Quantcast
Αιγόκερως Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Αιγόκερου και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Δυναμικός και αποφασιστικός είναι ένας Αιγόκερως, αγαπάει τον ρεαλισμό, δεν του αρέσει να ονειροβατεί και να πετάει στα σύννεφα. Εστιάζει στην απτή πραγματικότητα, έχει τρόπο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, καταφέρνει να βρει το σωστό μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στη διέξοδο που αναζητά. Ο Αιγόκερως δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, φημίζεται για την εργατικότητα του, αφιερώνει αρκετές ώρες για τα εργασιακά του ζητήματα. Είναι γενναιόδωρος, όταν νιώσει πως κάποιος χρειάζεται τη βοήθεια του την προσφέρει απλόχερα, ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο. Του αρέσει να ακολουθεί το καθιερωμένο και το προγραμματισμένο, η ρουτίνα του προσφέρει ένα είδος ασφάλειας γι αυτό και συνήθως δεν έχει την ανάγκη να διαφοροποιήσει το κατεστημένο του. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές, όταν κάτι ξαφνικά τον βγάζει από τη ρουτίνα του εκνευρίζεται, δεν συμπαθεί τα αιφνιδιαστικά τα απότομα και τα ανατρεπτικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ένας Αιγόκερως είναι πάντα συνδεδεμένος με το κοινωνικό σύνολο, είναι το ζώδιο που συμβολίζει το κοινωνικό οικοδόμημα. Αν και δεν φανερώνει εύκολα τα συναισθήματά του, ωστόσο του αρέσει να μοιράζεται, να προσφέρει και να βοηθά τους συνανθρώπους του. Ένας πολύ καλός φίλος μπορεί να γίνει ένας Αιγόκερως, πάντα δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα και γενικότερα για τα ζητήματα του περίγυρου του, μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Είναι γενναιόδωρος, δοτικός, στις περιπτώσεις που κάποιος βιώνει ένα αδιέξοδο ο Αιγόκερως θα καταφέρει να τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικός με την έννοια του ότι δεν αφιερώνει πολύ χρόνο στους φίλους στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία, ωστόσο όταν βρεθεί στις κατάλληλες παρέες γίνεται ενεργό μέλος, ενώνεται με τους ανθρώπους που αγαπάει, βγάζει στην επιφάνεια τη θετική και πρόσχαρη πλευρά της προσωπικότητάς του. Είναι έμπιστος, ξέρει να διαφυλάττει τα μυστικά των ανθρώπων που τον εμπιστεύονται.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Σε ζητήματα αισθηματικής φύσης ο Αιγόκερως είναι παραδοσιακός, του αρέσει να κάνει σταθερές σχέσεις, είναι επιλεκτικός και ψάχνει να βρει την ιδανική περίπτωση, αυτή δηλαδή που θα του δώσει το σταθερό έδαφος που χρειάζεται για να εξελιχθεί η ζωή του. Η στάση του είναι υπεύθυνη και σταθερή, οι υποσχέσεις που δίνει είναι σκεπτόμενες, δεν του αρέσει καθόλου να αναιρεί και να μην προσφέρει αυτό που τάζει. Η εργασιομανία του συχνά τον ωθεί στο να αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά του και λίγο χρόνο στην προσωπική του ζωή. Δεν αγαπάει την έντονη κοινωνική ζωή, είναι σπιτόγατος, του αρέσουν τα λίγα τα σταθερά και τα συνηθισμένα. Αρκετές είναι οι φορές που γίνεται για το ταίρι του μονότονος ίσως και πληκτικός, γι αυτό δίπλα σε έναν Αιγόκερω συνήθως δεν μπορούν να μείνουν χαρακτήρες που αναζητούν την έντονη και κοινωνικά δραστήρια ζωή. Ενδιαφέρεται για το μέλλον της σχέσης του, του αρέσει η δέσμευση, δεν αρνείται την συγκατοίκηση και την επισημοποίηση, προορισμός του είναι ο γάμος και η οικογένεια. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Ο Αιγόκερως φημίζεται για την εργατικότητα του, μπορεί να διαπρέψει και ως υπάλληλος και ως επιχειρηματίας. Χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, ανήκει στους ηγετικούς χαρακτήρες, έχει διοικητικές ικανότητες. Σκέφτεται λογικά, μπορεί να βρει λύσεις, είναι ευρηματικός, η σκέψη του είναι ρεαλιστική και στηρίζεται στην αντικειμενική πλευρά των καταστάσεων. Δεν του αρέσει να ονειροβατεί, τα ρίσκα που παίρνει είναι προσγειωμένα και πολύ καλά μελετημένα. Ανήκει στα παρορμητικά ζώδια, αρκετές είναι οι φορές που από βιασύνη άγχος ή ενθουσιασμό παίρνει βιαστικές αποφάσεις και πέφτει σε λάθη, ωστόσο έχει την ικανότητα να αναδομεί και να διορθώνει. Ένας Αιγόκερως ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις έχει την ικανότητα να βρίσκει τη σωστή διέξοδο, το σωστό μονοπάτι που θα τον βοηθήσει να βγει από την δυσκολία. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, η αυτοπεποίθησή του είναι έντονη, βγάζει δυναμισμό και δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα. Σοβαρός και έμπιστος είναι ένας Αιγόκερως, η συνεργασία μαζί του αποδίδει.

Ημερομηνία γέννησης.  22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Στοιχείο. ΓΗ

Κυβερνήτης. Κρόνος

Ποιότητα.  Παρορμητικό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, εργατικότητα, ανεξαρτησία

Αρνητικά στοιχεία. Αδιαλλαξία, προσκόλληση, εσωστρέφεια

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς