Quantcast
Με ποιον τρόπο και γιατί χωρίζουν τα ζώδια; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Με ποιον τρόπο και γιατί χωρίζουν τα ζώδια; Από την Μελίνα Φώφη.

Με ποιον τρόπο και γιατί χωρίζουν τα ζώδια;

Σχεδόν πάντα είναι δύσκολος ένας χωρισμός, μα όταν ο φτερωτός θεός Έρως παύει να τον τροφοδοτεί, τότε είναι καλύτερα μία σχέση να λήγει πριν να εκφυλιστεί και να ξεχάσει από πού ξεκίνησε. Ένας δεσμός δεν πρέπει να είναι ή να μοιάζει με σύμβαση αλλά μια έμπνευση για τον καθένα μας. Ένας λόγος που αξίζει να βιώσεις και μια και δυο και τρεις φορές σε τούτη τη ζωή.

 Όταν όμως γίνεται συνήθεια; Όταν δεν υπάρχει πια ο πόθος το πάθος, η αγάπη και το νοιάξιμο; Στη χειρότερη περίπτωση, όταν όλα αυτά και πλείστα όσα έχουν εξαφανιστεί από την αλλοτρίωση με αποτέλεσμα ετούτος η σχέση σου να νιώθεις πως σε πνίγει; Ε, τότε εκεί που θα αισθάνεσαι πως έχεις εγκλωβιστεί, ίσως να είναι καλύτερα να χωρίσεις.

Ποια συμπεριφορά έχουν τα ζώδια όταν χωρίζουν και γιατί;

Πως διαλέγουν συνήθως να χωρίσουν τα ζώδια; Αυτή είναι και το ερώτημα που θα απαντήσουμε σήμερα.

ΚΡΙΟΣ

Μπορεί να βασανιστεί συναισθηματικά μέχρι να καταλάβει ότι δεν προχωρά η σχέση του και να το βιώσει και σαν προσωπική του ήττα, όμως αυτό δεν κρατάει πολύ. Θα χωρίσει με συνοπτικές διαδικασίες και θα συνεχίσει το δρόμο του με την απόφαση να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον. Είναι χαρακτήρας ακραία παρορμητικός και ίσως οι στιγμές του χωρισμού να είναι έντονες, δεν κρατάει όμως κακία και άχτι στον πρώην σύντροφό του. Εξάλλου εάν λίγο απομακρυνθεί απ' την σχέση του, θα ξανανιώσει να τον τυλίγει η υπέροχη αίσθηση ανεξαρτησίας που πραγματικά την επιδιώκει αλλά και τη λατρεύει τελικά.

ΤΑΥΡΟΣ

Εδώ πάλι έχουμε ένα πρόσωπο που δεν εννοεί να καταλάβει γιατί ο σύντροφός του δε θέλει να είναι άλλο μαζί. Σπάνια μπαίνει ο ίδιος στη διαδικασία να μιλήσει για χωρισμό και συμβιβάζεται στη σχέση του ακόμα και όταν πολλά δεν πάνε καλά σε αυτή. Σπάει κυριολεκτικά μέσα του όταν συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς να το έχει επιδιώξει και αργεί πολύ να ξαναφτιάξει τη ζωή του με έναν άλλο άνθρωπο. Το να ζητήσει να χωρίσει ο ίδιος, αυτό συμβαίνει μόνο, αν δεν αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο σύντροφό του και ακόμα σπανιότερα, γιατί μπορεί να έτυχε ένα τρίτο πρόσωπο να τον ξεμυαλίσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μπορεί να έχει λέγειν, μπορεί να διαθέτει χίλιους δυο τρόπους για να σου εξηγήσει το ίδιο πράγμα από πολλές πλευρές, όταν χωρίζει όμως, μάλλον δεν έχει καμία όρεξη να δώσει εξηγήσεις. Ξέρεις πολύ καλά να κρύβεται ή να ελίσσεται έτσι, που να μην μπορείς να τον πιάσεις από πουθενά. Την αιτία μπορεί και να μην τη μάθεις ποτέ, συνήθως όμως είναι γιατί βαρέθηκε τη ρουτίνα και τη συνήθεια της σχέσης σας, ή ξεμυαλίστηκε από έναν άλλο πειρασμό, αφού σε αυτό είναι ιδιαιτέρως επιρρεπής. Δεν πιστεύει στις αιώνιες σχέσεις και δε θεωρεί απαραίτητο να αντιμετωπίσει τις εντάσεις ενός χωρισμού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας τόσο ευαίσθητος χαρακτήρας, προσκολλημένος συναισθηματικά σε όλες του σχεδόν  τις σχέσεις ζωής, ειδικά εκείνες που τον συνδέουν με τους δικούς του ανθρώπους, δε μπορεί να ξεπεράσει εύκολα έναν χωρισμό. Δε μπορεί να φανταστεί, ότι ακόμα και οι στενές διαπροσωπικές του σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους και κλείνουν. Οι στιγμές του χωρισμού διέπονται από ένταση, κλάμα και απόγνωση. Συστατικά που τον πληγώνουν κάθε φορά που τα ανακαλεί στη μνήμη του κι ας έχει περάσει καιρός. Όταν όμως ο ίδιος χωρίζει, αυτές οι ψυχικές ουλές του δίνουν το δύσκολο μάθημα του να μην επιστρέψει πίσω ποτέ.

ΛΕΩΝ

Δε θα δεις ποτέ έναν αγέρωχο Λέοντα να κλαίει και να οδύρεται ύστερα από ένα χωρισμό. Θα προτιμήσει να προβάλλει με κάθε ευκαιρία την αξιοπρέπειά του, από το να ασχοληθεί με μία ή έναν πρώην του, που κανονικά για το μόνο που θα παραδεχόταν δημόσια θα ήταν ότι μετάνιωσε για την αξία που του έδωσε. Ξέρει να λέει τέλος και να το εννοεί. Δεν αντέχει τους δακρύβρεχτους χωρισμούς και τα μελό και σχεδόν τα αποφεύγει εντέχνως. Παρ΄όλα αυτά, θα εξηγήσει στο σύντροφό του γιατί επιθυμεί να μην είναι μαζί με όλη του την ειλικρίνεια και δε θα δεχτεί να του δώσει παραπάνω χρόνο για εξηγήσεις και παράπονα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ανάλγητος μπορεί να φανεί ένας τέτοιος ζωδιακός χαρακτήρας τις στιγμές που χωρίζει, όμως ποτέ μα ποτέ δε φεύγει από μια σχέση, χωρίς πρώτα να προσπαθήσει από πολλές απόψεις για να δει, αν κάτι διορθώνεται. Δεν του είναι εύκολος ένας χωρισμός αλλά δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ζει μέσα σε μια νοσηρή συναισθηματική κατάσταση μιας σχέσης που έχει βεβαιωθεί πως τελικά δεν πάει μπροστά. Πριν πει το οριστικό αντίο, θα έχει δώσει αλλά και θα έχει απαιτήσει να λάβει εξηγήσεις. Αν ο άνθρωπος που ήταν μαζί του δεν έχει τίποτα να του πει, κλείνει οριστικά την πόρτα με τη συνείδησή του σχεδόν πάντα ήσυχη.

ΖΥΓΟΣ

Είναι από τη φύση του ένας χαρακτήρας που δε θα σου πει τι μπορεί να είναι εκείνο τελικά που τον ενοχλεί από τη σχέση σας, ώστε να σου δώσει μια ευκαιρία να δεις κι εσύ αν μπορείς να το διορθώσεις όσο θα είστε μαζί, ενώ θα ζει με την προσδοκία να το καταλάβεις από μόνος σου. Οι σιωπές και ο τρόπος που ρίχνει κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα στη σχέση σας είναι κι ο λόγος που χωρίζετε. Θα φύγει από κοντά σου γιατί θα σε έχει αντικαταστήσει. Θα φύγει παρορμητικά χωρίς πολλές εξηγήσεις και για άλλη μια φορά, θα έχει διαλέξει τη σιωπή λόγω της εγγενής του αποστροφής στις φωνές και στις εντάσεις.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει όταν χωρίζει, αυτή θα ήταν η «σκληρότητα» ή, η «αμετροέπεια» που διαλέγει να το κάνει. Σίγουρα το βιώνει και σαν προσωπική του ήττα, όμως δεν εννοεί και στην ουσία δε χωνεύει τους λόγους που τον ανάγκασε ο άνθρωπός του να χωρίσουν. Είναι εκδικητικός ακόμα και αν ο ίδιος ήταν αυτός που θέλησε να φύγει από τη σχέση του, ειδικά εάν τολμήσει ο άνθρωπος που μέχρι χτες ήταν μαζί, να του ζητήσει έστω μια ευκαιρία για επανασύνδεση, εισπράττοντας κάτι τέτοιο σαν πίεση σα δράση που του προκαλεί, αψυχολόγητη όμως αντίδραση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι έντονος χαρακτήρας ο Τοξότης και στις στιγμές ενός χωρισμού, μπορεί να τσαντιστεί να φωνάξει να κάνει φασαρία, έχει όμως έναν σχεδόν μοναδικό ψυχολογικό μηχανισμό, που λίγο αργότερα θα το ξεπεράσει και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από το μέσο χαρακτήρα. Αν είναι ο ίδιος που θέλει να χωρίσει, θα χαρίσει μάλλον την αδιαφορία του στον άνθρωπο που μέχρι τώρα ήταν μαζί και θα κάνει στη συνέχεια τη δική του ξεχωριστή ζωή, χωρία φυσικά να δίνει λογαριασμό στο που είναι και που πάει. Αδιαφορεί αν απαξιώνει και απαξιώνεται από το σύντροφό του, αφού όλα αυτά τα θεωρεί σαν απλές λεπτομέρειες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τη στιγμή που σε όλα του έχει υιοθετήσει ένα απόλυτο και αυστηρό προφίλ, με τον ίδιο τρόπο στέκεται μπροστά και σε έναν χωρισμό. Θα μιλήσει στον άνθρωπό του με τη φωνή της «κοφτής» και αχρωμάτιστης λογικής, δε θα φοβηθεί να του πει και τις αλήθειες του αλλά ένας χωρισμός, είναι και ένα τελεσίγραφο. Ο Αιγόκερως όταν λέει τέλος, το εννοεί και δε διστάζει να προχωρήσει και σε ολική διαγραφής της όποιας σχέσης είχε καταφέρει να χτίσει με το σύντροφό του. Ο ίδιος εάν χρειαστεί να βαδίσει την πόρτα της εξόδου, δε ζητά εξηγήσεις, το κάνει ανέκφραστα και σιωπηρά, ακολουθώντας την αξιοπρέπειά του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ποτέ δε θα καταλάβει ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σε έναν τέτοιο ζωδιακό χαρακτήρα, αν τον βλέπει σα φίλο ή σαν εραστή. Για να μείνει ο Υδροχόος μαζί σου θα πρέπει να του ταΐζεις συνεχώς το μυαλό. Επειδή όμως ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν ή προσωπική κι αισθηματική τους ζωή να έχει σταθερότητα, δε θα διστάσει να σε περιορίσει στα πλαίσια της σχέσης σας. έτσι την ελευθερία και την ανεξαρτησία την εννοεί μόνο για τον εαυτό του γι αυτό και μπορεί να παίζει και να φλερτάρει από δω κι από κει σχεδόν ανερυθρίαστα ακόμα κι αν βρίσκεται σε σχέση. Χωρίζει κοφτά και άψυχα αν βαρεθεί, σε φιλικό επίπεδο.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν έπεσαν ποτέ στα χέρια σου φωτορομάντζα, τότε οι χωρισμοί που περιέγραφαν ήταν ιχθυακοί. Εδώ το μελό δίνει τη θέση του στη λογική και η επιμονή στη συναισθηματική αμετροέπεια. Παρ όλα αυτά, δεν μπορεί ουδείς να καταλάβει που σταματάει το δράμα το πραγματικό από το υποδυόμενο. Χωρίζει με τον ίδιο τρόπο που τον χωρίζουν. Με κλάμα, πάθος, και συναισθηματικές υπερχειλίσεις δίχως τελειωμό. Ναι, θέλει να σε χωρίσει, ναι μπορεί και να σε έχει με μια άλλη αγκαλιά ήδη αντικαταστήσει αλλά θα θυμάται με νοσταλγία τις υπόλοιπες στιγμές που περάσατε μαζί. Μην πιστεύεις όλα όσα σου πει.

Αντωνία