Quantcast
Μάθε γιατί τα αντίθετα ζώδια έλκονται μεταξύ τους. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Γιατί τα αντίθετα ζώδια έλκονται μεταξύ τους;

Μάθε γιατί τα αντίθετα ζώδια έλκονται μεταξύ τους.

Στο νόμο της φυσικής τα αντίθετα έλκονται και το ίδιο συμβαίνει στην αστρολογία. Όλοι μας κάποια στιγμή νιώσαμε έλξη από κάποιο άτομο που ήταν πολύ διαφορετικό από εμάς σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα. Οι άνθρωποι δεν αναζητούν πάντα κάποιον που είναι ίδιος με αυτούς, θέλουν απλά να νιώσουν την έλξη και την ώθηση να γνωρίσουν κάποιον καλύτερα και να βιώσουν το συναίσθημα να κολλήσουν σε κάθε λέξη του άλλου, να τον κοιτάνε στα μάτια και να λιώνουν… Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώδια που έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Υπάρχουν έξι ζεύγη αντίθετων ζωδίων στον ζωδιακό κύκλο. Στην καρμική αστρολογία το αποκαλούμε μοτίβο 7-7. Εάν μετρήσετε τα ζώδια, κάθε αντίθετο είναι επτά ζώδια μακριά από το ταίρι του. Όταν αναφερόμαστε στα αντίθετα στην αστρολογία, το ένα ζώδιο έχει και χρειάζεται αυτό που το αντίθετο στερείται. Κατά συνέπεια, όταν βρεθούν μαζί σαν ζευγάρι θα αλληλοσυμπληρώνονται. Φυσικά, δεν θα είναι πάντα τόσο εύκολη η συμβίωση, αλλά μπορεί να συμβεί. Ένα ζευγάρι με αντίθετα ζώδια αναζητά και επιθυμεί τα ίδια πράγματα στη ζωή, αλλά οι δυο τους έχουν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των στόχων τους.

Ποια είναι τα αντίθετα ζώδια και γιατί υπάρχει έλξη μεταξύ τους;

Πάμε να δούμε λοιπόν το κάθε ζώδιο ποια θέση έχει στο ζωδιακό κύκλο και ποιο είναι το ζώδιο που έχει ακριβώς απέναντί του. Τα αντίθετα ζευγάρια που μπορούν να νιώσουν έλξη μεταξύ τους είναι:

Διαβάστε τώρα το δικό σας ζώδιο σε συνδυασμό με το απέναντι ζώδιο και στη συνέχεια τον αντίστροφο συνδυασμό. Δηλαδή, αν είστε Κριός, διαβάστε τον συνδυασμό Κριός – Ζυγός και στην συνέχεια τον συνδυασμό Ζυγός – Κριός.

ΚΡΙΟΣ - ΖΥΓΟΣ

Ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, είναι χαρακτήρας δυναμικός, έχει ανάγκη από δράση και ανανέωση, είναι κυνηγός, θέλει να κρατάει τα πρωτεία, του αρέσει να είναι αρχηγός, να κατευθύνει, να δίνει εντολές, να αποφασίζει και να διοικεί. Στον ζωδιακό κύκλο, ακριβώς απέναντι από τον Κριό βρίσκεται ο Ζυγός, ανήκει στα ζώδια του αέρα που σημαίνει πως μπορεί να τονώσει τη φωτιά, δεν θα την αφήσει να σβήσει. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν ένας Κριός να ερωτευτεί έναν Ζυγό. Ουσιαστικά θα είναι διαφορετικές οι αντιδράσεις τους και οι επιθυμίες τους και συχνά θα διαφωνούν, ωστόσο σε ένα γενικότερο επίπεδο θα καταφέρει ο ένας να αλληλοσυμπληρώσει τον άλλον και να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για αρμόνια και ισορροπία. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Κριού.

ΤΑΥΡΟΣ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια της γης, αγαπάει τη σταθερότητα, θέλει το έδαφος στο οποίο πατά να έχει γερές βάσεις. Είναι ρεαλιστής, πρακτικός, όταν αγαπάει και ερωτεύεται γίνεται κτητικός, δεν του αρέσει η αβεβαιότητα, η μεγάλη αναστάτωση του προκαλεί ανασφάλεια, δεν αντέχει τις αιωρούμενες καταστάσεις. Στον ζωδιακό κύκλο απέναντι από τον Ταύρο βρίσκεται ο Σκορπιός, ένα ζώδιο του νερού. Η γη χρειάζεται το νερό για να μπορέσει να έχει πρόσφορο έδαφος για δημιουργία. Ένας Σκορπιός και ένας Ταύρος έχουν πολλές αντιθέσεις και θα υπάρξουν συγκρούσεις στην περίπτωση που δημιουργηθεί μία σχέση. Οι επιθυμίες θα είναι διαφορετικές, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις η μία ιδιοσυγκρασία θα συμπληρώνει την άλλη σε πρακτικό επίπεδο και θα καταφέρουν να φτάσουν σε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Ταύρου.

ΔΙΔΥΜΟΣ - ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Δίδυμος ανήκει στα ζώδια του αέρα, γι’ αυτό συχνά αμφιταλαντεύεται και δυσκολεύεται να πάρει οριστικές αποφάσεις. Χαρακτηρίζεται από κοινωνικότητα, εξωστρέφεια, αγαπάει την ανεξαρτησία και έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτόν η επικοινωνία. Θέλει να έχει σχέσεις, επαφές και φιλίες, δεν αντέχει την κλειστή κοινωνική ζωή. Στον ζωδιακό κύκλο ο Δίδυμος απέναντί του έχει τον Τοξότη που είναι ένα πύρινο ζώδιο. Η φωτιά και ο αέρας πάντα αλληλεπιδρούν, υπάρχει μεταξύ τους τόνωση και δυναμική ώθηση. Ενδεχομένως ένας Δίδυμος και ένας Τοξότης, προσπαθώντας να βιώσουν την ίδια καθημερινότητα, να έχουν αρκετές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, ωστόσο στα δύσκολα αυτές οι ίδιες τους οι αντιθέσεις είναι που συμπληρώνουν και δημιουργούν ένα σταθερό κράμα που μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες και να κινηθεί με δημιουργικό πνεύμα. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Δίδυμου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, είναι αρκετά συναισθηματικός, έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη στοργή, δεν αντέχει την ανασφάλεια, είναι τύπος οικογενειακός και παραδοσιακός. Στον ζωδιακό κύκλο απέναντι από τον Καρκίνο βρίσκεται ο Αιγόκερως που ανήκει στα ζώδια της γης, είναι συνετός και υπεύθυνος. Σε συναισθηματικό επίπεδο έχει πολλές διαφορές από τον Καρκίνο, ωστόσο δεν αποκλείεται να καταφέρουν να διατηρήσουν μία δημιουργική σχέση. Ενδεχομένως σε συναισθηματικό επίπεδο να υπάρξουν κενά, ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο ο Καρκίνος θα καταφέρει να πάρει από τον συνετό και προσγειωμένο Αιγόκερω αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη για να διατηρήσει την εσωτερική του ισορροπία. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου.

ΛΕΩΝ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Λέων ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, είναι γενναιόδωρος, έχει ανάγκη από αυτοπροβολή, του αρέσει να κατακτά, να εντυπωσιάζει, θέλει να έχει το πάνω χέρι, να κρατά την πρωτιά και την αρχηγία. Στον ζωδιακό κύκλο απέναντι του βρίσκεται ο Υδροχόος που ανήκει στα ζώδια του αέρα. Συνήθως οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις τους είναι διαφορετικές. Οι βλέψεις τους κοινωνικές και συναισθηματικές δεν αποκλείεται να είναι και ακριβώς αντίθετες. Σε συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο ενδεχομένως ένας Λέοντας να είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξει με έναν Υδροχόο, ωστόσο οι αδυναμίες του ενός έρχονται να καλυφθούν από τα προτερήματα του άλλου, συνεπώς σε πρακτικό επίπεδο η σμίξη τους θα αποδειχτεί εποικοδομητική. Θα καταφέρουν να τονώσουν ο ένας τον άλλον και ένας Υδροχόος στις δύσκολες στιγμές θα καλυφθεί από τον Λέοντα. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Λέοντα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΙΧΘΥΣ

Ο Παρθένος ανήκει στα ζώδια της γης, συνήθως έχει ανάγκη να βρίσκεται με πρόσωπα ταιριαστά με την ιδιοσυγκρασία του, του αρέσει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα, οι ενέργειες του είναι οργανωμένες και τα απρόοπτα τον ταράζουν. Παρά το ότι στη ζωή του συνήθως αναζητά ταιριαστά με αυτόν άτομα, ωστόσο δεν αποκλείεται να ερωτευτεί έναν χαρακτήρα εντελώς διαφορετικό από τον δικό του. Στον ζωδιακό κύκλο ένας Παρθένος έχει απέναντί του τον Ιχθύ. Τα χαρακτηριστικά τους είναι εντελώς διαφορετικά, η σκέψη και το πνεύμα τους κυμαίνονται σε αντίθετα επίπεδα, ωστόσο ένας Παρθένος θα βρει σε έναν Ιχθύ πρόσφορο έδαφος να βγάλει στην επιφάνεια τα θετικά του χαρακτηριστικά. Ο Ιχθύς θα τον βοηθήσει να εκφράσει τα συναισθήματά του, θα τον τονώσει και θα δώσει ουσία στην ύπαρξή του. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Παρθένου.

ΖΥΓΟΣ - ΚΡΙΟΣ

Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια του αέρα, αμφιταλαντεύεται, είναι αναποφάσιστος, αγαπάει τη δικαιοσύνη, την τιμιότητα και έχει ανάγκη από ασφάλεια την συντροφικότητα, δεν αντέχει τη μοναξιά. Ένας Ζυγός χρειάζεται δίπλα του ένα πρόσωπο που να μπορεί να τον στηρίζει, να τον έχει διαρκώς δίπλα του, να μπορεί να τον συντροφεύει. Στον ζωδιακό κύκλο απέναντι από τον Ζυγό βρίσκεται ο Κριός ένα πύρινο ζώδιο. Είναι δυο χαρακτήρες πολύ διαφορετικοί. Αυτά τα δύο ζώδια όταν ερωτευτούν μεταξύ τους, δεν αποκλείεται η έλξη τους να είναι πολύ μεγάλη και παρά τις αντιθέσεις και τις διαφορές τους θα καταφέρουν να ενωθούν και να δώσουν διάρκεια στον δεσμό τους. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Ζυγού.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ανήκει στα ζώδια του νερού, κατασκοπεύει, έχει πάθος, είναι μυστικοπαθής, κτητικός και πολλές φορές εμμονικός. Ο Σκορπιός αγαπάει το εκκεντρικό, πολλές φορές τον έλκουν χαρακτήρες και προσωπικότητες που είναι πολύ διαφορετικές και αντίθετες από τη δική του. Δεν αποκλείεται να συσχετιστεί με άτομα που έχουν κάτι το ιδιαίτερο επάνω τους ή που κρύβουν κάποιο μυστήριο. Ο Σκορπιός έχει δυναμισμό, γι’ αυτό και τολμάει να συσχετιστεί με άτομα που γνωρίζει πως οι αντιθέσεις τους θα δημιουργήσουν έντονη κόντρα. Ένα ζώδιο του αέρα όπως είναι ο Υδροχόος θα φέρει κύματα στη ζωή και στην καρδιά ενός Σκορπιού, δεν αποκλείεται όμως αυτό να είναι το ζητούμενο για τον τολμηρό Σκορπιό. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Σκορπιού.

ΤΟΞΟΤΗΣ - ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Τοξότης ανήκει στα ζώδια της φωτιάς, είναι κοινωνικός, επικοινωνιακός, αγαπάει την ανεξαρτησία, τα ταξίδια, τις συναναστροφές, του αρέσει η διασκέδαση και η ελευθερία κινήσεων. Στον ζωδιακό κύκλο απέναντί του έχει τον Δίδυμο. Η στάση και η συμπεριφορά ενός Δίδυμου μπορεί να δημιουργήσουν ανασφάλεια σε έναν Τοξότη, ενδεχομένως να χάσει τα νερά του, να νιώσει πως δεν μπορεί να ελέγξει τις καταστάσεις, ωστόσο αυτός είναι και ο λόγος που έλκεται από τον Δίδυμο και γενικότερα από τα ζώδια του αέρα. Ο αέρας μπορεί να φουντώσει τη φωτιά, να της δώσει δύναμη, να τονώσει την ύπαρξη της, γι’ αυτό και όταν ένας Τοξότης ερωτευτεί ζώδιο του αέρα θα νιώθει πως βρήκε νόημα στη ζωή του. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Τοξότη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Αιγόκερως είναι σταθερός, πρακτικός, υπεύθυνος και παραδοσιακός, χρειάζεται δίπλα του μία προσωπικότητα σταθερή. Συνήθως δεν τα πηγαίνει καλά με τους πολύ ευαίσθητους και ευάλωτους χαρακτήρες, προτιμά τους ανθρώπους που έχουν δυναμισμό, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να ερωτευτούν έναν Καρκίνο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του στον ζωδιακό κύκλο. Ο Καρκίνος συχνά παραπονιέται και γκρινιάζει, η ανασφάλεια του και η εσωτερική του ανησυχία δεν τον αφήνουν να βρει εσωτερική ηρεμία, γίνεται κυκλοθυμικός. Ωστόσο, εξαιτίας αυτών ακριβώς των χαρακτηριστικών του Καρκίνου, ο Αιγόκερως θα βρει το πρόσφορο έδαφος για να βγάλει την υπευθυνότητα και την προστασία που θέλει να προσφέρει. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΛΕΩΝ

Ανήκει στα ζώδια του αέρα, αγαπάει την ιδιορρυθμία, το πνεύμα του είναι πρωτοποριακό, του αρέσει να κάνει πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν οι υπόλοιποι. Ο Υδροχόος συχνά κάνει απρόσωπες σχέσεις, συνειδητά ή μη αποφεύγει την συναισθηματική εξάρτηση, αλλά δεν αποκλείεται να ερωτευτεί παράφορα έναν Λέοντα που στον ζωδιακό κύκλο βρίσκεται ακριβώς απέναντί του, παρά τις μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Σαν χαρακτήρες είναι πολύ διαφορετικοί, οι προτιμήσεις τους δεν ταιριάζουν. Ωστόσο, επειδή ο Υδροχόος έχει ανάγκη να εναντιώνεται, γι’ αυτό δεν αποκλείεται σε έναν κατακτητή Λέοντα να βρει πρόσφορο έδαφος για αντίσταση και αντίδραση, χαρακτηριστικά που τονώνουν την ύπαρξη του. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου.

ΙΧΘΥΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ανήκει στα ζώδια του νερού, είναι συναισθηματικά ευάλωτος, ταλαιπωρείται από κυκλοθυμίες, η φαντασία του έχει έκταση και συχνά ονειροπολεί. Ο Ιχθύς θα δυσκολευτεί με τα γήινα ζώδια, όπως είναι ο Παρθένος πού βρίσκεται ακριβώς απέναντί του, γιατί του είναι δύσκολο να κινηθεί προσγειωμένα. Συνειδητά ή μη αρνείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Ωστόσο δίπλα σε έναν Παρθένο δεν αποκλείεται να καταφέρει τελικά να βρει τις προσωπικές του ισορροπίες. Αν ένα γήινο ζώδιο χειριστεί με υπομονή τον ονειροπόλο Ιχθύ, τότε θα καταφέρει να τον κρατήσει στο έδαφος και ουσιαστικά θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Διαβάστε επίσης τα χαρακτηριστικά του Ιχθύ.

ekptwsh-mono-gia-simera