Quantcast
Λέων Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΛΕΩΝ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Λέοντα και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Λέοντα και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Λέων αγαπάει την αυτοπροβολή, θέλει να κυριαρχεί και να υπερισχύει, γενικότερα έχει την ανάγκη να ξεχωρίζει και να νιώθει πως αποτελεί κάτι το μοναδικό ή το αξιοθαύμαστο. Είναι γενναιόδωρος, προσφέρει, αγαπάει, του αρέσει να τον εμπιστεύονται, να τον εκτιμούν και να τον θαυμάζουν. Σαν χαρακτήρας έχει τις αντιθέσεις του, από τη μία πλευρά βγάζει μεγάλη δυναμικότητα, από την άλλη όμως διαθέτει και ένα είδος παιδικότητας που μερικές φορές τον ωθεί σε πράξεις επιπόλαιες. Αγαπάει την πολυτέλεια, του αρέσουν τα εντυπωσιακά, εξαιτίας του ότι αισθάνεται σαν βασιλιάς κατά συνέπεια θέλει να βιώνει τις καταστάσεις και με έναν ανάλογο τρόπο. Δεν αντέχει την απόρριψη, την απαισιοδοξία και τη μιζέρια, οι αντιδράσεις του είναι αρνητικές και ανεξέλεγκτες όταν αισθάνεται πως πλαισιώνεται ή εγκλωβίζεται. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ο Λέων επιμελείται με ιδιαίτερη προσοχή την κοινωνική του εικόνα και έχει πολύ μεγάλη σημασία γι αυτόν η προβολή της προσωπικότητάς του. Του αρέσει να τραβά τα βλέμματα να κερδίζει τις εντυπώσεις, γι αυτό πολλές φορές σε κοινωνικό επίπεδο στα πρώτα βήματα των γνωριμιών του πέφτει σε λάθη και υπερβολές. Είναι γενναιόδωρος ο Λέοντας, ξέρει να προσφέρει στους φίλους του, κάνει ακριβά δώρα είναι δοτικός, έχει ανάγκη την εκτίμηση και την αποδοχή. Εύκολα διαγράφει φίλους και πρόσωπα ένας Λέοντας, γίνεται ανταγωνιστικός και δεν αντέχει την υποτίμηση ή την απόρριψη. Αν αισθανθεί ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον θαυμασμό ή ότι δεν μπορεί να κατέχει τα πρωτεία τότε ενδεχομένως να γυρίσει την πλάτη του και να προσπαθήσει να διεισδύσει σε άλλου είδους κοινωνικά σύνολα ή παρέες. Αγαπάει τις απολαύσεις και αρέσκεται στο να τις βιώνει και να τις μοιράζεται με τους φίλους του. Ανάγκη του είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, είναι πάντα ενεργό μέλος της παρέας.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Συναισθηματικός εκδηλωτικός και θερμός γίνεται ένας Λέοντας, όταν ερωτεύεται δείχνει το πάθος του, εκδηλώνει την έλξη του με λόγια και με πράξεις. Αν νιώσει πως έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την εκτίμηση από το ταίρι του τότε είναι σε θέση να του προσφέρει πολλά, όχι μόνο αισθηματικής μορφής αλλά και υλικής. Γενναιόδωρα είναι τα υλικά αγαθά που προσφέρει, του αρέσει να κάνει δώρα στο ταίρι του, γενικότερα θέλει να κερδίζει την εκτίμηση και να εντυπωσιάσει τόσο με τα λόγια του, όσο και με τις πράξεις του. Του αρέσουν οι θερμές οικείες στιγμές, έχει μεγάλη ανάγκη να βιώνει έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Με το πρόσωπο που αγαπά δεν είναι αρνητικός στη δημιουργία οικογένειας, του αρέσει η οικογενειακή ζωή, αγαπάει τα παιδιά του, ξέρει να δείχνει πίστη και αφοσίωση. Ο ελεύθερος Λέοντας εύκολα θα κάνει καινούργιες γνωριμίες, οι προσεγγίσεις του είναι δυναμικές, απελευθερωμένες, κερδίζει τις συμπάθειες και τις εντυπώσεις. Πάντα φροντίζει η εξωτερική του εμφάνιση να είναι προσεγμένη και ιδιαιτέρως ελκυστική.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Ένας πολύ καλός ηθοποιός μπορεί να γίνει ένας Λέοντας, είναι το επάγγελμα που τον χαρακτηρίζει κι αυτό γιατί του αρέσει η παράσταση, η προβολή, θέλει να κατέχει ρόλους, του αρέσει να υποδύεται και να παρουσιάζεται με μεγαλοπρέπεια. Σε γενικό επίπεδο ο Λέοντας ανήκει στα ζώδια που έχουν ηγετικές ικανότητες, μπορεί να διοικήσει, να καθοδηγήσει, θέλει να είναι  αρχηγός, αρέσκεται στο να δίνει εντολές και στο να γίνονται αποδεκτές οι παρατηρήσεις του. Με δυσκολία χειρίζεται το άγχος και την πίεση, σε καταστάσεις ασφυκτικές οι αντιδράσεις του είναι αρνητικές, δεν αποκλείεται να βγάλει θυμό ή επιθετική στάση. Τα καταφέρνει πολύ καλά στις αγορεύσεις, στις παρουσιάσεις, βρίσκει τρόπο με τα λόγια του να πείθει και να εντυπωσιάζει. Αναλαμβάνει ρίσκα και πρωτοβουλίες, ωστόσο μερικές φορές ο ενθουσιασμός και η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του τον παγιδεύουν.

Ημερομηνία γέννησης. 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου

Στοιχείο. Φωτιά

Κυβερνήτης. Ήλιος

Ποιότητα. Σταθερό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Ηγετικές ικανότητες, γενναιοδωρία, μεγαλοψυχία, πίστη, σταθερότητα

Αρνητικά στοιχεία. Ματαιοδοξία, υπερβολική αυτοπροβολή, εγωκεντρισμός

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς