Quantcast
Καρκίνος Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του Καρκίνου και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Αρκετά ευαίσθητος και συναισθηματικός είναι ένας Καρκίνος, εύκολα στεναχωριέται και πολύ συχνά ανησυχεί. Του αρέσει η σταθερότητα, έχει ανάγκη την ασφάλεια, το έδαφος το θέλει γερό και σταθερό. Στις προσεγγίσεις του είναι αρκετά επιφυλακτικός, δύσκολα εμπιστεύεται. Διαθέτει έντονη διαίσθηση, ωστόσο είναι πολλές εκείνες οι φορές που δεν έχει την ικανότητα ή το σθένος να την αξιοποιήσει με τον σωστό τρόπο. Οι ανασφάλειες ενός Καρκίνου συχνά τον καταβάλουν, η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ψυχολογική πτώση. Πολλές φορές γίνεται μεγάλη του ανάγκη η συμπαράσταση και η ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι δοτικός και πρόθυμος, έχει ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί, οι απαιτήσεις του  είναι προσγειωμένες, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ανικανοποίητος. Αγαπάει την οικογένεια, βρίσκει ασφάλεια στο οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον, είναι από τους χαρακτήρες που νοιάζονται και φροντίζουν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πιστός και μακροχρόνιος φίλος μπορεί να γίνει ένας Καρκίνος, αγαπάει τους φίλους του, θέλει να υπάρχει εμπιστοσύνη εκτίμηση και αποδοχή. Συνήθως είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος ο κύκλος γνωριμιών ενός Καρκίνου, οι προσεγγίσεις του είναι επιφυλακτικές. Αν δεν νιώσει οικειότητα και εμπιστοσύνη δύσκολα θα εκδηλωθεί και θα ξεδιπλώσει τον αισθηματικό του κόσμο. Εξαιτίας του ότι έχει πολλές ανασφάλειες έχει την ανάγκη πρώτα να ανιχνεύσει και να εξακριβώσει και ύστερα να προχωρήσει τα βήματά του. Στην περίπτωση που κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός Καρκίνου τότε η σχέση που θα δημιουργηθεί θα είναι σταθερή και μακροχρόνια, θα υπάρξει συμπαράσταση και αλληλοϋποστήριξη με βάθος και έκταση. Ο Καρκίνος τα φιλικά πρόσωπα που εμπιστεύεται με ευχαρίστηση τα συστήνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, ανοίγει το σπίτι του, η συμπεριφορά του γίνεται οικεία. Του αρέσει να περνά ευχάριστες στιγμές με τους φίλους του, έχει ανάγκη την παρέα και τη συναισθηματική εμπιστοσύνη. 

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο Καρκίνος από τη φύση του είναι τύπος οικογενειακός, στις βλέψεις του πάντα υπάρχει η δημιουργία οικογένειας. Του αρέσει η δέσμευση, βρίσκει ασφάλεια μέσα στα πλαίσια ενός γάμου. Ο άνθρωπος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του θα μπορέσει να γίνει ένα μόνιμο και σταθερό ταίρι. Κάνει μακροχρόνιες σχέσεις, αντιπαθεί το εφήμερο, το περιστασιακό και το πρόχειρο. Είναι πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος ο Καρκίνος, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη και συναισθηματική ασφάλεια, δε βρίσκει νόημα στις επιφανειακές επαφές, αναζητάει βάθος και έκταση στο συναίσθημα. Όταν ξεκινήσει μία καινούργια σχέση πολύ γρήγορα βάζει στα πλάνα του τη δέσμευση και την οικογένεια, ίσως και αυτός να είναι ένας από τους λόγους που απογοητεύεται όταν κάτι δεν μπορεί να τρέξει ή να εξελιχθεί έτσι όπως εκείνος επιζητά. Ένας Καρκίνος αγαπάει την ειλικρίνεια, δεν του αρέσει το ψέμα, δένεται συναισθηματικά και έχει ανάγκη από συντροφικότητα. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Αρκετά επιφυλακτικός είναι στις επαγγελματικές του ενέργειες ένας Καρκίνος, δύσκολα ρισκάρει, οι αλλαγές τον αγχώνουν, προτιμά να βαδίζει σε έδαφος σταθερό. Είναι εργατικός, υπεύθυνος και αποδοτικός, στις υπαλληλικές του υποχρεώσεις είναι συνεπής, δεν του αρέσει να απογοητεύει. Ευσυνειδησία και υπευθυνότητα είναι τα χαρακτηριστικά του, με ότι καταπιαστεί  οπωσδήποτε θα το διεκπεραιώσει και μάλιστα με τον σωστό και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Δεν αναλαμβάνει με ευκολία ρίσκα κυρίως οικονομικά, προτιμά την αποταμίευση, ανάγκη του είναι η εξασφάλιση, η κατοχύρωση, αντιπαθεί την αβεβαιότητα. Έχει δημιουργικές ικανότητες τόσο σε επαγγέλματα πνευματικά όσο και χειρονακτικά, διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, βρίσκει τον τρόπο να δημιουργεί και να κατασκευάσει. Έχει τη δυνατότητα να σκέπτεται λογικά, να βρίσκει λύσεις και να διεκπεραιώνει. Είναι από τους χαρακτήρες που συνεργάζονται με τα συναδελφικά άτομα, είναι σε θέση να κάνει τις υποχωρήσεις ή τις παραχωρήσεις που απαιτούνται. 

Ημερομηνία γέννησης.22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Στοιχείο. Νερό

Κυβερνήτης. Σελήνη

Ποιότητα. Παρορμητικό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Πίστη αφοσίωση, σοβαρότητα, επαγγελματισμός, δεκτικότητα

Αρνητικά στοιχεία. Ανασφάλεια, κυκλοθυμία, απογοήτευση, εγωκεντρισμός, πεισματική επιμονή

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς