Quantcast
Πως διαχειρίζονται τα ζώδια την ερωτική απογοήτευση; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως διαχειρίζονται τα ζώδια την ερωτική απογοήτευση; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως διαχειρίζονται τα ζώδια την ερωτική απογοήτευση;

Απόρριψη μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Είναι ας πούμε η μη αποδοχή. Η άρνηση να προσπαθήσει κάποιος να δει την προοπτική να είναι μαζί μας. Να φανταστεί τη ζωή του στο πλάι ενός ανθρώπου που οι προθέσεις του έχουν μια πιο αισθηματική χροιά.

Η απόρριψη συνοδεύεται από διάφορα αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός, η εκδίκηση, η θλίψη ή η κατάθλιψη. Είτε είναι μικρή, είτε είναι μεγαλύτερη μία απόρριψη, πάντα αφήνει να αιωρείται πίσω της ένα «γιατί». Πονάει περισσότερο, όταν ήδη υπάρχει μια σχέση που για διάφορους λόγους φτάνει στο τέλος της. Τότε φαντάζουν πιο επώδυνες οι συναισθηματικές επενδύσεις και προσδοκίες, που καλλιεργούσες όλο αυτό τον καιρό.

Όπως σε όλα έτσι κι εδώ, αυτό που χρειάζεται να κάνεις, αφού αρχικά επιτρέψεις στον εαυτό σου να πενθήσει για τη χαμένη σου αγάπη, μετά ότι δε μπορείς να δεχτείς, αποδέξου το.

Πόσο εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τα ζώδια μια ερωτική απογοήτευση;

ΚΡΙΟΣ

Είναι ένας χαρακτήρας, που δεν έχει μάθει να του λένε «όχι». Πόσο μάλιστα να αρνηθούν τα αισθήματά του. Στην περίπτωση που συνυπάρχει ήδη σε μια μόνιμη σχέση, το λάθος που κάνει, είναι όλα να ξεκινούν και να τελειώνουν βασισμένα στις δικές του αποφάσεις, στα δικά του κουμάντα. Ναι, θα προστατεύσει το σύντροφό του αλλά θα προσπαθήσει να επιβάλλει αμέσως σχεδόν, τα δικά του πλαίσια, τους δικούς του κανόνες. Η έντονη συμπεριφορά του κουράζει κι αυτός είναι και ο λόγος που ο άνθρωπός του, επιλέγει να βγει από την κοινή τους σχέση.

Στην περίπτωση τώρα που δοκιμάζει εκ νέου την τύχη του, πολιορκώντας την καρδιά ενός ανθρώπου που του έκανε κλικ, μπορεί να γίνει τόσο φορτικός, που να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεσμευμένος ή αδέσμευτος την άρνηση, δεν τη δέχεται εύκολα και μπορεί να φανεί ακόμα και ανάγωγος, προκειμένου να άρει τις αντιστάσεις που του προβάλλονται. Από κει και πέρα, όταν θα ξεπεράσει το αρχικό σοκ, αποκλείεται να διατηρήσει οποιαδήποτε φιλική επαφή με τον άνθρωπο που επιθύμησε.

ΤΑΥΡΟΣ

Η σταθερότητα στις σημαντικές σχέσεις της ζωής του, είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Έχει την ικανότητα να χτίζει δεσμούς που συνήθως αντέχουν στο χρόνο. Σπάνια θα τον καλύψει συναισθηματικά μια εφήμερη σχέση, μια σχέση της μίας βραδιάς. Ζητά εξαρχής τη μονιμότητα και την επιδιώκει με κάθε τρόπο και κάθε στρατηγική. Όταν την εξασφαλίσει συνήθως ακολουθεί το ίδιο σταθερό μοτίβο απέναντι στον άνθρωπό του. Χωρίς εντάσεις, χωρίς αυξομειώσεις χωρίς εναλλαγές. Διαλέγει μια ήσυχη ζωή και σπάνια κοιτάει έξω από το παράθυρο της σχέσης.

Μοιάζει σαν να βολεύτηκε πίσω απ' τη σταθερότητα και παύει να διεκδικεί την καρδιά του συντρόφου του. Παύει να προσπαθεί να του ταΐσει το ενδιαφέρον.  Έτσι η σχέση μπορεί να κάνει τον κύκλο της και να κλείσει, χωρίς εμφανή προβλήματα, που όμως υπάρχουν και ξεκινούν από την τάση του Ταύρου να ψάχνει τη βολή του. Βιώνει με συναισθηματικό πόνο την απόρριψη. Μπορεί να την πάρει τόσο βαριά που να νιώσει πως σπάει συναισθηματικά. Μάλιστα συνήθως αργεί να ξανά δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Δεν είναι ότι του πέφτει δύσκολη μια αισθηματική απογοήτευση, όμως αυτό που καλείται να διαχειριστεί, είναι ο αιφνιδιασμός που του προκαλεί ένα «όχι», ένα «ως εδώ» και μια τεράστια αμηχανία. Πιθανόν να αδυνατεί να καταλάβει, πόσο έντονα και ανεκπλήρωτα βιώνει ή βίωσε τα «θέλω» και τις επιθυμίες του ο άνθρωπος που είχε στο πλάι του και που σχεδόν ποτέ, δεν τον άφησε να τα εκφράσει. Συνήθως η σχέση κλείνει τον κύκλο της, γιατί δεν βρήκε χώρο ως σύντροφος, να χωρέσει στο μυαλό ενός Διδύμου.

Πολύ συχνά δεν υπάρχει διάλογος κι αυτό γιατί η κάθε συζήτηση μονοπωλείται από τη δική του φλυαρία. Είτε βρίσκεται σε σχέση, είτε προσπαθεί να τη δημιουργήσει, χρησιμοποιεί λεκτικές υπερβολές ενός ρηχού εντυπωσιασμού όπου κάποιες φορές τον εκθέτουν, γιατί φέρεται ανακόλουθα. Παρ’ όλα αυτά, αδυνατεί να καταλάβει που έφταιξε αν και όταν θα λήξει μια σχέση συνήθως υπάρχει κι άλλος άνθρωπος να προσφέρει την καρδιά του. Είναι άλλωστε στατιστικά, από εκείνους τους χαρακτήρες που ψάχνονται & διατηρούν παράλληλες σχέσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βιώνει το χωρισμό και την απόρριψη με πολύ έντονο τρόπο και κάνει καιρό να το ξεπεράσει. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προσδοκά την προοπτική μιας αισθηματικής επανασύνδεσης, ακόμα και αν ο άνθρωπος που τον συντρόφευε δεν του φέρθηκε σωστά. Όλα ξεκινούν από την συναισθηματική του ανασφάλεια να μείνει μόνος και να αδειάσει η φωλιά του. Θα αναλογιστεί που υπάρχουν οι δικές του ευθύνες και πιθανόν να φορτώσει παραπάνω τον εαυτό του, από όλα όσα συνέβησαν ή έφταιξαν και έληξε η σχέση του.

Σίγουρα βιώνει ένα διάστημα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, παραδόξως όμως καταφέρνει στο τέλος να αποστασιοποιηθεί από αυτή την επώδυνη κατάσταση. Συνήθως κουβαλάει τα κουσούρια που άφησαν στην ψυχή του πρώην σχέσεις του και όταν θα τύχει να του πει κάποιος ξανά «όχι», σχεδόν αντανακλαστικά, τον κατατάσσει στην κατηγορία των ανθρώπων που του έφταιξαν στο παρελθόν κι ας μην έχει σχέση μαζί τους. Αργεί να ξανά δημιουργήσει έναν καινούργιο δεσμό, μέχρι να κάνει αντισώματα σε μια πρώην αγάπη του.

ΛΕΩΝ

Πιθανόν να μιλάμε για έναν Νάρκισσο του ζωδιακού κύκλου, που θεωρεί αδιανόητη μια απόρριψη από τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Πόσο μάλιστα εάν αυτός είναι το ταίρι του. Στο μυαλό ενός Λέοντα, δεν υπάρχει καμία σύγκριση των προσόντων και των θέλγητρών του με άλλο άτομο. Είναι ένας λαμπερός και μοναδικός τύπος που όμοιός του δεν υπάρχει, οπότε εάν ο σύντροφός του τον απορρίψει, μάλλον άξιζε για κάτι λιγότερο. Παρ΄ όλα αυτά, μπορεί να γίνει απίστευτα  ανταγωνιστικός και έντονος, αν αισθανθεί πως το άτομο που του αρνείται τα αισθήματά του, του αντιστέκεται.

Είναι ικανός λεκτικά και μη να του προσδώσει τέτοιους χαρακτηρισμούς που να τον μειώνουν, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Βιώνει σαν μια πραγματική ήττα την απόρριψη και δυσκολεύεται μετά να ξανά εμπιστευτεί σύντομα την καρδιά του. Μάλιστα όταν αφεθεί σε κάτι τέτοιο, φροντίζει πρωτίστως να θέσει τους όρους του στην προοπτική μιας καινούργιας σχέσης, ενώ απαιτεί δεσμεύσεις που να έχουν διάρκεια στο χρόνο. Διαλέγει μάλιστα ένα ταίρι που να έχει μια σχετική αναγνωρισιμότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Συνήθως δεν διαπραγματεύεται την αξιοπρέπειά του, ακόμα και αν νιώσει ότι αδικήθηκε απ' τη σχέση του, ή νιώσει την ανάγκη να ζητήσει ορισμένες εξηγήσεις. Σώζεται από έναν συναισθηματικό κυκεώνα, γιατί ξέρει να στέκεται πρώτα με τη λογική και μετά με το συναίσθημα.  Παρ’ όλα αυτά, θα φροντίσει να μάθει με έμμεσο τρόπο τι μπορεί να πήγε στραβά, ενώ σπάνια εάν το ταίρι του μετανιώσει, θα του δώσει και μια δεύτερη ευκαιρία.

Παράλληλα θα φροντίσει να κρατήσει μακριά την προσωπική του ζωή από σχόλια και κουτσομπολιά και θα ζητήσει τη βοήθεια ενός φίλου, μόνο εάν αποδεδειγμένα μπορεί να τον εμπιστεύεται. Δεν τα βάζει σχεδόν ποτέ με τον άνθρωπο που του λέει «όχι», αντίθετα τα βάζει με τον εαυτό του που έκανε μία τόσο λάθος επιλογή, στην περίπτωση που υπήρξαν μαζί, ή που είχε τόσο λάθος κριτήρια διαλέγοντας να φλερτάρει με ακατάλληλο άτομο που τον έφτασαν στα όρια της απόρριψης. Την επόμενη φορά μάλιστα που θα δοκιμάσει εκ νέου την ερωτική του τύχη, θα περάσει τον υποψήφιο της καρδιάς του από κανονικό σκανάρισμα.

ΖΥΓΟΣ

Κανονικά δεν την αντέχει τη συναισθηματική απόρριψη, ούτε αντέχει το γεγονός να μείνει μόνο και ασυντρόφευτος. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί να διατηρεί σχέσεις με πρώην συντρόφους του έστω και φιλικές αν όχι εν ενεργεία και παράλληλες. Μάλιστα ορισμένοι Ζυγοί, αποφεύγουν ενυπόγραφα, ή ενώπιον του θεού και των ανθρώπων, να δεσμευτούν τόσο επίσημα, γιατί αυτό στο τέλος του κοστίζει πολύ, τουλάχιστον σε υλικό επίπεδο. Αντίθετα δηλώνει δημόσια σχεσάκιας, ενώ διατείνεται ότι μπορεί να φλερτάρει σε «θεωρητικό» επίπεδο, αφού παντού υπάρχει νόμος, στα μάτια όχι όμως.

Για να παραμείνει μόνος ένας Ζυγός, θα πρέπει είτε να έχει φάει χοντρό στραπάτσο από έναν πρώην σύντροφο, είτε γιατί δεν αισθάνεται έτοιμος, να αναλάβει ευθύνες και άλλων ανθρώπων. Από τη φύση του αναποφάσιστος, θα δυσκολευτεί να πει το «ναι» αλλά άλλο τόσο θα δυσκολευτεί να πει και το «όχι».  Μία ερωμένη ή ένας τέτοιος εραστής, λέει πιο εύκολα το «έλα», παρά θα πει ένα «φύγε» κι ας ζει σε μία σχέση που πραγματικά καταπιέζεται. Είναι και λίγο Νάρκισσος.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτό το πλάσμα όλα τα βιώνει με έντονο συναισθηματισμό περνώντας τα από ένα τεράστιο φάσμα συναισθημάτων, μέχρι που να αγγίξουν τα άκρα. Ακραία λοιπόν αντιμετωπίζει και μια ερωτική απογοήτευση. Σε μια τέτοια μάλιστα περίπτωση, βάζει πολλές φορές εντελώς στην άκρη τη λογική και γεμίζει την ψυχή του με πολλά τοξικά συναισθήματα. Μίσος, εκδίκηση, αβάσταχτο πόνο, υποσχέσεις πόνου.

Ένας Σκορπιός δεν ξεχνά τον τρόπο που απορρίφθηκε από έναν άνθρωπο που πίστεψε στην αγάπη του κι αφέθηκε άγγιγμά του. Κάποιες φορές αγγίζει και τα όρια του παραλογισμού, ενώ μπορεί να ξεκινήσει σχέσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι μάταιες και ατελέσφορες. Δεν μπορεί να ζει σε έναν κόσμο που φοβάται να ζήσει τον απόλυτο πόθο σε συνδυασμό με το απόλυτο πάθος. Στο «όχι» γίνεται κτητικός και χειριστικός, προκειμένου να αναχαιτίσει τις αντιστάσεις του ανθρώπου που πολιορκεί. Η άρνηση τον ταπεινώνει και δυσκολεύεται μετά να ξανά εμπιστευτεί τα όμορφα λόγια τις προθέσεις άλλου ανθρώπου. Το παρελθόν τον αρρωσταίνει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά έχει την τάση να δραματοποιεί την όποια δυσάρεστη κατάσταση και αν βρεθεί, πόσο μάλιστα αυτή εάν προέρχεται από μια ερωτική απογοήτευση. Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να χρησιμοποιήσουμε τη φράση, ότι «χαλάει τον κόσμο». Μοιάζει να υποφέρει, όσο κανένας άλλος και απαιτεί την προσοχή των φίλων του, όταν μιλά για το βασανάκι του. Ούτως ή άλλως δηλώνει πως αδικήθηκε μα κατά βάθος εννοεί, ότι ο άνθρωπος που διεκδίκησε, δεν του έκανε το χατίρι να του καλύψει όλα τα «θέλω» και τις επιθυμίες του. Σπάνια πάντως υποφέρει, όσο πραγματικά δείχνει.

Συνήθως του αρέσουν οι λεκτικές υπερβολές, γιατί έτσι μπορεί να μονοπωλεί με τα δικά του μια συζήτηση. Ουσιαστικά δεν αντέχει ούτε και στην ιδέα μίας μόνιμης δέσμευση που τη θεωρεί ακόμα και σα ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τα κοινωνικά συμβόλαια άλλωστε, ενώπιον του θεού και των ανθρώπων, δεν του λένε απολύτως τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, τρώει κάποιες φορές κολλήματα με μια πρώην αγάπη, μέχρι να καταφέρει να προχωρήσει στην επόμενη και να περάσει την πρώην στο παρελθόν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ασφαλώς και υποφέρει στην προοπτική μιας αισθηματικής απόρριψης, γιατί η σχέση του, είναι άμεσα συνδεδεμένη, με την εικόνα που προβάλλει προς τα έξω. Αυτός είναι και ο λόγος που φροντίζει στον επίσημο σύντροφό του να μη του λείψει τίποτα αρκεί και ο ίδιος, να είναι του ανάλογου κύρους ή κοινωνικής αποδοχής με εκείνον. Ακόμα και αν φάει κάποιο γερό στραπάτσο, θα προτιμήσει να το κρύψει από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, παρά να εκτεθεί γι αυτό. Προτιμά σίγουρα την αξιοπρέπειά του και δε δίνει στόχο ή λαβές να μιλήσει κανείς για την πολύ προσωπική του ζωή.

Μπορεί να μην αντέχει τις εκδηλώσεις αγάπης και πάθους, ξέρει όμως να εκτιμά τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα του ακόμα και αν του αρνηθεί μια συμβίωση. Γοητεύεται μεν αλλά σπάνια αφήνει τον εαυτό του να ερωτευτεί.  Μοιάζει ίσως και λίγο ψυχρός, ως προς την έκφραση των συναισθημάτων του και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να θέτει όρια στον υποψήφιο άνθρωπο της καρδιάς του. Πολύ σπάνια διατηρεί σχέσεις με πρώην αγάπη & αν αυτό συμβεί θα είναι σε σεξουαλικό επίπεδο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για έναν περίεργο λόγο, το πότε θα λήξει μια σχέση, αυτό είναι κάτι που απαιτεί με τη συμπεριφορά του, να το αποφασίσει εκείνος. Άλλωστε οι δηλώσεις περί ελευθερίας και ανεξαρτησίας, έχουν να κάνουν με τον εαυτό του και σπάνια επιτρέπει να νιώθει το ίδιο και ο άνθρωπος που τον συντροφεύει. Μέσα λοιπόν στα όρια που καθορίζει στο δεσμό του, βιώνει την απόρριψη με απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Το λιγότερο γίνεται επικριτικός ενώ παράλληλα εάν δεν έχει με κάτι σπουδαίο να κατηγορήσει τον άνθρωπό του, έχει την ικανότητα να το επινοήσει. Πιθανόν εάν το πάρει λιγότερο στραβά, να ζητήσει απ' το συντροφάκι του να παραμείνουν, έστω φίλοι. Δεν εννοεί σε καμία περίπτωση μια απόλυτη διαγραφή. Σίγουρα όμως θα αισθανθεί απογοήτευση, εάν δεν καταφέρει να αναχαιτίσει την άρνηση του ανθρώπου που διεκδικεί. Ανομολόγητα Νάρκισσος, θα φροντίσει σύντομα να τον αντικαταστήσει με ένα από τα θύματα της γοητείας του κι ας μην αισθάνεται τίποτα γι αυτό. Δε τα βρίσκει συχνά με τον εαυτό του και είναι & ο λόγος που είναι δύσκολος άνθρωπος

ΙΧΘΥΣ

Μάλλον θα δυσκολευτεί να κατανοήσει τη φράση «θέλω να χωρίσουμε» ένας τόσο μεταβλητός συναισθηματικά ζωδιακός χαρακτήρας. Πιθανόν να νομίσει πως ο άνθρωπος που τον συντροφεύει, μάλλον περνάει τη φάση του, παρά ότι εννοεί αυτό που του ζητά. Δεν κατανοεί παράλληλα και τις ευθύνες που μπορεί να έχει, τα λάθη ή τις δικές του παραλήψεις, όταν η σχέση του βαδίζει προς το τέλος της. Συνήθως προκύπτουν από τη φευγάτη φύση του. Από τον τρόπο που έχει βρει να αποδρά,  όταν των στριμώχνουν αρκετά, οι διάφορες συνθήκες και οι καταστάσεις, που φέρνει η καθημερινότητα.

Κάποιες φορές μάλιστα, δεν διστάζει να κοιτάξει έξω από το παράθυρο της σχέσης του, ούτε να φλερτάρει με τους διερχόμενους πειρασμούς, εάν νιώσει πως δεν παίρνει συναισθηματική ή σεξουαλική κάλυψη. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, δεν αισθάνεται ότι πράττει κάτι μεμπτό, αφού την απιστία, δεν καταφέρνει τελικά να την αναγνωρίζει ούτε όταν προέρχεται από τον ίδιο, ούτε γιατί εκεί, μπορεί να οδηγήθηκε το ταίρι του. Λειτουργεί με συναισθηματική ασάφεια.