Quantcast
Ποια ζώδια αναζητούν ελεύθερη και ποια σοβαρή σχέση. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Θέλει να είστε μαζί αλλά σε σχέση ελεύθερη; Τι να κάνεις για να σε δει αλλιώς; Από την Μελίνα Φώφη.

Ποια ζώδια αναζητούν ελεύθερη και ποια σοβαρή σχέση.

Μερικά αγόρια αλλά και κορίτσια σε ορισμένες περιπτώσεις, αφενός μεν δε διαπραγματεύονται την «ελευθερία, ή την ανεξαρτησία τους», αφετέρου δε, μη νιώθοντας ικανοί να σταθούν σε μία μόνιμη δέσμευση, προτιμούν τις εφήμερες ή ρηχές σχέσεις.

Πως θα κάμψεις τις αντιστάσεις κάθε ζωδίου για να έχεις μια μόνιμη σχέση μαζί του;

Υπάρχουν πλείστες υποκατηγορίες που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε, όπως το να έχουν βγει από έναν τραυματικό δεσμό και φοβούνται να δοκιμάσουν την ερωτική τους τύχη εκ νέου, ή ακόμα, μπορεί να πάσχουν από ψυχολογικής φύσεως ναρκισσισμό και να υποτιμούν τον άνθρωπο που τους ανοίγει την καρδιά του.

Για να δούμε όμως, ανάλογα με το ζωδιακό του χαρακτήρα, το πώς θα μπορούσαμε να κάμψουμε τις αντιρρήσεις ή τις αντιστάσεις που προβάλλει, ο άνθρωπος που ενώ μας ποθεί, αρνείται να το πάει παρακάτω μαζί μας.

Κριός

Εδώ μιλάμε για ένα χαρακτήρα γεννημένο κυνηγό. Για αυτόν η ερωτική περιπέτεια κρατάει, όσο να καταφέρει να κατακτήσει το θύμα της καρδιάς του. Εάν αισθανθεί ότι το κέρδισε, σύντομα παρατά κάθε προσπάθεια να διατηρήσει τη σχέση, αφού πολύ σύντομα ξεκινά για καινούργιες περιπέτειες. Άρα:

Ποτέ μα ποτέ να μην του χαριστείς και πιστέψει πως σε έχει, πως σε κέρδισε. Βλέπει παντού ανταγωνιστές και είναι ζηλιάρης. Οπότε που και που, ρίχνε κανένα φιλικό χαιρετισμό, ή, χαμόγελο σε άσπονδο φίλο του καλού σου, ή της καλής σου.  Μην το πεις με λόγια αλλά δείξτο με τον τρόπο σου, πως μάλλον τελικά νιώθεις μαζί του ανικανοποίητη/ος. Μην δείξεις ότι πτοείσαι και μην αντιδράσεις με θυμό, εάν σου βάλει τις φωνές. Γίνεται σαν το μικρό παιδί που κάνει πείσματα για να τραβήξει το ενδιαφέρον, ή για να επιβάλλει το δικό του. Τέλος, εάν τον δεις να κοιτάει έξω από το παράθυρο της σχέσης, απλά πες του ότι μίλησες με μια πρώην αγάπη σου και ίσως να τα ξανά πείτε.

Ταύρος

Αγαπάει τόσο πολύ την αισθηματική «ιδιοκτησία» που θέλει να σε βρίσκει σε μόνιμη βάση στη θέση σου, όταν και όποτε σε χρειαστεί. Τα κριτήριά του, εμπεριέχουν το ωφελιμιστικό κίνητρο, που σημαίνει ότι μαζί σου δεν το έχει πάει παρακάτω, γιατί μπορεί να μη διαθέτεις για παράδειγμα τον τρόπο σου στα οικονομικά. Άρα:

Βάλε τον να σου αποδείξει, ότι δεν είναι ελέφαντας. Ότι τον έχεις μεν ανάγκη αλλά εάν δε δεις, να κάνει κάτι για να προχωρήσει και να μη βολεύεται πίσω από τους δικούς του, ή τις συνήθειες του, μάλλον μαζί σου θα ξεβολευτεί. Υποτίμησε ελαφρώς την αξία του με έντεχνο τρόπο, όπως με το να του πεις, ότι η τελευταία ανανέωση που έκανε για τη ζωή του, ήταν ο χρόνος ομιλίας του κινητού του. Άσε υπονοούμενα τύπου, εγώ μαζί σου αλλιώς το πίστευα.  Παράτα τον στις πιο καυτές στιγμές σας, δείχνοντάς ότι βγήκες από την πρίζα για κάτι που ‘έκανε, χωρίς του πεις ποτέ γιατί. Μίλα στο τηλέφωνο με βλέμματα πονηρά μπροστά του κι ας μιλάς με τον κολλητό ή την κολλητή σου.

Δίδυμος

Καλώς ή κακώς, δε θεωρείται από τα πιο πιστά πλάσματα του ζωδιακού και γενικά παίζει το μάτι του. Κάποιες στιγμές όμως, τον πιάνει να θέλει τελικά να συνυπάρξει, μέσα από μία μόνιμη σχέση αν και κανονικά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πάλι θα πρέπει να έχεις το νου σου. Ποιο πολύ φλερτάρει γιατί του αρέσει το παιχνίδι. Άρα:

Μάθε πως δε μεγαλώνει ποτέ, γιατί είναι για πάντα παιδί που σημαίνει πως το θέλει που και που το μάλωμά του, όταν σου κάνει αταξίες.  Του αρέσει ν φλερτάρει από δω κι από κει, εάν όμως κάνεις πως φεύγεις, τρέχει και δε φτάνει μέχρι να σε πείσει πως δε θα το ξανά κάνει ποτέ. Θέλει να του ταΐζεις το μυαλό με καινούργια ενδιαφέροντα. Αυτό θα το καταφέρεις, εάν κάνετε μαζί κοινές δραστηριότητες, εάν του αλλάζεις τακτικά το πρόγραμμα με κάτι δημιουργικό, εάν του αποσπάς την προσοχή, από ότι τον κάνει να νιώθει συναισθηματικά και όχι μόνο,  εγκλωβισμένος. Τέλος, άστον να νιώθει την ελευθερία των κινήσεων…και ας μην την έχει!!!

Καρκίνος

Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που αγαπά και επιδιώκει τις μόνιμες σχέσεις. Άρα, όταν σου προβάλλει γι αυτό αντιρρήσεις, κάτι στη συμπεριφορά σου, δεν του δίνει τα εχέγγυα. Άλλες πάλι φορές, είναι με τα φεγγάρια του, που σημαίνει πως χρειάζεται να βρεις την κατάλληλη στιγμή για να του μιλήσεις για συγκατοίκηση ή μονιμότητα. Άρα:

Για να τον κερδίσεις, παίξε το και λίγο πιο παραδοσιακή ή παραδοσιακός. Ρώτα τον για τη μάνα του, ή βάλε τον να σου μιλάει για την οικογένειά του. Τρελαίνεται να εξιστορεί τα κατορθώματα των μελών της κι ας σου έρχεται χασμουρητό. Φέρτον στα νερά σου, προκαλώντας τον να σου πει τα παράπονά του, από τη δουλειά, από ορισμένους φίλους του, το σόι του που τον καταπιέζει. Γίνε το κλειδάκι της ψυχής του. Κάνε πως νιώθεις κοντά του προστατευμένη και σίγουρη. Πες του ότι έχεις τόσο πολύ ανάγκη την ασύγκριτη πραγματικά αγκαλιά του.  Δείξε σιγουριά και σταθερότητα. Και ένα τελευταίο. Είναι ζηλιάρης, οπότε πέτα εκεί ένα όνομα στην τύχη να τον βάλεις στην πρίζα.

Λέων

Είναι ο τύπος που σε πολλές περιπτώσεις έχει μια μικρή ή μεγαλύτερη δόση ναρκισσισμού σε ανεκτά συνήθως όρια κι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρει ότι αρέσει και ότι μπορεί με σχετική ευκολία να κερδίζει τις εντυπώσεις. Πολλές φορές δείχνει ότι ανταποκρίνεται στα φλερτ, για να ενισχύσει απλά την αυτοπεποίθησή του. Άρα:

Του αρέσει το κανάκεμα. Αγαπά αμετανόητα τα κομπλιμέντα. Τα πιστεύει ακαριαία και αδυνατεί να διακρίνει τις υστερόβουλες ενέργειες και τακτικές, γιατί πολύ απλά, δε σκέφτεται έτσι ο ίδιος. Δε γουστάρει πραγματικά όμως, να του κάνει κανείς τον αρχηγό. Στο Λέοντα, δώσε του την ότι τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου και πάρε του την ψυχή. Κάνε τον να πιστεύει πως είναι αυτός που κάνει τα κουμάντα στη σχέση σας και θα γίνεται χαλί να τον πατάς. Μην ξεχνάς πως έχει αδυναμία στα παινέματα.  Μίλα μπροστά του με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν, όταν είστε μαζί με φίλους σας. Κάνε πως παίζεις πάντα το 2ο ρόλο στην κοινή ζωή σας.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

Παρθένος

Τον ενδιαφέρει το κοινωνικό προφίλ του και δεν του αρέσει να ακούγονται πτυχές της προσωπικής και ερωτικής του ζωής. Προτιμά να προβάλλεται για τις δεξιότητές του, παρά για τις σεκσουαλικές του επιδόσεις. Την ίδια στάση ζητά σχεδόν απαιτώντας, να τηρήσει και ο σύντροφός του. Άρα:

Τα εν οίκο μη εν δήμο έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί και στην Περίπτωση του συγκεκριμένου ζωδιακού χαρακτήρα, το ρητό του ταιριάζει γάντι. Γνωρίζεις όμως, ότι σεκσου@λικά είναι πολύ δραστήριος και με μεγάλη φαντασία. Αυτή λοιπόν προσπάθησε να του τη συντηρείς, κάνοντάς του κατά καιρούς διάφορες ξαφνικές πικάντικες εκπλήξεις.  Άρα φροντίζεις η κοινή σας παρουσία να αποπνέει πάντοτε μία ακραία αξιοπρέπεια, ενώ παράλληλα να γίνεις εσύ η αχαλίνωτη φαντασίωσή του. Με σάρκα και οστά. Να ξέρεις ότι κάθε φορά που γίνεται «ξινός», δε στραβώνει συνήθως αδικαιολόγητα. Όλο και κάτι από τα πεπραγμένα σου θα του φταίει, οπότε καλά θα κάνεις να το ψάχνεις.  Πάντα μία καλή συζήτηση θα βάζει τα πράγματα στη θέση του, τακτική που την προτιμά.

Ζυγός

Αυτό το γοητευτικό πλάσμα, δηλώνει «σχεσάκιας» και είναι πραγματικά, γιατί του είναι αδύνατο να ζήσει ασυντρόφευτος.  Αγαπά την αρμονία στη σχέση του και σιχαίνεται τις καταστάσεις που του προκαλούν συναισθηματική ένταση. Ένα από τα σπάνια όρια που βάζει, είναι αυτά του σεβασμού.  Άρα:

Ποτέ μη χρησιμοποιείς χάριν της οικειότητας εκφράσεις που περιέχουν βωμολοχίες. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο τις θεωρεί αντί-eRωτικές, ενώ τις συγχέει και με ζητήματα σεβασμού. Ποτέ μα ποτέ, μην του βάλεις τις φωνές. Δε θα διαμαρτυρηθεί αλλά με τον καιρό θα απομακρύνεται από κοντά σου κι όταν θα φύγει, δε θα σου δώσει καμία εξήγηση.   Συχνά μάλιστα επειδή δεν μιλάει, φορτώνεται τα φταιξίματα της σχέσης του. Ναι «παίζει το μάτι του», όμως αυτό συμβαίνει όταν δε νιώθει συναισθηματικά ή σεκσου@λικά καλυμμένος.  Του είναι αδύνατον να αντισταθεί στα ρομαντικά σκηνικά που θα του κάνεις και θα δηλώνει αιώνια σκλάβος σου.  Παραδόξως ζητά να προσέχεις τον εαυτό σου και να ανανεώνεις τακτικά την εμφάνιση αλλά και τη συμπεριφορά σου απέναντί του.

Σκορπιός

Σπάνια αυτός ο τύπος θα καλυφθεί σεκσου@λικά ή συναισθηματικά από επιπόλαιες σχέσεις της μιας βραδιάς, ή από κάτι που μπορεί να λειτουργεί για καιρό σε ανεπίσημη όμως βάση. Συνήθως αποζητά το βάθος σε έναν δεσμό και επιχειρεί να «δεσμεύσει» με όποιον τρόπο τον άνθρωπο που τον συντροφεύει. Άρα:

Είναι ζηλιάρης και το ξέρει, που σημαίνει ότι μαζί σου δε νιώθει ασφαλής και δεν προχωρά επίσημα το δεσμό σας.  Σε μια άλλη περίπτωση, πιθανόν να μην έχει ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά του σε σχέση με μια πρώην σχέση του. Κάτι πιο κοντινό σε αυτό που μόλις ανέφερα, είναι να ανήκει ένας από τους δυο σας, σε άλλο δεσμό. Μπορεί το κρυφό και παράνομο να τον εξιτάρει, όμως η τόλμη του να κάνει ρίξεις και να προχωρήσει μαζί σου, μάλλον θα είναι υποτονική. Αγαπά τη σταθερότητα ίσως και τη ρουτίνα του. Το σπίτι και τη φωλιά του. Δείξε πως δε βαριέσαι τα χούγια του αυτά. Τέλος γίνεται χειριστικός και κάπου εδώ, κόψε του τη φόρα.

Τοξότης

Είναι από τους δυσκολότερους τύπους που θα διαπραγματευτείς μαζί τους την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.  Γενικά τα μυαλά τους δε συμμαζεύονται και του είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνει εφ’όρου  ζωής σε μία μόνιμη σχέση. Εκτός και αν το έχει πάρει απόφαση να αυτό-καταπιέζεται αλλά για πόσο όμως; Άρα:

Φρόντισε καταρχάς να μη βαριέται μαζί σου συζητώντας τα ίδια και τα όμοια. Προκάλεσέ τον, με εκπλήξεις που δεν περιμένει. Ταξιδέψτε μαζί και υιοθετήστε κοινές δραστηριότητες. Απόφυγε θέματα οικογενειακά του σπιτιού ή της ρουτίνας στην καθημερινότητα. Γοητεύεται από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν για το έργο τους και κατέχουν μια κοινωνική αναγνωσιμότητα.  Αδιαφορεί για τις ευδιάκριτες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ σας. Του αρέσει να κλέβει το γλυκό από το βάζο και εσένα από μια άλλη σχέση.  Το κρεβάτι του θέλει να έχει χρώματα και νότες πικάντικες.  Ξέρει τι θέλει και ξέρει να το απαιτεί. Δεν αντέχει τη ρουτίνα.  Πληγώνετε όταν φάει απόρριψη. Ευτυχώς , όχι για πολύ. Αγαπά την καλοπέραση και του αρέσει να του κάνεις τα χατίρια.

Αιγόκερως

Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση ζωδιακού χαρακτήρα, που δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνική και επαγγελματική του εικόνα, ενώ παράλληλα ουδείς δεν μπορεί να φανταστεί την προσωπική και ερωτική του ζωή. Κι όμως είναι ο άνθρωπος που έχει τόσο πολύ καταπιεστεί γι αυτό και στο κρεβάτι του αν απελευθερωθεί, γίνεται το έλα να δεις. Άρα:

Σε καμία περίπτωση η σχέση που θα έχει μαζί σου, δεν θέλει να γίνει αντικείμενο κουτσομπολιών από τον κοινωνικό ή επαγγελματικό του περίγυρο. Η εικόνα σου θα πρέπει να είναι εξίσου ταιριαστή με τη δική του, να έχεις μια θέση κοινωνικά αναγνωρίσιμη, ή εάν μαζί σου συνυπάρχει κρυφά, ποτέ μα ποτέ, να μην τον εκβιάσεις ότι θα δημοσιοποιήσεις το δεσμός σας. Ο τύπος άλλωστε αυτός, δεν εκβιάζεται. Από την αρχή σου εξηγεί τον τρόπο που θα πορευτεί μαζί σου και σπάνια, σπάει τα όρια που βάζει. Μην προσπαθήσεις με πεισματάκια και άλλες τέτοιες τακτικές να του αλλάξεις γνώμη. Ίσως μονάχα εάν στο κρεβάτι σας διαπιστώσει, πως έχει ακόμα πολύ μέλλον η εμπειρία του μαζί σου.

Υδροχόος

Μην ακούς που μιλάει για ελευθερία και ανεξαρτησία. Τις δηλώσεις αυτές τις κάνει για να σου εξηγήσει τι απαιτεί για τον εαυτό του, ενώ για σένα, μια χαρά θα σου πέρναγε ηλεκτροφόρο σύρμα για να μην το κουνήσεις από τη θέση σου. Ο Υδροχόος μοιάζει λιγάκι σαν τα γραμματόσημα. Θέλει το φτύσιμό του για να κολλήσει.  Άρα:

Πες του πως θέλεις να βρίσκεστε σε σχέση ελεύθερη για να βάλει σκοπό να σε δεσμεύσει. Δείξε του ότι διαθέτεις μια σίγουρη και σταθερή φωλιά, γιατί το κρυφό του πάθος είναι να υπάρχει σταθερότητα στην προσωπική και ερωτική του ζωή, αρκεί να αναλάβεις εσύ όλες τις ευθύνες γι αυτό. Θα σε αμφισβητήσει για να δοκιμάσει τα όριά σου. Μην αντιδράσεις και φρόντισε να μην τα ανακαλύψει ποτέ. Του αρέσει να τον θαυμάζουν γιατί κατά βάθος είναι ένας κακομαθημένος κρυφο-Λέοντας.  Μην τον αντιμετωπίσεις σαν εραστή ή ερωμένη σου. Πάντα να του μιλάς σα να είναι ο κολλητός σου. Ο φίλος σου. Ποτέ μα ποτέ μην τον κάνεις να σε θεωρήσει χαρακτήρα προβλέψιμο.

Ιχθύς

Εδώ μιλάμε για ένα πλάσμα που ζει με τα παραμύθια και τις παραμυθίες του.  Είναι ρομαντικός αλλά και ορισμένες φορές πεζός σε σημείο που να σε κάνει να απορείς για το αν είναι διχασμένη προσωπικότητα. Εννοείται πως δεσμεύεται αρκεί να του το ζητήσεις και παράλληλα να του θέσεις χρονικά περιθώρια.  Άρα:

Μην του ζητήσεις ποτέ να πατήσει στη γη. Του σκοτώνεις τον παραμυθένιο του κόσμο. Μην του ζητήσεις να σοβαρευτεί. Είναι πολύ σοβαρός ακόμα και τις στιγμές που αιθεροβατεί. Αγαπάει όλες σχεδόν τις ηδονές. Εκεί να του βάλεις κάποια όρια. Είναι αμετανόητα ρομαντικός. Φτιάξε μαζί του αντίστοιχα σκηνικά. Δυστυχώς σε eRωτεύεται μόνο άμα σε χάσει και όχι άμα τον προειδοποιήσεις πως θα σε χάσει. Εάν μαζί του θελήσεις να το πας πιο επίσημα, απλά πες του το ξεκάθαρα και σπάνια θα παρουσιάσει ή θα φέρει αντιρρήσεις.  Πάντα όμως να έχεις το νου σου ότι ξεμυαλίζεται και παραμυθιάζετε από πειρασμούς.

ekptwsh-mono-gia-simera