Quantcast
Ζώδια: Πως μπορεί η σχέση σου να έχει διάρκεια. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πώς να κάνεις τη σχέση σου να έχει διάρκεια στο χρόνο; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια: Πως μπορεί η σχέση σου να έχει διάρκεια.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι πιο επιτυχημένες σχέσεις προέρχονται από ξεχωριστές επαφές και επιτυχημένες φιλίες. Η αρχή βέβαια μιας σχέσης είναι το ήμισυ του παντός ειδικά όταν δεν κρύβεται ή δεν περιορίζεται από τα πλαίσια μιας οθόνης υπολογιστή ή κινητού στα σόσιαλ μίντια και στις σελίδες γνωριμιών.

Από την άλλη μεριά, οι όρκοι αιώνιας πίστης, όπως το θα σε αγαπώ για πάντα, ενώπιον των θεών και των ανθρώπων, μπορεί να εκληφθούν από τη θετική πρόθεση ενός ενθουσιασμού, ή από την παρωχημένη ουτοπική στάση του στα πράγματα. Καμία σχέση εξάλλου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι αιώνια, με ή χωρίς πρόθεση.

Κάποιοι άνθρωποι ως χαρακτήρες προσδοκούν να φτιάξουν μια σχέση που να έχει διάρκεια στο χρόνο, κάποιοι άλλοι θα καταπιέζονταν από τα πλαίσια αυτής, ενώ δεν είναι σπάνιο στις μέρες μας, να υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να βλέπουν τις εφήμερες και περιστασιακές σχέσεις σα μια λύση από το να φορτωθούν τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται από έναν μόνιμο δεσμό.

Τα μυστικά για να αντέξει μία μακροχρόνια σχέση;

Επειδή όμως όλα είναι θέμα χαρακτήρα, πάμε να δούμε τι να κάνουν ή τι να αποφύγουν τα 12 ζώδια αν θέλουν να έχει η σχέση τους διάρκεια στο χρόνο.

ΚΡΙΟΣ

Για αρχή θα σου πω να γίνεις περισσότερο διπλωμάτης αφού και η πολύ ευθύτητα, είτε δε βγαίνει πάντοτε σε καλό, είτε σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και ισοπεδωτικά. Κάποιες φορές σου μπαίνουν ιδέες και γίνεσαι πολύ ζηλιάρικο πλάσμα και κάποιες άλλες θέλεις σώνει και ντε να γίνεται πάντοτε το δικό σου. Εμπιστοσύνη στο συντροφάκι σου είναι η μαγική φράση που θα πρέπει να υιοθετήσεις και η πρόθεσή σου να ακούγεται ισότιμα η γνώμη του, σε ότι μπορεί από κοινού να σας αφορά. Η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί κι όχι ο ένας να αποφασίζει (εσύ ως συνήθως) κι ο σύντροφός σου να πράττει.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχεις την τάση να βαφτίζεις τη ρουτίνα σταθερότητα, που καταντάει και βαρεμάρα σε πολλές των περιπτώσεων. Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχουν και «εκπλήξεις» στην καθημερινότητα της σχέσης σου κι όχι να ξημερώνει και να βραδιάζει, πάντα στον ίδιο το σκοπό. Ποτέ μην πηγαίνετε θυμωμένοι για ύπνο λένε οι ειδικοί των σχέσεων και στο λέω γιατί έχεις την τάση να αρπάζεις εύκολα και να το κρατάς. Η καλύτερη λύση είναι η αγκαλιά κι ας μην υπάρχει λόγος. Το νέο που σου έχω, είναι ότι δε μπορεί να ξέρεις πάντοτε πιο είναι το «σωστό», ούτε για σένα. Πόσο μάλιστα ορισμένες φορές που το απαιτείς να το ακολουθεί ο σύντροφός σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας Δίδυμος στις εγκεφαλικές ταχύτητες αλλά και στην κίνηση, μπορεί να συναγωνιστεί μόνο έναν άλλο Δίδυμο. Έτσι λοιπόν εάν το συντροφάκι σου ανήκει σε ένα άλλο ζώδιο, μην το υποτιμά όταν δεν κινείται με παρόμοιες ταχύτητες όπως οι δικές σου κι ούτε είναι σωστό να του ασκείς κριτική ή να το πιέζεις να ακολουθήσει τους δικούς σου ρυθμούς και δραστηριότητες. Γίνε καλός ακροατής και προσπάθησε να μην έχεις άποψη, καλή ή κακή επί παντός επιστητού. Χιούμορ έχεις χαμογέλα και παράσυρε και το σύντροφός σου στην καλή σου διάθεση να μπορείς να κοιτάς πάντοτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων για να σ αγαπά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα μικρά ή μεγάλα παραπονάκια σου και η υπέρμετρη ευσυγκινησία σου μάλλον είναι όπλα για σένα και παραδέξου το. Μάλιστα όταν νιώθεις ότι μπορεί να χάνεις στο παιχνίδι της σχέσης σου, μπορείς να φτάσεις ή και να ξεπεράσεις τα όρια της κυκλοθυμίας. Επειδή όποιος κι αν σε γνωρίσει, έχει την τάση να σου παραδίδει τα κλειδάκια της καρδιάς του, κάπου κι εσύ αυτό το εκμεταλλεύεσαι. Στα δάχτυλα παίζεις τις χορδές της ψυχής του όπως και το συναίσθημα. Ξέρω πως ξέρεις να αγαπάς και να δίνεσαι. Όμως και η πολύ αγάπη πνίγει. Αγάπησε δίχως να βάζεις στον άλλο όρια και κράτα ένα μέτρο ακόμα και για τον εαυτό σου.

ΛΕΩΝ

Σε μια σχέση όσο κι αν θες να επιβληθείς το πολύ-πολύ να φτάσεις ως τη μέση της. Το άλλο μισό κομμάτι της το ορίζει ο σύντροφός σου. Κανείς δε μπορεί να μείνει αιώνια μαζί σου ακόμα και αν του τα παρέχεις όλα πλουσιοπάροχα. Είναι ξέρεις σαν να θες να τον δωροδοκήσεις για την αγάπη του. Μεγάλη του τιμή είναι που τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι κι όχι γιατί του έκανες κάποια χάρη να τον αφήσεις να σταθεί στο πλάι σου. Κάνε τον μαζί σου να νιώθει μοναδικός, μην προπορεύεσαι παρά στάσου δίπλα του. Βγάλε απ' το λεξιλόγιό σου τη λέξη «εγώ» και δοκίμασε να δεις τι όμορφα που δουλεύει το «εμείς», όταν είστε μαζί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ναι είναι πολύ καλή η τακτοποιημένη ζωή μα θα έχεις διαπιστώσει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολη στις μέρες μας, που σημαίνει ότι για να τα καταφέρει ένα ζευγάρι θα πρέπει να έχει πλάνο 1,2,3 πράγμα που δείχνει ότι κάποια πράγματα δεν προγραμματίζονται. Τι θα έλεγες να βάζατε στην κοινή σας ζωή και λίγο αυθορμητισμό; Να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα φιλί κι όπου σας βγει; Πόσο ωραίος είναι ένας περίπατος στο χειμωνιάτικο ήλιο, από το να φας την Κυριακή σας κάνοντας γενική καθαριότητα, γιατί όλες τις προηγούμενες μέρες και τις επόμενες συνεπώς εργάζεσαι. Θα το λατρέψει το συντροφάκι σου το κάθε τι που δε θα περίμενε από σένα;

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΖΥΓΟΣ

Είσαι ο μοναδικός ζωδιακός χαρακτήρας φτιαγμένος για σχέσεις αιώνιες. Συγκαταβατικός δοτικός και υποχωρητικός, αφήνεις πάντα χώρο στα «θέλω» και στις επιθυμίες του άλλου αλλά αποσιωπάς τα δικά σου για να μην διαταραχθεί η ισορροπία στη σχέση σου. Κατά συνέπεια εσύ δεν υπάρχεις πουθενά, αφού έτσι προσφέρεις ακόμα και το δικό σου χώρο να τραβήξει μπροστά ο σύντροφός σου, με την ελπίδα ότι ίσως έρθει η στιγμή να καταλάβει τι θέλεις κι εσύ. Αφήνεις τις επιθυμίες σου στο στη «μαντεψιά» του άλλου. Καταπιέζεις τους πόθους σου κι έτσι έρχεται η στιγμή αυτή να τους αναζητήσεις στην αγκαλιά  κάποιου άλλου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καταλαβαίνεις από χαρακτήρα ότι όσο μεγαλώνεις βαραίνεις. Γίνεσαι όλο και πιο μονοκόμματος και απόλυτος ως προς τα περιθώρια που επιτρέπεις στο σύντροφό σου να κινείται. Αποκτάς με το χρόνο απίστευτες ανασφάλειες και γι αυτό για να έχεις τον έλεγχο γίνεσαι απόλυτα χειριστικός. Κάπου εκεί η αισθησιακή σου μαγεία χάνεται. Το πρόσωπό σου είναι σχεδόν μόνιμα συνοφρυωμένο κι αυστηρό. Κάνεις το παν για να τον αλλάξεις, μα δεν αλλάζουν οι άνθρωποι κι είναι διαφορετικός, αφού γι αυτό τον ερωτεύτηκες. Για να σε συμπληρώνει. Μην του κρατάς γινάτια και κακίας και ζήσε στο σήμερα ξεχνόντας ότι έγινε χτες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αφού έτσι κι αλλιώς όταν ξεκινάς κάτι δεν το αφήνεις στη μέση, γιατί με τις σχέσεις σου δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι με το ένα ποδάρι μέσα και με το άλλο έξω; Αυτό ξέρεις είναι κάτι που δεν μπορεί να τραβήξει μακροχρόνια. Σίγουρα είσαι από τους χαρακτήρες που τιμούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, αγαπάς τις ταξιδάρες σου και σ αρέσει να ασχολείσαι με πιο φιλοσοφημένα ζητήματα από τα πεζά της πεζής πραγματικότητας όμως υπάρχει ένα αλλά. Η σχέση θέλει δύο για να προσπαθήσουν και να την παν μπροστά, που να μοιράζονται ακόμα και τις αβαρίες, ακόμα και τους συμβιβασμούς όταν αυτοί επιβάλλονται εκ των πραγμάτων.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σκλάβους της ομολογουμένης γοητείας σου ψάχνεις, όσο και αν δεν το παραδέχεσαι. Η σχέση όμως δεν μπορεί να είναι μια γραπτή ή άγραφη συμφωνία, ένα συμβόλαιο κοινωνικό απλά για να πλαισιώνει επάξια την εικόνα σου. Επιπλέον θα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι αν όχι περισσότερο στο σπίτι σου, τουλάχιστον ισότιμα. Να συνδυάσεις δίκαια το χρόνο σου σε καριέρα και σχέση, γιατί χάρη στο συντροφάκι σου είσαι συναισθηματικά ισορροπημένος και όχι βάση των επαγγελματικών σου πλάνων, επιδιώξεων και στοχοθεσιών. Δώσε αξία στις όμορφες στιγμές σας και επανέλαβε ότι έκανε και κάνει τη σχέση σου πιο ζεστά συντροφική.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μάλλον δίνεις τις λάθος εντυπώσεις. Ότι φλερτάρεις από δω κι από κει κι ότι είσαι αλέγκρο τύπος. Στην ουσία σου είναι αρχή σου η σχέση σου να μετατρέπεται σε έναν μόνιμο δεσμό, γιατί ψάχνεις διακαώς τη σταθερότητα σε όλα τα σημαντικά επίπεδα της ζωή σου. Διαθέτεις ένα πνεύμα ερωτεύσιμο, που σημαίνει ότι γι αυτό σε έχει ξεχωρίσει ο σύντροφός σου. Έχεις ένα χιούμορ απίστευτο, ένα λόγο θελκτικό και είσαι αξιοπρεπής ακόμα και όταν κάνεις τα εκκεντρικά σου. Γιατί να φέρεσαι απότομα αυστηρά και εγωιστικά στο ταίρι σου μόνο και μόνο για να περάσεις το δικό σου. Είσαι ηγέτης ή δυνάστης; Την πρώτη περίπτωση απλώς την εμπνέεις.

ΙΧΘΥΣ

Ναι εκτός απ' το βαθύ συναίσθημα καλό θα ήταν στα επιχειρήματά σου να κερδίσεις το ταίρι σου να υπάρχει η λογική. Κάπου μπερδεύεις το παραμύθι με την πραγματικότητα και δίνεις έτσι την εντύπωση πως άλλοτε σκέφτεσαι ουτοπικά κι άλλοτε ανώριμα βάση των συνθηκών. Δε χτίζεται η σχέση σου μόνο με αγάπες και λουλούδια. Πρέπει να μπορείς να τα βάλεις με τα δύσκολα, αποφεύγοντας να ρίχνεις τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί, ή να λες ψεματάκια για να ελιχθείς από τις κακοτοπιές. Ειλικρίνεια χρειάζονται οι σχέσεις για να έχουν δυνατά θεμέλια. Ξέρεις να αγαπάς, ξέρεις και να δίνεσαι κι έχεις ταλέντο να κερδίζεις την παρτίδα.