Quantcast
Ζώδια και διάβασμα: Μήπως κρύβεις ένα συγγραφέα μέσα σου; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ζώδια και διάβασμα: Μήπως κρύβεις ένα συγγραφέα μέσα σου; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια και διάβασμα: Μήπως κρύβεις ένα συγγραφέα μέσα σου;

Το να διαβάσεις ένα βιβλίο, μαθαίνεις να βλέπεις τον κόσμο αλλιώς. Λειτουργεί εκγυμνάζοντας το πνεύμα σου, διευρύνει τους γνωστικούς σου ορίζοντες, σε ταξιδεύει σε κόσμους φανταστικούς καλλιεργεί την ψυχή σου. Από μια άλλη οπτική, ένα βιβλίο μπορεί να μεταμορφωθεί και σε μια σπουδαία διαφυγή ή έναν τρόπο να μοιραστεί κανείς με κάποιων άλλο, κοινές ιδέες ή αντιλήψεις αλλά και το αντίθετο.

Σήμερα θα δούμε μαζί, πως τα πάει με το διάβασμα ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας, ποια είναι τα λογοτεχνικά του γούστα και όχι μόνο.

Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με τα βιβλία και τη συγγραφή κειμένων;

ΚΡΙΟΣ

Είναι ένας χαρακτήρας υπερκινητικός που αν κάποιος λόγος περιορίσει τις κινήσεις του μάλλον θα εκνευριστεί. Δε διαθέτει θεωρητικά υψηλή φαντασία, θέλει όμως να μαθαίνει συνεχώς και να εξελίσσεται. Αγαπά τα βιβλία όπως και τις ταινίες άλλωστε, που περιέχουν δράση, γρήγορες εναλλαγές διάθεσης και ασφαλώς ζωντάνια. Σπάνια διαβάζει το ίδιο βιβλίο δεύτερη φορά, ενώ αρκετά συχνά έχει περάσει απ το μυαλό του, να μοιραστεί με το κοινό γραπτώς τις εμπειρίες του. Βέβαια είναι συχνό σε ποσοστό να αρχίζει κάτι και να το παρατάει στη μέση.

Διάσημοι Κριοί συγγραφείς είναι : Μάγια Αγγέλου, Τένεσι Ουίλιαμ, Γεώργιος Σεφέρης, Άγγελος Σικελιανός.

ΤΑΥΡΟΣ

Όχι μόνο αγαπάει το διάβασμα και τον έντεχνο λόγο αλλά του αρέσει να γράφει με συνέπεια τις σκέψεις και τις ιδέες του. Είναι μεθοδικός, έχει λογοτεχνικά ακούσματα και διαβάσματα και ασφαλώς, μπορεί να τον δει κανείς να ασχολείται ακόμα και με την επιμέλεια κειμένων, αφού είναι δυνατός τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο. Δεν περιορίζεται μόνο σε ένα είδος γραπτού λόγου ή βιβλίου αφού με την ίδια άνεση μπορεί κι απολαμβάνει ένα δοκίμιο, μια ποιητική συλλογή ή βιβλία ιστορικού περιεχομένου, αφού όρια στο διάβασμα δε βάζει.

Διάσημοι Ταύροι Συγγραφείς είναι: Σαρλότ Μπροντέ, Γιάννης Ρίτσος, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Καρλ Μαρξ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ έχουμε ένα απόλυτο ταλέντο ζωδιακού χαρακτήρα, τόσο στο γραπτό, όσο και στον προφορικό λόγο. Μάλιστα κατέχει τη μερίδα του λέοντος σε τίτλους βιβλίων στις βιβλιοθήκες του κόσμου. Μπορεί να μιλά, να διαβάζει και να γράφει ταυτόχρονα και ασχολούμενος με εντελώς διαφορετικά θέματα, ενώ χειρίζεται με μαεστρία το λόγο. Είναι δε εντυπωσιακό, το πόσο άμεσος μπορεί να γίνει μιλώντας απευθείας στην καρδιά και στο μυαλό του κάθε αναγνώστη. Ως άτομο που συνεχώς ψάχνει τον τρόπο να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, δε σταματά να διαβάζει ποτέ.

Διάσημοι Δίδυμοι συγγραφείς είναι: Μπεζ Πασκάλ, Βασίλι Μπικόφ, Κάρολος Ντίκενς, Μπέρτα Ζούτνερ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ως ένα πλάσμα που σκέφτεται πρώτα συναισθηματικά και μετά λογικά, μέσα από το διάβασμα ή το γράψιμο, μπορεί να εκτονώνει τις ευαισθησίες του. Έτσι λοιπόν προτιμά αναγνώσματα που μιλούν για ιστορία ή μυθοπλασίες εποχής, έχουν να κάνουν με το παρελθόν τις θρησκείες και τις παραδόσεις. Έχοντας το ταλέντο ή την ικανότητα του «τροφού και παιδαγωγού» μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος, πολύ μεταδοτικός που όσοι τον γνωρίσουν, θα μιλάνε με αγάπη. Το διάβασμα είναι για κείνον πολύ σημαντικό και το μεταδίδει συχνά στα παιδιά του.

Διάσημοι Καρκίνοι συγγραφείς είναι: Πάμπλο Νερούντα, Άννα Μαρί Ματούτ, Τζέι Ρόουλινγκ, Μπέρναρντ Σο.

ΛΕΩΝ

Σα χαρακτήρας που επιθυμεί να ξεχωρίζει σε όλα του και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να υστερεί από τον οποιοδήποτε, σε γνωστικό επίπεδο. Σίγουρα αγαπά και διαβάζει έργα εμπορικής λογοτεχνίας, αφού συχνά οι τίτλοι τους γίνονται θέμα συζητήσεων στις οποίες, δεν μπορεί να δείχνει άσχετος. Αγαπά τις σπάνιες και ακριβές εκδόσεις, ενώ στη βιβλιοθήκη του μπορεί να βρει κανείς βιβλία που μπορεί να έχουν απίστευτη αξία ως συλλεκτικά. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να γράψει ένα δικό του βιβλίο, εάν δεν πειστεί πρώτα πως σα θέμα θα έχει σίγουρα απήχηση.

Διάσημοι Λέοντες συγγραφείς είναι: Έμιλυ Μπροντέ, Αλέξανδρος Δουμάς, Κάρολος Μπουκόφσκι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η γνώση και η εμπειρία, είναι σχεδόν συνυπάρχουν για μία τέτοια υπέρ του δέοντος αναλυτική προσωπικότητα. Όταν ανακαλύψει έναν συγγραφέα, θα διαβάσει ένα σημαντικό κομμάτι από το έργο του για να μπορέσει να εκφράσει άποψη. Αγαπάει το διάβασμα και αν επιχειρήσει να ανακαλύψει τα λογοτεχνικά μονοπάτια με τη δική της γραφή, δε θα αφήσει τίποτα στη μέση. Άλλωστε δε θα γράψει τίποτα που να μη βασίζεται πρώτα σε ενδελεχή έρευνα ακόμα και αν πρόκειται για μια μυθοπλασία, που έχει να κάνει με το στοιχείο του πραγματικού. Διαθέτει την έμπνευση.

Διάσημοι Παρθένοι συγγραφείς είναι: Αγκάθα Κρίστι, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Λέοντας Τολστόι, Γκαίτε.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΖΥΓΟΣ

Σαν ένας άνθρωπος που εγκλωβίζεται συναισθηματικά γιατί προτιμά να παραχωρεί τη θέση του έναντι των «θέλω» και των επιθυμιών των άλλων, συχνά ψάχνει τις διαφυγές του, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Εκεί που το μυαλό μπορεί να απομονωθεί και να φτιάξει τις δικές του εικόνες. Κάποιες φορές προσπαθεί να αποτυπώσει τις σκέψεις ή τα ανομολόγητα πάθη του πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Σπάνια όμως φτάνει στο σημείο να γράψει ένα βιβλίο, εμπνευσμένο από τη δική του ζωή, γιατί ως ένα βαθμό, του λείπει η τόλμη. Σίγουρα είναι από εκείνους που αγαπούν το διάβασμα.

Διάσημοι Ζυγοί συγγραφείς είναι: Όσκαρ Ουάιλντ, σερ Άρθουρ Μίλερ, Γράχαμ Γκριν, Ευγένιος Ο’ Νιλ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εδώ έχουμε άλλο ένα ζωδιακό χαρακτήρα, που όλα τα φιλτράρει πρώτα με το συναίσθημα κι ύστερα με τη λογική, ενώ διαθέτει εξαιρετική φαντασία και ευρηματικότητα. Έτσι λοιπόν μπορεί θαυμάσια και ταξιδεύει μέσα από ένα πολύπλοκο μυθιστόρημα, ένα αστυνομικό διήγημα ή μια ιστορία μυστηρίου. Αγαπά με τον ίδιο τρόπο αναγνώσματα παραψυχολογίας, μυστηρίων ή μαντικών τεχνών. Είναι αυθεντικός και αισθαντικός και μπορεί να γράψει σπουδαία έργα λόγου που να απευθυνθούν απευθείας στην καρδιά και στην ψυχή του αναγνώστη.

Διάσημοι Σκορπιοί συγγραφείς είναι: Οδυσσέας Ελύτης, Σύλβια Πλαθ, Φιοντόρ Ντοστογέφσκυ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πρόκειται για έναν ζωδιακό χαρακτήρα ιδιαίτερα χαρισματικό, αφού μπορεί με την ίδια μαεστρία να χειρίζεται τόσο τον γραπτό, όσο και τον προφορικό λόγο. Τα διαβάσματά του συνήθως είναι μεικτά, αφού μπορεί να διαβάζει και να κατανοεί όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου. Ως ένας νους ταξιδιάρικος, αγαπά τα βιβλία που μιλούν για πραγματικά ή φανταστικά ταξίδια, για μύθους και ιστορίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αναγνώσματα που μιλούν για τοπικούς μύθους και θρύλους μακρινούς. Συνήθως διαθέτει την προσωπική του βιβλιοθήκη που τον χαρακτηρίζει.

Διάσημοι Τοξότες συγγραφείς είναι: Τζέιν Όστιν, Φρίντριχ Ένγκελς, Νόαμ Τσόμσκι, Μαρκ Τουέιν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι ένας άνθρωπος που δε σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Κατά συνέπεια φροντίζει συνεχώς να διευρύνει το γνωστικό του επίπεδο, να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και να συναναστρέφεται ανθρώπους του πνεύματος. Δεν είναι σπάνιο να ακολουθεί μία στάση δια βίου μάθησης ή να ασχολείται ακόμα και επαγγελματικά, με το γραπτό λόγο. Ανήκει στατιστικά στους πιο μορφωμένους και επιστημονικά κατηρτισμένους ανθρώπους. Οι συγγραφικοί εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού, έχουν να επιδείξουν πλούσιο έργο, ενώ έχουν διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο για την προσφορά τους.

Διάσημοι Αιγόκεροι συγγραφείς είναι: Κωστής Παλαμάς, Χένρυ Μίλερ, Έντγκαρ Άλαν Πόε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες ανθρώπων, που ξεχωρίζουν τόσο για το πνεύμα, όσο και για το λόγο τους. Ακόμα και ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα θεωρείται ξεχωριστός. Συνήθως αγαπούν τη γνώση και το διάβασμα, ενώ θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως αναγνώστες εκκεντρικοί, αφού τα αναγνώσματά τους, κάποιες φορές είναι αντισυμβατικά. Αγαπούν τα βιβλία της επιστήμης αλλά και της επιστημονικής φαντασίας. Ψάχνονται με τα μεταφυσικά φαινόμενα, τα συνωμοσιολογικού περιεχομένου, τις μαντικές τέχνες και την αστρολογία.

Διάσημοι Υδροχόοι συγγραφείς είναι: Βιρτζίνια Γουλφ, Άντον Τσέχοφ, Ιούλιος Βερν.

ΙΧΘΥΣ

Δεν είναι μόνο βαθιά συναισθηματικά άτομα αλλά μπορούν με τρόπο θαυμαστό να μεταδίδουν εικόνες φαντασίας επιστημονική και μη, γραπτώς ή προφορικώς. Αγαπά το μοναχικό διάβασμα, αφού καταφέρνει έτσι να απομονωθεί απ το βάρβαρο κόσμο σε ένα κόσμο δικό του. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου, δοκίμια, λογοτεχνικά διηγήματα, νουβέλες εποχής και ότι άλλο πέσει στα χέρια του. Σαν ένα πλάσμα που ασχολείται με όλες τις τέχνες, έτσι λοιπόν έχει να παρουσιάσει ανάλογο έργο, αν και συχνά δεν το ολοκληρώνει.

Διάσημοι Ιχθύες συγγραφείς είναι: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γεώργιος Σουρής, Βίκτωρας Ουγκώ.