Quantcast
Τι δεν θα παραδεχτεί ποτέ το κάθε ζώδιο; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Τι δεν θα παραδεχτεί ποτέ το κάθε ζώδιο; Από την Μέλινα Φώφη.

Τι δεν θα παραδεχτεί ποτέ το κάθε ζώδιο;

Ακόμα και οι πιο εξωστρεφείς χαρακτήρες, κρατούν για τον εαυτό τους κάποια μικρά ή μεγαλύτερα μυστικά, που συνήθως έχουν να κάνουν με τις ενδόμυχες και φυσικά ανομολόγητες αδυναμίες τους. Βέβαια δε σημαίνει πως όταν κάποιος είναι πιο κλειστός ως χαρακτήρα ότι είναι απαραίτητα κρυψίνους. Όμως κάποια πρόσωπα μας εντυπωσιάζουν για τις σιωπές τους. Για τον έντεχνο πολλές φορές τρόπο, που καταφέρνουν να ξεφεύγουν όταν μία συζήτηση πηγαίνει σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι πιο εσωστρεφείς και μυστικοπαθείς του ζωδιακού;

Πόσες φορές δεν είπατε στον εαυτό σας, ότι ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει, νιώθετε ότι κάτι σας κρύβει; Πάμε να δούμε μαζί τους πιο εσωστρεφείς ή μυστικοπαθείς χαρακτήρες του ζωδιακού, αλλά και τι δεν τολμά να παραδεχτεί ποτέ το κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ

Είναι πλεονέκτημα να μπορεί να κινείται στρατηγικά, όσο παρορμητικός κι αν δείχνει. Είναι γεννημένος να ηγείται και όσο κι αν πιστεύεται ότι σα χαρακτήρας είναι έντονος αψύς και νευρικός, όταν χρειαστεί να κάνει ησυχία για να αφουγκραστεί κάποια πράγματα, μια χαρά τα καταφέρνει. Η άτρωτη και αθεόφοβη πολλές φορές στάση του, κρύβει ένα πλάσμα με πολλές αδυναμίες και φόβους. Τους οποίους τους αφήνει πίσω, ή προσπαθεί να τους αγνοεί για να μην τον πάρει από κάτω. Εξάλλου υπηρετεί κι έναν έντονο εγωισμό για να παραδεχτεί τις αγωνίες του. Πάντως η ειλικρίνεια του χαρακτήρα του τον κάνει να μην κρύβει δεύτερες σκέψεις και είναι από εκείνους τους χαρακτήρες που όντως αυτό που δείχνουν αυτό είναι.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτός το πλάσμα έχει μια δική του περηφάνεια. Ποτέ δε θα σου πει αν έχει χρήματα ή έχει ξεμείνει. Ποτέ δε θα σου δείξει γενικώς ότι του λείπει τίποτα. Ξέρει να περιφρουρεί τη ζωή και τη φωλιά του. Τις σταθερές αξίες που διδάχτηκε. Προβάλει ένα θετικό και ευπροσήγορο προφίλ, δεν κλαίγεται ποτέ και ξέρει με τρόπο εύθυμο, να μιλά ακόμα και για τα παθήματά του. Ακόμα κι αν είναι δύσκολα ή τραγικά. Δεν αντέχει να τον αμφισβητούν, ή να προσπαθήσουν να του πάρουν τη θέση που κατέχει επίπεδο ιεραρχίας. Όπως την οικογενειακή, την επαγγελματική, ή με οτιδήποτε σχετίζεται στους χώρους που κινείται ή δραστηριοποιείται. Τέλος, δε θα μάθει κανείς τον επόμενο στόχο του μέχρι να τον πετύχει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπως η μελισσούλα πετά από λουλούδι σε λουλούδι και μαζεύει τους χυμούς του, έτσι κι ένας τέτοιος τόσο επικοινωνιακός χαρακτήρας, μαζεύει καθημερινά πληροφορίες για πολλά, ασύνδετα σε αρκετές περιπτώσεις και διαφορετικά πράγματα μιας και του αρέσει να μαθαίνει συνεχώς. Έχει άποψη επί παντός επιστητού και του επιθυμεί να κρατά το ενδιαφέρον της συζήτησης. Αυτή είναι και η αδυναμία του. Κάνει τα πάντα για να γίνει η ψυχή της παρέας, ο άνθρωπος που όλα θα ξεκινούν από αυτόν, η ενσαρκωμένη άποψη όλων. Κατά βάθος φοβάται να μείνει μόνος, μισεί την απομόνωση και το κλείσιμο στον εαυτό, ή στο σπίτι του. Αναλώνεται δε σε επιφανειακές απόψεις, χωρίς να τις ψάχνει στην ουσία τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σα χαρακτήρας είναι αυτό που λέμε πως ο τύπος πάει με τα φεγγάρια του. Παρορμητικός και κυκλοθυμικός, ήπιος γλυκός και συγκαταβατικός. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες καταστάσεις στη ζωή του, σχέσεις φιλίες και συναναστροφές, τις αντιμετωπίζει κυρίως με το συναίσθημα, παρά με τη λογική. Ξέρει όμως να προστατεύει τη φωλιά του, όποιον ή όποιους θεωρεί οικογένειά του, τη θέση του, ή το ρόλο που καλείται να παίξει στην κοινωνία, τις αξίες και τις παραδόσεις που έχει διδαχτεί. Ξέρει να κρατά ισοβίως, καλά κρυμμένα μυστικά. Να κρύβει όταν χρειαστεί τα πραγματικά του αισθήματα. Δεν κοινοποιεί βλέψεις και επιθυμίες του. Μπορεί να γίνει χειριστικός, όταν αντιμετωπίζει από δικούς του ανθρώπους αντιρρήσεις

ΛΕΩΝ

Δεν έχει ως χαρακτήρας πολλές αδυναμίες, έχει όμως αρκετές ανασφάλειες. Δεν αντέχει να έρθει δεύτερος ή να θεωρηθεί έτσι από κανέναν. Γεννημένος ηγέτης θα κάνει το παν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι γενναίοι χαρακτήρες είναι φίλοι του, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσουν να του κάνουν κουμάντο, ή να επιβάλλουν στο περιβάλλον που από κοινού κινούνται, απόψεις ή ιδέες που είναι αντίθετες με τις δικές του, ή πάνε ενάντια στις αποφάσεις του. Εκεί πραγματικά βρυχάται σαν το πραγματικό λιοντάρι και είναι ικανός να δείξει τα νύχια του. Περήφανο πλάσμα, δεν καταδέχεται να κλαφτεί ή να αφήσει να εννοηθεί ότι του λείπει κάτι, ή υποφέρει. Δε θα παραδεχτεί ποτέ ότι απέτυχε σε οτιδήποτε επιχειρήσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα μπορούσε κάποιος να τον πει και κρυψίνου, όμως αυτό δε θα ευσταθεί ακριβώς. Γιατί ένας τέτοιος ζωδιακός χαρακτήρας, προτιμά την αξιοπρέπειά του, παρά να εκθέσει πτυχές της προσωπικής επί παραδείγματι ζωής του, που τελικά δεν αφορά και κανέναν. Δεδομένου πως για ότι έχει καταφέρει στη ζωή του κανείς δεν του το χάρισε, αντίθετα έχει εργαστεί πολύ, του είναι αδύνατον να δεχτεί ότι κάποιος μπορεί αναξιοκρατικά να του το πάρει, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει πλάγια μέσα. Και σε αυτά τα καταφέρνει μια χαρά. Συνήθως είναι δίκαιος και λογικός και άρα η καλή μαρτυρία των ανθρώπων του κύκλου του, λειτουργεί θετικά, στην εικόνα το κύρος στη γνώμη του. Δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει κρυφές πτυχές.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΖΥΓΟΣ

Είναι αποδεδειγμένα, ένας από τους πιο ήπιους και συγκαταβατικούς χαρακτήρες. Το καλό παιδί κατά γενική ομολογία του ζωδιακού κύκλου. Είναι όμως και από τους πιο εσωστρεφείς χαρακτήρες, που ποτέ δεν αφήνουν να φανεί κάποιο αρνητικό συναίσθημα, θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση, ότι όλα στη ζωή τους πηγαίνουν καλά. Θεωρείται εντυπωσιακό, που σχεδόν ποτέ δε θα μιλήσει στις σχέσεις του, για το τι τον πείραξε, τα «θέλω» ή τις επιθυμίες του. Γενικότερα ακούει αλλά σπάνια μιλάει. Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του χαρακτήρα του, την οποία και δε θα παραδεχτεί ποτέ. Επιπλέον είναι συχνά από τους ανθρώπους, που μπορούν και έχουν διπλή, παράλληλη, ή κρυφή ζωή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν τις πράξεις και το χαρακτήρα του. Κάποιοι μάλιστα τον θεωρούν σκληρό, σκοτεινό και απρόβλεπτο. Απόλυτο κάποιοι άλλοι. Ίσως ως ένα βαθμό, όντως να ισχύουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Όμως είναι κομμάτια της άμυνάς του. Έτσι είναι, γιατί έτσι θέλει να φαίνεται. Κατά βάθος, πρόκειται για τα πιο ευαίσθητα πλάσματα, που επηρεάζονται με το παραμικρό, οι ευαίσθητες χορδές της ψυχής του. Τα αισθήματά του τα πηγαίνει ως το τέρμα, χωρίς να προβάλει συναισθηματικά όρια. Μέσα του κρύβει απίστευτα ποσά συναισθηματικής έντασης, που τη θεωρεί μάλιστα και ως μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του, την οποία και ποτέ του δε θα παραδεχτεί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν πτοείται και δε θα φοβηθεί ποτέ του να ρισκάρει, προκειμένου να κατακτήσει οτιδήποτε επιθυμεί. Όχι γιατί θέλει να κρατάει στις αποφάσεις του μια γενναία στάση αλλά γιατί πραγματικά κάποιες φορές, φαίνεται ότι έχει άγνοια κινδύνου. Δε θα παραδεχτεί σε κανέναν, ότι κρατάει το καλύτερο κομμάτι της ζωής, πρώτα για τον εαυτό του. Ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, άλλοτε με το καλό κι άλλοτε με τον επίμονο ή τον ζόρικο τρόπο. Το θετικό του χαρακτήρα του, είναι η ευθύτητά του και ότι σπάνια θα κινηθεί υστερόβουλα. Επίσης δεν λαμβάνει το ίδιο σοβαρά, θέματα που μπορεί να θεωρούνται έτσι από τους δικούς του, τους φίλους, ή τους συνεργάτες του. Ανομολόγητος φόβος του είναι η αίσθηση της μοναξιάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί να ξέρει με μαεστρία να κινείται κοινωνικά, όμως ποτέ κανείς δε θα μπορέσει να μαντέψει, τι κάνει στην προσωπική του ζωή. Εκεί που κρύβει τους ανομολόγητους πόθους και τα πάθη του, ή οτιδήποτε μπορεί να του χαλάσει, τη δημόσια εικόνα του. Δε θα δείξει σε κανέναν τις αδυναμίες και τα τρωτά του σημεία, φοβούμενος μήπως κάποιος τα εκμεταλλευτεί. Άλλες φορές κρύβει τις ευαισθησίες του γιατί επιθυμεί να καλλιεργεί το μύθο του άτεγκτου ανθρώπου, που δεν επιτρέπει να φανούν συναισθήματα κι αδυναμίες. Η αλήθεια είναι πως στέκεται ως ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού του για αυτό και με το πέρασμα του χρόνου, τα εγκλωβισμένα μέσα του συναισθήματα κάποια στιγμή εκρήγνυνται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι από τους ανθρώπους που δε θα τα βρουν σχεδόν ποτέ με τον εαυτό τους. Δε θα ομολογήσουν με το χέρι στην καρδιά, τι θέλουν, τι νιώθουν και τι επιθυμούν πραγματικά, για να σταθούν ικανοποιημένοι στον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους, μέσα από τις σχέσεις τους. Δεν είναι λίγα τα άτομα εκείνα, που θεωρούν τους Υδροχόους σα χαρακτήρες δύσκολους, ή απρόβλεπτους. Πιθανόν όμως να προβάλλουν αυτά τα χαρακτηριστικά για να αμυνθούν. Δυσκολεύονται απίστευτα να ομολογήσουν τα συναισθήματά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούν τις συναισθηματικές εξομολογήσεις των συνομιλητών τους, μεμπτές αδυναμίες τους. Ακόμα και το μεγάλο τους έρωτα, τον βλέπουν μόνο φιλικά.

ΙΧΘΥΣ

Ενώ δείχνει σαν ένα ακραία συναισθηματικό πλάσμα, εντούτοις μπορεί μια χαρά να διαχειρίζεται το συναίσθημά του. Έχει μάλιστα απίστευτη ευχέρεια, να πατά στα συναισθήματα που δημιουργεί στον άνθρωπο που έχει απέναντί του, προκειμένου να περάσει το δικό του, ή να πείσει επικαλούμενος συμβουλευτικές τακτικές, πως η δική του άποψη είναι η ορθή και η δοκιμασμένη. Κάποιοι τον θεωρούν κι απατεώνα της καρδιάς μας, ενώ ορισμένοι άλλοι, κυρίως άνθρωποι που κινούνται ή συνεργάζονται μαζί του, δύσκολο στις συνεννοήσεις τους. Αυτό το χαοτικό μερικές φορές προφίλ , σίγουρα έχει να κάνει με τις στρατηγικές που ακολουθεί και τις άμυνές του. Όταν μάλιστα στριμωχτεί, ξέρει να ξεφεύγει.