Quantcast
Πόσο καλά αισθάνονται τα ζώδια με τον εαυτό τους; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ζώδια: Πόσο καλά τα έχουν με την εικόνα τους και με τον εαυτό τους; Από την Μελίνα Φώφη.

Πόσο καλά αισθάνονται τα ζώδια με τον εαυτό τους;

Ο όρος «Body Shaming» περιγράφει σε επίπεδο ψυχολογίας, την αντίδραση κάποιου απέναντι στην εικόνα που προβάλει, ο εαυτός του ή άλλου ανθρώπου και την κριτική που μπορεί να κάνει, σχολιάζοντας το σώμα, τα μαλλιά, τις ενδυματολογικές επιλογές, τις διατροφικές συνήθειες κτλ. Εκφράζει έναν προβληματισμό σχετικό με παραδείγματα όπως τα παραπάνω, που έχουν να κάνουν με το κατά πόσο είναι ελκυστικός ο ίδιος ή ο άνθρωπος που σχολιάζει.

Πέρα από τις διάφορες ψυχογενείς αιτίες που μπορεί ένα άτομο να έχει θέμα με την εικόνα του, να ασκεί κριτική ή να βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία να προσπαθεί να βελτιώνει τα φυσικά του χαρακτηριστικά, υπάρχει και αστρολογική εξήγηση γι αυτό. Όπως επί παραδείγματι οι όψεις που κάνει ο αστεροειδής «Δήμητρα» στο γενέθλιο χάρτη του, που θεωρείται χονδρικά δείκτης προβολής και δημοσιότητας χωρίς να μιλάμε για θετική ή αρνητική.

Πόσο καλή παρέα κάνει κάθε ζώδιο με τον εαυτό του;

Εδώ όμως δεν είμαστε για να το εξειδικεύσουμε ούτε ψυχολογικά ούτε αστρολογικά αλλά να πάρουμε μια ιδέα σχετική με το πόσο καλά τα έχουν τα ζώδια με τον εαυτό και την εικόνα τους.

ΚΡΙΟΣ

Δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερος από αυτόν και ασφαλώς του είναι εύκολο να μοιράζει «ταμπέλες» με διάφορους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του κύκλου του. Πολύ συχνά ξεκινά να συστήνεται με το «εγώ», ενώ είναι μια λέξη που γενικά την τιμά μιλώντας για τον εαυτό του. Δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του παρότι εύκολα τα προσάπτει σε άλλους. Ή λέει πως ναι, είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας αλλά όχι δυσκολότερος σχέση με άλλους. Βλέπει συχνά γύρω του, αντιπάλους και ανταγωνιστές, σε χώρους που μπορεί να εργάζεται ή να δραστηριοποιείται. Του είναι δύσκολο να αποδεχθεί την κριτική ή την αμφισβήτηση των όσων δηλώνει ή αποφασίζει από τον οποιονδήποτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Δεν είναι από εκείνους που θα κρίνουν έναν άνθρωπο από την εξωτερική του εμφάνιση, αντίθετα θα σχηματίσουν άποψη από αυτά που αφήνει με το έργο του. Έχουν εμπιστοσύνη στην γνώμη τους και γνωρίζουν ότι ακόμα κι αν έχουν μερικά περιττά κιλάκια, μπορούν εξίσου να προσθέτουν πόντους στη γοητεία τους. Πλάσματα γοητευτικά και καλοφτιαγμένα γλυκόλαλα και θελκτικά από τη φύση τους, συνήθως τα έχουν καλά με τον εαυτό τους. Είθισται λοιπόν όποιος τα έχει καλά με τον εαυτό του να τα έχει καλά και με τους άλλους. Ψάχνουν την ομορφιά στο χαρακτήρα και όχι σε επίπεδο εμφάνισης, ενώ γίνεται αμέσως αντιληπτή από το περιβάλλον κάθε αλλαγή στην εικόνα και στην εμφάνισή τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Λένε ότι όταν δεν έχει κάποιον άλλο να «κουτσομπολέψει» ένας Δίδυμος, κουτσομπολεύει τον εαυτό του. Ναι μπορεί επιπόλαια να πει για κάτι που βρίσκει σαν ψεγάδι σε έναν άνθρωπο, δε θα το κάνει όμως από κακία αλλά από ανωριμότητα. Εξάλλου πάντοτε ένας Δίδυμος κουβαλά ένα αιώνιο παιδί μέσα του και είναι συνηθισμένο να πέφτει σε τέτοιες γκάφες. Δε είναι υστερόβουλος ούτε έχει σκοπό να πληγώσει κάποιον αλλά οι λεκτικές του υπερβολές κάποιες φορές μπορεί να γίνουν ζημιάρικες. Έτσι λοιπόν τυχαίνει να παρεξηγούνται τα λεγόμενα και οι υπερβολές του, κυρίως αν και μετά από αυτό εξακολουθεί να είναι αδιόρθωτος. Το μεγάλο του ατού είναι ότι ξέρει να ζητά συγνώμη και αν την εννοεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ότι αφιερώνεται σε όποιον αγαπά και νοιάζεται είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, όπως σίγουρο είναι, να μπορεί με ευκολία να μεταμορφωθεί σε πλάσμα χειριστικό, προκειμένου να επηρεάσει την ψυχολογία του ανθρώπου που έχει δίπλα του. Ξέρει με μαεστρία να κάνει επίκληση στα συναισθήματα του ανθρώπου που θέλει να του περάσει το δικό του. Συχνά επιλέγει να θυματοποιεί «θεωρητικά» τον εαυτό του, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις που του προβάλλονται. Δεν τα έχει πάντα καλά με την εικόνα του, αφού πάντα παλεύει με εκείνα τα παραπάνω κιλάκια που μόνιμα έχει, τα έχει καλά με τη συνείδησή του, γιατί από τον εαυτό του δίνει μονάχα τα καλύτερα κομμάτια του.

ΛΕΩΝ

Εδώ έχουμε έναν φανερό νάρκισσο του ζωδιακού κύκλου, που σπάνια όμως θα ασχοληθεί με τα τρωτά σημεία των άλλων ανθρώπων, αφού όλος ο κόσμος στο μυαλό του, περιστρέφεται γύρω του. Επιμελείται την εξωτερική του εμφάνιση με γούστα ακριβά και εξεζητημένα, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό, διακρίνεται από κάποια λεπτή αισθητική και γούστο. Πέφτει συχνά σε ενδυματολογικές παραφωνίες ενώ το παραμύθι που μιλά για «τη στολή του Αυτοκράτορα» του ταιριάζει ιδανικά. Επιδιώκει να γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και πέφτει αρκετά συχνά, θύμα κολακειών από ανθρώπους υστερόβουλους που θέλουν να κλέψουν κάτι απ' την λάμψη του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ως χαρακτήρες που μετρούν τα πάντα στη λεπτομέρειά του, το ίδιο φροντίζουν και για την εικόνα τους χωρίς να σημαίνει ότι είναι νάρκισσοι. Αν έπρεπε να τους προσάψει κάποιος το τρωτό τους σημείο, αυτό θα ήταν της αμετροεπούς σε πολλές των περιπτώσεων, τελειομανίας τους. Κρίνουν επίσης τους ανθρώπους που συνεργάζονται, ή, συναναστρέφονται από την εικόνα που προβάλλουν και ας μην τους γνωρίζουν σε βάθος. Άρα ενδόμυχα «φορούν» ταμπέλες στους γύρω τους, δίχως να έχει προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Επιπλέον έχουν εύκολη την κριτική την οποία ασκούν ακόμα και αν γνωρίζουν ότι μπορεί να πληγώσει. Εμπιστεύονται μόνο τις αποφάσεις τους.

ΖΥΓΟΣ

Πολλά πιστεύει ότι είναι ένας τόσο ανασφαλής ζωδιακός χαρακτήρας. Θύμα των συναισθημάτων του, των «θέλω» ή των επιθυμιών των άλλων, των συγκυριών που συνήθως αισθάνονται ότι λειτουργούν εις βάρος τους κτλ. Κατά βάθος οι Ζυγοί αγαπούν τον εαυτό τους και φροντίζουν, ώστε τα δικά τους καθήκοντα ή υποχρεώσεις, να τα χρεώνουν εντέχνως στους κοντινούς του κύκλου τους ανθρώπους. Αποζητούν την επιβεβαίωση στα μάτια των άλλων, ξέρουν να παίζουν με την καλαίσθητη εικόνα τους και να κερδίζουν τις εντυπώσεις με τον μαλακό τους χαρακτήρα. Δε δυσκολεύονται να κάνουν παρεμβάσεις κοσμετολογικές προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους, που πάντοτε νιώθουν ότι κάτι τους λείπει.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας Σκορπιός δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει να αρέσει στον κύκλο του, αφού από τη φύση του καταφέρνει όπως και να είναι να τραβάει τα βλέμματα. Διαθέτει ένα βλέμμα που μαγνητίζει και ένα πνεύμα που δημιουργεί την ανάγκη στο συνομιλητή του να τον ανακαλύψει. Η απρόσιτη κάποιες φορές παρουσία του, δίνει μια διαφορετική αίσθηση γοητείας. Ένας Σκορπιός θέλει να αρέσει πρώτα στον εαυτό του και αρέσει, αφού καταφέρνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να του κάνει τα χατίρια. Παρ΄όλα αυτά, συνήθως προσπαθεί να κρατάει στα φυσιολογικά πλαίσια τη γραμμή του, γιατί γνωρίζει την δύναμη που έχει η εικόνα του. Σπάνια θα ζηλέψει την εικόνα του άλλου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους που ένας Τοξότης μπορεί να προχωράει μπροστά, είναι γιατί δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική, τον ενδιαφέρει να ενισχύει τα πνευματικά αλλά και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και μένει αδιάφορος, στα πάσης φύσεως κουτσομπολιά, που αν και δεν το επιδιώκει έρχονται και τον βρίσκουν. Μπορεί με το χιούμορ του να ξεπερνά τα εμπόδια που τον βρίσκουν κι επειδή φοράει πάντα το χαμόγελό του, θεωρητικά είναι από εικόνα τουλάχιστον αξεπέραστος. Ανάμεσα στην άνεση και την εμφάνιση συνήθως προτιμά να επιλέγει να νιώθει ωραία. Διαθέτει αισθητική για την οποία δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να την προβάλλει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί για λόγους αξιοπρέπειας και ανωτερότητας, να αποφεύγει να εμπλακεί σε κουτσομπολιά που κατεβάζουν την ποιότητα του χαρακτήρα του, έχει μια τάση να ξεχωρίζει τους ανθρώπους από το παρουσιαστικό τους. Δίνει μεγάλη σημασία στην επαγγελματική και κοινωνική του εικόνα που τη θεωρεί μέρος της προσωπικής του καταξίωσης. Το συντηρητικό του προφίλ και η αυστηρή σε ορισμένες περιπτώσεις στάση του, γίνονται η αιτία να προβληθεί με ένα πιο μυστηριακό ύφος και την ανάγκη να τον ανακαλύψει κάποιος περισσότερο. Μπορεί να επιμελείται ιδιαίτερα το παρουσιαστικό του, δεν το κάνει επειδή είναι νάρκισσος αλλά επειδή η εικόνα του είναι εργαλείο για να ανελιχθεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ανήκει σε έναν από τους τρεις νάρκισσους του ζωδιακού κύκλου και λατρεύει να βλέπει πως τραβά τα βλέμματα του περιβάλλοντος πάνω του. Αδιαφορεί για τη θετική ή την αρνητική κριτική, ενώ είναι εραστής της αρνητική ή θετική… δημοσιότητα. Δεν τον πειράζει κάποιοι να τον θεωρούν το «κακό παιδί» και κάνει τα πάντα για να ενισχύσει μια τέτοια άποψη, προκειμένου να σπάσει μερικά συντηρητικά πρότυπα. Δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να έχει την προσοχή των άλλων για τα ωραία του ρούχα ή μια αψεγάδιαστη εικόνα, όσο νοιάζεται να μπορεί να παίξει με τις εγκεφαλικές ταχύτητες των κύκλων που κινείται ή δραστηριοποιείται. Στην πραγματικότητα σπάνια αλλάζει στυλ ή τρόπο ζωής.

ΙΧΘΥΣ

Πιθανόν να είναι από τους λίγους ζωδιακούς χαρακτήρες που στη διάρκεια της ζωής τους, υιοθετούν κατά καιρούς διάφορα στιλιστικά είδη. Αυτό πάει ανάλογα με τις επιρροές που δέχεται ή μιμείται στην εκάστοτε ηλικιακή του κατάσταση και τα στάδια αυτής. Μπορεί να δεχθεί επιρροές από τη μόδα, τη μουσική που ακούει, τις θρησκευτικές του καταβολές, τις οικογενειακές του παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου που ζει ή που γεννήθηκε. Δεν είναι από εκείνους που την εικόνα τους την κεντάνε στη λεπτομέρεια, εκτός και αν η τέχνη που διάλεξαν έχει σχέση με αυτή. Ένας Ιχθύς ξεχωρίζει και από τον τρόπο που ντύνεται, αφού έχει να κάνει με τη συνολικότερη συμπεριφορά του.

* Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η εμφάνιση είναι πιο σημαντική από το μυαλό και σε μια κουλτούρα «συσκευασίας», που περιφρονεί το περιεχόμενο!

Άντονι Χόπκινς - ηθοποιός