Quantcast
Σκορπιός Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Σκορπιού και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Σκορπιού και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Έκταση και βάθος έχει το συναίσθημα ενός Σκορπιού, η διαίσθησή του είναι μεγάλη και το ένστικτο του δυνατό. Είναι από τους χαρακτήρες που βγάζουν έντονη κτητικότητα, συχνά δημιουργεί σκηνές ζήλιας, η σκέψη του είναι καχύποπτη πολλές φορές και έμμονη. Διαθέτει αυτοπεποίθηση δυναμισμό και στρατηγική σκέψη, ξέρει να προστατεύεται και να βρίσκει λύσεις. Έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ανήκει στους ηγετικούς χαρακτήρες, του αρέσει να κατευθύνει και να καθοδηγεί. Ιδιαιτέρως ερωτικός μπορεί να γίνει ένας Σκορπιός, εκδηλώνει την έλξη του, συχνά συμπεριφέρεται με πάθος. Κλειδώνει τα μυστικά του, τον εξιτάρει ο μυστικισμός, αγαπά το μυστήριο.  Αρκετές είναι οι φορές που οι σκέψεις ενός Σκορπιού είναι σκοτεινές, σκέπτεται και ενεργεί με έναν δικό του τρόπο κάπως υπόγειο. Δύσκολα αποκαλύπτεται και πολύ δύσκολα φανερώνει τις αδυναμίες και τις προσωπικές του ανησυχίες. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Έχει έναν δικό του τρόπο να επικοινωνεί ο Σκορπιός, του αρέσει να εμβαθύνει, να ψυχολόγει και να μελετάει τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές. Μπορεί να γίνει ένας πιστός και αφοσιωμένος φίλος, του αρέσει να ψυχαναλύει τις καταστάσεις, να συμβουλεύει και να καθοδηγεί. Ξέρει να διαφυλάσσει τα μυστικά όχι μόνο τα δικά του αλλά και των ανθρώπων που του δείχνουν εμπιστοσύνη , μπορεί κάποιος άφοβα να του εκμυστηρευτεί, να του μιλήσει για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Ο Σκορπιός είναι από τους χαρακτήρες που δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις και στα συναισθήματα, αναζητά βάθος, δεν στέκεται μόνο στην επιφάνεια. Αν νιώσει πως δεν εισπράττει την ένταση και την έκταση που αναζητά σε μία σχέση φιλική τότε θα βρει τρόπο να διακόψει τις επαφές, όταν δεν υπάρχει κάτι που να τον εξιτάρει φεύγει και εύκολα διαγράφει. Με έναν Σκορπιό η φιλία μπορεί να είναι μακροχρόνια, όταν εμπιστεύεται και βρίσκει ενδιαφέρον επιθυμεί να υπάρχει διάρκεια. 

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Φημίζεται για τον ερωτισμό του ο Σκορπιός, του αρέσει να φανερώνει την έλξη του και να εκδηλώνεται με πάθος. Έχει μεγάλη σημασία γι αυτόν το συναίσθημα η έλξη και η χημεία, μπορεί να αγαπήσει και να ερωτευτεί παράφορα, πολλές φορές φτάνει στο σημείο να χάσει το μέτρο και να υποπέσει σε υπερβολές. Κτητικός ζηλιάρης και καχύποπτος μπορεί να γίνει ο Σκορπιός, στις περιπτώσεις που πληγωθεί δεν αποκλείεται να του γίνει εμμονή η εκδίκηση. Αγαπάει τις μακροχρόνιες σχέσεις δεν αρνείται βέβαια και τις περιστασιακές ή εφήμερες επαφές, ωστόσο όταν νιώσει πως υπάρχει έλξη και χημεία φροντίζει να δοθεί έκταση στη σχέση, γίνεται στόχος γι αυτόν η μεγάλη διάρκεια. Εξιτάρεται από το μυστήριο και τις σκοτεινές υποθέσεις, βρίσκει ενδιαφέρον σε οτιδήποτε δεν μπορεί να φανερωθεί με ευκολία, γι αυτό και συχνά έλκεται από μυστήριες ή εκκεντρικές προσωπικότητες. Έντονη είναι η ερωτική ζωή ενός Σκορπιού, είναι δύσκολο να ζήσει χωρίς ερωτισμό και χωρίς δυνατό συναίσθημα. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Συγκεκριμένος και επίμονος γίνεται στις βλέψεις του ο Σκορπιός, δύσκολα αφήνει στη μέση τα σχέδιά του, έχει δημιουργικό πείσμα και όταν ξεκινά κάτι θέλει οπωσδήποτε να το ολοκληρώνει. Ο τρόπος σκέψης του είναι στρατηγικός, ενεργεί με μέθοδο, αυτό τον βοηθάει να διεκπεραιώνει τις εργασίες και να ολοκληρώνει τα πλάνα του. Ανήκει στους ηγετικούς χαρακτήρες, του αρέσει να καθοδηγεί, να παρατηρεί και να διορθώνει, έχει έναν ιδιαίτερο και πολύ έξυπνο τρόπο σκέψης. Η διαίσθησή του είναι ανεβασμένη, το ένστικτο που διαθέτει είναι δυνατό, ξέρει να το ακολουθεί και να το εμπιστεύεται. Όταν βάζει έναν συγκεκριμένο στόχο συνήθως μπορεί και έχει την ικανότητα να τον επιτύχει, επιστρατεύει γνώσεις και ικανότητες για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Στις δυσκολίες και τα εμπόδια ενδεχομένως να βγάλει την εμμονική πλευρά του χαρακτήρα του, δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα. Είναι δυναμικός, αποφασιστικός, μελετά και σκέφτεται σε βάθος πριν αναλάβει πρωτοβουλίες ή πριν ξεκινήσει τη δράση του.

Ημερομηνία γέννησης.  23 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου

Στοιχείο. Νερό

Κυβερνήτης. Άρης, Πλούτωνας

Ποιότητα. Σταθερό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Στρατηγική σκέψη, μεθοδικότητα, σταθερότητα, δημιουργικό πείσμα

Αρνητικά στοιχεία. Μυστικοπάθεια, εμμονή, υπερβολική καχυποψία, ζήλια

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς