυσανασχετεί, θα φανεί στο ύφος της. Άλλες πάλι πρακτικές της, είναι να λέει τα παράπονά της στο κοινό σας περιβάλλον. Εδώ μάλιστα είναι που ταιριάζει η παροιμία που λέει: Εγώ τα λέω στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη. Για να την έχεις σύμμαχο, θέλει να βλέπει το παιδί της μαζί σου να ζει ήρεμο δίχως εντάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όχι, φίλη δε γίνεται. Μάλιστα όσο καπάτσα κι αν είσαι, πάντοτε να ξέρεις παρατηρεί και την παραμικρή σου κίνηση. Μόνο το συντροφάκι σου και βλαστάρι της μπορεί να τη βάλει στη θέση της κι αυτό γιατί αφενός μεν ξέρει τη γλώσσα της, αφετέρου γνωρίζει τα τρωτά σημεία του περίεργου χαρακτήρα της. Εάν από την αρχή δεν της βάλετε όρια, θα βρει τρόπους να εισχωρήσει στο σπίτι και στη σχέση σας. Είναι άτομο χειριστικό και αγαπάει με πάθος το παιδί του. Άρα παίζει και να σε βλέπει και λίγο σαν εισβολέα στη ζωή τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από τις καλύτερες πεθερές του ζωδιακού, γιατί ποτέ δεν ενοχλεί και ποτέ δεν ανακατεύεται σε ότι κάνετε. Βέβαια, μοιάζει και λίγο σαν να «πάρκαρε» το παιδάκι της να το νοιάζεται άλλος, όμως ότι μπορεί και περνάει από το χέρι της θα το κάνει για να σας δει περισσότερο άνετους και ευτυχισμένους από τα, της καθημερινότητας. Σίγουρα θέλει το παιδί της να πέσει σε καλά χέρια αν και άμα στραβώσει μαζί σου, έχει τέτοια ειλικρίνεια, που δε θα μασήσει τα λόγια της. Θα σου πει ακριβώς τι τη χάλασε από σένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μεγαλώνει με κάθε αυταπάρνηση το παιδί της και του προσφέρει όλα εκείνα που μπορεί να μην πρόσφερε η ίδια στον εαυτό της. Ελαφρώς έως βαρέως άτομο συντηρητικό, δε βλέπει με καλό σχέσεις τύπου ελεύθερες και προχωρημένες. Πάντα να ξέρεις θα έχει λόγο στη σχέση σας και θα ασκεί μάλιστα και τέτοια κρητική, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Εάν καταλάβει πως η σχέση σας αντέχει στα δύσκολα και στο χρόνο, θα κάνει το παν για να την επισημοποιήσετε και θα καλέσει στο γάμο σας, όλους εκείνους που θεωρεί υποχρεώσεις της.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αυτός ο τύπος ο τόσο ανεξάρτητος, επιθυμεί καταρχάς να ξεφορτωθεί μια ώρα αρχύτερα το βλαστάρι της γιατί είναι ντροπή να τριανταρίζει και να ζει ακόμα με τη μαμά του. Δε λειτουργεί σαν δεκανίκι συναισθηματικό και δε δέχεται παράπονα από το παιδί της που να αφορούν τη σχέση σας. Αυτά λύστε τα μόνοι σας και μην την ανακατεύετε. Μάλλον από τις πιο καλές πεθερές του ζωδιακού γιατί πάντα θα σας εκπλήσσει με την ανεκτικότητά της για ορισμένα θέματα. Σπάνια θέλει να μπλέκεται στα ζητήματα της καθημερινότητάς σας.

ΙΧΘΥΣ

Η θεούσα πεθερά. Πάντως εάν σου κάτσει περίπτωση τέτοια, κατά πάσα πιθανότητα να ξέρεις πως μάλλον έχει κάνει πολλές αμαρτίες στη ζωή της και τώρα το παίζει «Δι’ ευχών». Κατά τα άλλα, είναι ψυχούλα, που έχει μια καρδιά συμπονετική, που χωράει τους καημούς όλου του κόσμου. Δε χρειάζεται να προσπαθήσεις για να την κάνεις σύμμαχο, θα είναι εκεί με το μέρος σου, όταν και όποτε το ζητήσεις. Βέβαια, είναι λιγάκι πιο αφηρημένη από το κανονικό αλλά δε σημαίνει ότι δεν ακούει εκείνα που της λες ή της ζητάς. Σκέφτεται με διαφορετικούς ρυθμούς.