Quantcast
Ποια ζώδια επιλέγουν εύκολα το τρίτο πρόσωπο; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Αισθηματικό τρίγωνο! Ποια ζώδια επιλέγουν εύκολα το τρίτο πρόσωπο; Από την Μελίνα Φώφη.

Ποια ζώδια επιλέγουν εύκολα το τρίτο πρόσωπο;

Για πολλούς ανθρώπους το αισθηματικό τρίγωνο ίσως και να ακούγεται σαν κάτι πολύ πικάντικο, που θα ήθελαν να γνωρίζουν το πώς προέκυψε και πως το βιώνουν εκείνοι που συμμετέχουν. Για άλλους πιθανόν να είναι κατακριτέο στην περίπτωση που υιοθετούν, πιο συντηρητικές ή και παρωχημένες για τους καιρούς μας απόψεις.

Είναι μάταιο η λογική να επικρατεί έναντι του συναισθήματος, αφού μπορεί να οδηγήσει το άτομο, σε ολέθριες συναισθηματικές κατακρημνίσεις.

Έτσι καλό θα ήταν εξαρχής να διαχωρίσουμε, το τι ζητάει η ψυχή και το τι προσπαθούν να επιβάλλουν οι κοινωνικές νόρμες ή τα κοινωνικά συμβόλαια. Άλλωστε το καλό και το σωστό, το ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο άτομο που τυχαίνει να του κουνάει το δάχτυλο ή να παίζει με τις ενοχές του.

Πως αντιλαμβάνονται όμως οι ζωδιακοί χαρακτήρες ένα αισθηματικό τρίγωνο;

Ποια ζώδια επιλέγουν εύκολα το τρίτο πρόσωπο;

ΚΡΙΟΣ

Ναι, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία τέτοιου είδους σχέση κι αυτό γιατί του αρέσει συναισθηματικά να μπλέκεται, σε κάθε τι που του ανεβάζει την αδρεναλίνη. Μάλιστα διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία μιας τέτοιας σχέσης, αφού δεν αντέχει να έρχεται δεύτερος. Δεν βάζει φραγμούς στο αν θα διεκδικήσει ένα πλάσμα που μπορεί να είναι «αλλού» ή ο ίδιος θα ανήκει σε μία επίσημη ή ανεπίσημη σχέση. Πιθανόν μάλιστα να είναι τέτοιο το είδος του συγκεκριμένου δεσμού, που να μη τον βαριέται ποτέ.

ΤΑΥΡΟΣ

Όχι, γιατί τελικά δύσκολα θα συνυπάρξει ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα να συμμετέχει σαν τρίτο πρόσωπο, σε ένα αισθηματικό τρίγωνο. Αποζητά διακαώς στην αισθηματική του ζωή τη σταθερότητα, την οποία σπάνια τη βάζει σε κίνδυνο, αφού σπανιότερα, ένας Ταύρος θα κοιτάξει, έξω από το παράθυρο της σχέσης του. Όμως στην καρδιά δεν μπαίνουν νόμοι κι ο φτερωτός θεός, τον βρίσκει συνήθως απροετοίμαστο. Ως παράδειγμα, μπορεί να συνυπάρχει σε ένα πολύ δεμένη φιλική σχέση που ίσως μετατραπεί σε αισθηματικό τρίγωνο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ναι, η ζωή για ένα τέτοιο ζωδιακό χαρακτήρα, είναι ένα παιχνίδι ρόλων και ο τύπος αυτός, μπορεί και ξέρει να υποδύεται τους περισσότερους. Η έξαψη που του προκαλεί η συμμετοχή του σε όποια αισθηματική κατάσταση κι αν βρεθεί, του κατακλύζει το μυαλό και τη σκέψη, κάτι που πραγματικά τον συναρπάζει. Δε φημίζεται για την ιδιαίτερη πίστη του σε μια μόνιμη σχέση, εκτός και αν ο άνθρωπος που είναι μαζί, καταφέρνει να παίζει με τις εγκεφαλικές του ταχύτητες, ή, να του τραβά μονίμως το ενδιαφέρον, ώστε να τον βάζει σε μια μόνιμη διαδικασία και να τον διεκδικεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όχι, ο Καρκίνος δε χαλάει όπως λέμε το σπίτι του, για μια περιπέτεια που θα του γνέφει προκλητικά. Για να κοιτάξει έξω από το παράθυρο της σχέσης του, θα πρέπει πολλαπλές φορές να έχει πληγωθεί από τον άνθρωπό του. Όμως μπορεί να αγαπήσει με πάθος, ένα άτομο και να συνυπάρξει σε ένα τρίγωνο ως τρίτο πρόσωπο, σε μια ατελέσφορη σχέση που κακώς επενδύει συναισθηματικά. Για το λόγο αυτό και γνωρίζοντας τις συναισθηματικές κατά κύριο λόγο κυρώσεις, που θα υποβάλλει τον εαυτό του, αποφεύγει να είναι, ή, να εμπλέκεται σε μια τέτοια κατάσταση.

ΛΕΩΝ

Όχι, αν και πρόκειται για έναν πολύ εντυπωσιακό άνθρωπο. Ο Λέοντας έχοντας ενισχυμένη την αίσθηση της επιβεβαίωσης από τους άλλους, σπάνια θα καταδεχτεί να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο. Θέλει όλο το κομμάτι δικό του και άρα του αρέσει να θέτει αυτός τους κανόνες μιας σχέσης. Μπορεί να προκαλεί την τύχη του και να παίζει έντονα στα πλαίσια ενός φλερτ, εντούτοις νιώθει συναισθηματική επάρκεια, αποζητά τη σταθερότητα και σπάνια θα μοιραστεί με έναν άλλο άνθρωπο την αγάπη του. Σίγουρα πάντως πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής του δέχεται τέτοιες προκλήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ναι, ο Παρθένος όσο και αν ακούγεται περίεργο, θα μπορούσε να συνυπάρχει σε ένα αισθηματικό τρίγωνο, ή να διατηρεί παράνομη σχέση, κλέβοντας την αγάπη από ξένο κήπο. Μπορεί να είναι αυτό που λέμε «τύπος και υπογραμμός», όμως εάν ο ίδιος δε θεωρήσει ορθές κάποιες κοινωνικές νόρμες, ασφαλώς και θα τις αμφισβητήσει. Άλλωστε με τόση πραγματικότητα και γείωση στη ζωή του, πολλές φορές για να ξεφύγει, νιώθει την ανάγκη να ζήσει κι αυτός το παραμύθι του, ή μια περιπέτεια που να είναι γεμάτη από αδρεναλίνη.

ΖΥΓΟΣ

Ναι, εννοείται πως είναι φτιαγμένος για να ζει σε κάθε μορφή σχέσης που θα τον γεμίζει ή θα τον ικανοποιεί συναισθηματικά ή σαρκικά. Μπορεί να δηλώνει ότι επιθυμεί τη μονιμότητα διακαώς για να αισθάνεται συναισθηματικά ισορροπημένος, όμως είναι και ο μόνος που ακόμα κι αν λήξει μια σχέση του, συνεχίζει να διατηρεί επαφές μαζί της, ή έχει φιλικές σχέσεις, που υποκρύπτεται σε αυτές υποδόρια, μια αισθηματική εσάνς. Στη διάρκεια της ζωής του εκτός εξαιρέσεων, έχει παίξει σε όλους τους ρόλους ενός αισθηματικού τριγώνου.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ναι, μπορεί να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο σε ένα αισθηματικό τρίγωνο, γιατί αποζητά να ζήσει το πάθος και την αδρεναλίνη στο μέγιστο. Ένας Σκορπιός δε θα διστάσει να αναζητήσει την τύχη του, εκεί που γράφει «απαγορεύεται. Μπορεί μάλιστα να ρισκάρει, για να κερδίσει την καρδιά του προσώπου που τον ενδιαφέρει και αδιαφορεί μερικές φορές, για το αν ανήκει σε μια άλλη σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη. Μιας τέτοιας ψυχοσύνθεση άτομο, βλέπει παντού ανταγωνιστές και προσπαθεί να ελέγχει το σύντροφό του για να μην την «πατήσει», κι ο ίδιος.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ναι, μπορεί να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο σε ένα αισθηματικό τρίγωνο, ή, η πέτρα του σκανδάλου που θα αναταράξει τα νερά μιας σχέσης που δεν του ανήκει. Δεν βάζει τα «θέλω» ή τις επιθυμίες του, πάνω από κανένα νόμο ή κοινωνική νόρμα και ως πνεύμα ελεύθερο, του αρέσει να γεύεται τα καλύτερα κομμάτια της ζωής. Έτσι λοιπόν μπορεί ευχαρίστως να συμμετέχει σε ένα τρίγωνο, χωρίς να χωράει μέσα του άσκοπους συναισθηματισμούς, ή, κοινωνικής προελεύσεως, ηθικά διλήμματα. Του αρέσει να ταξιδεύει σε αισθηματικές περιπέτειες και εμπειρίες, πάσης φύσεως

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όχι, είναι δύσκολο για έναν τέτοιο χαρακτήρα, να εμπλακεί σε μια σχέση όπου μέσα εκεί θα υπάρξει εμβόλιμα, το τρίτο πρόσωπο. Όπως και δύσκολο είναι, να συνυπάρξει σε έναν τέτοιο δεσμό, τριών ανθρώπων από την αρχή. Είναι μία δομημένη προσωπικότητα με όλα τα «απαγορεύεται» τα «δεν πρέπει» και τα «μη», που μπορεί να φορτώσουν την ψυχή του ανθρώπου από τη μέρα που γεννήθηκε. Του είναι τρομερά αδιανόητο, να εκτεθεί κοινωνικά για ένα τέτοιο λόγο αλλά και για οποιοδήποτε άλλο. Μπορεί να έχει κρυφή αισθηματική ζωή, δεν δέχεται όμως, ότι μέχρι τρεις είναι δεσμός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όχι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει τόσο εύκολα, το τρίτο πρόσωπο σε ένα αισθηματικό τρίγωνο, που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο από άσκοπη αδρεναλίνη σε έναν Υδροχόο, που προτιμά την ησυχία του, τη σταθερότητα και τη μονιμότητα στην αισθηματική του ζωή. Παρ΄ όλα αυτά, σπάνια αλλά γίνεται να ενδώσει για πειραματικούς λόγους στις προκλήσεις ενός ,ή, και δύο πειρασμών αναλόγως την περίπτωση, αν και η συμμετοχή του θα έχει μειωμένη διάρκεια μέσα σε ένα τέτοιου είδους αισθηματικό σχήμα.

ΙΧΘΥΣ

Ναι, η αισθηματική του ζωή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αβίαστα πολυφωνική, αφού του αρέσει να ανακαλύπτει την εμπειρία μέσα από οποιαδήποτε αισθηματική περιπέτεια. Σταθερός μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, με μειωμένες άμυνες, μπορεί να εμπλακεί ως τρίτο πρόσωπο μέσα σε ένα αισθηματικό τρίγωνο, ακόμα και χωρίς να το καταλάβει. Όλα τα φιλτράρει κυρίως με το συναίσθημά του και είναι εθιστική η αδρεναλίνη που μπορεί να πάρει, εάν παραβιάσει, το «δεν πρέπει» και το «απαγορεύεται». Δε φημίζεται για την πίστη του αλλά και για τη σταθερότητά του, σε οποιαδήποτε, παρά μονάχα για την αγάπη του.