Quantcast
Πόσο εύκολα εκφράζουν τι νιώθουν τα 12 ζώδια; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πόσο εύκολα εκφράζουν τι νιώθουν τα ζώδια; Από την Μελίνα Φώφη.

Πόσο εύκολα εκφράζουν τι νιώθουν τα 12 ζώδια;

Πόσες φορές δεν ένιωσες την ανάγκη να μιλήσεις για όλα όσα ένιωθες μέσα σου και παρ’ όλα αυτά, έψαχνες την κατάλληλη στιγμή, μια στιγμή που μπορεί τελικά, να μην ήρθε ποτέ; Πόσες φορές δε φοβήθηκες να πεις τη γνώμη σου για κάτι που για σένα τουλάχιστον ήταν σωστό;

Οι περισσότεροι από μας, έχουμε μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον «εσωστρέφειας» που η πιο συχνή λέξη που άκουγες, ήταν το «μη». Μη μιλάς δυνατά, μη φωνάζεις γιατί μας εκθέτεις στο περιβάλλον, στους γείτονες, στην οικογένεια στη δουλειά. Άρα έμαθες να κρατάς μέσα σου τα περισσότερα από όσα ένοιωθες και είχες την ανάγκη να εκφράσεις, σε στιγμές που μπορεί ακόμα και να σε έπνιγε το δίκιο σου.

Βέβαια αν είσαι από εκείνους τους πιο έντονους χαρακτήρες, μάλλον συνήθιζες να φωνάζεις για να επιβάλλεις την άποψή σου, ή να ψάχνεις το δίκιο σου και κάπου εκεί θα διαπίστωσες, ότι πολλοί άνθρωποι όταν τους φωνάζουν, απλά δεν ακούν.

Πόσο εύκολα εκφράζουν τα αισθήματα και τη γνώμη τους τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ

Με έντονο έως και εκρηκτικό τρόπο αρκετά συχνά, εκφράζει τη σκέψη και τα συναισθήματά του. Διαθέτει αφοπλιστική ευθύτητα, αποφεύγει τους ελιγμούς και πληρώνει ακριβά την ειλικρίνειά του. Ο Κριός, είναι αυτός ο χαρακτήρας ακριβώς που βλέπεις. Χωρίς υστεροβουλίες, σκέψεις δεύτερες και παράλληλο σενάριο στα όσα λέει. Ναι, είναι έντονος και μοιάζει με αυτό που λέει ο λαός μας ότι σκυλάκι που γαυγίζει δε δαγκώνει. Είναι ο φωνακλάς του ζωδιακού, αυτή ίσως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η βασική του αδυναμία αλλά είναι και ο άνθρωπος που διαθέτει, περίσσια μπέσα τιμή και φιλότιμο. Είναι γενναίος και προστατευτικός, είναι αυτό που λέμε, ένας γνήσιος και ειλικρινής χαρακτήρας. Βέβαια κάποιες στιγμές, μπορεί να γίνεται κι αγενής ως προς τον τρόπο που εκφράζεται αλλά δεν το καταλαβαίνει.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα πρέπει να τον πατήσεις στον κάλο όπως λέμε, για να αντιδράσει. Ναι, θα σου δώσει τα περιθώρια να εκφράσεις τα «θέλω» και τις επιθυμίες σου, μα θα σου βάλει παράλληλα και ένα όριο. Θα σου πει ακριβώς αυτά που πιστεύει και θα σε βοηθήσει να βγάλεις από μέσα σου ότι αισθάνεσαι κι εσύ. Γενικά δεν αφήνει κενά να αιωρούνται ανάμεσα στις σχέσεις του. Αγαπά την αρμονία και την ησυχία του και κάνει αρκετή φασαρία, όταν αυτά διαταραχτούν. Δε φοβάται να συγκρουστεί και πιθανόν μερικές φορές να ακούγεται, ή να γίνεται απόλυτος. Παρ’ όλα αυτά εάν το απαιτούν οι περιστάσεις, μπορεί να συγκρατήσει το θυμό του, μέχρι να δει που θα καταλήξει το πράγμα. Δεν είναι καθόλου παρορμητικός χαρακτήρας και έχει καλά φίλτρα δεύτερων σκέψεων.  

ΔΙΔΥΜΟΣ

Είναι πολύ καλή η τακτική του να προσεγγίζει τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, δίνει όμως την εντύπωση του ανθρώπου όπου όλα τα εκλαμβάνει ρηχά και επιπόλαια. Είναι τόσο χειμαρρώδης στις εκφράσεις του και τις συναισθηματικές, που δημιουργεί μια αμηχανία σχετική με το αν τα πιστεύει όλα όσα λέει ή κάνει πλάκα. Η υπερβολή αυτή προκύπτει από μια αιώνια παιδικότητα στοιχείο του χαρακτήρα του που δύσκολα κρύβει στο φέρσιμό του. Κατά τα άλλα, γνωρίζει πολύ καλά πότε να μιλήσει και τι να πει, ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει το περιβάλλον του και να περάσει στο τέλος το δικό του. Δεν είναι ο χαρακτήρα ο κρυψίνους, αντίθετα όταν δεν έχει ποιον να κουτσομπολέψει, δεν το έχει σε τίποτα να σχολιάζει με χιούμορ τα δικά του τα παθήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εδώ μιλάμε για έναν άκρως συναισθηματικό χαρακτήρα που πολύ συχνά έρχεται σε κατάσταση συναισθηματικών υπερχειλίσεων. Τον λένε κλαψιάρη, όμως μπορεί πολύ καλά να κρύβει το συναίσθημά του, μέσα στο καβούκι του. Όταν τον δεις να αποσύρεται μοναχικά ή να κάνει περίεργη ησυχία, τότε να ξέρεις πως ετοιμάζεται να εκραγεί. Είναι στην κυριολεξία ο τύπος που πάει με τα φεγγάρια του. Είναι του χαρακτήρα του οι ψυχολογικές μεταπτώσεις. Μπορεί να τον βρεις με σχετική συχνότητα να έχει τα πάνω ή τα κάτω του. Ο Καρκίνος εκφράζει σχεδόν πάντοτε με παρορμητισμό όλα όσα νιώθει πως πρέπει να ξέρεις γι αυτό και τη σχέση σας. Είναι όμως και αξιόλογος φίλος που έχει αφτιά και καλή διάθεση όχι μονάχα να σε ακούσει, μα να σταθεί και δίπλα σου όταν και όποτε τον χρειάζεσαι.

ΛΕΩΝ

Έχει έναν σχεδόν επιβλητικό τρόπο να εκφράζει τα «θέλω» και τις επιθυμίες του, αν και προτιμά να βλέπει ευχαριστημένους, όλους όσους αγαπά, ή ζουν μαζί του. Το σίγουρο είναι ότι αντιδρά έντονα εάν νιώσει πως τον αμφισβητούν, ή όταν διαφωνούν με την άποψή του. Ο Λέοντας λένε ότι μπορεί να γίνει χαλί να τον πατήσεις, αρκεί να τον κάνεις να πιστεύει πως είναι αυτός ο αρχηγός. Δύσκολα καταλαβαίνει τους υστερόβουλους ανθρώπους και του κόλακες και πάντοτε μετανιώνει όταν θα τύχει αν την πατήσει από αυτούς. Ναι, ο Λέων βρυχάται, όταν θα καταλάβει πως κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει κι αυτό γιατί από μόνα τους είναι ελαστικά. Εάν όμως παραβιαστούν, δεύτερες ευκαιρίες δε δίνει. Σ’ αυτό το τελευταίο μάλιστα λειτουργεί σχεδόν απόλυτα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι από τους ζωδιακούς τύπους, που γενικά δε θέλεις να συναντήσεις σε στιγμές αγανάκτησης. Μοιάζουν πολύ με εκείνους τους παλιούς και αυστηρούς γυμνασιάρχες, που από το ύφος τους δε σου άφηναν και πολλά περιθώρια να δικαιολογηθείς. Ναι, εκφράζουν με πολύ αυστηρότητα και απολυτοσύνη τα συναισθήματά τους κι αυτό, γιατί για να φτάσουν στο σημείο να τα βγάλουν από μέσα τους, σου έχουν δώσει πρώτα αρκετές ευκαιρίες να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη σχέση σας. πάντως θεωρείται από τους πιο ειλικρινείς χαρακτήρες του ζωδιακού και απεχθάνεται να ακούει δικαιολογίες. Προτιμά να λέγονται τα πράγματα ως έχουν για να μπορούν και να διορθωθούν. Τέλος, δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελαστικός με τις ανθρώπινες αδυναμίες ή τα πάθη.

ΖΥΓΟΣ

Πιθανόν να είναι από τους πιο καταπιεσμένους χαρακτήρες του ζωδιακού, αφού σπάνια θα τους ακούσεις να παραπονιούνται. Τις περισσότερες φορές κρατούν τα παράπονά τους μέσα τους, για να μη δημιουργήσουν αναταράξεις ή σοβαρότερα προβλήματα στη σχέση τους. Βέβαια επειδή όλα έχουν τα όριά τους, έτσι και ένας Ζυγός, όταν θα καταλάβει πως τελικά δεν τον υπολογίζει το περιβάλλον, ή, ο άνθρωπος που συντροφεύεται, απλά μαζεύει τα μπογαλάκια του και φεύγει. Φεύγει μάλιστα δίχως να δώσει σχεδόν ποτέ εξηγήσεις, αφού πάντα όσο υπήρχε μέσα στη σχέση, ήλπιζε πως το ταίρι του θα τον καταλάβει. Έτσι, φεύγοντας απρόβλεπτα και ξαφνικά, δυστυχώς το κλίμα γίνεται αρνητικό απέναντί του και δέχεται κριτικές που είναι άδικες και πραγματικά, δεν του αξίζουν.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν και δρουν ήσυχα δίχως να δίνουν στόχο και κανείς ουσιαστικά δε γνωρίζει, τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή τους, όταν αντιδρούν συναισθηματικά, γίνονται πολύ έντονοι. Δίνουν μεγάλα περιθώρια στον άνθρωπο που σχετίζονται για να διορθωθεί, όταν όμως οι πράξεις του, δεν τους ικανοποιούν, τότε θα υποστεί τις κυρώσεις, όσο απειλητικά κι αν ακούγεται αυτό. Είναι πλάσματα που όλα τα φιλτράρουν με το συναίσθημα, το οποίο συχνά καπελώνει τη λογική. Και μπορεί να έχουν σπουδαίες ικανότητες να ελίσσονται διπλωματικά, όταν κολλήσουν σε μια ιδέα, δεν μετακινούνται εύκολα. Φορούν το προσωπείο του «κακού», έτσι για να δημιουργούν και τις ανάλογες εντυπώσεις, παρότι μέσα τους υποφέρουν δραματικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράζονται συναισθηματικά με αμετροέπεια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όλα τα βιώνει με υπερβολή. Το γέλιο το κλάμα, τη χαρά, τη λύπη τη στεναχώρια. Χαλάει τον κόσμο, εάν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα απαίτησε από το περιβάλλον του. Κάποιες στιγμές φέρεται σα να «χάλασε» ο κόσμος για κάτι που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα κι άλλες πάλι υποτιμά τη σοβαρότητα ενός θέματος, ακόμα κι αν δει το συνομιλητή του να καίγεται. Γενικά ο Τοξότης είναι ένα αιώνιο παιδί με πολύ διαφορετικά κριτήρια από το μέσο όρο των άλλων χαρακτήρων. Απεχθάνεται τη μιζέρια και δε θα διστάσει να εκφράσει την απέχθειά του αυτή, ακόμα και αν ξέρει πως μπορεί να δυσαρεστήσει κάποιους. Είναι πολύτιμη η ειλικρίνειά του και ειλικρινής στις σχέσεις του. Αγαπά την οικειότητα κάτι που μερικοί του το παρεξηγούν. Αντιδρά όταν του λένε «όχι».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το τι θα πει ο κόσμος και πάνω από όλα η αξιοπρέπειά του, είναι οι δύο βασικοί λόγοι, που θα κάνουν τον Αιγόκερω, να κρατάει πολλές φορές μονάχα για τον εαυτό του το τι νιώθει. Ως άτομο που στο όνομα των «πρέπει» αυτοκαταπιέζεται, το ίδιο μπορεί να κάνει και στους οικείους, ή, συνεργάτες του. Να απαιτήσει με ύφος αυστηρό, να κινηθούν βάση πρωτοκόλλου και στα πλαίσια των κοινωνικών τύπων. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που δεν μπορεί να ελέγξει τις συναισθηματικές του εκρήξεις, ειδικά όταν έχει προσπαθήσει να διορθώσει μια κατάσταση και αυτή συνεχίζεται ως προβληματική. Όντας τύπος παρορμητικός, θα κάψει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, θα μηδενίσει και θα ξανά αρχίσει. Το ίδιο πράττει και με τις σχέσεις του. Λένε μάλιστα πως εάν ένας Αιγόκερως σε διαγράψει, δύσκολα επιστρέφεις στη ζωή του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κάποιοι θεωρούν τον Υδροχόο ψυχρό συναισθηματικά και άλλοι απρόβλεπτο γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να μαντέψει, τι μπορεί να τον προκαλέσει συναισθηματικά. Άνθρωπος σίγουρα της λογικής θεώρησης των πραγμάτων περισσότερο και λιγότερο των συναισθημάτων, σπάνια θα τον δεις να εκφράζεται με ένταση. Αντίθετα, όσα θέλει να σου πει, τα λέει με την παγωμένη σιωπή του. Παρ’ όλα αυτά ο Υδροχόος, ζητά από τις σχέσης του σταθερότητα. Σταθερότητα και μονιμότητα. Όταν αυτό καταλάβει πως δεν το εισπράττει, τότε το διεκδικεί με όλους σχεδόν τους τρόπους. Κι όμως ο άνθρωπος που μιλά περί ελευθερίας και ανεξαρτησίας, την εννοεί μονάχα για εκείνον. Συνήθως δεν βάζει όρους στις σχέσεις του, εκτός και αν φοβάται μην τις χάσει. Τότε μπορεί να τον δεις να φέρεται απόλυτα και ανελαστικά.

ΙΧΘΥΣ

Είναι ο χαρακτήρας εκείνος που δεν ντρέπεται να δείξει τα συναισθήματά του. Δεν ντρέπεται να δακρύσει μπροστά σε έναν πίνακα ζωγραφικής, ή, ένα συμφωνικό μουσικό έργο. Συμπάσχει με ότι πάσχει ο συνάνθρωπός του και το εννοεί. Ξέρει να δείχνει και να μοιράζει την αγάπη του. Ξέρει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια κομμάτια του εαυτού του. Σε μαθαίνει να βγάζεις από μέσα σου, ότι συναισθηματικά σε εγκλωβίζει. Βέβαια σα χαρακτήρας σκορπίζεται σε πολλά και διάφορα και δύσκολα θα τον δεις απόλυτα αφοσιωμένο σε κάτι. Ο ενθουσιασμός του μοιάζει με εκείνον που συναντάς σε ένα μικρό παιδί, μα μοιάζει και με την ανωριμότητά του. Η διαίσθησή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχολογία του κι έτσι μπορεί να αφουγκραστεί από το περιβάλλον που κινείται, ενέργειες που να τον επηρεάσουν συναισθηματικά.