Quantcast
Η Πανσέληνος στα ζώδια το 2022. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Η Πανσέληνος στα ζώδια το 2022, από την Μελίνα Φώφη.

Η Πανσέληνος στα ζώδια το 2022.

Δείτε πότε έχουμε Πανσέληνο το 2022 και ποια ζώδια και τομείς της ζωής μας θα επηρεάσει.

Για την Πανσέληνο, το ολόγιομο φεγγάρι, έχουν γραφτεί ιστορίες και θρύλοι, ξακουστοί μύθοι που ταξίδεψαν από στόμα, αλλά και μεγάλοι έρωτες στην ιστορία του ανθρώπινου γένους.

Για την αστρολογία, η Πανσέληνος είναι το σημείο όπου ολοκληρώνεται η διαδρομή ενός κύκλου, όταν η Σελήνη θα βρεθεί απέναντι από τον Ήλιο. Είναι μία γραμμή ή αλλιώς ο ζωδιακός άξονας στο αστρολογικό κύκλο, που ενώνει τον Ήλιο με τη Σελήνη.

Ο άξονας αυτός αποτελείται από δύο ζώδια και αν κοιτάξεις τον γενέθλιο χάρτη σου θα καταλάβεις σε ποιους τομείς της ζωής σου επηρεάζεσαι. Πάμε να δούμε μαζί επιγραμματικά, τι σημαίνει για σένα η κάθε Πανσέληνος, ανάλογα με τους οίκους του ωροσκοπίου σου που πραγματοποιείται.

Δες σε ποιον οίκο του αστρολογικού χάρτη σου πραγματοποιείται το 2022 και μάθε πως σε επηρεάζει:

Στον 1ο και 7ο οίκο σου, είναι ένας κύκλος που μιλά για το (εγώ και οι άλλοι), θέματα που σχετίζονται με εσένα και τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου.

Στον 2ο και 8ο οίκο σου, καταδεικνύονται θέματα οικονομικά, χρήματα των άλλων, υλικά αποκτήματα αλλά μπορεί να σχετίζονται και με τις επιθυμίες μας τις κρυφές ή φανερές.

Στον 3ο και 9ο οίκο σου, μιλά για ζητήματα γνώσεων, την ανάγκη να ενισχυθεί το πνευματικό μας επίπεδο, για ταξίδια και επαφές με ανθρώπους που ζουν σε άλλους τόπους.

Στον 4ο και 10ο οίκο σου, τα θέματα που θίγονται έχουν να κάνουν με το σπίτι και την καριέρα που ακολουθείς. Τις σχέσεις σου με τους γονείς, ή, τους προϊσταμένους σου.

Στον 5ο και 11ο οίκο σου, είναι οι τομείς που μιλούν για τα δημιουργικά σου σχέδια, την έμπνευση που παίρνεις από την αγάπη τη χαρά, ή τα παιδιά σου. Μιλά για αναγνώριση αλλά και σπουδαίες φιλίες.

Στον 6ο και 12ο οίκο σου, έχει να κάνει με ζητήματα εργασιακά και υποθέσεις που σχετίζονται με την προσωπική σου υγεία, μιλά για το υποσυνείδητο και όσα συμβαίνουν μέσα σου. Για μικρά ζωάκια συντροφιάς.

Το επόμενο που πρέπει να ξέρεις, είναι το πότε πραγματοποιείται η κάθε Πανσέληνος μέσα στο 2022 και ποια ζώδια αφορά.

18 Ιανουαρίου 2022 στη 01:47:16’’ π.μ., στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου και στις 27 μοίρες και 50’ των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους παρορμητικούς Καρκίνους και Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του λύκου», έχει αγγλοσαξονική προέλευση, ενώ ακόμα και σήμερα εξακολουθούν οι βόρειοι λαοί, να κάνουν χειμερινά φεστιβάλ προς τιμήν της.

16 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:56:16’’ στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου στις 27 μοίρες και 59’ των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Σταθερούς Λέοντες και Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς, που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του χιονιού», η καταγωγή της προέρχεται από τους αυτόχθονες Αμερικάνους περιγράφοντας έτσι μια εποχή που βασιλεύει το χιόνι, οι παγωμένες νύχτες και οι θύελλες.

18 Μαρτίου 2022, στις 09:17:16΄΄ στον άξονα Παρθένου - Ιχθύ, στις 27 μοίρες και 40’ των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Μεταβλητούς Παρθένους και Ιχθύς, Δίδυμους και Τοξότες, που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του σκουληκιού», είναι ινδιάνικης προέλευσης και περιγράφει την εποχή των βροχών όπου το έδαφος λασπώνει και μέσα εκεί ζουν σκουλήκια.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

16 Απριλίου 2022, στις 20:54:16’’, στον άξονα Ζυγού - Κριού, στις 26 μοίρες και 45’ επηρεάζοντας πρωτίστως τους παρορμητικούς, Κριούς και Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Ροζ Πανσέληνος» λόγω του χρώματός της. Ανοιξιάτικη Σελήνη, που πήρε το όνομά της από τα ροζ βρύα που φύονται την περίοδο αυτή στη βόρεια Αμερική.

16 Μαΐου 2022, στις 06:13:16’’, στον άξονα Σκορπιού - Ταύρου, στις 25 μοίρες και 17’ επηρεάζοντας πρωτίστως τους Σταθερούς, Ταύρους και Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες και μοίρες των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του λουλουδιού», γιατί με τη μπαγκέτα της δημιουργίας η Άνοιξη έχει το γενικό πρόσταγμα, τότε που στο βόρειο ημισφαίριο η γη ανθίζει.

14 Ιουνίου 2022, στη 01:52:56’’, στον άξονα Τοξότη - Διδύμων, στις 23 μοίρες και 25 λεπτά των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Μεταβλητούς Τοξότες και Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύς, που έχουν γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες και μοίρες, του 3ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος της φράουλας» περιγράφοντας την αγροτική περίοδο που γινόταν η συγκομιδή του φρούτου στη βόρια Αμερική.

13 Ιουλίου 2022, στις 20:37:16’, στον άξονα Αιγόκερου - Καρκίνου, στις 21 μοίρες και 21 λεπτά των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους παρορμητικούς Αιγόκερους και Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς που έχουν γεννηθεί στις αρχές του 3ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του κόκκινου Ελαφιού», αφού την εποχή αυτή στη Νέα Αγγλία το κόκκινο ελάφι αποκτά καινούργιο και στιλπνό τρίχωμα.

12 Αυγούστου 2022, στις 03:35:16’’, στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα, στις 19 μοίρες και 21’ των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Σταθερούς Υδροχόους και Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς, που έχουν γεννηθεί στο τέλος του 2ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» , το περιέγραφαν έτσι οι αυτόχθονες λαοί της βορείου Αμερικής, θέλοντας να μιλήσουν για την εποχή που αλίευαν οξύρρυγχους, ή αλλιώς μουρούνες.

10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11:59:16’’π.μ., στον άξονα Ιχθύ - Παρθένου, στις 17 μοίρες και 41 λεπτά των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Μεταβλητούς Ιχθύς και Παρθένους, Δίδυμους και Τοξότες που έχουν γεννηθεί στο τέλος του 2ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του καλαμποκιού» κατά τους ινδιάνους της βορείου Αμερικής, ή του «θερισμού και του τρύγου» στις δικές μας παραδόσεις.

9 Οκτωβρίου 2022, στις 21:54:16΄΄, στον άξονα Κριού - Ζυγού, στις 16 μοίρες και 32 λεπτά των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Παρορμητικούς Κριούς και Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, που έχουν γεννηθεί στα μέσα του 2ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του κυνηγού» που έχει την καταγωγή της στην βόρεια Ευρώπη, τότε που καθώς η καλλιεργητική περίοδος τελείωνε, οι άνθρωποι έπρεπε να εξασφαλίσουν την επάρκειά τους σε κρέας.

8 Νοεμβρίου 2022, στη 13:01:16’’, στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού, στις 16 μοίρες ακριβώς των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Σταθερούς Ταύρους και Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, που έχουν γεννηθεί γύρω από τις 16 μοίρες του 2ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Πανσέληνος του Κάστορα» γιατί είναι η εποχή που οι κάστορες φτιάχνουν τις φωλιές τους, είναι πολυπληθείς, ενώ παράλληλα τους κυνηγούν για την ωραία γούνα τους.

8 Δεκεμβρίου 2022, στις 06:07:16’’ το πρωί, στον άξονα Διδύμων - Τοξότη, στις 16 μοίρες και 1 λεπτό των ζωδίων αυτών, επηρεάζοντας πρωτίστως τους Μεταβλητούς Δίδυμους και Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του 2ου 10ημέρου των ζωδίων τους αλλά και όσους τυχαίνει να έχουν σημαντικούς δείκτες του γενέθλιου ωροσκοπίου τους, στα ζώδια και στις μοίρες αυτές.

Ονομάζεται και «Ψυχρή Πανσέληνος» ή «Πανσέληνος της μεγάλης νύχτας». Είναι η τελευταία Πανσέληνος του χρόνου και πραγματοποιούνται μεγάλες γιορτές ανά την υφήλιο για να την τιμήσουν.

ekptwsh-mono-gia-simera