Quantcast
Ζώδια: Πως θα πείσεις έναν άντρα για διάρκεια στη σχέση. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Με τι πείθονται οι άντρες του ζωδιακού για διάρκεια στη σχέση; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια: Πως θα πείσεις έναν άντρα για διάρκεια στη σχέση.

Δεδομένου ότι ο κάθε άνθρωπος είναι και διαφορετικός χαρακτήρας, φτιαγμένος από την προδιάθεση που είχε όταν γεννήθηκε και διαμορφωμένος από τους ανθρώπους, τους παράγοντες και τις συνθήκες που επικρατούσαν και καθόρισαν το χαρακτήρα του καθώς μεγάλωνε, ας εξετάσουμε αστρολογικά το θέμα και ας δούμε, με τι πείθονται οι άντρες του ζωδιακού για να παραμείνουν στη σχέση, ανάλογα με το ζωδιακό τους χαρακτήρα.

Ας παραδεχτούμε αρχικά, ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο σύνθετοι χαρακτήρες και αυτή μας η πολυπλοκότητα, θα παραμείνει για τους άντρες ένα μυστήριο, αφού έχουν την τάση να σκέφτονται πιο απλά και λιγότερο αναλυτικά.

Πως οι άντρες των ζωδίων σκέφτονται όταν είναι σε μια σχέση;

Πάμε να δούμε λοιπόν πως οι άντρες έχουν στο μυαλό τους, την προοπτική μιας μόνιμης σχέσης, επίσημης ή ανεπίσημης;

Ο άντρας Κριός

Ο τύπος αυτός, είναι γεννημένος κυνηγός. Οφείλει την ακαταμάχητη γοητεία του, στο δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που εκπέμπει αλλά και τον τρόπο που διεκδικεί το κομμάτι του έρωτα που πραγματικά του αξίζει. Για αρχή και για πάντα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι αν θέλεις να τον κρατήσεις κοντά σου, θα πρέπει συνεχώς να του κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον. Λατρεύει πραγματικά τις στιγμές που τον αιφνιδιάζεις. Δεν πρέπει να νιώσει ούτε στιγμή πως σε κατέκτησε, γιατί από ένα πρωτόγονο και αντανακλαστικό ένστικτο, θα οδηγήσει το βλέμμα του στον επόμενο ερωτικό του στόχο. Βαριέται τη ρουτίνα και τη στασιμότητα. Θέλει από τη σχέση να βλέπει ότι κάτι συνεχώς εξελίσσεται. Σήμερα περνάμε όμορφα μαζί, αύριο αποφασίζουμε να συ ζήσουμε να φτιάξουμε τη φωλιά μας μαζί, να δραστηριοποιηθούμε σε μία κοινή προσπάθεια και πάει λέγοντας. Δεν είναι άπιστος αλλά άστατος ως χαρακτήρας και καλό θα ήταν να μην τα μπερδεύεις. Αντίθετα προστατεύει με τη ζωή του αν χρειαστεί το ταίρι του. Τέλος λατρεύει την ευθύτητα στο λόγο και σιχαίνεται τα υπονοούμενο τύπου, «ξέρεις εσύ».

Ο άντρας Ταύρος

Εδώ μιλάμε για έναν πιο παραδοσιακό τύπο που αγαπά την καλοπέραση. Από τις σχέσεις της ζωής του αποζητά τη σταθερότητα. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται για τους Ταύρους, ότι άμα τους δώσεις τις βάσεις για να σταθούν σε κάτι σταθερό, μπορούν να σου σταθούν σα βράχοι. Μπορεί να είναι από τους γοητευτικότερους άντρες του ζωδιακού, τους είναι αδιάφορο να αρέσουν και να προκαλούν εκτός της εστίας αλλά και την μόνιμης σχέσης τους, την ερωτική τους τύχη. Δεν μπορούν αν παραμείνουν σε σχέση με έναν άνθρωπο που με τις πράξεις και τους λόγους του, δεν τους σέβεται. Ένας άντρας Ταύρος θέλει να νιώθει πως είναι ο αρχηγός της σχέσης. Τις περισσότερες φορές αγαπά τη γωνιά του και την ησυχία του, γι αυτό μην περιμένεις πως θα σου πει να πάτε να κάνετε εξτρίμ σπορ, ούτε ότι θα βάλετε μια καινούργια δραστηριότητα, που θα έχει πολύ κίνηση και βαβούρα. Και αυτό το αρσενικό, είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με τον άνθρωπό του. Εκτιμά και απολαμβάνει το καλό φαγητό, την υψηλή αισθητική και την ευγένεια στο χαρακτήρα του συντρόφου του. Καμιά φορά και το πικάντικο σενάριο μεταξύ τους.

Ο άντρας Δίδυμος

Εδώ μιλάμε για έναν τύπο πολυτάλαντο αλλά και πολυμήχανο. Το μυαλό του παίρνει περισσότερες στροφές από το μέσο όρο του αντρικού πληθυσμού. Πνεύμα ανήσυχο και πάντα σε κίνηση, αναζητά το καινούργιο, όπου μέσα από εκεί, θα αποκτήσει καινούργιες εμπειρίες, γνώσεις ή δεξιότητες. Πολύ συχνά, είναι εκείνος που μαζεύει πεταμένα αντικείμενα και υλικά, για να φτιάξει κάτι χρηστικά αξιοποιήσιμο. Άρα θα πρέπει να του αφήνεις χώρο για τη «σαβούρα» του. Δεν του αρέσουν οι μίζερες συμπεριφορές και τα παράπονα. Τις περισσότερες φορές θα τον δεις με ένα παιδικό σχεδόν χαμόγελο να αντιμετωπίζει ακόμα και τα δύσκολα όταν του έρχονται. Άλλες πάλι να αντιδρά ακόμα και ανώριμα, σε ζητήματα που θα περίμενες μεγαλύτερες δόσεις σοβαρότητας. Ξέρει να ξεγλιστρά, όταν κάνει ζαβολιές. Αν έναν τέτοιο τύπο θέλεις να τον κρατήσεις στη σχέση σας, τάιζέ του το ενδιαφέρον σε καινούργια πράγματα, γνώσεις ή δραστηριότητες. Βάλε τον να σου κάνει μαστοριές. Μην περιμένεις να τον δεις να κάθεται σε μια μεριά ή να ικανοποιείται με τη σταθερότητα.

Ο άντρας Καρκίνος

Αγαπάει το σπίτι και τη φωλιά του και επιθυμεί όσο τίποτε μία σταθερή σχέση που να μπορεί να καλυφθεί συναισθηματικά. Κάποιες φορές είναι απρόβλεπτος, έντονος και παρορμητικός. Τότε να ξέρεις ότι κάτι του φταίει. Είναι προστατευτικός με το συντροφάκι του αλλά και όλους όσους αγαπά και νοιάζεται. Θα πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πως θα κουβαλά πάντοτε και την οικογένειά του στην κοινή σας ζωή. Είναι οι ρίζες του και μην επιχειρήσεις να τις κόψεις. Όπως κάνει τα πάντα για να γίνει ο ιδανικός γιος, το ίδιο θα κάνει για να είναι ιδανικός σύζυγος ή εραστής. Μέσα από τη σχέση του βρίσκει τις συναισθηματικές του ισορροπίες. Μπορεί να διεκδικεί με έντονο τρόπο το δίκιο του, όμως δε θα το βάλει πάνω από το δικό σου. Θέλει μια μόνιμη αγκαλιά αλλά εάν του χαλάσεις την καρδιά μπορεί να κοιτάξει, έξω από το παράθυρο της σχέσης του. Δε χαλάει ο Καρκίνος το σπίτι του, είναι ακραία υποχωρητικός αλλά όλα έχουν και τα όριά τους, όπως κι αυτός. Είναι σπιτόγατος μα αρκετά αγαπητός και στο κοινωνικό, ή στο φιλικό του περιβάλλον. Άσε τον να πάει όπου θέλει, αρκεί να του δείξεις πως του έχεις εμπιστοσύνη. Σε σένα θα γυρίσει.

Ο άντρας Λέων

Θέλει να νιώθει στα μάτια σου ξεχωριστός. Είναι έτσι κι αλλιώς από τους πιο εντυπωσιακούς άντρες του ζωδιακού. Ξέρει να παίρνει το καλύτερο από τη ζωή και ξέρει να το προσφέρει, τόσο στον άνθρωπο που συνοδεύει την ερωτική του ζωή, όσο και σε εκείνους που νοιάζεται. Για να του τραβήξεις το ενδιαφέρον, θα πρέπει να δείξεις πως προσέχεις τον εαυτό σου. Ένας Λέοντας δε θα ερωτευόταν ποτέ, κάτι που δείχνει δεύτερο, για τα δικά του κριτήρια. Του αρέσουν οι ευγενικοί και λεπτοί τρόποι. Του αρέσει να τον κανακεύεις και να τον επευφημείς. Έχει ακριβά γούστα και πολλές φορές γίνεται σπάταλος. Μην επιχειρήσεις αν του βάλεις φρένο στο πως ξοδεύει το χρήμα και το συναίσθημά του. Δεν είναι ο τύπος που γενικά θα δείξει συγκαταβατικός, άμα του βάλεις όρια. Αν το παίξεις αρχηγός της σχέσης σας, τότε μάλλον θα στρίψει για αλλού που τον σέβονται. Δεν του αρέσει αν τον αμφισβητούν αλλά πες του εσύ «ναι» και μετά κάνε το δικό σου. Θα είστε και οι δυο ευχαριστημένοι.

Ο άντρας Παρθένος

Είναι ένας αρκετά παρεξηγημένος τύπος, αφού και χιούμορ διαθέτει και να φλερτάρει έξυπνα ξέρει αλλά και οι επιδώσεις του στον έρωτα, είναι αξιοσημείωτες και γεμάτες φαντασία. Ξέρει να γίνεται ρομαντικός, παρ’ ότι είναι ένας τύπος γειωμένος. Αγαπά τις ξεκάθαρες κουβέντες από τα υπονοούμενα. Γενικά προτιμά τις σταθερές σχέσεις και σπάνια θα εμπλακεί σε σχέση της μιας βραδιάς. Δεν το δείχνει όταν δυσανασχετεί αλλά το λέει ξεκάθαρα για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Μερικές φορές στις αποφάσεις του δείχνει ανελαστικός. Για να αναχαιτίσεις τις αντιρρήσεις του, θα πρέπει να το κάνεις με λογικά επιχειρήματα και όχι με επίκληση στο συναίσθημά του. Πατάει γερά στα πόδια του. Κάθε σου λέξει υπέρ του δέοντος αναλύεται. Ίσως τον δεις να κολλάει στο νόημα των λέξεων. Δεν του αρέσει να αμφισβητείς την καλή του πρόθεση, προκειμένου να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες στη σχέση σας. Ζητά από τον άνθρωπο που τον συντροφεύει, να πατάει στη γη και λατρεύει τη μυρωδιά του καθαρού κορμιού και μυαλού.

Ο άντρας Ζυγός

Ο ζεν πρεμιέ του ζωδιακού, ξέρει πολύ καλά την τέχνη του να γοητεύει. Γοητεύει με το λόγο και τους τρόπους του. Ξέρει ακριβώς τι να πει και πότε, σαν θέλει να κάμψει τις αντιστάσεις του ανθρώπου που τον ενδιαφέρει. Διακρίνεται για το λεπτό του γούστο, αγαπά τους φίνους τρόπους και τη διακριτικότητα. Δε θα σου πει ποτέ, το τι μπορεί να τον ενοχλεί στη σχέση σας. Είναι ανεκτικός μέχρις εσχάτων αλλά μπορεί ξαφνικά, να φορέσει το καπελάκι του στραβά και να φύγει χωρίς καν να δώσει εξηγήσεις. Για να τον κρατήσεις δίπλα σου καταρχάς, μην προσπαθήσεις να του επιβάλλεις όρους. Μην προσπαθήσεις να προάγεις τα δικά σου «Θέλω» και επιθυμίες, έναντι των δικών του. Μην προσπαθήσεις να ορίσεις το πώς θα κινείται η σχέση σας. Όλα τα παραπάνω τα ξέρει και τα σέβεται από μόνος του. Για να φύγει από τη σχέση, πιθανόν να θεώρησες κάτι δεδομένο. Τον ίδιο ίσως. Είναι ο τύπος που αγαπά τις μόνιμες σχέσεις, όμως εάν παραγίνουν οι οικειότητες μεταξύ σας και χαθεί η μαγεία από το σενάριο του δεσμού σας, τίποτα δε θα τον κρατά. Ένα τελευταίο. Σιχαίνεται τις βωμολοχίες και τις λεκτικές αμετροέπειες, στη συμπεριφορά του ανθρώπου που έχει απέναντί του.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

Ο άντρας Σκορπιός

Είναι από τους πλέον πιο ευαίσθητους και συναισθηματικούς χαρακτήρες, που θα μπορούσες να ερωτευτείς. Τα πάντα τα ορίζει με το συναίσθημα και σπάνια παρεμβάλλει τη λογική του. Όταν σου λέει θα σε αγαπώ για πάντα, το εννοεί. Έχει απόλυτο συναισθηματικό βάθος. Το ίδιο όμως επιθυμεί και από τον ή την σύντροφό του. Πίστη και μονιμότητα. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές γίνεται κτητικός και ζηλιάρης. Επειδή όλα τα βιώνει στα άκρα, για να προστατέψει τον εαυτό του, προτιμά να μείνει μόνος, παρά να μπαίνει σε σχέσεις επιπόλαιες, που σπάνια θα πάρει, εκείνα που δίνει στον άνθρωπό του. Ναι, οι επιδόσεις του στον έρωτα δεν έχουν ούτε όρια, ούτε ηλικία. Δίνεται ψυχή τε και σώματι. Αποζητά διακαώς την ειλικρίνεια μεταξύ σας και μπορεί να διαβάζει πίσω από φράσεις και χειρονομίες, το νόημα των λέξεων. Έχει τρομερό ένστικτο και διαίσθηση να διακρίνει τι κρύβουν τα μάτια σου. Για να τον κρατήσεις, να είσαι μαζί του πάντοτε ξεκάθαρος/η και να θυμάσαι ‘ότι έχει τρομερή μνήμη. Μπορεί να θυμάται τι του έκανες, από είκοσι λεπτά, μέχρι είκοσι χρόνια.

Ο άντρας Τοξότης

Είναι ένας τύπος αλέγκρο. Ελεύθερος και ανεξάρτητος από κάθε άποψη, δεν μοιάζει να παίρνει τη μονιμότητα μιας σχέσης πολύ σοβαρά. Για να καταφέρει κάποιος άνθρωπος να τον φέρει στα νερά του, θα πρέπει πάντοτε να φροντίζει να του δείχνει, πως οποιαδήποτε στιγμή κι αν το θελήσει, θα μπορεί να φύγει από τη σχέση, χωρίς να σκεφτεί τι αφήνει πίσω του, όταν κλείσει η πόρτα. Κι όμως ο άνθρωπος αυτός ερωτεύεται και παθιάζεται. Όχι για πολύ αλλά όσο κρατήσει το εννοεί. Εννοείται πως μπορεί να συμπορευτεί με το άνθρωπό του μέσα από ένα γάμο. Αρκεί ένας από τους δυο, να έχει εξασφαλίσει το ποιος θα ασχολείται με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του σπιτιού, ή το μεγάλωμα των παιδιών. Συνήθως άλλοι το αναλαμβάνουν κι όχι ένας γνήσιος Τοξότης. Ναι, είναι τροφός και πάροχος, αρωγός σε ότι θελήσει να κάνει ο σύντροφός του, ή, οι άνθρωποι που αγαπά αλλά δεν του αρέσει να ασχολείται με ότι έχει αν κάνει με το νοικοκυριό και το μέσα στο σπίτι γενικότερα. Τέλος αγαπά τα ταξίδια και κάνει εύκολα γνωριμίες, είναι κοινωνικός και του αρέσει να φλερτάρει. Έχε τα υπόψιν σου.

Ο άντρας Αιγόκερως

Δε χρειάζεται να κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες, για να γοητεύσει το κοινό του. Η σοβαρότητα και το στυλ του κερδίζουν εκτός από τις εντυπώσεις και το σεβασμό από τους άλλους. Εδώ, δεν υπάρχει αυθορμητισμός. Είναι ο τύπος του άντρα που ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το κερδίσει, χωρίς να πιστεύει στην τύχη. Ο άνθρωπος που επιθυμεί να έχει μαζί του, τον θέλει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Μαζεμένο και συντηρητικό, σοβαρό και μετρημένο. Ο σύντροφός του είναι κομμάτι της εικόνας που προβάλλει, στην κοινωνική φιλική και οικογενειακή του ζωή. Άρα θα πρέπει να έχει και τα αντίστοιχα προσόντα. Να έχει για παράδειγμα μία εξαιρετική θέση σε κάποιο σύνολο, ή σαν προσωπικότητα να ξεχωρίζει θετικά. Δίνει μεγάλη σημασία στο τι θα πει ο κόσμος. Δεν προβάλλει ποτέ την προσωπική κι αισθηματική του κατάσταση. Ζητά από τον άνθρωπο που τον συνοδεύει να είναι εχέμυθος και διακριτικός όπως κι αυτός. Ανεξάρτητα από το αν μένει με το ταίρι του λόγω του πρεστίζ που προβάλει, ή, αν το αγαπάει, ποτέ κοντά του δε θα του λείψει τίποτα, αφού είναι δοτικά απόλυτος.

Ο άντρας Υδροχόος

Μπορεί να δηλώνει ελεύθερος και ωραίος, πάντοτε όμως επιδιώκει από τις σχέσεις του τη μονιμότητα και τη σταθερότητα. Πολίτης του κόσμου και φίλος καλός, αγαπάει ταυτόχρονα το σπίτι και τη γωνιά του, δυο πράγματα που μεταξύ τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Ποτέ δε θα μπορέσεις να ερμηνεύσεις την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. Κι ενώ του αρέσει να του μιλούν οι άλλοι με ευθύτητα, είναι μεγάλος κρυψίνους σε ότι αφορά την προσωπική και αισθηματική του ζωή, ακόμα και τι μύχιες σκέψεις του. Μην προσπαθήσεις να του θέσεις κανόνες. Είναι ικανός να παραβιάσει ακόμα και τους κανόνες που επέβαλλε εκείνος. Μην του ζητήσεις να πάρει απέναντί σου δεσμεύσεις. Θα σου πει το ναι και μετά κάτι θα γίνει και θα τις αθετήσει. Εάν θέλεις να κρατήσεις κοντά σου έναν Υδροχόο, μην τον αφήσεις να νιώσει ποτέ ότι σε κέρδισε. Δείξε του σταθερή, κορίτσι ή αγόρι για σπίτι αλλά όχι και δεδομένη. Του αρέσει να τον αιφνιδιάζεις και θέλεις πάντα να σε πολιορκεί και να τρέχει από πίσω σου, απλά, παράτα τον!

Ο άντρας Ιχθύς

Είναι ένα πλάσμα που αγαπά όλο τον κόσμο. Κατά συνέπια αγαπάει κι εσένα. Μπορεί και ερωτεύεται με τα πάντα, αρκεί να αγγίξουν τις χορδές του ευαίσθητου ψυχισμού του. Όλα τα αναγάγει σε τέχνη, είτε είναι πραγματικός καλλιτέχνης, ή ερασιτέχνης του είδους, ακόμα και τον ίδιο τον έρωτα. Του αρέσει να φτιάχνει παραμυθένια σκηνικά στη φωλιά του και προσγειώνεται άσχημα, όταν του μιλάς για λογική. Ενοχλείται όταν του πεις, ότι ώρες και φορές, μοιάζει σαν ζει στην κοσμάρα του, γιατί απορεί το ποιος τελικά, είναι ο δικός σου κόσμος και θέλεις τόσο πολύ να ζήσεις. Του αρέσει να παίζει με τις αισθήσεις, τους ήχους, τα ερεθίσματα. Πειραματίζεται συνεχώς στη σχέση του. Είναι ήσυχων και χαμηλών τόνων. Δεν αντέχει τις υστερίες και τις έντονες αντιδράσεις. Λέει ναι, στους κανόνες σου αλλά σπάνια θα τον δεις να τους ενστερνίζεται. Μην κάνεις το λάθος να τον θεωρήσεις ποτέ δεδομένο και ότι θα είναι πάντα στη θέση του. Ναι, κοιτάει με ευκολία σε σχέση με άλλους χαρακτήρες έξω από το παράθυρο της σχέσης. Πρέπει όμως να έχει όπως λέμε ξενερώσει από συμπεριφορές δυσαρμονικές, σαν κι αυτές που συμβαίνουν όταν τελειώσει ένα παραμύθι και δεν ανατροφοδοτείται.