Quantcast
Πως πείθονται οι άντρες του ζωδιακού για συγκατοίκηση; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως πείθονται οι άντρες του ζωδιακού για συγκατοίκηση; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως πείθονται οι άντρες του ζωδιακού για συγκατοίκηση;

Είναι αλλιώς να βγαίνεις με έναν άντρα ραντεβού κι αλλιώς να τον ζεις από κοντά, στην καθημερινότητά του, στα πλαίσια μιας συγκατοίκησης.  Άλλωστε εκεί φαίνεται εάν η σχέση που έχετε, αντέχει. Εκεί που όλοι είμαστε περισσότερο ο εαυτός μας και όχι η βιτρίνα μας.

Όμως από το να το σκεφτούμε μέχρι και να το επιτύχουμε, να πείσουμε δηλαδή τον σύντροφό μας, έτσι ώστε να μοιραστούμε την ίδια στέγη, υπάρχει διαφορά.

Πώς βλέπουν οι άντρες του ζωδιακού την προοπτική μιας συγκατοίκησης;

ΚΡΙΟΣ

Είναι λίγο πεισματάρης κι ανεξάρτητος, με απότομες εναλλαγές στη συμπεριφορά και έντονο χαρακτήρα, κάτι που μάλλον θα σε δυσκολέψεις μέχρι να τον φέρεις στη φωλιά σου.  Όμως τη φωλιά αυτή, ξέρει να την προστατεύει με αδιαπραγμάτευτη αυτοθυσία, καθώς και όποιον άνθρωπο τυχαίνει να τη μοιράζεται. Άρα για άλλη μια φορά, για να πείσεις έναν Κριό, θα χρειαστεί έντεχνα και με έμμεσο τρόπο, να κάνεις επίκληση στο φιλότιμό του. Ακόμα και φίλοι αν είστε δηλαδή και του πεις ότι μόνη, ή, μόνος δεν μπορείς να ζεις, σίγουρα θα βρει κάποιο τρόπο για να μένει μαζί σου. Η αρχή λοιπόν είναι το ήμισυ του παντός και κάπως έτσι θα καταφέρεις να τον δελεάσεις, ώστε να του γεννηθεί η ανάγκη να σε προστατεύσει, χωρίς να σκεφτεί, ότι μπορεί στα πλαίσια μιας δεμένης σχέσης, να κάνει τις υποχωρήσεις του, ,ή να χάσει ένα μέρος της ελευθερίας του.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ο δυναμικός του χαρακτήρας που δεν τον βαριέσαι ποτέ.

Στα κατά, ο απότομος χαρακτήρας του που μοιάζει μερικές φορές σαν να μην έχει τρόπους.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι από τη φύση του σπιτόγατος, αφού η φωλιά του είναι συχνά και το ησυχαστήριό του.  Αγαπά το καλό φαγητό και την καλοπέραση και δε θα τον χάλαγες να μένει με κάποιον που θα του τα παρέχει. Είναι προστατευτικός και πολύ συχνά λένε, ότι «δώσε στον Ταύρο κάτι σταθερό για να ριζώσει και θα γίνει βράχος να σου σταθεί». Απεχθάνεται αυτό που λέμε χύμα στο κύμα. Θέλει το περιβάλλον του να είναι μαζεμένο και ενοχλείται απίστευτα όταν του αλλάζουν θέση στα πράγματά του. Είναι εξαιρετικός συγκάτοικος και πάντοτε σέβεται τον προσωπικό χώρο του ανθρώπου που μένει μαζί. Άρα, φτιάξε μια όμορφη φωλιά, ή βάλε τον να τη φανταστεί μαζί σου. Κάνε τον να νιώσει όμορφα, οικεία, να θέλει πραγματικά να φύγει από ότι μέχρι σήμερα ήτανε η βολή του.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι η απίστευτη αίσθηση ασφάλειας που νιώθεις και ο τρόπος που τακτοποιεί τις υποχρεώσεις σας.

Στα κατά, μάλλον θα τσαντίζεται , με την ακαταστασία.   

ΔΙΔΥΜΟΣ

Εδώ μιλάμε για έναν αρκετά εξωστρεφή χαρακτήρα, που κάθε άλλο παρά σπιτόγατο δε θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς. Αγαπάει τον κόσμο την κίνηση την επικοινωνία, τις πάσης φύσεως συναναστροφές. Εάν λοιπόν θέλεις έναν τέτοιο τύπο στη φωλιά σου, θα πρέπει να την κάνει να μοιάζει και λίγο με «κέντρο διερχομένων». Μεγάλες συντροφιές και δραστηριότητες πνευματικές και μη, είναι για έναν Δίδυμο το καλύτερό του.  Βάλε τον να σου κάνει μαστοριές, είναι πολυτεχνίτης. Απεχθάνεται τη ρουτίνα και τη συνήθεια, την ησυχία και τη μονοτονία στην καθημερινότητά του. Άρα και κόσμο να μην έχετε, μπροστά από έναν υπολογιστή το κινητό του ή άλλα μέσα επικοινωνίας, μια χαρά περνάει.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ότι θα έχεις έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές, που δε θα βαριέται να τις ξεφορτωθεί.

Στα κατά του, θα είναι η φασαρία που κάνει, κάτι που αν είσαι άτομο ήρεμο, μαζί του ησυχία δε θα βρεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο κατεξοχήν σπιτόγατος του ζωδιακού, αφού μόνο έτσι μπορεί να συγκεντρώνεται και σπανίως έξω στον κόσμο και στη φασαρία. Μάλλον δε θα δυσκολευτείς να τον πείσεις να μείνετε μαζί, αρκεί να μη σου βάλει όρους από την αρχή τύπου: Ναι θα το ήθελα πραγματικά αλλά έλα να μείνουμε στο πατρικό μου σπίτι, για να μην αφήσω και τη μανούλα μου μόνη της. Είναι βλέπεις ο χαρακτήρας που απογαλακτίζεται τελευταίος. Όμως εάν μείνετε μαζί, θα σε έχει πριγκίπισσα, αφού θα στα φέρνει όλα στο χέρι και θα προλαβαίνει τις ανάγκες σου, πολύ πριν να τις εκφράσεις. Θέλει να νοιάζεται αλλά και να τον νοιάζεσαι. Να νιώθει μαζί σου συναισθηματική ασφάλεια. Τα άλλα θα τα κάνει όλα μόνος του, μη σε νοιάζει.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι να σε κάνει να νιώθεις το σπίτι σας, σα μια τεράστια αγκαλιά.

Στα κατά του είναι η γκρίνια του, όταν λείπεις περισσότερες ώρες από τη φωλιά σας και δεν ενδιαφέρεσαι γι αυτή και τις ανάγκες τις.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Πώς να χωρέσεις έναν βασιλιά ή μια πριγκίπισσα σε μια φωλιά;  Το πιο πιθανό εάν του ζητήσεις να συγκατοικήσετε, είναι ναι μεν να δεχτεί αλλά μάλλον στο δικό του περιβάλλον, που όσο να ‘ναι, σίγουρα θα έχει περισσότερες ανέσεις. Αγαπά το εξεζητημένο και το πολυτελές.  Τη θέλει τη γκλαμουριά του. Το σπίτι του είναι βλέπεις, η προέκταση του λαμπερού του εαυτού. Επειδή ποτέ μα ποτέ δε χαλάει χατίρια, μη διστάσεις να του ζητήσεις να μείνετε μαζί. Θα το κάνει, γιατί είναι απίστευτα δοτικός και ασυμβίβαστος με το λιγότερο ή το ημίμετρο.  Άρα η επιθυμία σου είναι πραγματοποιήσιμη, θέλει μονάχα να καταφέρεις να βρεις την κατάλληλη στιγμή που θα έχει μυαλό, μόνο για σένα. 

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ότι τίποτα δε θα στερηθείς, από αυτό που μπορεί ή δυσκολεύεται να σου προσφέρει.

Στα κατά, ο κόσμος που θα έρχεται σπίτι σας, μιας και αδυνατεί να ξεχωρίσει την υστεροβουλία των ανθρώπων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και μετρημένης συμπεριφοράς.  Αγαπάει το σπίτι του και επιθυμεί το περιβάλλον του να είναι τακτοποιημένο, γιατί αρκετά συχνά, είναι πολυσυλλεκτικό. Έχει δηλαδή τις πιο απίθανες συλλογές από μικροαντικείμενα, που θα σε κάνουν να απορήσεις το τι τα θέλει όλα αυτά. Ο προσωπικός του χώρος που ζει κινείται η δραστηριοποιείται, μοιάζει σχεδόν με άβατο, γιατί μέσα εκεί θέλει να συγκεντρώνεται. Αγαπά τα μικρά ζωάκια και έχει κατοικίδια. Μάλιστα, εάν κι εσύ έχεις την ίδια αγάπη, δε θα δυσκολευτείς να τον πείσεις να μείνετε μαζί. Δεν αντέχει την ακαταστασία, ούτε την αδιαφορία από μέρους σου, απέναντι στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του σπιτιού.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ότι απαιτεί λίγα και συγκεκριμένα πράγματα από σένα τα άλλα τα ρυθμίζει μόνος του.

Στα κατά, είναι η γκρίνια και η κριτική που τόσο εύκολα ξεστομίζει, όταν παραβείς τους λίγους μεν, κανόνες όμως της κοινής σας συμβίωσης.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΖΥΓΟΣ

Αυτός ο υπέροχος τύπος του ζωδιακού, παίζει να έχει μία από τις ομορφότερες φωλιές που μπορεί να ζήσει κανείς, αφού φροντίζει με κάθε λεπτομέρεια την αρμονία που πρέπει να αποπνέει η ατμόσφαιρα στο χώρο του. Δεν είναι απαραίτητο να ζει σε ένα σπίτι μεγάλο. Εάν όμως έχεις να του προσφέρεις κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα έχεις διανύσει τη μισή απόσταση για να του αποσπάσεις εκείνο το πολυπόθητο Ναι.  Στον προσωπικό του χώρο, στο σπίτι που ζει, δεν αντέχει τις εντάσεις, τις φωνές και τα νεύρα και όλα τα λύνει με καλή πρόθεση και δια της συζητήσεως.  Δεν αντέχει τη μοναξιά και του αρέσει να συντροφεύεται. Άρα δε θα δυσκολευτείς να του ζητήσεις να φτιάξετε μαζί μία φωλιά.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ότι το περιβάλλον που θα σου φτιάξει, θα ταιριάζει με σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια, ενώ ποτέ, δε θα γίνει η αιτία να στεναχωρηθείς.

Στα κατά, ανήκει η αναβλητικότητά του που φτάνει σε σημεία οριακά, όταν έχει να κάνει με τις κοινές σας υποχρεώσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Για να χάσει όχι μονάχα τη βολή του αλλά και τη σταθερή του βάση ο Σκορπιός, θα πρέπει να έχει βεβαιωθεί, ότι η συγκατοίκηση μαζί σου έχει πολλά περισσότερα υπέρ, από αυτά που του εξασφαλίζει ο προσωπικός του χώρος. Αυτό από πρακτική άποψη.  Στην ουσία του όμως ένας τέτοιος χαρακτήρας, δε θα διστάσει να σε ακολουθήσει οπουδήποτε, αρκεί μέσα στη φωλιά σας να παραμείνει, άσβηστο το πάθος και ο πόθος. Ναι, τότε μπορεί να τα παρατήσει όλα για κάτι τόσο έντονο. Όμως επειδή το πλάσμα αυτό, έχει πολλές συναισθηματικές ανασφάλειες, όπου μία από αυτές είναι και η ζήλια. Εάν λοιπόν του το έθετες ως προαπαιτούμενο, για να συνεχιστεί η σχέση σας, προκειμένου να μη σε χάσει, σίγουρα δε θα σου έφερνε αντιρρήσεις.  Από κει και πέρα είναι δύσκολος στις πολλές κοινωνικές και φιλικές συνευρέσεις, ειδικά στο σπίτι σας, γιατί θέλει όσο τίποτα την ησυχία του.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του, είναι ότι θα νιώθεις μια ζεστή και άκρως προστατευμένη φωλιά και αγκαλιά.

Στα κατά όμως ανήκει ο μονόχνοτος χαρακτήρας του και η ανάγκη του να γίνονται όλα αφού τα αποφασίσει κυρίως αυτός.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης μάλλον δεν είναι φτιαγμένος για να κλείνεται μέσα σε ένα σπίτι, μακριά από τον κόσμο τις επαφές τα ταξίδια και τις καινούργιες γνωριμίες, που κάνει σε τέτοια συχνότητα, που θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να τον χαρακτηρίσει, πολίτη όλου του κόσμου.  Το σπίτι του όμως και η γωνιά του, είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, όσο και αν φαίνεται άνθρωπος που γενικά είναι όπου γης και πατρίς. Ναι, μπορείς να του ζητήσεις να μείνετε μαζί. Σπάνια άλλωστε χαλάει χατίρια σε όποιον αγαπά. Όμως να ξέρεις πως είναι ένα αιώνιο παιδί και πολλές φορές, αφήνει τις δουλειές και τις άλλες υποχρεώσεις της φωλιάς σας, επάνω σου.  Βέβαια, εάν η φωλιά σου είναι κάτι το εξεζητημένο, δε λέει όχι, αφού αγαπά την καλοπέραση.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του είναι, ότι πάντα θα είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι σ αρέσει χωρίς νόμους πρέπει και κανόνες. Όπως άλλωστε κάνει κι ο ίδιος.

Στα κατά, είναι ακατάστατος, ειδικά εάν ξέρει ότι όποιες δουλειές κι αν ανοίξει, θα του τις μαζέψει άλλος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το σπίτι του είναι κι αυτό ένα μέρος της εικόνας του. Ανήκει άλλωστε στα όνειρα και στους στόχους που θέτει στον εαυτό του. Αποζητά τη θετική μαρτυρία του κοινωνικού συνόλου, όταν μιλά για το άτομό του. Εάν βρίσκεσαι με έναν Αιγόκερω σε μια μόνιμη σχέση, τον ενδιαφέρει να είναι κοινωνικά αποδεκτή. Έτσι λοιπόν εάν του ζητήσεις να μείνετε μαζί, δε θα πει όχι στην επιθυμία σου αυτή αλλά να ξέρεις πως για ένα διάστημα, θα είστε μαζί, υπό δοκιμή. Το περιβάλλον που ζει το θέλει τακτοποιημένο και τα αντικείμενα που το συνθέτουν να αποπνέουν αξιοπρέπεια και πνευματικότητα. Εννοείται πως τον έλεγχο για το τι μπαίνει και τι βγαίνει θα το ορίζει αυτός, καθώς και τη συνολική διαχείριση της φωλιάς σας.

Στα υπέρ της συγκατοίκησής σας, είναι ότι θα αναλάβει όλα τα οικονομικά βάρη και τη διαχείριση αυτός.

Στα κατά, δεν επιτρέπει να παίρνεις πρωτοβουλίες, χωρίς πρώτα να σου δώσει έγκριση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κι όμως αυτός ο τύπος ο τόσο ανεξάρτητος,  αγαπά το σπίτι και τη φωλιά του. Η αιτία είναι ότι θέλει εκτός από τη βολή του και μια σταθερότητα που ξεκινά κάτω από το κεραμίδι που κατοικεί. Εάν νιώσει ότι είσαι κορίτσι ή αγόρι για σπίτι (κάτι που μάλλον δεν είναι αυτός), τότε το βλέπει και σαν ευκαιρία να σου ζητήσει ο ίδιος να μείνετε μαζί. Αντίθετα, επειδή είναι κυρίως εγκεφαλικός τύπος και θέλει το περιβάλλον του να αποπνέει ηρεμία και πνευματικότητα, εάν είσαι ακατάστατη ή ακατάστατος, σίγουρα θα στο αρνηθεί, αφού με δυσκολία τακτοποιεί τις δικές του δουλειές, αυτές  που εκείνος ανοίγει.  Αγαπάει τους φίλους και τις εξόδους του, οπότε θα δυσκολευτείς να τον περιορίσεις.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του είναι ότι θα νιώθεις πάντοτε ελεύθερος και ανεξάρτητος να κάνεις ότι νομίζεις στον ξεχωριστό δικό σου χώρο.

Στα κατά, είναι απόλυτος σε ότι σου πει και μάλλον τα πράγματα θα γίνονται όπως αποφασίσει.

ΙΧΘΥΣ

Άλλο ένα πλάσμα που σπάνια χαλάει χατίρι, στον άνθρωπο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά.  Έτσι εάν η επιθυμία σου είναι να μείνετε κάτω από την ίδια στέγη, θα κάνει το παν για να σου την πραγματοποιήσει, αρκεί να μην του στεναχωρηθείς. Ξέρει και φτιάχνει απίστευτα σκηνικά στο περιβάλλον που ζει. Μοιάζουν σχεδόν παραμυθένια. Πάντοτε στη φωλιά που θα μείνει, θα πρέπει να υπάρχει αναφορά ή αναφορές σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης θρησκείας ή φιλοσοφίας.  Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο τακτικό άτομο ως προς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που έχει μία κοινή συμβίωση, ενώ προτιμά στις δουλειές να παίζει το δεύτερο και επικουρικό ρόλο.

Στα υπέρ της συγκατοίκησης μαζί του είναι, ότι ποτέ δε θα φέρει αντίρρηση σε ότι και αν του ζητήσεις.

Στα κατά, ότι είναι ένα πλάσμα συχνά αφηρημένο και ξεχνά για παράδειγμα να πληρώσει λογαριασμούς, να ψωνίσει αυτά που πρέπει να έχει γενικότερα ένα πρόγραμμα.