Quantcast
Ποιοι ζώδια πιστεύουν ευκολότερα σε συνωμοσιολογίες; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια ζώδια πιστεύουν ευκολότερα σε συνωμοσιολογίες; Από την Μελίνα Φώφη.

Ποιοι ζώδια πιστεύουν ευκολότερα σε συνωμοσιολογίες;

“Τι μας κρύβουν;” είναι το κορυφαίο ερώτημα κάθε ψαγμένου ανθρώπου και στη δική μας περίπτωση συνωμοσιολόγου που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Διότι μαζί με το κίνημα του φόβου(που σώζει τα έρημα), χρειάστηκε παράλληλα να αναπτυχθεί και άλλο ένα αρχικά πιο εμπορικό, που ήξερε να μαζεύει γύρω του ανθρώπους που έχουν την τάση να θέλουν να πιστεύουν στα πιο απίθανα και απειλητικά σενάρια για το ανθρώπινο γένος.

Έτσι το 1898 εκδόθηκε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «ο πόλεμος των κόσμων», όπου ο Βρετανός συγγραφέας του Τζέι Γουέλς, περιέγραφε μια επίθεση εξωπλασμάτων όπως τη βίωσε και τη διηγήθηκε λίγο αργότερα ο ήρωάς του. Από αυτή την ιδέα ορμώμενος, τον Οκτώβριο του 1930, ένας άσημος σχετικά 23άχρονος τότε θεατρικός συγγραφέας, ο Όρσον Γουέλς, εμπνεύστηκε και αφηγήθηκε μια παρόμοια ιστορία από το ραδιόφωνο, τόσο ζωντανά, που πολύς κόσμος που έτυχε να την ακούσει ζωντανά, έπαθε παράκρουση. Η γλαφυρή του περιγραφή, δεν άφηνε σε κανέναν το περιθώριο να σκεφτεί με λογική και να αναγνωρίσει ότι ακούει ένα πολύ καλό ραδιοφωνικό προϊόν μυθοπλασίας.

Κατά τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, οι θεωρίες συνωμοσίας παίζουν το ρόλο των εναλλακτικών απαντήσεων σχετικά με κάποιο θέμα, με σκοπό άλλοτε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη κι άλλοτε για να δοθεί το τράτο από επίσημα χείλη να δημιουργήσουν ένα ασαφές κλίμα γύρω από ένα σοβαρό γεγονός, που αν αποκαλυφθεί η αλήθεια του, μπορεί να ρίξει ακόμα κυβερνήσεις.

Δεν είναι απαραίτητο να το αναλύσουμε περισσότερο αυτό το κοινωνιολογικό φαινόμενο, αφού είμαστε εδώ για να δούμε μαζί ποια ζώδια, πιστεύουν περισσότερο στις συνωμοσιολογίες.

Ποια ζώδια πιστεύουν και ποια όχι στις συνωμοσιολογίες;

ΚΡΙΟΣ

Από τη φύση του ως χαρακτήρας, δε δέχεται οτιδήποτε που μπορεί να αναχαιτίσει την πορεία του, όλα όσα έχει σκεφτεί και παλεύει να κάνει, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Δεν είναι ούτε μωρόπιστος αλλά ούτε και τόσο ψαγμένος ώστε να σταθεί πάνω σε μία είδηση ή πληροφορία που ίσως κρύβει από κάτω της ένα παρασκήνιο. Τις λύσεις άλλωστε της ζωής του τις βρίσκει επιτόπου. Οπότε γιατί να σπαταλήσει φαιά ουσία για κάτι ασαφές που τέλος πάντων λέγεται για να λεχθεί. Παράλληλα η αμφισβήτηση βρίσκει θέση στην ποιότητα του χαρακτήρα του. Άρα είναι δύσκολο κάποιος να τον πείσει χωρίς να πατήσει τα κουμπιά του.

ΤΑΥΡΟΣ

Εννοείται ότι στέκεται με δυσπιστία σε ειδήσεις και νέα που δεν πατάν στη λογική. Ξέρει να ψυχανεμίζεται ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά αλλά αυτό συνήθως έχει και τις λογικές του εξηγήσεις. Σπάνια θα πιστέψει σε ένα εξωπραγματικό σενάριο και θα κανονίσει την πορεία του μετά από αυτό. Εκτός και αν ανήκει στους Ταύρους που διαθέτουν μεγάλη φαντασία, αν και πάλι θα σταθούν επιφυλακτικοί. Για να καταφέρει κάποιος να τον επηρεάσει με έναν τέτοιο εναλλακτικό τρόπο, θα χρειαστεί πρωτίστως να τον πείσει, πως κινδυνεύει η ζωή ή η περιουσία του, που κάπου εκεί στους δυο πυλώνες βρίσκονται και οι αδυναμίες του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι συνωμοσίες και τα συνωμοσιολογικά σενάρια, είναι λες και τους τρέφουν. Ταΐζουν συστηματικά τη φαντασία τους. Λειτουργούν σα θρυαλλίδα που βάζει στα πόδια τους φτερά να τρέξουν και να μοιράσουν την είδηση ή το αντίστοιχο θέμα, σε όσο περισσότερους ανθρώπους του κύκλου τους μπορούν. Το απίθανο είναι, πως κι οι ίδιοι εάν θεωρήσουν κάτι παρατραβηγμένο, το διακωμωδούν. Μάλιστα είναι τέτοιο το χιούμορ τους, που πραγματικά σε βάζουν σε σκέψεις για το αν τελικά πιστεύουν το γεγονός που περιγράφουν ή όχι. Το βέβαιο είναι ότι πίσω από τη διασπορά τέτοιων ειδήσεων και νέων, κρύβεται πάντα ένας Δίδυμος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορεί να είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη φαντασία και ίσως να μη θεωρείται η σκέψη του μία από τις πιο αντικειμενικές, εφόσον όλα τα φιλτράρει με το συναίσθημα, δύσκολα όμως θα μπει στη διαδικασία να πιστέψει, κάτι που μιλάει περισσότερο υποθετικά, παρά ρεαλιστικά. Στην ανάγκη, θα απομονωθεί στο καβούκι του, μακριά από την επιρροή της τηλεόρασης και των Μέσων Μαζικής Δικτύωσης και εκεί θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει μια περίεργη άποψη ή όχι. Σημαντικό κριτήριο γι αυτόν θα είναι, αν κινδυνεύουν από το γεγονός που περιγράφεται οι δικοί του άνθρωποι ή ότι θεωρεί, οικογένειά του. Παράλληλα θα φροντίσει να πάρει και τη γνώμη των πρεσβύτερων περί αυτού.

ΛΕΩΝ

Δεν επιτρέπει από χαρακτήρα, τίποτα να διαταράξει τη ζωή της καθημερινότητάς του και γίνεται μεγάλος αμφισβητίας, όταν κάτι πάει να του σερβιριστεί διανθισμένο με διάφορες συνωμοσιολογίες. Παρ΄όλα αυτά, μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη περί του θέματος, θα φροντίσει να πάρει μια δεύτερη άποψη, από ανθρώπους που τους σέβεται για τη γνώμη και τη σοβαρότητά τους, έτσι για να είναι σίγουρος ότι κρατά μία σωστή στάση στα πράγματα. Ένας Λέοντας όμως δε θα διστάσει να βρει ανθρώπους να διασπείρουν διάφορες φήμες στα άτομα της αυλής τους, πως αν παρεκκλίνουν θα χάσουν τη δική του εύνοια, μόνο και μόνο γιατί γνωρίζει ότι ο φόβος σώζει τα έρημα. Άλλωστε πολιτική είναι κι αυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μπορεί να θεωρούνται ορθολογιστές και άνθρωποι που προσπαθούν συνεχώς να πατούν πάνω στη γη, κάποιες φορές όμως οι ανώτεροί τους, χρησιμοποιούν ως τεκμήριο τη σοβαρότητά τους για να πείσουν τα πλήθη, εκμεταλλεύονται την καλή έξωθεν μαρτυρία τους και το μετρημένο τους προφίλ, παρακινώντας τους να υπηρετήσουν τέτοιες απόψεις ή θεωρίες, με το επιχείρημα ότι είναι μέρος της δουλειάς τους. Το αν μια δουλειά είναι καλή ή κακή, δεν έχει να κάνει με το πόσο θα εργαστούν επάνω στο σκοπό της. Θα δώσουν όμως τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία ακόμη και του παραλόγου, εάν σε αυτό τους έλαχε να εργαστούν. Θα το παρατήσουν μόνο για μια καλύτερη εργασιακή προοπτική αλλά και πάλι δε θα αμφισβητήσουν τους λόγους ύπαρξής του.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Γενικά του αρέσει να μοιράζεται τα πιο παράξενα και παράδοξα κάποιες φορές πράγματα με τον κύκλο του. Πιθανόν να είναι ένας από τους πιο επιρρεπείς χαρακτήρες του ζωδιακού, που έχουν την τάση να πείθονται με ότι τους γεμίζει με ανασφαλή συναισθήματα. Δεν είναι σπάνιο να πέφτουν θύματα ψευδών ειδήσεων, κάτι που συναισθηματικά, τους ρίχνει φοβερά. Στην ανάγκη τους να συμπορευτούν με ανθρώπους και ομάδες προκειμένου να μη μείνουν μόνοι, δεν αντέχουν άλλωστε τη μοναξιά, κάποιες φορές υπηρετούν ιδέες που δεν ταιριάζουν καν στην πραγματική τους εικόνα. Άλλες φορές ψάχνοντας τις διαφυγές τους, φτιάχνουν ένα κόσμο φανταστικό να ζήσουν μέσα, ίσως και ουτοπικό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι ένας πλάσμα με άπειρες ευαισθησίες και προτιμά να περπατά πολύ συχνά, διαλέγοντας δρόμους ουτοπικούς από εκείνους που ανήκουν στη σκληρή πραγματικότητα. Από στάση ζωής, στέκεται περισσότερο «υποψιασμένος» καχύποπτος και αποστασιοποιημένος στα πράγματα ενώ διαθέτει μία έμφυτη προκατάληψη και μια δυσκολία να πειστεί στο σύνολο των όσων του λένε οι άλλοι. Είναι από εκείνους που θα απορροφήσουν αμέσως μία συνωμοσιολογική δήλωση, προσπαθώντας να ψάξουν και να ανακαλύψουν την αλήθεια της σε μέρη εξίσου συνωμοσιολογικά. Δεν είναι δα, μικρό το ποσοστό των συνωμοσιολόγων που απαντάται σε αυτό το ζωδιακό χαρακτήρα

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με περισσότερο χιούμορ και λιγότερη σοβαρότητα θα αντιδράσει ένας Τοξότης πάνω σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και συνωμοσιολογικής, προέλευσης. Θα πρέπει μάλλον ψυχολογικά να μην είναι καλά ή να είναι περισσότερο ευαίσθητος κάποια εποχή, ώστε να επιτρέψει να τον επηρεάσουν εκφοβισμοί προερχόμενοι από ένα «σικέ» άγνωστο. Επειδή είναι πλάσμα που γνωρίζει πως μέσα απ' το χιούμορ ξεπερνιούνται ακόμα και τα δύσκολα, δε θα διστάσει να περιγράψει την δυσχέρεια της κατάστασή του ως τέτοια, γιατί έφταιξαν τα UFO που έπεσαν από τον ουρανό ή γιατί όλα είναι ατμός κι άρα γι αυτό στραβώνουν τα θέματα στη ζωή του. Έναν Τοξότη μάλλον δεν τον χωνεύουν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μια συνωμοσιολογική είδηση, εφόσον εξυπηρετεί τη δουλειά του, ξέρει πολύ καλά να τη μεθοδεύει, να τη διασπείρει και να στοχεύει ακριβώς στο κοινό που προσπαθεί να επηρεάσει. Άνθρωποι του συγκεκριμένου ζωδίου, που υπηρετούν σε θέσεις πολιτικές, γνωρίζουν το σημαντικό ρόλο της συνωμοσιολογίας. Έτσι χρηματοδοτούν τους σκοπούς της και πρόσφατα υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικά το αποτέλεσμα της εκλογής ενός προέδρου μεγάλης υπερδύναμης, όπου μη έχοντας ουδεμία πολιτική παράδοση, κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία γιατί γνώριζε άριστα να διαχειρίζεται τα ΜΜΕ και εμπορικά. Από τη φύση του όμως ένας πραγματικός Αιγόκερως, σπάνια πέφτει θύμα συνωμοσιολογιών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το ότι αγαπά τις παράξενες ιστορίες και ειδήσεις, τις συνωμοσιολογίες και πάσης φύσεως παράδοξη θεματολογία, δε σημαίνει ότι τις υιοθετεί ή ότι τις πιστεύει κιόλας. Παρ’ όλα αυτά, τρελαίνεται να βάζει φιτιλιές σε ανθρώπους που ξέρει ότι λόγω της ευαίσθητης ψυχολογίας τους, έχουν την τάση να παρασύρονται από τέτοιου είδους παραφιλοσοφίες. Βέβαια το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται και δεν είναι σπάνιο εάν του κολλήσει στο μυαλό μία παράξενη ιδέα ή θεωρία να βαυκαλίζεται καιρό, μέχρι να την απορρίψει ή να την αντικαταστήσει με μία διαφορετική, εξίσου όμως το ίδιο εντυπωσιακή. Αγαπά το περίεργο και το ακολουθεί μέχρι να το απομυθοποιήσει.

ΙΧΘΥΣ

Εδώ έχουμε έναν ζωδιακό χαρακτήρα που πιθανόν να αποτελεί τον πιο ευεπηρέαστο χαρακτήρα του ζωδιακού, αφού έχει την τάση να εξαρτά την ψυχολογία του, απ' τις ενέργειες που υπάρχουν και απορροφά σε κάθε περιβάλλον που τυχαίνει να κινείται, να εργάζεται ή να δραστηριοποιείται. Ναι, πιστεύει σε κάθε είδους παραμύθι γιατί οι χορδές τις ψυχής του είναι τέτοιες που δεν αξιολογούν σχεδόν ποτέ με επιφύλαξη όλα εκείνα που του λένε. Για έναν Ιχθύ το διαδίκτυο για παράδειγμα, είναι όντως ένα περιβάλλον μαγικό, που παρακινεί τη φαντασία του, να φτιάξει σενάρια εντελώς ουτοπικά. Αρκεί να εμπεριέχουν ως ένα βαθμό την αλήθεια. Έτσι στατιστικά πέφτει συχνότερα θύμα συνωμοσιολογικών θεωριών.

Αντωνία