Quantcast
Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια την εγκατάλειψη απ' το ταίρι τους; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την εγκατάλειψη απ' το ταίρι του; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως αντιμετωπίζουν τα ζώδια την εγκατάλειψη απ' το ταίρι τους;

Οι περισσότεροι από μας, αν όχι όλοι λίγο ως πολύ, έχουμε τραγουδήσει το «να αγαπάς και να μην αγαπιέσαι». Έχουμε βιώσει τις δραματικές στιγμές, εκεί που μια σχέση που έχουμε επενδύσει συναισθηματικά, τελειώνει κι ο κύκλος της κλείνει. Πιθανόν καμία σχέση τελικά δεν είναι αιώνια, ακόμα κι αυτή που φτιάχτηκε με αγάπη και αισθήματα.

Πάμε λοιπόν να δούμε το πώς αντιμετωπίζει, πως βιώνει την εγκατάλειψη από το ταίρι του, ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας, ειδικά όταν τον αφήνει για ένα άλλο πρόσωπο.

Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν τα εγκαταλείπουν για κάποιο άλλο πρόσωπο;

ΚΡΙΟΣ

Του είναι αδιανόητο να συγκριθεί με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο κι αυτή του η εγωιστική τάση τον κάνει συχνά να πέφτει από τα σύννεφα, όταν καταλάβει ότι ο σύντροφός του, πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και τον άφησε για ένα άλλο πρόσωπο. Από μόνη της η σκέψη αυτή τον εξαγριώνει και συνήθως παρορμητικά, δείχνει τον κακό του εαυτό. Φωνάζει, ωρύεται, απειλεί, δείχνοντας με απόλυτη σχεδόν συναισθηματική ένταση την απελπισία του. Παράλληλα δεν το έχει σε τίποτα, να βγάλει σε δημόσια θέα την προσωπική του ζωή, τα κομμάτια της οποίας μοιραζόταν με το «πρώην» πλέον ταίρι του, ευτελίζοντας έτσι το δεσμό τους και δημοσιοποιώντας τις αδυναμίες του. Μπορεί βέβαια με τον τρόπο του να ζητά επίμονα εξηγήσεις, όμως αφού εκτονωθεί ο θυμός του μηδενίζει και πάει παρακάτω.

ΤΑΥΡΟΣ

Ως χαρακτήρας φαίνεται να αρνείται να καταλάβει, πως οι περισσότερες σχέσεις τελικά, δεν είναι αιώνιες. Έχει στο μυαλό του μία σύμβαση περασμένων ετών και πιο παραδοσιακών προτύπων, που μιλά για τη μία τη μοναδική και αιώνια αγάπη. Σε μια σχέση δίνει συνειδητά τον καλύτερο εαυτό του και πιστεύει πως αυτό θα την διατηρήσει σταθερή και αναλλοίωτη. Η σταθερότητα όμως αρκετά συχνά μετατρέπεται σε ρουτίνα. Το να τον εγκαταλείψει ο άνθρωπός του για ένα άλλο πρόσωπο, του προκαλεί υπέρμετρη θλίψη. Συνήθως δεν αντιδρά και το αποδέχεται, όμως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα το ξεπερνά και στέκεται εμβρόντητος απέναντι στο γεγονός, αφού δεν εννοεί τους λόγους που έφτασε ως εκεί η σχέση του. Κάποιες φορές το συναίσθημα προηγείται της λογικής βγάζοντάς του εκδικητικά ένστικτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχουν τον τρόπο να κρύβουν το συναίσθημά τους, πίσω από λόγια, λέξεις και χειρονομίες, που μοιάζουν σαν να μην τους πείραξε ποτέ η λήξη της σχέσης τους. Παραδόξως ενώ το έχουν εύκολο να βρουν λόγια που μπορούν να πληγώνουν τον άνθρωπό τους, τον αφήνουν να συνεχίσει τη ζωή του με την ελπίδα να τον ακολουθήσουν οι τύψεις του, για το φέρσιμο και την προδοσία του προς το πρόσωπό τους. Δημόσια θα υποτιμήσουν τη σχέση τους, ότι δεν είχε τάχα τόση αξία όση πίστευαν οι κοινοί τους φίλοι. Θα ισχυριστούν πως κι οι ίδιοι έψαχναν ένα λόγο να βγουν από αυτή και που να, ήρθε η ευκαιρία ήρθε από μόνη της. Θα σπεύσουν μάλιστα σχεδόν αντανακλαστικά, να αντικαταστήσουν τον «πρώην» σύντροφό τους με ένα άλλο άνθρωπο. Πιθανόν να είναι εκείνος, που το πρώην ταίρι τους δε χώνευε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας τόσο συναισθηματικός ζωδιακός τύπος, δένεται τόσο πολύ με τον άνθρωπό του, που μια προδοσία βιώνεται πραγματικά σα μαχαιριά μες στην καρδιά, ενώ αφήνει συχνά ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχοσύνθεση του. Τότε αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει με ανθρώπους που εμπιστεύεται, ώστε να βγάλει από μέσα του τον ανυπέρβλητο πόνο. Η προδοσία λειτουργεί τοξικά και μπορεί να αλλοιώσει το χαρακτήρα του. Επειδή τα έχει δώσει όλα στη σχέση, δε καταλαβαίνει τους λόγους και τις παραλήψεις που συνέβησαν και το ταίρι του κίνησε να βρει την αισθηματική του τύχη αλλού. Κάνει καιρό να αφήσει την καρδιά του να ξανά αγαπήσει & να αγαπηθεί, ενώ καταχωρεί το πάθημά του ως ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης που θα πρέπει να μην υπάρχουν για να πει το «ναι» στο επόμενο πλάσμα που θα τον διεκδικήσει.

ΛΕΩΝ

Σπάνια ένας Λέοντας θα πιστέψει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να τον αφήσει ο άνθρωπός του για έναν άλλο καλύτερο από το ίδιο χαρακτήρα και παρουσιαστικό. Δεν καταδέχεται να συγκριθεί με τον οποιοδήποτε κοινό θνητό και μέσα στην ψυχολογία του υποβόσκει ένας ανομολόγητος ναρκισσισμός που ορισμένες φορές, βγαίνει στην επιφάνεια. Ως χαρακτήρας που επιθυμεί στην αισθηματική του ζωή τη σταθερότητα, εάν καταλάβει ότι ο σύντροφός του κίνησε για άλλη αγκαλιά, πραγματικά εξαγριώνεται απύθμενα. Δεν καταδέχεται όμως δημόσια να επιτρέψει στον εαυτό του να φανεί ότι κάτι τέτοιο τον καταβάλει. Αντίθετα δηλώνει στους κοινούς κύκλους που κυκλοφορούσαν σα ζευγάρι, πως ο άνθρωπος που ήταν μαζί, ήταν τελικά πολύ λίγος και βρήκε απλά έναν όμοιό του σε αξία & ποιοτικά χαρίσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σίγουρα μετά από τη διαπίστωση ότι ο σύντροφός του τον απατά θα νιώσει μια απίστευτη αμηχανία. Δημόσια θα διατηρήσει την ψυχραιμία του, δε θα ομολογήσει γιατί χωρίζουν ή χώρισαν ενώ ιδιωτικά, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με ένα πρόσωπο που εμπιστεύεται για να ανοίξει την καρδιά του. Το χωρισμό ή την προδοσία που ενδόμυχα του προκαλούν συναισθήματα κυρίως αγανάκτησης, δε θα τα παραδεχτεί ποτέ. Αντίθετα η εικόνα του θα προβάλλεται με την ίδια αξιοπρέπεια και η συναισθηματική του έκφραση για το πρώην ταίρι του, θα είναι αψεγάδιαστη. Σπάνια όμως αυτός ο ζωδιακός χαρακτήρας θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπο που τον πλήγωσε, ακόμα και αν μετανιωμένος του ζητήσει μια επανασύνδεση. Εξάλλου το πάθημα του γίνεται μάθημα στο ποιον θα εμπιστεύεται.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΖΥΓΟΣ

Εδώ έχουμε την περίπτωση του ανθρώπου που ενώ τα δίνει όλα στη σχέση του, δεν εννοεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι αυτός που θα μείνει πίσω μόνος και ασυντρόφευτος, έναντι του ανθρώπου που φτάνει στο σημείο να του πει αντίο γιατί βρήκε μια καλύτερη αγκαλιά από τη δική του. Ενδόμυχα νάρκισσος, ένας Ζυγός πιστεύει πως δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε στα λόγια, ούτε στη σαγήνη με κανέναν άλλο κι έτσι όταν η σχέση του φτάσει στο σημείο μηδέν, συνήθως συμβαίνει γιατί αυτός άνοιξε την πόρτα κι έφυγε. Όταν λοιπόν διαπιστώσει πως ήρθε δεύτερος, μάλλον χάνονται οι καλοί του τρόποι, αφού διακατέχεται από συναισθήματα εκδικητικά. Ο λόγος του γίνεται τόσο σκληρός που του είναι αδιάφορο εάν πληγώνει έναν άνθρωπο που έχουν περάσει πολλά και η συμπεριφορά του επίσης απαράδεκτη

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι από τους χαρακτήρες που βιώνουν δίχως όρια το πάθος τον πόθο και το ολοκληρωτικό δόσιμο στον άνθρωπο που είναι επιλογή του να τον συντροφεύει. Κι όταν αυτό συμβεί, γίνεται γιατί έχει καταφέρει να εμπιστευτεί την καρδιά του. Άρα είναι θέμα εμπιστοσύνης, η οποία εάν καταλάβει ότι έχει κλονιστεί το θεωρεί και ως εσχάτη προδοσία. Έτσι του γυρνάν στο μυαλό διάφορες εμμονές και διακατέχεται από συναισθήματα αντιποίνων και εκδίκησης. Είναι σίγουρο ότι καταλαμβάνεται από συναισθηματικό πόνο και απόγνωση, που μόνο αρνητικά συναισθήματα του δημιουργούν. Λέγεται ότι ένας Σκορπιός για να πάρει την εκδίκησή του, μπορεί να περιμένει από 20 λεπτά μέχρι 20 χρόνια. Το παράδοξο είναι, πως αν έχει στο διάστημα αυτό προχωρήσει τη ζωή του, χαρίζει και στο μίσος του ολική διαγραφή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύουν πως μπορεί να νιώσουν συναισθήματα προδοσίας ή άλλης τέτοιας ισχυρής συναισθηματικής έντασης, γιατί καταφέρνουν να έχουν έναν δικό τους τρόπο να φιλτράρουν τα πάντα, έτσι ώστε να μοιάζουν πιο επιδερμικά. Δε σημαίνει όμως ότι δεν υποφέρουν, όταν ο άνθρωπος που έχουν επενδύσει αγάπη και αισθήματα, τους γυρνάει την πλάτη, ή βάζει πλώρη για άλλη αγκαλιά. Έτσι, όπως σε κάθε δυνατό που τους διαταράσσει, χαλάνε τον κόσμο λες και ήρθε το τέλος του. Εκείνο που περισσότερο τους νευριάζει, είναι ότι θέλουν εκείνοι πρώτοι να κλείνουν την πόρτα στη σχέση και όχι να βρεθούν στη θέση του προδομένου. Παράλληλα δυσκολεύονται να διακρίνουν τις δικές τους παραλείψεις που τους φτάσανε ως εδώ. Συνήθως το ξεχνούν εύκολα σχετικά γι αυτό και σύντομα βρίσκουν άλλη αγκαλιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι από τους ζωδιακούς χαρακτήρες που δεν αφήνουν συνήθως την καρδιά τους ανοχύρωτη και είναι από εκείνους, που πάντα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις ανθρώπινες αδυναμίες. Έτσι λοιπόν όταν ο άνθρωπός τους βρει αλλού παρηγοριά, προσπαθούν και στο τέλος το καταφέρνουν, να διατηρήσουν αν μη τι άλλο την αξιοπρέπειά τους. Μάλιστα απαγορεύουν στους κοινούς τους κύκλους να δημιουργούνται σχόλια και κουτσομπολιά, που να έχουν σχέση με την κατάληξη της προσωπικής τους ζωής. Παρ’ όλα αυτά, αφού πειθαρχήσουν στο συναίσθημά τους, δε διστάζουν να προχωρήσουν σε ολική διαγραφή τα αισθήματα που ένιωσαν για το πρώην ταίρι τους αλλά και για το ίδιο στη συνέχεια. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σπάνιο να δώσει δεύτερη μια ευκαιρία στον άνθρωπο που δεν εκτίμησε τα αισθήματά του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Παραδόξως είναι από τους χαρακτήρες που επιμένουν να βρίσκονται με έναν άνθρωπο, ακόμα και αν γνωρίζουν ότι κάνει διπλή ζωή. Είτε γιατί μπορεί να ανήκει ήδη σε μια άλλη σχέση, είτε γιατί περισσότερο ακόμα και από το ταίρι του, προτιμά να υπάρχει σταθερότητα στη ροή της προσωπικής του ζωής. Για να αποφύγει λοιπόν τέτοια «ατυχήματα» και να δει τον άνθρωπό του να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει, φροντίζει συστηματικά και εν καιρώ, να γίνεται με τη συμπεριφορά του χειριστικός και να θέτει συγκεκριμένα όρια στο ταίρι του που μπορεί να κινείται. Ελέγχει σχεδόν το που είναι και που πάει, ενώ ακόμα και αυταρχικά, ορίζει την απόσταση που έχει δικαίωμα να απομακρυνθεί. Είναι συναισθηματικά ένας χαρακτήρας των άκρων που βιώνει την απόρριψη εσωτερικά, γιατί δεν μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά.

ΙΧΘΥΣ

Είναι ένα πλάσμα με απίστευτο ένστικτο και έντονη διαίσθηση. Έτσι λοιπόν μπορεί να διακρίνει στην συμπεριφορά του ανθρώπου του, πίσω απ' τις λέξεις το φέρσιμο ή τις ανεπαίσθητες χειρονομίες του, ότι κάτι δεν πάει καλά, ή υπάρχει στη ζωή του ένα άλλο πρόσωπο. Στην περίπτωση που του το παραδεχτεί, συναισθηματικά θα βιώσει πολύ έντονα και πικρά συναισθήματα να τον κυριεύουν. Θα αναρωτηθεί το γιατί και θα νιώσει την ανάγκη να απομονωθεί για να θρηνήσει την απώλεια της αγάπης του. Ακόμα και ο θυμός του βγαίνει εσωτερικά με ψυχοσωματικά συμπτώματα. Ευτυχώς είναι ένας χαρακτήρας που από τη φύση του καταφέρνει να βρει τις ισορροπίες του μέσα από διάφορες διαφυγές. Στην τέχνη στο πνεύμα στις ουσίες αλλά και στο αλκοόλ σε ορισμένες περιπτώσεις. Πάντως έχει τον τρόπο να γιατρεύεται εύκολα.