Quantcast
Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν έχουν παράλληλη σχέση. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν έχουν παράλληλες σχέσεις; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν έχουν παράλληλη σχέση.

Κάποια στιγμή στη ζωή σου, διαπιστώνεις πως ο έρωτας σου ο μεγάλος, τυχαίνει να διατηρεί έναν παράλληλο δεσμό. Κάποια άλλη φορά, ίσως να αναρωτιέσαι, γιατί να μου τυχαίνουν εμένα άνθρωποι δεσμευμένοι. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που το ξέρεις κι επιμένεις λέγοντας, θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό.

Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με το γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός και δεν μπορεί να συγκριθεί μία ειδική προσωπική ανάλυση, με κανένα γενικό κείμενο.

Ας δούμε τι κάνουν τα ζώδια όταν εμπλακούν σε παράλληλη σχέση:

ΚΡΙΟΣ

Διεκδικεί τον έρωτα του μέχρι τελικής πτώσης. Κάνει πολύ φασαρία, ακόμα και όταν υποφέρει μετά από μία ερωτική απόρριψη. Τρώει κόλλημα με το πρόσωπο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά, μέχρι να το κατακτήσει. Μετά συνήθως αφού γευτεί την εκπλήρωση των πόθων του, συνήθως βάζει το καπελάκι του στραβά και μην είδατε τον Παναή. Είναι παρορμητικός και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν δοκιμάζει την τύχη του σε επικίνδυνες καταστάσεις, ακόμα κι αν ξέρει πως μπορεί να φάει το κεφάλι του. Ακαταμάχητος στις επιδώσεις του, δεν νιώθει πως μπορεί να βρεθεί άλλος αντίπαλο που να μπορεί, να συγκριθεί μαζί του. Όχι, δεν κάνει υπομονή με την υπόσχεση, «δώσε μου λίγο χρόνο και θα τον, ή, την χωρίσω». Ναι, παραμυθιάζεται, γιατί θέλει να υπάρχει σενάριο κι αδρεναλίνη. Δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος. Δε συμβιβάζεται εύκολα με μια τέτοια συνθήκη.

ΤΑΥΡΟΣ

Πλάσμα παν ηδονιστικό, ξέρει να γεύεται ότι καλύτερο υπάρχει στη ζωή. Καμιά φορά και μεγαλύτερες δόσεις αδρεναλίνης. Σαν κι αυτές που παίρνει κανείς, μέσα από μια κρυφή σχέση, γεμάτη αγωνία και λαχτάρα όπως λέει κι ένα παλιό τραγούδι. Είναι επίμονος μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έτσι όταν θέλει κάτι το παίρνει, του παραδίνεται, γιατί ξέρει να χειρίζεται τις αντιδράσεις του με τρόπους αριστοτεχνικούς. Καμιά φορά και χειριστικούς, αλλά σπάνια. Συμβιβάζεται όταν αγαπά, όταν ποθεί με πάθος. Περιμένει. Έχει υπομονή. Πιστεύει και ελπίζει, πως μπορεί το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει να απαλλαγεί από τις δεσμεύσεις του. Είναι καλοπροαίρετος. Μερικές φορές και αφελής. Ξέρει να δίνει και να δίνεται. Ξέρει να σαγηνεύει και αγαπά τη σαγήνη. Τη θαυμάζει. Τύπος με μεγάλες επιδόσεις και αντοχές, φαντασία και όρεξη, ανάγκη να δει το σύντροφό του να ικανοποιείται και συναισθηματικά, τα δίνει όλα.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Όλα για το Δίδυμο, είναι ένα παιχνίδι. Το φλερτ, ο έρωτας, τα πειράγματα και η ανάγκη να ανακαλύψει τα όρια του ανθρώπου που έχει απέναντί του. Προκαλεί και του αρέσει να προκαλείται. Δεν τον ενδιαφέρει σε ένα «τρίγωνο» να καίγεται, αρκεί να καίγεται γλυκά. Επινοεί διάφορους τρόπους, σαν το μικρό παιδί, για να κλέψει το γλυκό από το βάζο, ακόμα κι αν ξέρει ότι απαγορεύεται. Μάλλον το τελευταίο τον φτιάχνει περισσότερο. Δίνει αφειδώς υποσχέσεις, όχι γιατί κοροϊδεύει αλλά γιατί κατά βάθος, έχει κάθε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει. Απλά δεν περνάει από το μυαλό του, πως μερικά πράγματα για διάφορους λόγους, δεν γίνονται. Όχι, δεν έχει υπομονή να περιμένει, μπορεί όμως να περάσει εξίσου καλά, ακόμα και για το λίγο που του προσφέρεται. Ξέρει να μιλάει στην καρδιά του ανθρώπου που σχετίζεται και να τον κάνει μαζί του να νιώθει υπέροχα. Ο Δίδυμος είναι πραγματικός συναισθηματικός εθισμός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πλάσμα ακραία συναισθηματικό, πληγώνει και πληγώνεται. Επιθυμεί όσο τίποτε μια δική του αγκαλιά, μια φωλιά που να νιώθει προστατευμένος και οι δανεικές αγάπες, σπάνια τον ικανοποιούν. Ναι, μπορεί και συμβιβάζεται, όσο και αν μελαγχολεί όταν φεύγει ο άνθρωπός του. Μέσα του όμως, έχει την ελπίδα, την πεποίθηση μάλλον, πως με επιμονή, αγάπη και νοιάξιμο, θα καταφέρει στο τέλος τον άνθρωπο που σχετίζεται, να κάμψει τις αντιστάσεις του, ή, τα εμπόδια που υπάρχουν και θα τον ακολουθήσει. Βιώνοντας τα πάντα μέσα από το συναισθηματικό πρίσμα, ξέρει να χειραγωγεί συναισθηματικά, το πλάσμα που έτυχε να ερωτευτεί και ας ξέρει πως γίνεται χειριστικός. Θα δοκιμάσει τα πάντα για να κερδίσει στο τέλος, έχοντας μια επιμονή, που μπορεί μερικές φορές, να γίνει επικίνδυνη. Ξέρει να ζει με πάθος και μπορεί να συνυπάρχει, μέσα σε μία τέτοια σύμβαση.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Ως χαρακτήρας, είναι από τους πιο σταθερούς και πιο πιστούς συντρόφους, χωρίς να σημαίνει, ότι είναι άτρωτος στις προκλήσεις. Καλοσχεδιασμένος και θελκτικός από τη φύση του, πώς να αγιάσει αφού σχεδόν καθημερινά, βάλλεται από θαυμαστές ή θαυμάστριες; Του αρέσει να αρέσει και όταν νιώσει ότι δεν παίρνει την ανάλογη επιβεβαίωση από το ταίρι του, την αναζητά, έξω από το παράθυρο της σχέσης. Χωρίς να σημαίνει ότι έχει σκοπό να την εγκαταλείψει. Οι πειρασμοί είναι πολλοί αλλά ο πιο έξυπνος και ιδιαίτερος τύπος, θα του τραβήξει το ενδιαφέρον. Ή εκείνος πάλι, που με καπατσοσύνη και κανάκεμα, θα καταφέρει να τον φτάσει ως τη φωλιά του. Θεωρεί τον εαυτό του πραγματικό έπαθλο για όποιον καταφέρει να τον ξελογιάσει. Ξέρει πότε ανήκει σε μια σχέση από αγάπη και πότε γιατί απλά, επιθυμεί προς στιγμήν, να ικανοποιήσει τις αισθήσεις του. Να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτός ο τύπος, δύσκολα θα βρεθεί σε ένα τρίγωνο. Όχι γιατί έχει τόσο δυνατό χαρακτήρα αλλά γιατί επιθυμεί από τις σχέσεις του, να έχει ξεκάθαρο ρόλο και εικόνα. Δε σημαίνει όμως, πως αν του κάτσει μια καλή περίπτωση, που να ταΐζει το συναίσθημά του, τη φαντασία του γιατί ναι, έχει μεγάλη, θα αρνηθεί τη συμμετοχή του σε κάτι τέτοιο. Θα τον ακούσεις δημόσια να κατηγορεί τους ανθρώπους με ευαίσθητο χαρακτήρα και ψυχισμό, που εμπλέκονται σε τέτοιου τύπου σχέσεις. ‘Όμως όσο πιο δυνατά φωνάζει, παίζει να συνυπάρχει κι αυτός σε ένα τέτοιο ερωτικό μπέρδεμα. Γνωρίζει την τέχνη του έρωτα λες κι έχει κάνει σπουδή. Του αρέσουν οι περίεργες σχέσεις και μπορεί να συνυπάρχει κάτω από μια τέτοια σύμβαση. Είναι παρεξηγημένος τύπος, λόγω του προφίλ που προβάλλει σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο. Καμιά φορά μάλιστα, το προφίλ αυτό το καλλιεργεί ο ίδιος στον κύκλο του.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Οι κακές γλώσσες μιλούν για έναν άνθρωπο που διατηρεί επαφές με πρώην αγάπες, γιατί ακόμα κι αν έχει προχωρήσει τη ζωή του και αν έχει κάνει έναν άλλο δεσμό, πάντοτε θέλει να νιώθει πως αν κάνει έτσι, την επόμενη στιγμή, θα βρεθεί στην αγκαλιά ενός πρώην έρωτα. Άλλοι πιστεύουν πως είναι ο άνθρωπος της «καβάντζας», αν και ως άνθρωπος αγαπά τη σταθερότητα της συναισθηματικής και ερωτικής του ζωής. Σπάνια στον άνθρωπό του, θα μιλήσει για τα «θέλω» και τις επιθυμίες του. Για το τι τον καταπιέζει, ή, τι τον ενοχλεί στη σχέση τους. Έτσι λοιπόν προσδοκώντας πως θα έρθει μια μέρα, όπου το ταίρι του θα καταλάβει, πολλές φορές κρύβει τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί. Αναμενόμενο λοιπόν είναι, ο σύντροφός του να μην καταλάβει ποτέ του τους λόγους, που ένας Ζυγός τα μάζεψε και έφυγε, ή, βρήκε αλλού παρηγοριά, σε μια αγκαλιά που τον κάνει αν μη τι άλλο, να περνάει όμορφα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Άτυχη θα μπορούσε να θεωρηθεί η στιγμή, όπου ένας Σκορπιός, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να μοιράζεται με άλλον, τον άνθρωπο που του ξυπνάει το πάθος. Ζηλιάρης και κτητικός, πιθανόν να είναι από τους λίγους χαρακτήρες ανθρώπων, που ενώ γνωρίζουν ότι μαγνητίζουν το βλέμμα, ότι αρέσουν για πολλούς και διάφορους λόγους, θα δοθούν σε μια πολιορκία, από άνθρωπο που ανήκει σε μία άλλη σχέση, ή, που ο ίδιος τυχαίνει να βρίσκεται σε έναν μόνιμο δεσμό. Υπάρχει όμως σαν εξαίρεση ένα ενδεχόμενο, όπου εσκεμμένα ο Σκορπιός θα κοιτάξει έξω από το παράθυρο της σχέσης του. Να μη νιώθει πλέον συναισθηματική και όχι μόνο κάλυψη από το νόμιμο ταίρι του και ξαφνικά, να παρουσιαστεί μπροστά του σα διαφυγή, ένα πρόσωπο, που παίζει να έχει τον «υλικό» τρόπο, ώστε να του εξασφαλίσει υποκατάστατα ευτυχίας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να είναι ο πραγματικός πρεσβευτής της «Ελευθερίας» και της «Ανεξαρτησίας», του αρέσει όμως να αρέσει, να τραβάει με το έξυπνο πνεύμα του το ενδιαφέρον και να προκαλεί την τύχη του σε αχαρτογράφητα νερά. Άλλη μια αδυναμία του είναι, το ενδιαφέρον που δείχνει, σε πρόσωπα που τυχαίνει να έχουν, μια θέση κοινωνική, ή, επαγγελματική, μια αναγνωρισιμότητα. Ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει ένας Τοξότης, θα πρέπει να είναι εν ολίγοις, ένα άτομο ξεχωριστό στον τομέα που κινείται ή δραστηριοποιείται. Όμως και ο ίδιος ως ζωδιακός χαρακτήρας, στοχοποιείται από επίδοξους πολιορκητές της καρδιάς και της αγκαλιάς του, αμφιβόλων όμως ποιοτικών χαρακτηριστικών. Και κάπου εκεί μπορεί να την πατήσει και να γίνει ερωτική βορά, του κάθε τυχάρπαστου χαρακτήρα. Ανυπόμονος και μόνιμα ανικανοποίητος, δύσκολα συνυπάρχει σε μια παράλληλη σχέση, σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Α, πάλι εκ των πραγμάτων, πρέπει να συμβιβαστεί, αυτό δεν μπορεί να έχει διάρκεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου, που η επιτυχία με ότι ασχοληθεί, δεν του χαρίζεται αλλά προέρχεται από τις δικές του προσπάθειες και θυσίες, μέχρι να την επιτύχει. Έτσι λοιπόν, επί μονίμου βάσεως, βάζει σε δεύτερη μοίρα, τα «θέλω» και τις επιθυμίες του, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή στη ζωή του, ο ίδιος του ο εαυτός να επαναστατήσει, σε αυτή την αυτό-καταπίεση διαρκείας. Δε θα ρισκάρει τη φήμη και την κοινωνική του υπόσταση, για έναν εφήμερο ή ακόμα και μεγαλύτερο έρωτα. Κι όμως, ο Αιγόκερως ηγείται σχεδόν στις περίεργες και παράλληλες σχέσεις. Ίσως γιατί από τη φύση τους, δεν μπορούν να φέρουν άλλου είδους δεσμεύσεις, πέραν της ερωτικής περιπέτειας, όπως αυτή που υπάρχει στα πλαίσια μιας επίσημης σχέσης. Το βλέπει σα διάλειμμα στη ζωή του, να βρεθεί με έναν άνθρωπος που να ξέρει να περνάει καλά, όταν είναι μαζί. Παίζει μάλιστα να του είναι αδιάφορο, αν το άτομο που σχετίζεται, ίσως να ανήκει σε μια άλλη σχέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ανοικτός και δεκτικός σε κάθε ερωτική πρόκληση, προκαλεί και προκαλείται, ψάχνεται συνεχώς και δεν έχει κανένα ενδοιασμό να πει το «Ναι», σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Άλλωστε από την φύση του, του αρέσουν οι πειραματισμοί και μπορεί να μη συμμετέχει συναισθηματικά, σε ένα τέτοιας φύσεως δρώμενο. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να γίνει χειριστικός και επίμονος, με τον άνθρωπο που θέλει να έχει δίπλα του, έντονος σα χαρακτήρας και πολλές φορές, ανερμήνευτος και απρόβλεπτος, ως προς τις πράξεις του. Τις ερωτικές περιπέτειες, δεν τις σχετίζει με κοινωνικούς ή άλλου είδους φραγμούς. Όμως είναι ένας χαρακτήρας ανθρώπου, που ενώ μιλά με ευκολία περί «Ελευθερίας» και «Ανεξαρτησίας», την εννοεί κυρίως για τον εαυτό του και όχι για τον άνθρωπο, που στέκεται δίπλα του. Κτητικός ναι, ζηλιάρης όχι. Νάρκισσος ναι και λάτρης του περίεργου και ωραίου.

ΙΧΘΥΣ

Ρομαντικός και ευαίσθητος, ξέρει να αγαπά και να δίνεται. Να υμνεί τον έρωτα σε όλες του τις εκφράσεις. Να συνυπάρχει σε ένα τρίγωνο αβίαστα χωρίς αναστολές. Αρκεί να τρέφεται ο κόσμος του με συναίσθημα. Λειτουργεί καλύτερα σαν αδέσμευτος, γιατί με τις συμβάσεις δεν τα πηγαίνει καλά. Δεν είναι και ο πιο πιστός τύπος του ζωδιακού. Αντίθετα μπορεί να μοιράζει αγάπες από δω κι από κει και να το εννοεί. Δε λειτουργεί αλλιώς άλλωστε. Μέρος της φαντασίας του είναι και η αίσθηση που του δίνει το παράνομο. Η αδρεναλίνη να κλέψει την καρδιά του ανθρώπου που σχετίζεται, ακόμα κι αν ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αν βρεθούν επίσημα μαζί. Μεγάλο ατού για εκείνον, είναι ότι δεν εγκλωβίζεται. Δεν ξέρει τι σημαίνει να ανήκει σε έναν άνθρωπο. Δε νιώθει, όταν κάνει τη ζαβολιά, ότι παραβίασε τη σχέση του, ή μια άλλη σχέση, αυτή που ανήκει ο παράλληλος δεσμός του.