Quantcast
O Ποσειδώνας στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σου. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποσειδώνας ο πλανήτης των αισθήσεων και των ψευδαισθήσεων! Από την Μελίνα Φώφη.

O Ποσειδώνας στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σου.

Αγαπάς το ρομαντισμό; Μήπως κρύβεις έναν καλλιτέχνη μέσα σου; Προσεύχεσαι συχνά; Κάνεις γιόγκα; Απ' την άλλη μεριά, μήπως έχεις κάποιες «άτακτες» συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ; Αγαπάς τα παραμύθια; Θα ήθελες να ήσουν κάτι σαν ταχυδακτυλουργός, ή να έχεις ανακαλύψει εκείνο το μαγικό λυχνάρι που πραγματοποιεί ευχές; Εξιδανικεύεις εύκολα τον άνθρωπο που θα σου κλέψει την καρδιά; Σου φέρνουν μνήμες τα λεπτά αρώματα; Αγαπάς τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο;

Για όλα αυτά κι άλλα πολλά υπαίτιος είναι ο πλανήτης Ποσειδώνας. Είναι ο μόνος που δεν ξέρει από νόμους, πλάνα κι όρια. Σου λέει ότι αν θέλεις κάτι, απλά ευχήσου το. Είναι αυτό που λέμε ο από μηχανής θεός σε στιγμές που πιστεύεις ότι το παιχνίδι το έχεις χαμένο, αλλά και το φάντασμα της μηχανής, όταν δεν μπορείς να ανακαλύψεις γιατί ενώ δεν υπάρχει ορατός λόγος κάποια πράγματα δεν λειτουργούν.

Ο Ποσειδώνας στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σου

Δες σε ποιον οίκο έχεις τον Ποσειδώνα στο ωροσκόπιό σου και μάθε τι σημαίνει για σένα.

Ποσειδώνας στον 1ο οίκο

Είσαι ένα πολυτάλαντο πλάσμα, που σίγουρα μετατρέπεις σε τέχνη ότι κι αν ασχοληθείς. Καταφέρνεις να κρύβεις τα συναισθήματά σου κι έτσι δε δείχνεις ποτέ πόσο αμήχανα ή ευάλωτα νιώθεις. Δίνε σημασία στην πρώτη αίσθηση που σ αφήνουν πρόσωπα και καταστάσεις, γιατί η πρώτη εντύπωση θα είναι και η πιο σωστή. Η ειλικρίνεια κάποιες φορές μπορεί να είναι κι αδυναμία, όπως και η τάση εξιδανίκευσης που έχεις σε ανθρώπους ή ιδέες.

Ποσειδώνας στο 2ο οίκο

Το χρήμα είναι για να καλύπτει τις ουσιαστικές σου ανάγκες και όχι ο βατήρας που θα σε κάνει να ανέλθεις στον κοινωνικό στίβο. Εκεί να δείχνεις τον ανθρωπισμό σου σε όποιον χρειάζεται βοήθεια. Είσαι ένας άνθρωπος που συμπάσχεις με τον πόνο του άλλου. Πρόσεχε γιατί δεν είναι όλοι όπως φαίνονται. Κάποιοι μπορεί να σε θεωρήσουν αφελή και να σε ξεγελάσουν. Σε μια άλλη περίπτωση να σε παρασύρουν σε σκοτεινά οικονομικά μονοπάτια.

Ποσειδώνας στον 3ο οίκο

Είσαι ένα πλάσμα με απύθμενη παιδική φαντασία. Θα μπορούσες να γράφεις διάσημα μυθιστορήματα, ή να ασχολείσαι με την τέχνη του λόγου. Σε προσωπικό επίπεδο κάποιες φορές για να ξεφύγεις από μια καταπιεστική πραγματικότητα, χρησιμοποιείς ψεματάκια. Κάποια από αυτά στο τέλος πιθανά και να τα πιστεύεις. Δεν είναι όλοι αγγελικά πλασμένοι και μπορεί να σε πληγώσουν. Απέφυγε να παίρνεις άσκοπα ρίσκα έχε πάντοτε επιφυλάξεις.

Ποσειδώνας στον 4ο οίκο

Αγαπάς τις οικογενειακές σου παραδόσεις και τη σοφία που κληρονομείται από γενιά σε γενιά. Όπως τα γιατροσόφια της γιαγιάς, την πρακτική βοτανολογία, τις μυστικές συνταγές αντιγήρανσης, τα παραδοσιακά φάρμακα και μαντζούνια. Ψάχνεις για μύθους και παραδόσεις που προέρχονται από το γενεαλογικό σου δέντρο, την πατρίδα σου το περιβάλλον που μεγάλωσες. Πρόσεχε γιατί εκεί τελικά υπάρχουν οι φόβοι που κληρονομείς.

Ποσειδώνας στον 5ο οίκο

Ερωτεύεσαι και σε ερωτεύονται στον ίδιο υπερβολικό βαθμό, χωρίς καν να υπάρχουν κάποια όρια και προ απαιτούμενα. Δεν εννοείς τη ζωή σου δίχως την έμπνευση που σου δίνει ένα καρδιοχτύπι. Η φαντασία σου στο κρεβάτι είναι αξεπέραστη. Ξέρεις να δίνεσαι και να δίνεις με αμετροέπεια όμως. Το ίδιο κάνεις και με το χρήμα. Δεν είναι γύρω σου όλα αγγελικά φτιαγμένα και υπάρχουν άνθρωποι που θα πατήσουν στις αδυναμίες σου για να ξεγελαστείς.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

Ποσειδώνας στον 6ο οίκο

Με τη σιγουριά που έχεις ότι πατάς ερωτικά πάντα στη γη, μπορεί να την «πατήσεις» εξιδανικεύοντας έναν σύντροφο που δεν το αξίζει. Κατά τα άλλα κατά καιρούς σε πιάνουν διάφορες υποχόνδριες φοβίες και θυμίζεις τον ήρωα του Μολιέρου στο έργο του «κατά φαντασίαν ασθενής». Σε μια άλλη περίπτωση, πιθανόν να εξιδανικεύεις κάποια άτομα στο εργασιακό σου περιβάλλον και που μπορεί να λειτουργούν εις βάρος σου παρασκηνιακά.

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο

Ψάχνεις τη συναισθηματική σου ασφάλεια μέσα από μια μόνιμη και σίγουρη αγκαλιά και δημιουργείς σχέσεις που αποδίδουν διάρκεια στο χρόνο. Δεν αρνείσαι να πεις αν χρειαστεί κατά συνθήκη ψεύδη προκειμένου να μη διαταραχθούν σημαντικές ισορροπίες ανάμεσα σε ανθρώπους που πρέπει να έχουν συνοχή. Κάποιες φορές βρίσκεις παρηγοριά σε πρώην αγάπες, ενώ το λάθος σου είναι ότι δε λες ποτέ αυτό που «εύχεσαι» να καταλάβει ο άλλος.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο

Από τη θέση αυτή το τάλαντό σου είναι η δυνατή σου διαίσθηση. Μπορείς και αφουγκράζεσαι τον κόσμο γύρω σου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είσαι ένα βαθιά συναισθηματικό άτομο και θεωρείς πολύτιμες τις αισθηματικές σου στιγμές. Σε μια σχέση ξέρεις να δίνεις και να δίνεσαι, να ρισκάρεις και να ερωτεύεσαι ακόμα και το «λάθος» άτομο. Στη διάρκεια της ζωή σου ίσως να υπάρξεις κάποιες φορές το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση.

Ποσειδώνας στον 9ο οίκο

Διαθέτεις μια ταξιδιάρικη φαντασία, ενώ δεν είναι σπάνιο άνθρωποι σαν κι εσένα να κάνουν ανώτερες σπουδαίες σε φιλοσοφία και αρχαιολογία. Για σένα σημασία έχει το ταξίδι είτε είναι νοητικό είτε πραγματικό, ενώ λατρεύεις να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες και θρησκείες. Μέσα στο μυαλό μα και στη στάση σου, δεν υπάρχουν όρια και σύνορα, ενώ έχεις μια περίεργη σχέση με την ισότητα ανάμεσα σε ανθρώπους παντός φύλου.

Ποσειδώνας στον 10ο οίκο

Από πολύ μικρή ηλικία τα όνειρά σου γίνονται συνώνυμα με τις φιλοδοξίες σου. Βάζεις στόχους και τους κατακτάς με την αξία σου. Από πολύ νωρίς, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να ακολουθήσεις και το σχεδιάζεις πολύ προσεκτικά. Άνθρωποι σαν κι εσένα ακολουθούν ιερατική καριέρα και απαντώνται στα ανώτατα αξιώματα του κλήρου. Γίνονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες. Προσοχή μόνο στα πολλά μπράβο και στις υπογραφές σου.

Ποσειδώνας στον 11οοίκο

Ο πλανήτης του ονειρικού από τη θέση αυτή μοιάζει σαν να σε προτρέπει να ασχοληθείς και να ανακαλύψεις ασυνήθιστες γνώσεις, όπως η αστρολογία, ή μαντική και ο αποκρυφισμός. Δε σε πείθει τίποτα το «μαγικό» και προσπαθείς να το εξηγήσεις με νόμους της φυσικής και των μαθηματικών. Θέλεις να «σώσεις» τον κόσμο με τις προχωρημένες ιδέες σου αλλά τελικά σε περιστοιχίζουν απατεώνες συνεργάτες. Είσαι πανέξυπνος αλλά και από λάθος εύπιστος.

Ποσειδώνας στον 12ο οίκο

Σε σένα η δημιουργική φαντασία βρίσκει έναν πραγματικό καλλιτέχνη. Διαθέτεις ένα εξαιρετικά δυνατό ένστικτο αλλά κάποιες φορές την «πατάς» γιατί έχοντας καλή πρόθεση προς όλους, δεν ξεχωρίζεις τις απάτες απ' τις αυταπάτες. Αργείς να καταλάβεις πως ο κόσμος αυτός, δεν είναι τελικά αγγελικά φτιαγμένος και γι αυτό απογοητεύεσαι. Θα μπορούσε κάποιος που σε ξέρει καλά να πει ότι είσαι αρκετά μυστικοπαθής. Είναι όμως η άμυνά σου.