Quantcast
Παρθένος Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Παρθένου και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Παρθένου και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ένας Παρθένος πάντα παρατηρεί, αναλύει, ταξινομεί και οργανώνει. Του αρέσει η τάξη, η καθαριότητα, το πρόγραμμα, δεν αντέχει το ανεξέλεγκτο το πολύ αυθόρμητο ή παρορμητικό και το ακατάστατο. Σαν χαρακτήρας ίσως να είναι φαινομενικά δύσκολος και αυτό γιατί δυσκολεύεται να αποδεχθεί οτιδήποτε είναι διαφορετικό ή αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει, ή από αυτό που έχει ανάγκη να βιώσει. Η σκέψη του βρίσκεται σε τάξη, οι βλέψεις του είναι συγκεκριμένες, δεν του αρέσει να βγαίνει από το πρόγραμμα του, από την τακτική του και από τις συνήθειές του. Για έναν Παρθένο είναι αδύνατον να προσαρμοστεί σε συνθήκες που θεωρεί πως δεν του ταιριάζουν ή που δεν ακολουθούν τον δικό του τρόπο ζωής. Είναι επικοινωνιακός, ωστόσο δύσκολα κάνει φιλίες, του αρέσει να συζητά να επεξεργάζεται και να αναλύει, τα θέματα που επιλέγει κυμαίνονται συνήθως μέσα σε συγκεκριμένα ίσως και συντηρητικά πλαίσια. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε κοινωνικό επίπεδο ένας Παρθένος δεν ανοίγεται με μεγάλη ευκολία, πρέπει πρώτα να ανιχνεύσει να αποδεχτεί να επεξεργαστεί και ύστερα κατόπιν σκέψης να αποφασίσει αν θα ανοιχτεί συναισθηματικά ή αν θα ενσωματωθεί σε ένα κοινωνικό ή φιλικό σύνολο. Στις καινούργιες γνωριμίες που κάνει αρχικά οχυρώνεται, προστατεύει τον συναισθηματικό του κόσμο, θέλει να κερδίσει χρόνο για να μπορέσει να ανιχνεύσει και ύστερα να εκδηλωθεί. Ένας καλός και πιστός φίλος μπορεί να γίνει ο Παρθένος, έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με τις ανάγκες και τα προβλήματα φιλικών ή συγγενικών προσώπων. Θα συζητήσει με τρόπο αναλυτικό, θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις περιπτώσεις που υπάρχουν δυσκολίες, θα σκεφτεί και θα προτείνει λύσεις. Σε σχέση με τα δικά του προβλήματα δεν εξωτερικεύεται εύκολα, συνήθως έχει την αίσθηση ότι μπορεί μόνος του να βρει τις απαιτούμενες λύσεις.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Συνετά και επιφυλακτικά είναι τα βήματα ενός Παρθένου σε ζητήματα αισθητικής φύσης. Δεν κάνει σχέσεις με μεγάλη ευκολία, απαραίτητο είναι να μπορεί να νιώσει εμπιστοσύνη και ύστερα να προχωρήσει τα βήματα του. Το έδαφος το θέλει γερό και σταθερό, αν υπάρχουν αμφιβολίες και αμφισβητήσεις θα κάνει πίσω, προχωρά μόνο όταν αισθάνεται σιγουριά. Όταν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη του Παρθένου θα κερδίσει τη φροντίδα του και  την αγάπη του. Είναι από τους χαρακτήρες που θα κάνει το βήμα της δέσμευσης μόνο όταν βεβαιωθεί πώς υπάρχει σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια. Τον τρομάζει το αβέβαιο, δεν τον ελκύει το άγνωστο και το μυστήριο. Για να προχωρήσει ένας Παρθένος τη συναισθηματική του ζωή θα πρέπει τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα και να νιώθει τη σιγουριά πως υπάρχει προοπτική σοβαρής και υπεύθυνης εξέλιξης. Δεν ενδίδει με ευκολία, οι μεγάλοι ενθουσιασμοί τον αγχώνουν, αποφεύγει τις παρορμητικές ενέργειες και τις αμφίβολες σχέσεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Πρακτικό και αναλυτικό είναι το μυαλό ενός Παρθένου, βαδίζει μόνο όταν αισθάνεται πως υπάρχει βάσιμο και δημιουργικό έδαφος. Σκέφτεται πολύ καλά πριν αναλάβει πρωτοβουλίες, δεν του αρέσουν τα ρίσκα και οι πειραματισμοί. Συνετές και συντηρητικές είναι οι κινήσεις ενός Παρθένου, αποφεύγει τα παρορμητικά επαγγελματικά βήματα. Είναι εργατικός και υπεύθυνος, όταν αναλαμβάνει κάτι τον πιάνει ένα είδος τελειομανίας, θέλει όλα να τα ολοκληρώνει σωστά και πάντα μέσα στα απαιτούμενα χρονικά πλαίσια. Είναι επικοινωνιακός, τα πηγαίνει πολύ καλά στην έκφραση, έχει πειθώ, τα επιχειρήματα του είναι τεκμηριωμένα. Συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες, παρατηρεί και ύστερα προτείνει ή αναλαμβάνει δράση. Έχει ανάγκη τη σιγουριά και την εξασφάλιση, στοχεύει στη σταθερή μελλοντική εξέλιξη. Μεγάλη ανάγκη για έναν Παρθένο είναι να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν βγαίνει έξω από αυτό μπερδεύεται, πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση στο μυαλό του, δεν μπορεί να αποφασίσει και να κινηθεί με αμεσότητα.

Ημερομηνία γέννησης.  23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου

Στοιχείο. Γη

Κυβερνήτης. Ερμής

Ποιότητα. Μεταβλητό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Ικανότητα οργάνωσης και προγραμματισμού, καθαριότητα, τακτική, προσφορά, υπευθυνότητα

Αρνητικά στοιχεία. Αυστηρή κριτική, εσωστρέφεια, έλλειψη αποδοχής, δυσπιστία, έλλειψη αυθορμητισμού

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς