Quantcast
Υδροχόος Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Υδροχόου και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Υδροχόος είναι στοχαστής και οραματιστής, πάντα σχεδιάζει, έχει πλάνα, θέλει να αλλάξει και να διαφοροποιήσει όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Υπερασπίζεται την ισότητα, τη δικαιοσύνη, είναι ανθρωπιστής, φημίζεται για την κοινωνική του προσφορά και αλληλεγγύη. Η σκέψη του είναι πρωτοποριακή, αγαπάει την καινοτομία, προσπαθεί να σκεφτεί αυτό που δεν έχουν σκεφτεί οι άλλοι. Του αρέσει να προτείνει, ωστόσο στις περιπτώσεις που έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικές απόψεις συχνά η στάση του είναι δύσκαμπτη και αδιάλλακτη, δεν μπορεί να χειριστεί με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ανθρώπους συντηρητικούς γενικότερα χαρακτήρες που είναι προσκολλημένοι στα παλιά και στα καθιερωμένα. Του αρέσει να εναντιώνεται στο κατεστημένο, γίνεται αντιδραστικός, θέλει να ξεχωρίζει με τις ιδέες του και τις πρωτοποριακές του απόψεις. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κοινωνικοποιείται και δραστηριοποιείται ένας Υδροχόος, τον ενδιαφέρουν τα κοινά, έχει ανάγκη να βρίσκεται μέσα σε μία ομάδα ή μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων με κοινές πεποιθήσεις ή με κοινούς στόχους. Προσφέρει και αγωνίζεται ένας Υδροχόος για τους φίλους του και γενικότερα για το περιβάλλον από το οποίο πλαισιώνεται, θέλει να βοηθάει τους αδύνατους, υποστηρίζει και υπερασπίζεται. Ένας πολύ καλός φίλος μπορεί να γίνει ο Υδροχόος, είναι γενναιόδωρος, ενδιαφέρεται να ακούσει τα προβλήματα των άλλων, θα μιλήσει θα προτείνει και θα βοηθήσει. Του αρέσει η διασκέδαση, είναι πολλές εκείνες οι φορές που τραβάει τα όρια, αδυνατεί να βάλει σταθμά, δεν του αρέσουν οι περιορισμοί γι αυτό και συχνά γίνεται θύμα καταχρήσεων. Δεν θα αρνηθεί το ξεσάλωμα και την έντονη δράση, όταν νιώθει πως βρίσκεται με την σωστή παρέα που ταιριάζει και μπορεί να εκδηλωθεί ελεύθερα, τότε είναι σίγουρο πως θα υπερβεί τα όρια. Από τον χαρακτήρα του δε λείπει το στοιχείο της υπερβολής, πολλές φορές ο ενθουσιασμός του και η ανάγκη του για απόλυτη ελευθερία τον οδηγούν σε υπερβολές και πέφτει σε λάθη. 

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Είναι αντιδραστικός και επαναστατικός χαρακτήρας ο Υδροχόος, όταν νιώθει πως το ταίρι που έχει δίπλα του τον πιέζει, προσπαθεί να τον περιορίσει ή να τον ελέγξει, τότε βγάζει στην επιφάνεια την αντιδραστική και αρνητική πλευρά του χαρακτήρα του. Με την αναγκαστική δέσμευση δεν τα πηγαίνει καλά, θα δεσμευτεί και θα προχωρήσει τη σχέση του είτε στην επισημοποίηση είτε στη συγκατοίκηση, μόνο όταν εκείνος το θελήσει, αν νιώσει πως κάτι πάει να γίνει υποχρεωτικό τότε θα αποστασιοποιηθεί. Δείχνει μία προτίμηση στις απρόσωπες σχέσεις, δεν αρνείται το περιστασιακό και το εφήμερο, συχνά η στάση του γίνεται επιφανειακή, συνειδητοποιημένα διατηρεί αισθήματα που δεν έχουν βάθος και έκταση. Αγαπάει την ελευθερία και την ανεξαρτησία, την μακροχρόνια σχέση την νιώθει μονότονη πληκτική και περιοριστική, δύσκολα δεσμεύεται ένας Υδροχόος. Η στάση του γίνεται ιδιαιτέρως επαναστατική όταν νιώθει πως δεν μπορεί να βιώσει το διαφορετικό το ασυνήθιστο και το επόμενο. Πάντα θέλει να νιώθει πως έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το οτιδήποτε, δεν αντέχει τα δεδομένα και τα αμετάκλητα. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Πρωτοποριακό πνεύμα είναι ένας Υδροχόος, θέλει να ασχολείται με αντικείμενα εργασίας που να μπορούν να του δώσουν την δυνατότητα να βελτιωθεί, να προχωρήσει μπροστά, να διαφοροποιήσει και να αλλάξει. Δεν του αρέσουν τα όρια και οι περιορισμοί, αν οριοθετηθεί εργασιακά ένας Υδροχόος τότε δύσκολα θα είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός. Αγαπάει την τεχνολογία, του αρέσει να ασχολείται με οτιδήποτε είναι καινούργιο και οτιδήποτε χρειάζεται γνώση και πνευματική ικανότητα. Σκέφτεται ψάχνει και προτείνει, θέλει να ξεχωρίζει για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές του προτάσεις, δεν μπορεί να επιβιώσει ή να αποδώσει όταν το εργασιακό του περιβάλλον είναι στενάχωρο και συντηρητικό. Τερματίζει τις συνεργασίες του όταν νιώθει πως κάτι δεν μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί, έχει ανάγκη να συνεργάζεται και να δουλεύει με ανθρώπους που το πνεύμα τους έχει έκταση και βάθος, δεν μπορεί να χειριστεί τα περιοριστικά όρια και τα οπισθοδρομικά μυαλά.

Ημερομηνία γέννησης.  20 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου

Στοιχείο. Αέρας

Κυβερνήτης. Ουρανός, Κρόνος

Ποιότητα.  Σταθερό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Πρωτοποριακό πνεύμα, στοχαστής, αλτρουιστής

Αρνητικά στοιχεία. Αντιδραστικότητα, υπεραισιοδοξία, υπερεκτίμηση των ικανοτήτων τους

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς