Quantcast
Πότε ένα ζώδιο μπορεί να γίνει διπρόσωπο; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πότε ένα ζώδιο μπορεί να γίνει διπρόσωπο; Από την Μελίνα Φώφη.

Πότε ένα ζώδιο μπορεί να γίνει διπρόσωπο;

Κάθε φορά που συστηνόμαστε είθισται  να προβάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ένα χαμόγελο άλλωστε μπορεί να γίνει ένα σπουδαίο εισιτήριο για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και για να ξεκλειδώσεις διάφορες καρδιές. Η καλή γλώσσα άλλοτε έλεγαν, ότι βγάζει το φίδι από την τρύπα. Ενώ ο Ζήκος στην ταινία του «Μπακαλόγατου» έλεγε εμένα μίλα μου καλά, να γίνω μούσι να με ξουρίσεις.

Ο τρόπος που φερόμαστε έχει να κάνει κυρίως με τα συστατικά που είναι δομημένος ο χαρακτήρας μας. Το αν θα μιλήσουμε με το χέρι στην καρδιά ή αν θα το αποφύγουμε, που σημαίνει ότι άλλα θα λέμε και άλλα θα εννοούμε, έχει να κάνει ως ένα βαθμό συναισθηματικά με τις προσωπικές μας άμυνες. 

Πότε τα ζώδια εμφανίζουν την κακή πλευρά του εαυτού τους;

Κάθε ζώδιο είναι και ένας ξεχωριστός χαρακτήρας. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί, πότε ένα ζώδιο μπορεί να γίνεται διπρόσωπο.

*Μην ξεχνάς να διαβάζεις και σαν ωροσκόπο το κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ

Είναι μια εξαιρετική ποιότητα ανθρώπων, αφού αγαπούν την ευθύτητα και είναι ντόμπροι απέναντι στους άλλους. Διδάσκουν θάρρος και είναι ικανοί να γίνουν τολμηροί σε σημείο που πραγματικά να μας εμπνέουν. Είναι προστατευτικοί και μπορούν να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους για όσους αγαπούν, ή σε μια άλλη περίπτωση, για όσους τους θέτουν κάτω από την προστασία τους. Δε φοβούνται να ρισκάρουν για το καλό του εαυτού τους και των άλλων.

Δεν ανέχονται κυριολεκτικά να τους αμφισβητούν. Αυτό-επιβάλλουν τον εαυτό τους σαν αρχηγό στο περιβάλλον τους, ακόμα κι αν δεν έχουν την αποδοχή, ή δεν να έχουν φροντίσει να έχουν καλές σχέσεις με κάποιους. Δεν δίνουν χρόνο θέση και βήμα στο να ακουστεί και μια δεύτερη άποψη από τη δική τους ειδικά εάν πρόκειται για την αντίθετη. Βρίζουν εύκολα και γίνονται απίστευτα αγενείς και ασεβείς, πράγμα που με τον καιρό τους περιθωριοποιεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι ένας πραγματικά αξιόπιστος χαρακτήρας που δεν παρεκκλίνει σχεδόν ποτέ εφόσον περνάει απ' το χέρι του, από τις υποσχέσεις που θα δώσει τόσο στον εαυτό του, όσο και σε όποιον θεωρεί σαν άνθρωπο δικό του. Το όνομα του είναι συνώνυμο της πίστης και θεωρεί ιερές αξίες αυτές της οικογένειας και των παραδόσεων αυτής. Είναι υπέρ προστατευτικός και η παρουσία του αποτελεί κατά κανόνα μια σταθερή αξία στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Δίκαια όμως τον φωνάζουν πεισματάρη, αφού ούτε καν μπαίνει στον κόπο να ακούσει και μια δεύτερη γνώμη. Είναι απίστευτα αμετακίνητος και αδικαιολόγητα αυστηρός, σε ότι υπηρετεί αλλά κι απέναντι στους δικούς του. Απόλυτος και αμετάπειστος, ακόμα και εκεί που χρειάζεται να δείξει ελαστικότητα, ή διπλωματία. Μπορεί δε, να γίνει κτητικός και ζηλιάρης με αμετροέπεια κι ασφαλώς καχύποπτος με πράγματα που ίσως και να μην αξίζουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας αφού έχει τον τρόπο να προσαρμόζεται και να ταιριάζει με όλους ή με όλα. Βιρτουόζος του λέγειν, ξέρει πολύ καλά τι θα πει αλλά και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το πει. Βρίσκει λύσεις εκεί που κάποιοι βλέπουν αδιέξοδα. Πολυπράγμων με μυαλό που μπορεί να χωράει απίστευτο αριθμό πληροφοριών. Σπάνια γκρινιάζει και προτιμά να λύνει τα θέματά του με έξυπνο χιούμορ και θετική πρόθεση.

Μπορεί να είναι η ψυχή της παρέας αλλά είναι κι ένας άνθρωπος που μιλάει ακατάπαυστα. Έχει άποψη για όλα και δεν αφήνει το περιθώριο να ακουστεί και κάποιος άλλος περί αυτών. Όλα τα βλέπει σαν παιχνίδι και πιθανόν να αποπνέει κάποιες φορές μια επιπολαιότητα. Είναι ρηχός συναισθηματικά και ασταθείς ερωτικά. Φλερτάρει ακόμα και αν συνοδεύει ή συνοδεύεται. Είναι καπάτσος αλλά και εύκολα ψευτάκος όπου και όταν χρειαστεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν υπάρχει κάποιος ζωδιακός χαρακτήρας που θα αφοσιωθεί με αγάπη στους άλλους ιδίως εκείνους που θεωρεί οικογένεια ή κάτι σαν οικογένειά του, αυτός είναι ο Καρκίνος. Όποιος ζει μαζί του αισθάνεται ότι τον περιβάλλει με ζεστασιά μια πραγματική φωλιά και του επιτρέπει να χτίσει τα όνειρά του. Στέκεται με αυταπάρνηση στα δύσκολα και βγάζει πάντα έναν καλό αλλά και παρηγορητικό λόγο για να νιώσεις καλύτερα σε στιγμές δύσκολες.

Μπορεί να έχει άπειρα χαρίσματα κυρίως γιατί είναι βαθιά συναισθηματικός, όμως το ίδιο το συναίσθημα μπορεί να το μετατρέψει σε εργαλείο όταν θέλει να γίνει χειριστικός. Η παρορμητική του διάθεση αρκετά συχνά έχει αυξομειώσεις και είναι ίσως ένας από τους πιο κυκλοθυμικούς χαρακτήρες. Είναι απίστευτα γκρινιάρης και αρκετά αψυχολόγητος εάν δεν είναι μέσα του καλά, μπορεί να κουράζει με τη συμπεριφορά του και να μην το καταλαβαίνει.

ΛΕΩΝ

Εδώ μιλάμε για έναν από τους πιο γενναιόδωρους και γαλαντόμους χαρακτήρες του ζωδιακού. Ξέρεις να παίρνει από τη ζωή το καλύτερο αλλά ξέρει και να το προσφέρει αντίστοιχα. Είναι ευθύς κι έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει με τα ταλέντα και το λαμπερό του παρουσιαστικό. Δεν εννοεί όποιος ζει και κινείται στο χώρο του να μην είναι ευχαριστημένος. Οι φιλοδοξίες του τον οδηγούν στην επιτυχία χωρίς να το κάνει σε βάρος των άλλων.

Δεν δέχεται να του κάνει ουδείς τον αρχηγό και να σταθεί πάνω από το κεφάλι του. Εκεί εκτός από την απαξίωση που θα αποδώσει σε όποιον το τολμήσει,  έχει το τρόπο να του δείξει ποιος είναι ο καλύτερος, βγάζοντας όμως το χειρότερό του εαυτό. Δεν ανέχεται να τον αμφισβητούν, ή να του χρεώσουν 2ους ρόλους. Πάσχει συχνά από έπαρση και αλαζονεία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ανήκει στους μεγαλύτερους νάρκισσους του ζωδιακού.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ανήκει στους πιο έξυπνος σοφούς και μετρημένους χαρακτήρες του ζωδιακού κύκλου. Αφιερώνεται στον συνάνθρωπό του και αδιαφορεί για το αν θα εργαστεί σε θέσεις ηγετικές ή εάν θα παίξει δεύτερους ρόλους. Συνήθως αφήνει τα πρωτεία στους άλλους αφού έτσι κι αλλιώς δεν του λένε τίποτα. Πατάει πάντοτε στη γη και μπορεί να ζυγίζει σωστά το ρεαλισμό με το συναίσθημα. Είναι σταθερός και αξιόπιστος χαρακτήρας σε όλες του τις εκφράσεις.

Στα αρνητικά του χαρακτηριστικά, ανήκει εκείνη η εύκολα κακοπροαίρετη κάποιες φορές κριτική προς εκείνους που δεν έχουν τον τρόπο να τα καταφέρνουν όπως αυτός. Όλα τα βλέπει κάτω από το πρίσμα μιας περίεργης αξιοπρέπειας, που οφείλουν να υιοθετούν και οι άλλοι κατά τη γνώμη του. Μπορεί να βγάλει έναν πολύ κακό εαυτό, εάν φανείς ανακόλουθος στις υποσχέσεις που του δίνεις. Ενώ η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας όντως κουράζει.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

ΖΥΓΟΣ

Ο ειρηνιστής του ζωδιακού είναι ο Ζυγός, που έχει πάντοτε τον τρόπο και την καπατσοσύνη να αποσοβεί από το περιβάλλον του τις εντάσεις. Αγαπά την αρμονία τόσο στο χώρο του, όσο και σε όλες τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Πολύ συχνά βάζει σε δεύτερο πλάνο τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες έναντι των άλλων. Διαθέτει μια εγγενή ξεχωριστή ευγένεια, τόσο στο λέγεις όσο και στη συμπεριφορά του. Ανήκει δε στους πιο υποχωρητικούς χαρακτήρες.

Δεν είναι πάντοτε καλή αυτή η υποχωρητικότητα του, διότι έτσι ποτέ δε θα μπουν στη ζωή του κάποια πράγματα στη θέση τους. ‘Έχει την τάση να ρίχνει κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα, με αποτέλεσμα να μαζεύονται πολλά. Σπάνια εξηγεί τι θέλει να πάρει πραγματικά από την οποιαδήποτε σχέση του. Πάντα κοιτάει έξω από το παράθυρο τους διερχόμενους πειρασμούς εάν θέλει να αποδράσει απ' το δεσμό του. Διατηρεί σχέσεις με τους πρώην του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν υπάρχει κάποιο ζώδιο που είναι θεωρητικά πολύ παρεξηγημένο αυτό είναι ο Σκορπιός. Στην πραγματικότητα ξέρει να πατάει σταθερά στα πόδια του και να συνδυάζει λογική και συναίσθημα εξίσου αριστοτεχνικά. Διαθέτει ένα εξαιρετικό χιούμορ, μια ζεστή συμπεριφορά, ένα σέξι χαμόγελο και τον τρόπο να θέλεις να υπάρχεις στην αυλή των θαυμαστών του. Γίνεται ένας από τους καλύτερους φίλους  αλλά κι αξεπέραστους εραστές.

Διακατέχεται όμως πολύ συχνά από διάφορες εμμονές. Ξέρει να παίζει με το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου που διεκδικεί μια θέση στην καρδιά του. Γίνεται απόλυτος στις απόψεις του και εκδικητικός εάν τον πειράξεις. Είναι ζηλιαρόγατος και δεν είναι σπάνιο να θέτει εξαρχής κάποια όρια που θα επιτρέπει να κινείται ο σύντροφός του. Δεν απειλεί ποτέ με λόγια αλλά με υποσχέσεις που μπορεί κανείς να ερμηνεύσει διαβάζοντας τα μάτια του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν μπορεί κανείς να κατέχει δικαίως μια θέση στην καρδιά μας αυτός είναι ο Τοξότης που σα χαρακτήρας μπορεί να τον πεις και το «γελαστό παιδί» του ζωδιακού. Διαθέτη αξεπέραστη θετική σκέψη πρακτικό μυαλό κι είναι άτομο με διευρυμένο πνευματικό επίπεδο. Κοντά του δε βαριέται κανείς ενώ με το πνεύμα του καταφέρνει να κερδίζει αβίαστα τις εντυπώσεις. Δε ταιριάζει με τα συντηρητικά πρότυπα κι ασφαλώς δεν καταλαβαίνει από «πρέπει» ή κανόνες.

Μπορεί να μην ανήκει στα παρορμητικά ζώδια αλλά λεκτικά μπορεί να φανεί συχνά αμετροεπής. Να κάνει αστεία παρατραβηγμένα ή να μην ελέγχει το θυμό του με αποτέλεσμα να δημιουργεί παρεξηγήσεις. Βάζει συνήθως πρώτα τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες έναντι των άλλων, ενώ δε δυσκολεύεται στο να φορτώσει τις υποχρεώσεις του αλλού. Δεν αντέχει καθόλου τους περιορισμούς, όπως το μεγάλωμα ενός παιδιού, ή την συνύπαρξη μιας σχέσης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ανήκει στους πιο άξιους χαρακτήρες του ζωδιακού, αφού καταφέρνει να ανέλθει στη ζωή, όχι επειδή κάποια πράγματα του χαρίζονται αλλά επειδή αγωνίζεται πραγματικά. Ο ίδιος θέτει συχνά πολύ ψηλά τον πήχη στον εαυτό του, ενώ το μότο που λέει «δεν υπάρχει δε μπορώ δε θέλω υπάρχει», μάλλον ανήκει σε Αιγόκερω. Η αξιοπρέπεια του είναι σπουδαία, διδάσκει ήθος και εμπνέει τον τρόπο για να τον σεβαστείς, μάλιστα χωρίς να στο επιβάλλει.

Εκεί που το χάνει ένας Αιγόκερως, είναι γιατί αρκετά συχνά δείχνει να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί συναισθηματικά. Θεωρεί τις ευαισθησίες ενός ανθρώπου, κάτι σαν αδυναμία ενώ δε διστάζει κάποιες φορές να τις κατατάξει και στα ελαττώματα. Εξαιτίας των όσων κατά τη διάρκεια της ζωής του στερείται, μεγαλώνοντας διακατέχεται από διάφορα συμπλέγματα πράγμα φαίνεται και στη συμπεριφορά του, ενώ στις στενές σχέσεις του δεν είναι ειλικρινής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν υπάρχει κάποιος ζωδιακός χαρακτήρας που βλέπει πολύ πιο μπροστά και δεν τρώει όπως λέμε κολλήματα σε φράσεις όπως «έτσι είναι τα πράγματα» αυτός είναι ο Υδροχόος. Είναι πολύ μπροστά από την εποχή του και ανήκει στους οραματιστές του ζωδιακού. Πνεύμα βαθύ και παρουσία ερωτεύσιμη ακόμα και αν οπτικά δε μοιάζει με μοντέλο, διαθέτει έναν λόγο εκκεντρικά αξιόλογο αλλά κι ένα παρουσιαστικό που σίγουρα κάνει αμέσως εντύπωση.

Τον λες όμως και επαναστάτη χωρίς αιτία, αφού κάποιες στιγμές αντιδρά με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει ανερμήνευτος. Δεν αλλάζει και δεν μετακινείται εύκολα από τις δικές του απόψεις. Είναι ισχυρογνώμον και δε δίνει χώρο στο να ακουστεί και μια δεύτερη άποψη. Μπορεί να γίνει ωμά χειριστικός, όταν αποφασίσει πως θα περάσει το δικό του, χωρίς να έχει εξασφαλίσει των άλλων την αποδοχή. Συναισθηματικά δυσκολεύεται να εκφράσει τι νιώθει.

ΙΧΘΥΣ

Οι χαρακτήρες που ανήκουν στο ζώδιο των Ψαριών είναι προικισμένοι με ιδιαίτερες ευαισθησίες στον ανθρωπισμό και στην αυταπάρνηση. Είναι συμπονετικοί και ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν ή να δίνονται. Η φύση τους είναι πνευματική και βαθιά καλλιτεχνική. Δε φοβούνται να πουν το «σ αγαπώ» και να το εννοούν, χωρίς φόβο αλλά και με πολύ πάθος. Έχουν τον τρόπο να βγάζουν στους άλλους τον καλύτερό τους εαυτό. Εξαιρετικοί εραστές.

Το που ξεκινά η αλήθεια τους και που σταματά το ψέμα, μάλλον είναι δύσκολο κανείς να το διακρίνει. Έχουν έναν τρόπο να ξεγλιστρούν όταν τους στριμώχνουν τα πράγματα. Δεν είναι ιδιαίτερα πιστοί στις σχέσεις τους ακόμα και τις πιο στενές. Μπορούν να πουν από μεγάλα μέχρι αθώα ψεματάκια δίχως ενοχές. Μπερδεύουν συχνά τη φαντασία με τη πραγματικότητα κι όταν μπλέξουν με χρήμα έχουν  τρόπο να  γίνονται μεγάλοι απατεώνες.