Quantcast
Οι Δεσμοί της Σελήνης δείχνουν την πορεία της ζωής σου. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Τι είναι Δεσμοί της Σελήνης και πως συνδέονται με την πορεία της ζωής σου; Από την Μελίνα Φώφη.

Οι Δεσμοί της Σελήνης δείχνουν την πορεία της ζωής σου.

Ένας σημαντικός άξονας του γενέθλιου ωροσκοπίου σου, είναι οι δεσμοί της Σελήνης. Αποτελούνται απ' το Βόρειο και το Νότιο δεσμό, όπου στο Νότιο πάντα θα περιγράφεται το παρόν σου, ο τρόπος που στέκεσαι ή ορίζεις τα πράγματα, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτάς και στο Βόρειο εκεί που πρέπει να φτάσεις, στον ουσιαστικό δηλαδή προορισμό σου, εκεί που ολοκληρώνεσαι σαν προσωπικότητα και νιώθεις πληρότητα.

Τι είναι Δεσμοί της Σελήνης και πως συνδέονται με την πορεία της ζωής σου;

Κατά την καρμική αστρολογία ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης δείχνει το πεπρωμένο, το κάρμα ή το γραφτό μας. Μαζί με το Νότιο Δεσμό που έχει να κάνει με τις εμπειρίες που συλλέγουμε στο διάβα της ζωής μας, ο άξονας αυτός περιγράφει το προσωπικό μονοπάτι του καθενός.

Πως σχηματίζονται οι Δεσμοί της Σελήνης; Αν πούμε λοιπόν ότι η Γη έχει μια νοητή τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο και η Σελήνη γυρνά γύρω από τη Γη, κάθε φορά που ο κύκλος της αγγίζει (τέμνει) την τροχιά αυτή, τότε ακουμπά τη μία άκρη του άξονα του Βόρειου και του Νότιου Δεσμού. Ο άξονας αυτός στο γενέθλιο χάρτη μας αποτελείται από δύο ζώδια. Στο Νότιο Δεσμό περιγράφει πάντα το τώρα μας, στο Βόρειο την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε προς την ολοκλήρωσή μας. Επειδή και τα δύο άκρα έχουν να κάνουν με το βαθμό της εξέλιξης και της συνειδητότητάς μας, στόχος είναι να βρισκόμαστε κάπου στη μέση του άξονα ή πιο σωστά να μπορούμε να συνδυάσουμε εξισορροπητικά τις ιδιότητες και των δύο ζωδίων που αποτελείται.

Βρες στο χάρτη σου σε ποια ζώδια έχεις Βόρειο και Νότιο Δεσμό και πάμε να δούμε τι σημαίνει για την προσωπική σου πορεία και εξέλιξη αυτό.

Αν έχεις ΒΔ στον Κριό και ΝΔ στον Ζυγό

Διαθέτεις και το δυναμισμό και το τσαγανό να θες συνεχώς να εξελίσσεσαι, ενώ είσαι για πολλούς ο άνθρωπος που θα μπεις μπροστά και θα ανοίξεις δρόμους. Έχεις τον τρόπο να συνθέτεις μεταξύ τους διαφορετικούς χαρακτήρες και να τους πείθεις να συνεργαστούν κάτω από έναν κοινό σκοπό. Θέλεις να νιώθεις την επιβεβαίωση από τους δικούς σου, αν και από πολύ νωρίς δέχτηκες καταπίεση έχοντας αναλάβει το ρόλο του «καλού παιδιού». Να θυμάσαι ότι τα σκήπτρα της ζωής σου τα κρατάς μόνο εσύ και ότι πρέπει συνεχώς να παλεύεις για την ανεξαρτησία σου.

Αν έχεις ΒΔ στο Ζυγό και ΝΔ στον Κριό

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζεις με εντάσεις και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο ουσιαστικές όταν διέπονται από αρμονία. Την προσωπική σου εξέλιξη και ολοκλήρωση δε θα τη δεις να έρχεται από τις προθέσεις των ανθρώπων που αποτελούν το στενό αγαπητό σου κύκλο, μα να προέρχεται από τον ίδιο σου τον εαυτό, τις πράξεις και τις επιλογές του. Εμπεριέχει περισσότερη αγάπη του «Εμείς», από ότι το «Εγώ». Πιθανόν στο παρελθόν να ήθελες να δώσεις με τρόπο απότομο και απόλυτο το στίγμα σου στους άλλους κι αυτό δείχνει ξεκάθαρη άμυνα ίσως κι ηθελημένη απομόνωση.

Αν έχεις ΒΔ στο Ταύρο και ΝΔ στο Σκορπιό

Τραβάς πάνω σου ανθρώπους που για να σταθούν αποζητούν μόνιμα ένα στήριγμα. Συναισθηματικά ψάχνουν για δεκανίκι και με τον τρόπο αυτό είναι σα να σου φορτώνουν τις ανασφάλειές τους. Από την άλλη μεριά, ίσως κάποιες φορές να γίνεσαι καχύποπτος με τους πάντες ή να προκαταβάλλεσαι απέναντι στους ανθρώπους που προσπαθούν να σου δείξουν ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Προσπάθησε να μη λειτουργείς συνεχώς με δεύτερες σκέψεις. Μέσα από την απλότητα θα βρεις τις ισορροπίες σου. Η επιμονή σου χρειάζεται να αλλάξει πρόθεση και να γίνει υπομονή.

Αν έχεις ΒΔ στο Σκορπιό και ΝΔ στον Ταύρο

Αν ψαχτείς περισσότερο πνευματικά από ότι υλικά, τότε θα βιώσεις τα πάντα με ένα άλλο πολύ πιο σπουδαίο βάθος. Μάθε να διακρίνεις πρώτα εκείνα που σου ζητά η καρδιά σου για να νιώθεις καλά και μη φοβηθείς να ζήσεις στα άκρα τους πόθους σου. Η ζωή είναι μια περιπέτεια που άλλοτε θα σε προκαλεί κι άλλοτε θα την προκαλείς. Μάθε να βλέπεις τους άλλους με συμπόνια και συναίσθημα κι αυτό γιατί μπορεί μερικές φορές να φερθείς απέναντί τους με απληστία. Θα νιώθεις πιο πλούσιος όταν δίνεις στους άλλους, παρά όταν κρατάς τα καλύτερα για τον εαυτό σου.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

Αν έχεις ΒΔ στους Διδύμους και ΝΔ στον Τοξότη

Το μεγάλο σου χάρισμα είναι ότι μπορείς να προσαρμόζεσαι σε οποιαδήποτε κατάσταση και να έχεις τον τρόπο να επινοείς ή να διαθέτεις ένα πλάνο Β όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν. Αποτελείς μεγάλη έμπνευση για τα αδέρφια, τους φίλους ή τους συγγενείς σου που ξέρουν πως έχεις όχι μόνο ένα πολυμήχανο μυαλό αλλά και την ευστροφία να βρίσκεις λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι σταματούν. Προσπάθησε λοιπόν να μην αποσπάσαι σε χίλια-δυο πράγματα και εστίαζε την προσοχή σου εκεί που κάθε φορά ξεκινάς ένα καινούργιο εγχείρημα. Μην αφήνεις στη μέση μισές δουλειές.

Αν έχεις ΒΔ στον Τοξότη και ΝΔ στους Δίδυμους

Τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής σου θα τις πάρεις μέσα από ένα ταξίδι, μια μακρινή διαδρομή, αποκομμένος από ότι σε ζορίζει κι αποζητά λύσεις. Ο νους σου δεν πρόκειται να μπει ποτέ σε καλούπια και θα ζητάει με δίψα τη γνώση σε κάθε τι που θα σου κινεί το ενδιαφέρον να το γνωρίσεις και να το κατακτήσεις. Έχεις τη στόφα του μεγάλου δάσκαλου, του ανθρώπου που όλα τα ψάχνει συστηματικά και χωρίς πλαίσια. Ίσως από ανώφελες αντιδράσεις σου να χαρακτηρίστηκες κάποτε ανώριμος κι επιπόλαιος. Μη προσπαθήσεις να αποδείξεις τίποτα με λόγια αλλά με πράξεις.

Αν έχεις ΒΔ στον Καρκίνο και ΝΔ στον Αιγόκερω

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, μα ορισμένες φορές λειτουργείς, εγωκεντρικά. Έχεις την τάση να πιστεύεις ότι σωστό είναι εκείνο που ορίζεις εσύ, τόσο στον εαυτό σου όσο και στους άλλους. Να θυμάσαι ότι ένας ηγέτης δεν επιβάλλεται με το ζόρι αλλά με τη στάση του εμπνέει τους άλλους να τον ακολουθήσουν. Μη θεωρείς το συναίσθημα περιττό, ούτε και το δρόμο της λογικής ολόσωστο. Τρυφερότητα νοιάξιμο και η μέριμνά σου για όλους όσους αγαπάς, θα σε κάνουν ξεχωριστό στις καρδιές τους. Είναι καλύτερα πρώτα να ακούς και μετά να μιλάς αφού νιώσεις τις ανάγκες των άλλων.

Αν έχει ΒΔ στον Αιγόκερω και ΝΔ στον Καρκίνο

Εκείνο που χρειάζεται να καταλάβεις, είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σε όλα τέλειος, μα ούτε και μπορείς όσο και αν το θες ή αν το προσπαθήσεις, να τους έχεις όλους γύρω σου ευχαριστημένους. Δεν είναι καθήκον η αγάπη αλλά μία σπουδαία συναισθηματική έκφραση. Προσπάθησε να τη βγάζεις ακόμα και όταν το περιβάλλον που βρίσκεσαι δεν στο απαιτεί. Το νοιάξιμο ξεκινάει από μέσα σου και για τον εαυτό σου, αφού εάν δεν είσαι καλά εσύ δε μπορεί να είναι καλά και κανείς γύρω σου. Χαλάρωνε κάποιες φορές τα πλαίσια που επιτρέπεις να κινείται ο εαυτός σου.

Αν έχεις ΒΔ στο Λέοντα και ΝΔ στον Υδροχόο

Βγάλε τον ηγέτη που έχεις μέσα σου και δείξε στους άλλους ότι το «Εμείς», λειτουργεί καλύτερα απ' ότι το «Εγώ» σε μια ομάδα. Φανέρωνε τα δημιουργικά σου ταλέντα και τις ξεχωριστές σου δεξιότητες δίχως έπαρση. Οι επιλογές σου και η αποτελεσματικότητά τους θα είναι το διαβατήριο των επιτυχιών σου. Βγες από τη σκιά, μην αντιδράς εκκεντρικά, μη φέρεσαι με ακρότητες και να θυμάσαι, πως όντως είσαι λαμπερός και γοητευτικός σα χαρακτήρας κι αυτό σε κάνει τόσο θελκτικό, που εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα θέλαν να σε γνωρίσουν περισσότερο.

Αν έχεις ΒΔ στον Υδροχόο και ΝΔ στο Λέοντα

Δε θα ξεχωρίσεις για το λαμπερό σου στυλ ή το αριστοκρατικό σου φέρσιμο. Το πνεύμα σου θα πρέπει να προβάλεις, την ψυχική σου καλλιέργεια το νοιάξιμό σου απέναντι στους άλλους. Ο ανθρωπισμός και το ταλέντο σου να λειτουργείς σαν έμπνευση ικανή να γίνει ένας σπουδαίος συνδετικός κρίκος σε μια ομάδα, είναι που θα σε χρίσουν αρχηγό. Κλείσε τα αφτιά σου στις κολακείες και στα παινέματα και δες όχι το τι σου λένε οι άνθρωποι σε όποιο περιβάλλον τύχει να κινείσαι ή να δραστηριοποιείσαι, μα ότι σου δείχνουν με τα έργα και τις πράξεις τους. Κοίταζε τι αφήνουν πίσω τους.

Αν έχεις ΒΔ στην Παρθένο και ΝΔ στους Ιχθύς

Ο Ανθρωπισμός και η αποτελεσματικότητα των πράξεων και των επιλογών σου θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις για τα ψυχικά σου χαρίσματα. Το να αναπτυχθείς σε πρακτικό επίπεδο ώστε να οργανώνεις καλύτερα το χρόνο σου, θα σου δίνει τα περιθώρια να ασχολείσαι ακόμα και με τις ουτοπίες σου, που τόσο πολύ σε τρέφουν. Προσπάθησε να διακρίνεις τα όρια του «θέλω» από του «Μπορώ». Αν αγαπάς τις τέχνες εστιάσου εκεί, σπούδασε ή επιμορφώσου συστηματικά ώστε να γίνουν σπουδή. Μεγάλη έμπνευση το να ονειροπολείς, χωρίς όμως να αφήνεις κενά στο πρακτικό μέρος της ζωής σου.

Αν έχεις ΒΔ στους Ιχθύς και ΝΔ στην Παρθένο

Το να ψάχνεις στα πάντα την τελειότητα, είναι κάτι που αρκετά συχνά σε κάνει να χάνεις την πραγματική ουσία των πραγμάτων. Πρέπει να μάθεις να αφήνεις μια θέση στο όνειρο, ακόμα κι αν σου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο ουτοπικό. Ακόμα κι αν όλα σε ζορίζουν γύρω σου και δεν μπορείς να έχεις το περιθώριο να κάνεις όνειρα, να τα επινοήσεις. Πολλές φορές υπεραναλύεις τις καταστάσεις που σε προβληματίζουν ενώ η λύση τους είναι πιο απλή. Μη φοβάσαι να αφεθείς στο συναίσθημα ή στο πάθος που σου δίνει μια αγκαλιά. Η ζωή είναι μια περιπέτεια σχεδόν παραμυθένια.