Quantcast
Ζυγός Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΖΥΓΟΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Ζυγού και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Ζυγού και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Ζυγός αγαπάει τη συντροφική ζωή βασική του επιθυμία είναι να περιτριγυρίζεται από φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα, ανάγκη του είναι η συναισθηματική ασφάλεια. Σαν χαρακτήρας είναι συγκαταβατικός και δοτικός, θέλει να προσφέρει αλλά και να εισπράττει, συχνά βγάζει στην επιφάνεια τη ρομαντική πλευρά του χαρακτήρα του. Ως παρορμητικό ζώδιο εκδηλώνεται, προσεγγίζει, εύκολα ερωτεύεται, είναι πολλές εκείνες οι φορές που παρασύρεται από το συναίσθημα. Αν και το βασικό σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά, ωστόσο δυσκολεύεται να εξισορροπήσει το συναίσθημα με τη λογική. Είναι από τους χαρακτήρες που δεν μπορούν να πάρουν εύκολα και γρήγορα αποφάσεις, συνήθως χρειάζεται μία κινητήρια δύναμη ή μία ώθηση για να μπορέσει να αποφασίσει και να αναλάβει άμεση δράση. Αγαπάει τη χαλαρότητα, την καλοπέραση, δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωτερική του εμφάνιση και γενικότερα στην κοινωνική του εικόνα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ανοίγεται σε κοινωνικό επίπεδο ένας Ζυγός, του αρέσει να κάνει καινούργιες γνωριμίες, συνήθως έχει μεγάλο φιλικό και κοινωνικό κύκλο. Δεν απορρίπτει και δεν αρνείται να αποδεχτεί το διαφορετικό, το περίεργο, το ασυνήθιστο, διακρίνεται για τη συγκαταβατικότητα του. Του αρέσει να προσφέρει στους φίλους του και να κάνει δώρα, είναι σημαντικό για έναν Ζυγό να κερδίσει τη συμπάθεια και την αγάπη. Είναι από τους χαρακτήρες που δεν αντέχει την μοναξιά, με ευκολία ανοίγει το σπίτι του, του αρέσει να καλεί κόσμο, να πλαισιώνεται από πρόσωπα που αγαπάει και εμπιστεύεται. Πάντα συμβάλλει στο να υπάρχει ομαλή επικοινωνία, συχνά γίνεται μεσολαβητής για συμφιλιώσεις και επανασυνδέσεις. Ένας Ζυγός μπορεί να γίνει η χαρά της παρέας, ξέρει να ενώνει και να διατηρεί τους δεσμούς. Είναι απαραίτητο να έχει φίλους να συναναστρέφεται και να εκδηλώνεται με άνεση και αυθορμητισμό.  Είναι σε θέση να ακούσει τα προβλήματα των άλλων να προτείνει και να δώσει λύσεις, έχει την προθυμία να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ένας ευχάριστος και δοτικός σύντροφος μπορεί να γίνει ο Ζυγός, όταν ερωτεύεται και αγαπάει εκδηλώνεται, δεν κρύβει τα συναισθήματά του. Αγαπάει τη συντροφική ζωή, του αρέσει να κάνει σχέσεις μακροχρόνιας διάρκειας, ωστόσο στις περιπτώσεις που οι καταστάσεις γίνονται ανιαρές ή δεν μπορεί να εισπράξει αυτά που προσφέρει, τότε οδηγείται γρήγορα στον χωρισμό.  Αγαπάει την αρμονία, την ασφάλεια, τη χαλαρότητα και την ισορροπία, είναι ειρηνοποιός γι αυτό και δεν αρνείται να συμβιβαστεί προκειμένου μέσα στη σχέση του να υπάρχει ισορροπία και συνεννόηση. Τα θερμά του αισθήματα τα δείχνει και με λόγια και με πράξεις, προσφέρει δώρα στο ταίρι του, είναι σε θέση να κάνει  προσπάθειες και θυσίες. Ως παρορμητικό ζώδιο είναι αρκετές εκείνες οι φορές που παίρνει αυθόρμητες αποφάσεις, δεν αρνείται να δεσμευτεί ή να συγκατοικήσει, ωστόσο μερικές φορές οι ενέργειες που κάνει είναι επιφανειακά σκεπτόμενες με αποτέλεσμα στην πορεία να αλλάζει ξαφνικά γνώμη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Ο Ζυγός ανήκει στα άτομα καλλιτεχνικής φύσης, έχει διαίσθηση, φαντασία, υψηλό δείκτη νοημοσύνης και πολύ έντονο συναισθηματικό κόσμο. Δεν του αρέσει η πίεση και το μεγάλο φόρτο εργασίας, αγαπάει τη χαλαρότητα, θέλει να έχει μπροστά του χρόνο για να μπορεί να ενεργεί ήρεμα χωρίς άγχος. Είναι από τους χαρακτήρες που δυσκολεύεται να χειριστεί το άγχος και το στρες, όταν πιέζεται πανικοβάλλεται και οδηγείται σε σπασμωδικές αλλοπρόσαλλες ενέργειες.  Χαρακτηρίζεται για τη διπλωματία του, έχει συγκαταβατικές διαθέσεις, του αρέσει να συνεργάζεται με τα συναδελφικά του άτομα, έχει ομαδικό πνεύμα. Η αναποφασιστικότητα του δεν του επιτρέπει να αναλάβει με αμεσότητα πρωτοβουλίες, πολλές φορές τα ρίσκα που παίρνει είναι επιπόλαια, στις περιπτώσεις που αισθάνεται εσωτερική πίεση βιάζεται και πέφτει σε λάθη. Ο Ζυγός δεν φημίζεται για τη σωστή οικονομική του διαχείριση, καταφεύγει σε σπατάλες, είναι δύσκολο να διαχειριστεί τα χρηματικά ποσά με σύνεση και προνοητικότητα. Είναι αρκετές οι φορές που παρασύρεται σε επιπόλαιες αγορές μεγάλων χρηματικών ποσών, σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται συμβουλή και καθοδήγηση.

Ημερομηνία γέννησης.  23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου

Στοιχείο. Αέρας

Κυβερνήτης. Αφροδίτη

Ποιότητα. Παρορμητικό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Συντροφικοί, κοινωνικοί, διπλωματία, συγκαταβατικότητα, δικαιοσύνη

Αρνητικά στοιχεία. Αναποφασιστικότητα, ανασφάλεια, αστάθεια απόψεων

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς