Quantcast
Πόσο εύκολα τα ζώδια θα πήγαιναν σε ένα reality; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πόσο εύκολα τα ζώδια θα πήγαιναν σε ένα reality; Από την Μελίνα Φώφη.

Πόσο εύκολα τα ζώδια θα πήγαιναν σε ένα reality;

Η ζωή, με, ή χωρίς σενάριο, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις πολυσύνθετες πτυχές της, αν και τελευταία η λέξη «πραγματικότητα», ή αλλιώς «reality» χρίζει αναθεώρησης, αφού επιστημονικά πλέον έχουν αποδειχθεί ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις της, που λόγω της αντίληψης, ή της θεώρησης του κόσμου που είχαμε μέχρι σήμερα, τις αγνοούσαμε.

Ο λόγος αυτός περιπλέκει το πράγμα και χωράει πολλή συζήτηση που θα την κάνουμε ασφαλώς μίαν ετέραν φοράν. Σήμερα γίνεται πολύ κουβέντα για τα reality shows, που ανθίζουν στους τηλεοπτικούς δέκτες και την ποιότητα που ακολουθούν, από ανθρώπους που λειτουργούν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης.

Το παράδοξο εδώ είναι, ότι τα ίδια τα άτομα που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΔ, ανεβάζουν φωτογραφίες, δίνουν παρουσίες και αναφορές για τις ζωές τους, συμμετέχοντας εθελοντικά σε έναν παγκόσμιο μεγάλο αδερφό, που με λογαριθμικούς τρόπους, τους παρακολουθεί.

Έχετε αναρωτηθεί, πόσο εύκολα τα ζώδια θα συμμετείχαν σε ένα reality show;

ΚΡΙΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι θέλει να μαθαίνει τι γίνεται από δω κι από κει, χωρίς να δηλώνει μια συγκεκριμένη προτίμηση. Εκείνο που αγαπά περισσότερο, είναι να ηγείται μίας διαδικτυακής συζήτησης, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες φράσεις διανθισμένες με επαναστατικούς και έντονους τρόπους, πράγμα που άλλοτε το καταφέρνει κι άλλοτε μένει μονάχος του στο τέλος, να σχολιάζει τα κακώς κείμενα που τον απασχολούν. Ανεβάζει συχνά στιγμές από τη ζωή, τη δουλειά και τις δραστηριότητές του. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που θα έμπαιναν μέσα σε ένα «reality». Για να προβάλλει το δυναμικό του προφίλ με κάθε τρόπο. Επειδή δυσκολεύεται να αποδεχτεί την κριτική που μπορεί να τύχει να του κάνουν οι άλλοι, οι άμεσες και έντονες αντιδράσεις του θα ανέβαζαν σίγουρα τους δείκτες της ακροαματικότητας. Ναι του αρέσει να φαίνεται και να ξεχωρίζει, πράγμα που πάντα σχεδόν το καταφέρνει, ασχέτως από το αν του βγαίνει σε καλό, ή όχι.

ΤΑΥΡΟΣ

Μάλλον είναι από τους τελευταίους που θα ανεβάσουν κομμάτια από την καθημερινότητά του, γιατί προτιμά να ξεχωρίζουν για το πνεύμα ή το χιούμορ που πράγματι διαθέτει μέσα από τα Μέσα Μαζική Δικτύωσης. Είναι δύσκολο να τον ξεσηκώσει η ιδέα της συμμετοχής του σε ένα «reality», να φύγει από τη βολή του και να εκτεθεί δημόσια. Πάντως, εάν τελικά αυτό συμβεί, θα τον αναγνωρίσεις από τους χαμηλούς τόνους της παρουσίας του, χωρίς να σημαίνει πως πρόκειται για χαρακτήρα υποτονικό. Άλλωστε θα ξεχωρίσει για το καλοσχηματισμένο του πρόσωπο, την όμορφη φωνή του τις αργές και συνετές κινήσεις του και για την πρωτότυπη σκέψη του. Μάλιστα θα είναι από εκείνους που μπορεί τα αθλητικά τους προσόντα για παράδειγμα να μην είναι υψηλού επιπέδου, να βγαίνουν προτεινόμενοι αλλά το κοινό να τους κρατάει μέσα. Ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Εδώ μιλάμε για το για ένα πλάσμα που την κοινωνική δικτύωση την παίζει στα δάχτυλα. Είναι στη φύση του να δοκιμάζει απίθανες ιδέες. Ιδέες που έχουν να κάνουν με κόσμο διαφορετικό και άρα θα ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που θα σου έφερναν αντιρρήσεις, στην προοπτική της συμμετοχής τους σε ένα «reality». Η ίδια του η φύση θα τον έχριζε πρωταγωνιστή, αφού θα τον έβρισκες χωμένο σε όλα, τα φανερά και τα κρυφά, τα κουτσομπολίστικα περισσότερο. Για έναν Δίδυμο, πολλές φορές, η ίδια η ζωή είναι παιχνίδι, αφού είναι πολύ μικρή για να την παίρνεις στα σοβαρά. Άρα ανάλαφρα τηλεοπτικά προγράμματα όπως ένα «reality», μια χαρά θα ανταποκρίνονταν στα γούστα του, αφού παρακολουθώντας τα, ή και συμμετέχοντας σ αυτά, δε θα τον βάραιναν οι δικές του έννοιες. Άλλωστε θα ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα των τηλεθεατών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορεί να συμπάσχει με τους συμμετέχοντες ενός «reality», όμως δύσκολα θα εγκατέλειπε τη φωλιά του για να πάει να ζήσει κλεισμένος σε ένα μέρος, μεταξύ αγνώστων, ή ταξιδεύοντας μακριά από τα πάτρια εδάφη. Βέβαια εάν επρόκειτο για μια εκπομπή μαγειρικής, ίσως και να το σκεφτόταν, αν και η συμμετοχή του σε ένα τόσο πιεστικό συναισθηματικά και σε χρόνους «reality», θα ήταν δακρύβρεχτη. Για να συμμετάσχει ένας Καρκίνος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, πιθανόν να το έκανε επειδή πραγματικά θα είχε μεγάλη ανάγκη το χρηματικό έπαθλο, αλλιώς δε θα εγκατέλειπε όλους όσους αγαπά και νοιάζεται για καπρίτσιο, ή, για μια διαφορετικού τύπου εμπειρία, όπως το να ζει ανάμεσα σε αγνώστους. Στην περίπτωση που θα συναινούσε, θα λειτουργούσε πιο ενωτικά, αφού η ανάγκη του θα ήταν να φτιάξει άλλη μια οικογένεια.

ΛΕΩΝ

Ναι, είναι το πρόσωπο που ούτως ή άλλως αγαπά την προβολή κι έτσι εάν του εξασφαλιζόταν μία θέση σε ένα «reality», όχι της σειράς αλλά μιας ακριβής υπερπαραγωγής, δε θα δυσκολευόταν να πει ιδιαίτερα το ναι. Φυσικά από την αρχή, θα διεκδικούσε τη θέση που πραγματικά του αξίζει, αυτή του απόλυτου πρωταγωνιστή. Μάλιστα, επειδή στις εκπομπές αυτές κυκλοφορούν αρκετοί «πονηροί» τύποι, αμέσως θα καταλάβαιναν την αδυναμία που έχει να χρίζεται αρχηγός, οπότε με τις κολακείες και τις μαλαγανιές τους, θα φρόντιζαν να του κερδίσουν την εμπιστοσύνη, εξασφαλίζοντας έναν σημαντικό σύμμαχο. Ο Λέοντας ξέρει να ζει και να το διασκεδάζει, οπότε θα τη διασκέδαζε τη συμμετοχή του σε ένα «reality» πραγματικά. Πως να αρνηθεί την προοπτική να ταξιδέψει, να ζήσει την αίγλη και την πολυτέλεια και να λάβει ένα γενναίο έπαθλο στο τέλος;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εδώ δυσκολεύουν λιγάκι τα πράγματα, γιατί σε μια πρόταση τέτοια η πιο πιθανή απάντηση ενός Παρθένου θα ήταν όχι. Αν και θα ήταν απολύτως χρήσιμος σε ένα «reality» επιβίωσης, σε ένα άγνωστο νησί για παράδειγμα, όπου καλούνται οι συμμετέχοντες να τα καταφέρουν μέσα από πολλές αντιξοότητες, όπου το πρακτικό του πνεύμα θα έσωζε κυριολεκτικά, ζωές. Και μπορεί να ήταν θετικός στην προοπτική ενός δύσκολου ταξιδιού, προκειμένου να μελετηθούν κάποια έμβια είδη υπό εξαφάνιση, το να εκτεθεί σε δημόσια θέα, αυτός και οι αδυναμίες του, φαντάζει ανυπέρβλητο. Εξάλλου θα είχε να αντιμετωπίσει και δυσκολίες συμβίωσης. Πάντως θα τον διέκρινες από το ξινό του ύφος όταν θα άκουγε να λέγονται ανοησίες, από την κριτική που θα έκανε στους συμπαίκτες του και από τους μονίμως προτεινόμενους για να απαλλαγεί η ομάδα από αυτούς. Θα ήταν ένας αντί-ήρωας με πολλές συμπάθειες από το κοινό.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΖΥΓΟΣ

Μπορεί να τον θεωρείς έναν ήσυχο χαρακτήρα, δε θα δίσταζε όμως, να δοκιμάσει την τύχη του σε αχαρτογράφητα νερά. Εκτός από το έπαθλο που σίγουρα θα ήταν έναν κίνητρο, που θα του επέτρεπε να κάνει τα «ωραία» του, θα προσπαθούσε να κατακτήσει πολλές καρδιές, ειδικά των συμπαιχτών, ή, συμπαιχτριών του. Εξάλλου ο Ζυγός πάντα ψάχνει την αγάπη για παράδειγμα στα πιο απίθανα και εξωτικά πολλές φορές μέρη, ή και πρόσωπα εάν τύχει. Ναι, θα ήταν από εκείνους που θα έβαζαν πολύ σοβαρά υποψηφιότητα στο να κερδίσουν μία από τις πρώτες θέσεις, ενώ θα ήταν από τους πιο απαραίτητους τύπους σε μια τέτοια μικρή κοινωνία, αυτή της ομάδας. Ο λόγος είναι, ότι μπορεί από τη φύση του και καταφέρνει να συνθέσει ανθρώπους με διαφορετικούς χαρακτήρες και να σβήνει τις εντάσεις που θα δημιουργούσε ένα τέτοιο περιβάλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας από τους ελάχιστους λόγους που θα συναινούσε ένας τέτοιος χαρακτήρας ώστε να συμμετάσχει σε ένα «reality», θα ήταν γιατί μπορεί κανείς να τον συναντήσει στα πιο απίθανα μέρη. Συγκεκριμένα, ο Σκορπιός από τη φύση του πάει και χώνεται εκεί που δεν περιμένει κανείς να τον συναντήσει. Άλλο ένα σοβαρό κίνητρο, ανάλογο με το χαρακτήρα του είναι, ότι του αρέσει να ζει ριψοκίνδυνα. Δεν τον τρομάζει το άγνωστο και είναι ευπροσάρμοστος. Είναι δηλαδή ένα πλάσμα παντός καιρού και συνθηκών. Το χρηματικό έπαθλο, σίγουρα θα λειτουργούσε ως κίνητρο, αφού αγαπάει το χρήμα, χωρίς να σημαίνει, ότι αν βρεθεί με λεφτά, θα δυσκολευτεί σε ελάχιστο χρόνο, να τα κάνει φύλλο και φτερό. Κάποιους από την ομάδα θα τους δυσκόλευε ο απόλυτος ίσως και δυσνόητος χαρακτήρας του, όμως είναι τόσο γοητευτικός, που κάποιοι άλλοι θύματα του μαγνητισμού και της γοητείας του, θα τον υποστήριζαν έτσι κι αλλιώς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εδώ μιλάμε για τον πιο φευγάτο τύπο, που εάν του δοθεί η δυνατότητα, δε λέει όχι ποτέ σε μια περιπέτεια, με οποιοδήποτε βαθμό δυσκολίας. Πόσο μάλιστα εάν αυτή έχει να κάνει με χρηματικό έπαθλο, με πολύ κόσμο, ή με μακρινά ταξίδια που είναι το πάθος του. Δε θα δυσκολευόταν μάλιστα να έχει την αποδοχή της ομάδας, αφού θα τους κατακτούσε εύκολα με το φιλικό και ειλικρινές του προφίλ, το ανεπανάληπτο χαμόγελό του και ο μαγικός σχεδόν τρόπος που ‘έχει, να ξεπερνά με χαμόγελο ακόμα και τα δύσκολα. Πνεύμα από τη φύση του ομαδικό, θα ήξερε να επιβιώσει, όχι μονάχα από τις δυσκολίες ενός «reality» αλλά και από τους τύπους εκείνους, που βλέπουν παντού ανταγωνιστές. Το δε κοινό, απλός θα τον λάτρευε. Συνεπώς ένας Τοξότης είναι φτιαγμένος να ζει με ουσία την κάθε στιγμή και ασφαλώς θα ήταν από τους επικρατέστερους εν δύναμι νικητές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μόνο ως επαγγελματικής φύσεως πρόταση, θα την αποδεχόταν ένας Αιγόκερως, αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άλλο κίνητρο, για να τον βγάλεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Εκεί θα είχε τη δυνατότητα να αποδείξει την αξία του και θα ήτανε μάλιστα, ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Στατιστικά, οι Αιγόκεροι σε τέτοια τηλεπαιχνίδια, είναι από τους επικρατέστερους νικητές, αφού σε όλη σχεδόν τη διάρκειά τους, αφενός μεν δεν εμπλέκονται σε ίντριγκες και ανούσιες συμμαχίες, αφετέρου δεν ξεχνούν ποτέ, τους λόγους που βρέθηκαν εκεί. Όσο για τη δημοσιότητα, φροντίζουν να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να προβληθούν, βλέποντας την κίνηση αυτή, σαν μελλοντικό εργαλείο που θα τους ανοίξει καινούργιους επαγγελματικούς ορίζοντες. Πάντως, θα ήταν από τους πιο έντιμους και αξιοπρεπείς χαρακτήρες, υπηρετώντας το στυλ του «αψεγάδιαστου».

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κι όμως αυτός ο τύπος που πολλοί τον θεωρούν ψυχρό και απρόβλεπτο ως προς τις επιλογές του, δε θα έλεγε εύκολα όχι, στην προοπτική της συμμετοχής του σε ένα «reality». Μεγάλος ιντριγκαδόρος, δε θα δίσταζε να κάνει τον κόσμο άνω κάτω, για να αποκαλύψει στο κοινό, τις αδυναμίες που κρύβει ο κάθε χαρακτήρας στην ομάδα του. Θα δυσκολευόταν να συμβαδίσει με νόμους και κανόνες, με αρχηγούς και υπαρχηγούς, με συμφωνίες και τυπικότητες και οι αντιδράσεις του θα είχαν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και υψηλή τηλεθέαση. Αυτός ο αντιρρησίας συνείδησης είτε άντρας είτε γυναίκα, να πρόβαλε το ύφος ενός γοητευτικού αντί-ήρωα, που σίγουρα θα κατακτούσε τις καρδιές του κοινού. Μια τόσο αντιφατική σε όσα πρεσβεύει προσωπικότητα, σίγουρα θα κέρδιζε την απαίτηση του κοινού, να τον δει και σε άλλες του πτυχές. Γι αυτό και στατιστικά οι Υδροχόοι, μετά την παρουσία τους σε ένα «reality», συνεχίζουν την τηλεοπτική τους καριέρα.

ΙΧΘΥΣ

Δεν ακούγεται περίεργη η φράση «δημόσια έκθεση» σε έναν Ιχθύ, αφού μάλλον δεν μετράει τα πράγματα όπως όλοι οι υπόλοιποι. Έτσι λοιπόν, η συμμετοχή του σε ένα «reality», θα ήταν πιθανή, αφού είναι πλάσμα, που ανάμεσα στις αναζητήσεις του, είναι και αυτή μιας περιπέτειας. Κατά τα άλλα, το χρήμα δεν θα τον ενδιέφερε παρά μονάχα για βιοποριστικούς λόγους. Σίγουρα δε θα δυσκολευόταν να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού, αφού μέσα στα στοιχεία της προσωπικότητάς του, είναι η αγνότητα των συναισθημάτων του που τα μοιράζει αφειδώς. Δυσκολία θα είχε με τους ανταγωνιστικούς χαρακτήρες ορισμένων των συμπαιχτών του, που πιθανά να τον αντιμετώπιζαν με προκατάληψη, μιας και δε φημίζετε για τις σωματικές ή αθλητικές του ικανότητες τόσο, όσο για τις πνευματικές. Το να αναζητά κανείς την πνευματικότητα μέσα από ένα «reality», μάλλον φαντάζει σαν ουτοπία αν και ο Ιχθύς είναι ακόλουθος ουτοπιών. Και μπορεί να μην έφτανε ως το τέλος αλλά θα το διασκέδαζε πολύ.