Quantcast
Ποιες προτεραιότητες βάζουν τα ζώδια στη ζωή τους; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποιες προτεραιότητες βάζουν τα ζώδια στη ζωή τους;

Ποιες προτεραιότητες βάζουν τα ζώδια στη ζωή τους;

Κάθε ζώδιο βάζει σε προτεραιότητα διαφορετικά πράγματα, όπως σχέση, επαγγελματικά ή κοινωνικές υποχρεώσεις ή κάλυψη προσωπικών αναγκών. Όλοι ερωτευόμαστε, αγαπάμε, ξεκινάμε μία καινούργια σχέση και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν βάζουμε ένα καινούργιο πρόσωπο στη ζωή μας ενθουσιαζόμαστε, έχουμε την ανάγκη να αφιερώσουμε και να προσφέρουμε πολύτιμο χρόνο, ωστόσο η καθημερινότητα συνεχίζεται, οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες παραμένουν στη θέση τους και χρειάζονται τακτοποίηση. 

Πέρα από τις γενικές υποχρεώσεις, κάθε ζώδιο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δίνει έμφαση σε κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά η σχέση να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και να μην μπορεί να αφιερώσει σε αυτήν τον χρόνο που χρειάζεται.

Σε ποιους τομείς της ζωής τους δίνουν προτεραιότητα τα ζώδια;

Πάμε να δούμε λοιπόν το κάθε ζώδιο σε ποια θέματα αναγκάζεται να δώσει προτεραιότητα για να μπορέσει να εξισορροπήσει την καθημερινή του ζωή με την προσωπική του σχέση. 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός ανήκει στα δυναμικά ζώδια έχει την τόλμη να ερωτευτεί και τη διάθεση να προσφέρει χρόνο στην καινούργια σχέση που θα κάνει, όμως από την άλλη πλευρά επειδή ακριβώς έχει μία δυναμική προσωπικότητα δεν μπορεί να μη δώσει έμφαση και στον επαγγελματικό τομέα. Αρκετός είναι ο χρόνος που διαθέτει ένας Κριός στην επαγγελματική του ζωή, στις εργασίες του, στις ευθύνες και στις υποχρεώσεις που έχει, είναι καριερίστας και φιλόδοξος, θέλει να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά, να αναδειχθεί και να κυριαρχήσει, συνεπώς αφιερώνει για την εργασία του αρκετό χρόνο, που πολλές φορές αρνείται να τον θυσιάσει για ο,τιδήποτε άλλο. Δεν δείχνει ποτέ αδιαφορία για την προσωπική του ζωή και για το ταίρι του, καταβάλλει προσπάθεια για να μπορέσει να εξισορροπήσει καριέρα με σχέση. 

ΤΑΥΡΟΣ

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου είναι ότι αγαπάει τη σταθερότητα, έχει ανάγκη να πατά σε ένα γερό έδαφος, που σημαίνει ότι γίνεται πρωταρχικό του ενδιαφέρον το να μπορεί να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά και οικονομικά. Αρκετές φορές ένας Ταύρος αναγκάζεται να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις συναντήσεις με το ταίρι του, προκειμένου να αφιερώσει χρόνο για να μπορέσει να τακτοποιήσει τις εργασιακές του υποθέσεις, να προετοιμάσει ένα πρόσφορο έδαφος για τις οικονομικές του συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια που μένει πιστός στις συνήθειές του, δεν του αρέσουν οι αλλαγές, γι’ αυτό προσπαθεί μέσα από μία δεδομένη καθημερινότητα να προσθέσει και τις υποθέσεις της προσωπικής του ζωής.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος ανήκει στα κοινωνικά ζώδια, έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτόν η επικοινωνία, συνήθως το επάγγελμα του αλλά και η κοινωνική του ζωή έχει να κάνει με δημόσιες σχέσεις, με συζητήσεις, με ομιλίες, με επαφές. Η επαγγελματική πρόοδος και η καριέρα ενός Δίδυμου είναι συνυφασμένη με τις δημόσιες εμφανίσεις και επαφές, γι’ αυτό και πολλές φορές γίνεται προτεραιότητα του η κοινωνική δικτύωση με αποτέλεσμα, κατά την πάροδο του χρόνου, η προσωπική του σχέση και οι συναντήσεις με το ταίρι του να μπαίνουν σιγά-σιγά σε δεύτερη μοίρα. Ένας Δίδυμος προσπαθώντας να δώσει ώθηση στην καριέρα του ή προσπαθώντας να σταθεροποιήσει τις επαγγελματικές του δομές, δεν αποκλείεται να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις κοινωνικές του επαφές και λιγότερο στις συναντήσεις με το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει σε αισθηματικό επίπεδο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος από τη φύση του δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα οικογένεια, συνήθως είναι άμεσα συνδεδεμένος με το οικογενειακό του περιβάλλον, γι’ αυτό και πολύ συχνά είναι για αυτόν προτεραιότητα οι οικογενειακές επαφές, οι συζητήσεις με τα συγγενικά πρόσωπα, οι συναντήσεις με γονείς και αδέλφια. Ένας Καρκίνος αισθάνεται συναισθηματική ολοκλήρωση όταν βρίσκεται μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, πλαισιώνεται από ανθρώπους του συγγενικού του κύκλου, γι’ αυτό και αποτελεί για αυτόν μεγάλη ανάγκη να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του. Δεν είναι από τους χαρακτήρες που αδιαφορούν ή αμελούν το ταίρι τους, θα προσπαθήσουν και θα βρούνε τρόπο να συνδυάσουν την προσωπική τους σχέση με τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Βασική επιθυμία του Καρκίνου είναι να καταφέρει να εισχωρήσει το ταίρι του στον οικογενειακό του κύκλο.

ΛΕΩΝ

Ένας Λέοντας συχνά εστιάζει, ίσως και με έντονη προσκόλληση, σε αυτό το κάτι συγκεκριμένο που ανά διαστήματα θέλει να πετύχει. Δεν αφήνει την προσωπική του σχέση σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο πολλές φορές το πνεύμα του και όλο του το ενδιαφέρον στρέφεται στον συγκεκριμένο σκοπό που τον απασχολεί. Όταν λοιπόν ένας Λέοντας έχει στο μυαλό του κάτι συγκεκριμένο που θέλει να πετύχει τότε αφιερώνει πολύ χρόνο, ξεχνάει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, και σε εκείνη την συγκεκριμένη φάση καλό θα είναι το ταίρι του να προσπαθήσει να του υπενθυμίζει την ύπαρξη και την παρουσία του. Όταν καταλάβει ένας Λέοντας ότι παραμελεί το ταίρι του θα κάνει το βήμα να εξισορροπήσει τις καταστάσεις, απλά χρειάζεται ένα είδος υπενθύμισης, όχι βέβαια με τρόπο πιεστικό ή απαιτητικό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό του Παρθένου είναι ότι αγαπάει την τακτοποίηση, στην καθημερινότητά του. Αφιερώνει πολύ χρόνο προσπαθώντας να τακτοποιήσει είτε τις εργασίες του, είτε τα ντουλάπια του, είτε γενικότερα τις υποχρεώσεις που θεωρεί εκείνος ότι έχει. Οι εκκρεμότητες των αγχώνουν, γι’ αυτό και σε ζητήματα επαγγελματικής φύσης βάζει προτεραιότητα την τακτοποίηση των εργασιών του και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές επαφές είτε αυτές είναι φιλικές, είτε είναι αισθηματικές. Δεν του αρέσει να παραμελεί το ταίρι του, καταλαβαίνει ότι πρέπει να έχει χρόνο να αφιερώσει, και επειδή χαρακτηρίζεται για την πρακτικότητα και τον ορθολογισμό του καταφέρνει τελικά να βρει τρόπο να φέρει σε ισορροπία στις υποχρεώσεις του με την προσωπική του ζωή.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός συνήθως δεν μπορεί να χειριστεί την εσωτερική του ανασφάλεια, αισθάνεται πολύ άσχημα όταν νιώθει την απειλή ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, ή κάτι δεν μπορεί να τον αφήσει να νιώσει τη σταθερότητα και την εσωτερική αρμονία που χρειάζεται. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που για να μην αισθάνεται άσχημα και για να μην νιώθει εσωτερική ταραχή προσπαθεί να εξισορροπήσει τις εργασιακές του ή κοινωνικές του υποχρεώσεις με τις υποχρεώσεις που έχει ως προς το ταίρι του. Ανήκει στα ζώδια που καταφέρνει να βρει τον σωστό τρόπο να εξισορροπήσει τις καταστάσεις, θα ζυγίσει τις υποχρεώσεις και θα μπορέσει τελικά να ανταπεξέλθει τόσο στις ανάγκες της καθημερινότητας του, όσο και σε όλα αυτά που απαιτούνται για να διατηρήσει μία σταθερή προσωπική σχέση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός δίνει έμφαση στην προσωπική του ζωή, πολλές φορές βγάζει ένα είδος προσκόλλησης στο ταίρι του, γι’ αυτό και συχνά η προσωπική του σχέση είναι και η βασική του προτεραιότητα. Στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποια υπόθεση που τον αγχώνει και πρέπει οπωσδήποτε να την ταχτοποιήσει, ναι μεν θα δείξει ενδιαφέρον και θα προσπαθήσει να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο, ωστόσο όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα στην προσωπική του ζωή που τον απασχολεί έντονα σε συναισθηματικό επίπεδο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσει σε δεύτερη μοίρα. Με λίγα λόγια στη ζωή ενός Σκορπιού η βασική προτεραιότητα είναι το ταίρι του, είναι λίγες εκείνες οι φορές που θα προτιμήσει να παραμελήσει το πρόσωπο που αγαπάει για να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ανήκει στα ζώδια που αγαπούν την ανεξαρτησία, είναι μεγάλη του ανάγκη να ενεργεί, χωρίς να χρειάζεται να δίνει αναφορά ή χωρίς να χρειάζεται να πιέζεται. Συχνά βασική του προτεραιότητα γίνεται η ανάγκη του για απελευθερωμένες κινήσεις, δεν αποκλείεται να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το ταίρι του για να βγει με τους φίλους του, για να τακτοποιήσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ή για να δικτυωθεί κοινωνικά προσπαθώντας να δώσει ώθηση στην επαγγελματική του καριέρα. Το ταίρι ενός Τοξότη χρειάζεται να του υπενθυμίζει την ύπαρξη και την παρουσία του, ωστόσο οι ενέργειες του δεν πρέπει να είναι πιεστικές ή απαιτητικές γιατί είναι γνωστό πως όταν ένας Τοξότης νιώσει καταπίεση τότε αλλάζει στάση, απομακρύνεται και διαφοροποιεί τις βλέψεις του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι γνωστό πως ο Αιγόκερως καταναλώνει πολύ χρόνο για τις εργασίες του και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, συχνά βάζει ως προτεραιότητα την επαγγελματική του σταδιοδρομία, την καριέρα του, τις οικονομικές και περιουσιακές του υποθέσεις και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική του ζωή. Όταν ένας Αιγόκερως έχει αυξημένο φόρτο εργασίας ή όταν πρέπει να τακτοποιήσει εκκρεμότητες ξεχνά να ασχοληθεί με το ταίρι του, αφήνει στην άκρη τη σχέση του και πολλές φορές αυτή η επιλογή του αποδεικνύεται λάθος. Το ταίρι ενός Αιγόκερου θα πρέπει να έχει υπομονή και κατανόηση, στις περιπτώσεις που ασκήσει πίεση το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, κι αυτό γιατί ο Αιγόκερως συχνά γίνεται κάθετος και απόλυτος, δύσκολα μπορεί κάποιος να καταφέρει να τον κάνει να αλλάξει τις προτεραιότητές του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν λείπουν οι περιπτώσεις που ένας Υδροχόος γίνεται υποχείριο του ενθουσιασμού και των συναισθημάτων του, γι’ αυτό και όταν ερωτεύεται αυτομάτως, συνειδητά ή μη, αλλάζει τις προτεραιότητές του. Ενώ λοιπόν σε ένα αρχικό στάδιο προτεραιότητα ενός Υδροχόου είναι η κοινωνική του ζωή, οι διασυνδέσεις του, οι επαφές του με τις ομάδες και τα κοινωνικά σύνολα μέσα στα οποία δραστηριοποιείται. Ωστόσο όταν γνωρίσει το πρόσωπο που θα ερωτευτεί και θα θελήσει να το βάλει ριζικά στη ζωή του τότε δεν αποκλείεται να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις παλιές καλές του συνήθειες και να δώσει προτεραιότητα στην προσωπική του ζωή. Το θέμα με έναν Υδροχόο είναι πως ότι κάνει και ότι επιλέγει θέλει να είναι αυτόβουλο, η πίεση θα φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

ΙΧΘΥΣ

Για έναν Ιχθύ έχει πολύ μεγάλη σημασία η συναισθηματική του κατάσταση και κυρίως τα ψυχολογικά του επίπεδα. Επειδή λοιπόν ο έρωτας και γενικότερα το ταίρι του τον βοηθούν να ανανεωθεί και να διατηρήσει την αισιοδοξία του, γι’ αυτό και συχνά η προσωπική του σχέση αποτελεί για αυτόν προτεραιότητα. Από την άλλη πλευρά τον αγχώνουν οι εκκρεμότητες και οι πολλές επαγγελματικές ευθύνες, συνεπώς από τη φύση του βρίσκει διέξοδο στη σχέση με το ταίρι του, οπότε είναι ένας επιπλέον λόγος για να δεθεί ακόμα περισσότερο με το πρόσωπο που αγαπάει, θα βρει τρόπο να του αφιερώσει όλο τον διαθέσιμο του χρόνο.