Quantcast
Ποια ζώδια αναζητούν σταθερή σχέση και ποια όχι. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια ζώδια αναζητούν μια σταθερή σχέση και ποια προτιμούν την ελευθερία τους.

Ποια ζώδια αναζητούν σταθερή σχέση και ποια όχι.

Είναι κάποιοι χαρακτήρες που νιώθουν πως εγκλωβίζονται γι αυτό αναζητούν χαλαρότητα στις σχέσεις και στις επαφές. Είναι επιλογή τους να κρατούν τα αισθήματα στην επιφάνεια, αρνούνται να εμβαθύνουν, δυσκολεύονται να δεσμευτούν. Πάμε να δούμε ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο ανήκει κάποιος κατά πόσο θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε μια σταθερή σχέση, ποια είναι τα ζώδια που έχουν ανάγκη για σταθερότητα και ποια επιδιώκουν συνειδητά τις ελεύθερες σχέσεις.

Είναι έτοιμος για σταθερή σχέση ή βλέπει τα πράγματα πολύπλοκα;

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός από τη φύση του είναι παρορμητικός, αυθόρμητος, ελεύθερος και ανεξάρτητος, δύσκολα θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση εκτός και αν όλα έρθουν σιγά-σιγά από μόνα τους, με έναν τρόπο που δεν θα το καταλάβει ούτε και ο ίδιος. Αργεί να νιώσει έτοιμος να σταθεροποιηθεί απόλυτα στη σχέση που έχει, το ‘για πάντα’ και το ‘αιωνίως’ δεν είναι λέξεις που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και στην προσωπικότητά του. Αγαπάει τη χαλαρότητα, έχει ανάγκη να μπορεί να κινείται ελεύθερα, ωστόσο αν δαγκώσει τη λαμαρίνα και ερωτευτεί παράφορα θα νιώσει την ανάγκη να κρατήσει δίπλα του το ταίρι που του έχει κλέψει την καρδιά. Ανήκει στα παρορμητικά ζώδια που σημαίνει πως ξαφνικά και απρόσμενα μπορεί να κάνει προτάσεις αιφνιδιαστικές ή και αψυχολόγητες. 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος ανήκει στα σταθερά ζώδια, έχει ανάγκη την εξασφάλιση, την σταθεροποίηση, θέλει μονίμως να ξέρει που πατά πού βρίσκεται και ποιες είναι οι προοπτικές. Αν το έδαφος είναι στρωμένο, τα αισθήματα σταθερά, νιώθει εμπιστοσύνη και εκλαμβάνει αγάπη, τότε πολύ γρήγορα θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση. Τα χρειάζεται τα πλαίσια ο Ταύρος, η δέσμευση δεν τον τρομάζει, ωστόσο η βασική προϋπόθεση είναι να νιώθει με απόλυτη σιγουριά πως το ταίρι που έχει δίπλα του τον αγαπάει, τον εκτιμάει και τον νοιάζεται. Με λίγα λόγια όταν ο Ταύρος αισθανθεί συναισθηματική ασφάλεια τότε αυτομάτως θα νιώσει έτοιμος για σταθερή σχέση, δεν θα έχει κανένα λόγο να κρατήσει τις επαφές χαλαρές ή αόριστες.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος ανήκει στα μεταβλητά ζώδια, το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι τον φοβίζει οτιδήποτε είναι δεσμευτικό μόνιμο ή οριστικό. Δύσκολα ένας Δίδυμος θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση, αισθάνεται ότι δεσμεύεται, νιώθει εγκλωβισμό, θεωρεί πως μπαίνει μέσα σε ένα κλουβί και δεν θα μπορέσει ποτέ να κινηθεί ελεύθερα. Επιπλέον ο Δίδυμος ανήκει στους άπιστους του ζωδιακού κύκλου, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί συναισθηματικά σε ένα μόνο πρόσωπο, είναι επιρρεπής στις διπλές σχέσεις, η μονιμότητα τον τρομάζει. Με λίγα λόγια ο Δίδυμος από τη φύση του δεν νιώθει έτοιμος για σταθερή σχέση, η πίεση θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα, έχει ανάγκη τη χαλαρότητα. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος τα πηγαίνει πολύ καλά με τις δεσμεύσεις και τα όρια, έχει ανάγκη τη συναισθηματική ασφάλεια και την ισορροπία. Όταν νιώσει πως αγαπάει και αγαπιέται, όταν εμπιστευτεί το πρόσωπο που έχει δίπλα του, τότε ως παρορμητικό ζώδιο γρήγορα θα πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε σταθερή σχέση. Έχει ανάγκη τη σταθεροποίηση και την εξασφάλιση, η δέσμευση και η αποκλειστικότητα τον βοηθούν να ηρεμεί ψυχολογικά, αισθάνεται όμορφα μέσα στα πλαίσια της σιγουριάς και της αποκατάστασης. Εύκολα θα την κάνει τη σταθερή σχέση ο Καρκίνος, έχει μελλοντικές βλέψεις, δεν του αρέσει το περιστασιακό, δεν τον ικανοποιούν οι χαλαρές επαφές. Όταν ο Καρκίνος νιώσει εμπιστοσύνη και αγάπη στόχο θα βάλει τη δέσμευση και τον γάμο.

ΛΕΩΝ

Στα σταθερά ζώδια ανήκει ο Λέων που σημαίνει πως έχει στο μυαλό του την προοπτική της σταθερής σχέσης, δεν είναι από τους χαρακτήρες που αγαπούν τον μετεωρισμό και την αβεβαιότητα. Ο Λέων θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση σταδιακά βήμα βήμα χωρίς βιασύνες και χωρίς παρορμητικές αποφάσεις ή προτάσεις. Όταν θα νιώσει πως υπάρχει αγάπη και έρωτας, όταν αισθανθεί αμοιβαιότητα και όταν το ταίρι που έχει δίπλα του τον πείσει πως τον εκτιμά τον θαυμάζει και πως κατέχει την αποκλειστική θέση, τότε βήμα-βήμα θα προχωρήσει σε σταθερή σχέση. Δεν είναι από τα ζώδια που φοβούνται να δεσμευτούν, κινείται θαρραλέα και δυναμικά, αν νιώσει πως έχει κατακτήσει συναισθηματικά το ταίρι του τότε θα νιώσει έτοιμος να δεσμευτεί. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στα μεταβλητά ζώδια ανήκει ο Παρθένος, οι απόψεις του και οι ανάγκες του μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Με λίγα λόγια ένας Παρθένος θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση αναλόγως με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ζωή του, αναλόγως με τις υποχρεώσεις του και με τις δυνατότητες του. Το σίγουρο είναι ότι για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να πάρει την απόφαση να δεσμευτεί θα πρέπει οπωσδήποτε να νιώθει πως ταιριάζει απόλυτα με το ταίρι του, θα πρέπει δηλαδή να αισθανθεί πως το πρόσωπο που έχει δίπλα του ταιριάζει και του αναλογεί ως χαρακτήρας και ως ιδιοσυγκρασία. Όταν τα τεστ και οι δοκιμασίες ενός Παρθένου έχουν θετικά αποτελέσματα τότε θα είναι πανέτοιμος να σταθεροποιηθεί και να καταλήξει.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΖΥΓΟΣ

Στα παρορμητικά ζώδια ανήκει ο Ζυγός και επιπλέον είναι ο αναποφάσιστος του ζωδιακού κύκλου. Δύσκολα σταθεροποιείται συναισθηματικά, ο εσωτερικός του κόσμος έχει σκαμπανεβάσματα, οι καταστάσεις που δημιουργεί είναι συχνά αψυχολόγητες. Ουσιαστικά δεν είναι ποτέ έτοιμος ένα Ζυγός για μία σταθερή σχέση, πρακτικά όμως η παρορμητικότητα του συχνά τον οδηγεί στο να μπλέκεται σε σχέσεις και σταθερούς δεσμούς. Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που ένας Ζυγός δεν συνειδητοποιεί τελικά ότι βρίσκεται σε σταθερή σχέση, η θεωρία με την πράξη μπορεί να απέχουν κατά πολύ. Το θέμα είναι ότι ένας Ζυγός κάνει σταθερές σχέσεις είτε νιώθοντας έτοιμος, είτε όχι. Είναι συναισθηματικός, του αρέσει η συντροφικότητα, οι ανάγκες του τον ωθούν στο να αποκτά σταθερές σχέσεις. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στα σταθερά ζώδια ανήκει ο Σκορπιός, οι επιθυμίες του είναι σταθερές, οι βλέψεις του συγκεκριμένες και κινείται πάντα έχοντας έναν σκοπό. Ο μεθοδικός Σκορπιός θα νιώθει έτοιμος για σταθερή σχέση όταν μπορεί να εμπιστευτεί και να ικανοποιηθεί. Είναι ο ερωτικός του ζωδιακού κύκλου, σημαίνει πως όταν βιώσει έντονες ερωτικές στιγμές, όταν ικανοποιηθεί συναισθηματικά και όταν νιώσει ασφάλεια δίπλα στο πρόσωπο που έχει, τότε αυτομάτως θα νιώσει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση. Ο Σκορπιός όταν νιώθει πως απειλείται τότε ακινητοποιείται και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να οργανώσει το σχέδιό του. Αν δεν νιώσει την ικανοποίηση που χρειάζεται τότε δεν θα νιώσει ποτέ έτοιμος για αποκλειστικότητα, θα κρατήσει τις επαφές μόνο σε ερωτικό επίπεδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ανήκει στα μεταβλητά ζώδια ο Τοξότης, συνήθως δεν νιώθει ποτέ έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση, από τη φύση του είναι ανεξάρτητος, αναζητάει την ανανέωση, τις εμπειρίες, γενικότερα στη ζωή του θέλει ποικιλία. Στην περίπτωση που το ταίρι που έχει δίπλα του καταφέρει να ενσωματωθεί στις παρέες του και στις κοινωνικές του δραστηριότητες, τότε ενδεχομένως να αισθανθεί πως μπορεί να προχωρήσει σε σταθερή σχέση. Σε ένα αρχικό στάδιο απορρίπτει το ενδεχόμενο της μονιμότητας, ωστόσο αν σε πρακτικό επίπεδο οι επαφές με το πρόσωπο που έχει δίπλα του τον βοηθούν να μοιραστεί την καθημερινότητά του, τότε σιγά-σιγά βήμα-βήμα η χαλαρή σχέση θα πάρει τον δρόμο του σταθερού δεσμού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στα δυναμικά και παρορμητικά ζώδια ανήκει ο Αιγόκερως, δεν φοβάται τη δέσμευση, νιώθει έτοιμος να προχωρήσει σε σταθερή σχέση αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Στη ζωή ενός Αιγόκερου φυσικά και υπάρχει στο πρόγραμμα η σταθερή σχέση, από τη φύση του είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, ωστόσο απαραίτητο γι αυτόν είναι να μπορεί να συνδυάσει επαγγελματικές υποχρεώσεις με προσωπική ζωή. Όταν νιώσει πως το ταίρι που έχει δίπλα του μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές του, τότε σίγουρα θα νιώσει πως ήρθε η ώρα να δώσει έκταση στις επαφές και να μπει πρακτικά σε σταθερή σχέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στα σταθερά ζώδια ανήκει ο Υδροχόος, μπορεί να αγαπάει οτιδήποτε είναι προοδευτικό καινοτόμο και διαφορετικό, ωστόσο μέσα του έχει την ανάγκη, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, να σταθεροποιηθεί συναισθηματικά, να αποκτήσει ένα ταίρι που μπορεί να γίνει το συντροφικό πρόσωπο στη ζωή του. Όταν αισθανθεί πως μπορεί να βρει κατανόηση και αποδοχή, όταν νιώσει πως ιδεολογικά και κοινωνικά ταιριάζει με το πρόσωπο που έχει δίπλα του, τότε θα βάλει στόχο τη σταθερή σχέση, θα θελήσει να πορευτεί μέσα σε συντροφικό πλαίσιο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για έναν Υδροχόο το ιδεολογικό ταίριασμα, ουσιαστικά αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στο κατά πόσο θα νιώσει έτοιμος να μετατρέψει μία απρόσωπη σχέση σε σταθερό δεσμό.

ΙΧΘΥΣ

Στα μεταβλητά ζώδια ανήκει ο Ιχθύς, σε θεωρητικό επίπεδο είναι πάντα έτοιμος για σταθερή σχέση, το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτή η ετοιμότητα μπορεί να πάρει πρακτική μορφή. Πολλές φορές αλλιώς τα έχει στο μυαλό του και αλλιώς δρομολογεί τις καταστάσεις στην απτή πραγματικότητα, ουσιαστικά δεν είναι πάντα έτοιμος να εξισορροπήσει τη θεωρία με την πράξη. Με τα λόγια και με την εκτεταμένη του φαντασία γρήγορα φτιάχνει μία σταθερή σχέση, οραματίζεται, προχωράει τα σχέδια και τις βλέψεις του, φτάνει με τον δικό του τρόπο σε ένα μακρύ δεσμευτικό μέλλον. Θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει ένας Ιχθύς να αισθανθεί έτοιμος για σταθερή σχέση και σε πρακτικό επίπεδο.