Quantcast
Τοξότης Χαρακτηριστικά Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

ΤΟΞΟΤΗΣ - Χαρακτηριστικά Ζωδίων

Τα χαρακτηριστικά του Τοξότη και πως συμπεριφέρεται στην κοινωνία, στα επαγγελματικά, στα αισθηματικά και στις σχέσεις του γενικότερα. Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα ενός Τοξότη και τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Ο Τοξότης αγαπάει τη δράση, την επικοινωνία, τα ταξίδια, δεν αντέχει τη μονοτονία, τα περιοριστικά πλαίσια και την αναγκαστική δέσμευση. Είναι χαρακτήρας δυναμικός, ανεξάρτητος, διαθέτει χιούμορ, τον συναρπάζει το διαφορετικό, το πρωτόγνωρο. Η αδράνεια και η ακινησία είναι χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν σε έναν Τοξότη, δραστηριοποιείται, εξελίσσεται και πειραματίζεται. Η περιέργεια του είναι δημιουργική, του αρέσουν οι καινούργιες εμπειρίες, δοκιμάζει νέα εγχειρήματα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, παίρνει ρίσκα. Ενθουσιάζεται και συχνά ερωτεύεται, οι προσεγγίσεις που κάνει είναι ιδιαιτέρως τολμηρές και αρκετά απελευθερωμένες, κερδίζει τις συμπάθειες, έχει ανάγκη την τόνωση και την ανανέωση. Είναι δύσκολο να περιοριστεί ένας Τοξότης, δεν αντέχει την πίεση και τις ασφυκτικές καταστάσεις, όταν αισθάνεται καταπιεσμένος αντιδρά νευρικά. Είναι από τους χαρακτήρες που δεν φυλακίζεται, δεν επιτρέπει να του βάζουν όρια. Πολλές φορές παρασύρεται από τις εσωτερικές του τάσεις, αγαπά τη διασκέδαση, δεν αποκλείεται να καταφύγει σε υπερβολές και ακρότητες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ένας ευχάριστος φίλος μπορεί να γίνει ένας Τοξότης, είναι πρόσχαρος, αισιόδοξος, δημιουργικός, του αρέσει η δράση, κάνει προτάσεις, είναι ζωτικός, δεν αντέχει την αδράνεια. Συνήθως είναι ενεργό μέλος της παρέας, δίνει την ώθηση για δραστηριότητες ψυχαγωγικές και διασκεδαστικές, διαθέτει χιούμορ, έχει άνεση στην έκφραση. Οι φίλοι ενός Τοξότη περνάνε πολύ καλά μαζί του, υπάρχει ζωντάνια και τα ενδιαφέροντα ποικίλουν, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος δίπλα σε έναν Τοξότη. Ο κοινωνικός του κύκλος είναι αρκετά μεγάλος, εύκολα κάνει γνωριμίες, του αρέσει να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους, συναναστρέφεται με προσωπικότητες διαφορετικές από τη δική του, αποδέχεται και δεν απορρίπτει. Ο Τοξότης δεν πιέζει και δεν του αρέσει να πιέζεται, μιλάει με ειλικρίνεια, δεν βγάζει κτητικότητα, αποφεύγει τη συναισθηματική προσκόλληση. Έχει εξερευνητική διάθεση, οι εκδρομές με έναν Τοξότη έχουν τη δυνατότητα να γίνουν συναρπαστικές, θα υπάρχουν καινούργιες εμπειρίες ικανές να τονώσουν και να ανανεώσουν. Αγαπάει την ανέμελη διασκέδαση, δεν είναι λίγες οι φορές που στο ποτό ή στις καταχρήσεις αποφεύγει να βάζει όρια. 

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Είναι αρκετές οι γνωριμίες που κάνει ένας Τοξότης, του αρέσει να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους, να κάνει νέες σχέσεις, δεν αντέχει τη ρουτίνα των μακροχρόνιων δεσμών. Ενθουσιάζεται και ερωτεύεται, ωστόσο δεν τα πηγαίνει καλά με το θέμα της δέσμευσης, αισθάνεται πως χάνει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Σε ζητήματα αισθηματικής φύσης χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό ένας Τοξότης, αν περιοριστεί τότε θα φύγει, δεν αντέχει την καταπίεση και τα πλαίσια. Ένας Τοξότης για να δώσει διάρκεια σε μία σχέση θα πρέπει να νιώθει πως έχει το ελεύθερο να κινηθεί  με βάση τις προτιμήσεις του. Διαγράφει και απορρίπτει πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να τον αλλάξουν ή να τον πλαισιώσουν, δεν αντέχει καταστάσεις εξαναγκασμού. Ο Τοξότης όταν θα κάνει μία σχέση δεν απομονώνεται κοινωνικά, θέλει παράλληλα να έχει τους φίλους του, συνεπώς αν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί τις φιλικές του παρέες θα είναι αδύνατο να αποκτήσει μαζί του σχέση διαρκείας. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Στόχους βάζει ένας Τοξότης, θέλει πάντα κάτι να επιδιώκει, τον ανανεώνει η δοκιμή, ο πειραματισμός, και η διεκδίκηση. Ενθουσιάζεται εύκολα, του αρέσει να καταπιάνεται με καινούργια πράγματα, συχνά έχει την ανάγκη να αλλάζει εργασία, τον δυσανασχετεί το μονότονο και το συνηθισμένο. Είναι δημιουργικός και εφευρετικός, τις δυσκολίες και τα εμπόδια προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με αισιοδοξία, δεν είναι από τους χαρακτήρες που καταβάλλεται εύκολα ή πνίγεται στις απογοητευτικές σκέψεις. Έχει τον δικό του τρόπο να διατηρεί τον δυναμισμό και την αισιοδοξία του, συχνά αλλάζει πλάνα, ανανεώνει τα προγράμματα του, στοχεύει στη βελτίωση, δεν αντέχει τη στασιμότητα. Τα πηγαίνει καλά στους οικονομικούς στόχους που βάζει, είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις, ωστόσο δεν μπορεί να σκεφτεί και να ενεργήσει μεθοδικά υπό πίεση ή υπό συνθήκες άγχους. Γενικότερα ένας Τοξότης μπορεί έχει τη δυνατότητα να προοδεύσει και ως υπάλληλος και ως επιχειρηματίας, ωστόσο απαραίτητο είναι γι αυτόν να μπορεί να κινηθεί με έναν τρόπο ανεξάρτητο και αυτόβουλο.

Ημερομηνία γέννησης.  23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου

Στοιχείο. Φωτιά

Κυβερνήτης. Δίας

Ποιότητα. Μεταβλητό ζώδιο

Θετικά στοιχεία. Κοινωνικότητα, ανεξαρτησία, εξωστρέφεια, ταξίδια, δραστηριότητες

Αρνητικά στοιχεία. Αδιαλλαξία, ανυπομονησία, άρνηση δεσμεύσεων

Επιλέξτε άλλο ζώδιο
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς