Quantcast
Ιχθύς Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΙΧΘΥΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Ιχθύ και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Ιχθύ και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Ιχθύς είναι συναισθηματικός, ευαίσθητος και ρομαντικός, του αρέσει να προσφέρει, να αποδέχεται και να αγαπιέται. Έχει πάντα την ανάγκη να γίνεται αποδεκτός και συμπαθής, αισθάνεται πολύ όμορφα και ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση του όταν ακούει θετικά σχόλια για το άτομό του. Ένας Ιχθύς αργεί να συνειδητοποιήσει τις καταστάσεις, συνειδητά φεύγει από την πραγματικότητα, προτιμά την ονειροπόληση προκειμένου να βγει από συνθήκες που τον αγχώνουν ή τον δυσανασχετούν. Καλύπτει τις δυσκολίες με ένα πέπλο άρνησης, αρνείται να σκεφτεί ρεαλιστικά, δεν θέλει να αποδεχτεί  τα αντικειμενικά και πραγματικά  δεδομένα. Ανάγκη του είναι η εσωτερική ισορροπία αρμονία και χαλάρωση, δεν του αρέσουν οι καυγάδες και οι ρήξεις, ωστόσο αρκετές είναι οι φορές που οι απόψεις του είναι πεισματικές και βγάζει στην επιφάνεια την αδιάλλακτη πλευρά του χαρακτήρα. Του αρέσουν οι ήρεμες και ρομαντικές στιγμές, έχει ανάγκη τη συναισθηματική ασφάλεια, τον αγχώνουν οι εντάσεις και τα σκαμπανεβάσματα. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δοτικός είναι ο Ιχθύς, βοηθάει συμπαραστέκεται και  ενστερνίζεται. Μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός στενός και πιστός φίλος, δείχνει συναισθηματική κατανόηση, αντιμετωπίζει τα προβλήματα των φίλων του σαν να είναι δικά του προβλήματα. Του αρέσει να τονώνει την ψυχολογία των άλλων, προσφέρει τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Ο κοινωνικός κύκλος του μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλος και αυτό γιατί ο Ιχθύς στις προσεγγίσεις του δεν είναι ιδιαιτέρως τολμηρός, είναι επιφυλακτικός, ωστόσο γρήγορα κερδίζει τις συμπάθειες, γίνεται αποδεκτός γι αυτό και καταφέρνει τελικά να έχει αρκετούς φίλους. Είναι ευκολόπιστος μπορεί εύκολα να παγιδευτεί, πολλές φορές φτάνει στο σημείο να συναναστρέφεται με λάθος άτομα, αυτά δηλαδή που τον παρασύρουν και τον ωθούν σε επιλογές που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του. Ο Ιχθύς έχει την τάση να ονειρεύεται και να ονειροπολεί, συχνά κινείται εκτός πραγματικότητας.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Αγαπάει τη συντροφικότητα ο Ιχθύς, θέλει να κάνει σταθερές σχέσεις, έχει ανάγκη τη συναισθηματική ασφάλεια και ισορροπία. Για τον ευαίσθητο και ονειροπόλο Ιχθύ είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα δίπλα του ένα άτομο που να τον κατανοεί, να τον καθοδηγεί και να τον συγχωρεί. Εξαιτίας του ότι βγαίνει εκτός πραγματικότητας και δεν βάζει όρια στις ονειροπολήσεις του γι αυτό συχνά πέφτει σε λάθη, το ταίρι που έχει δίπλα του πρέπει να ξέρει να τον χειρίζεται και να τον προσγειώνει. Έχει έντονη διαίσθηση, μπορεί να προβλέψει, να ψυχολογήσει και να διαισθανθεί, συχνά κινείται ενστικτωδώς. Εμφανίζει έλλειψη ρεαλισμού και αντικειμενικότητας, πάνω σε αυτό το θέμα το ταίρι του θα πρέπει να προσπαθεί να τον ισορροπεί και να τον εναρμονίζει με την πραγματικότητα. Αγαπάει την οικογενειακή ζωή, έχει ως προορισμό τον γάμο, ωστόσο ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τις έννοιες και τις καταστάσεις είναι ιδιαίτερος ίσως και αρκετά ρομαντικός.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Είναι αρκετοί εκείνοι οι Ιχθείς που διαπρέπουν στον καλλιτεχνικό τομέα, τους ταιριάζει η συγγραφή, η μουσική, γενικότερα έχουν φαντασία και την αξιοποιούν με τρόπο δημιουργικό. Δεν ανήκουν στους ηγετικούς χαρακτήρες, δύσκολα μπορούν να διοικήσουν ένα σύνολο, είναι αδύνατον γι αυτούς να καθοδηγήσουν ή να επιβληθούν. Είναι συναισθηματικά ευαίσθητοι, δεν τους ταιριάζει η σκληρότητα, δεν μπορούν να χειριστούν καταστάσεις άγχους, το στρες τους αποσυντονίζει και τους αποδιοργανώνει. Γενικότερα θέλει ένα χαλαρό επαγγελματικό περιβάλλον, όταν οι συνθήκες και τα χρονικά όρια είναι πιεστικά τότε συνειδητά βγαίνει εκτός πραγματικότητας, βρίσκει διαφυγή στην ονειροπόληση. Γίνεται αναβλητικός, χάνει την ικανότητα να οργανώσει με στόχο την άμεση διεκπεραίωση. Συχνά αφαιρείται, χάνεται μέσα στις φαντασιώσεις του, αυτό το στοιχείο ορισμένες φορές τον καθιστά φαινομενικά ανεύθυνο και ασυνεπή.  Χρειάζεται καθοδήγηση ένας Ιχθύς, δυσκολεύεται να παραμείνει συντονισμένος και συγκεντρωμένος.

Ημερομηνία γέννησης.  20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Στοιχείο. Νερό

Κυβερνήτης. Ποσειδώνας

Ποιότητα.  Μεταβλητό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Συγκαταβατικότητα, δοτικότητα, διαίσθηση, ένστικτο

Αρνητικά στοιχεία. Ονειροπόληση, αναποφασιστικότητα, τάσεις φυγής, αδυναμία συνειδητοποίησης

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς