Quantcast
Ποια ζώδια ζηλεύουν πιο πολύ; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Μάθε ποια ζώδια ζηλεύουν και σε πιο βαθμό, από την Μελίνα Φώφη.

Ποια ζώδια ζηλεύουν πιο πολύ;

Η ζήλια σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν είναι δα και η χειρότερη ανασφάλεια, όταν όμως παίρνει διαστάσεις, πραγματικά κάνει ζημιές. Τόσο σε μας και στην ψυχολογία μας, όσο και με τη σχέση μας, όποια κι αν είναι αυτή, με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τις επαφές μας.

Ποιοι ζωδιακοί χαρακτήρες είναι οι περισσότερο ζηλιάρηδες του ζωδιακού;

Ανθρώπινες αδυναμίες και ανασφάλειες ως άτομα έχουμε πολλές, ιδίως όταν νιώθουμε αδύναμοι κάποιες στιγμές, ή όταν δεν τα βάλουμε εγκαίρως με τα συμπλεγματικά μας σύνδρομα.

Ο φτερωτός θεός πολλές φορές, μας χρησιμοποιεί και παίζει με το μέσα μας με τέτοια υπερβολή, που κάπου μπορεί κι εμείς με τη σειρά μας να χάνουμε το μέτρο. Οι ενέργειές μας διέπονται από την τάση να προσπαθούμε να ελέγξουμε και να χειραγωγήσουμε το ταίρι μας, ώστε να συμμορφωθεί με τα δικά μας «θέλω» και επιθυμίες, με τα πλαίσια που εμείς ορίζουμε στη σχέση μας.

Αν υπήρχε ένα μετρικό σύστημα ζήλιας και μετρούσαμε τον κάθε ζωδιακό χαρακτήρα, θα βρίσκαμε τις πιθανές αιτίες και από το 1 ως το 10 θα μας έδινε μια εικόνα, για το πόσο ζηλιάρηδες είμαστε, ανάλογα με το ζώδιό μας.

Έτσι λοιπόν:

ΚΡΙΟΣ

Είναι ένας τύπος αρκετά κτητικός, που αποζητά να κατακτήσει τον άνθρωπο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά, με γρήγορους αφοπλιστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Ξέρει τι θέλει και πολλές φορές όταν πολιορκεί το άτομο που έβαλε στόχο να κατακτήσει, δε θα διστάσει να του εκφράσει τα αισθήματά του σχεδόν ωμά, δίχως καμιά ρομαντική φιοριτούρα, ή άλλες λεκτικές υπερβολές. Μάλιστα την ίδια στάση επιθυμεί και από τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Ο Κριός είναι γεννημένος κυνηγός και βαριέται γρήγορα τη συνέχεια μιας σχέσης που δεν του κρατάει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον. Κι όμως ο τύπος αυτός, μπορεί να γίνει φασαριόζος ζηλιάρης, εάν στον ορίζοντά του παρουσιαστεί, κάποιος ανταγωνιστής και δοκιμάσει να κλέψει την κατάκτησή του. Τέλος ακόμα και το συναίσθημα της ζήλιας, συνήθως δεν κρατάει πολύ αν και στην περίπτωσή του, όσο κρατήσει θα έχει ένταση. Άλλες πάλι, βλέπει συχνά και παντού ανταγωνιστές.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Κριός βαθμολογείται με ένα 7 κι αυτό γιατί όταν ζηλεύει, κάνει πολύ φασαρία.

ΤΑΥΡΟΣ

Όπως δεν του αρέσει να του πειράζουν τα προσωπικά του αντικείμενα ή πράγματα, έτσι αντίστοιχα δε θέλει κανείς, να σηκώνει τα μάτια του, ή να έχει βλέψεις στον άνθρωπο που του αρέσει, ή που ήδη μπορεί να έχει κατακτήσεις. Μάλιστα εδώ έχουμε έναν χαρακτήρα που αβίαστα θα χαρακτηρίζαμε από τους πιο ζηλιάρηδες χαρακτήρες του ζωδιακού, χαριτωμένους ζηλιάρηδες όμως. Αυτό γιατί αφενός μεν δεν μπορούν να κρύψουν πονηρά τα συναισθήματά τους κι αφετέρου γιατί ακόμα και όταν ζηλεύουν, είναι αξιολάτρευτοι. Όμως κάποιες φορές τα πράγματα σοβαρεύουν και μπορεί να γίνει αρκετά κτητικός, έως και χειριστικός. Σε άλλες πάλι σοβαρά επίμονος και αδιαπραγμάτευτα. Απόλυτος. Κάπου εκεί λοιπόν, εάν του βάλεις όρια, μπορεί να τον δεις αρχικά επιθετικό, όμως, όταν θα καταλάβει πως το παιχνίδι πάει να το χάσει, τότε από ένστικτο σχεδόν καταφέρνει να ρίχνει τους τόνους. Το πλάσμα αυτό μπορεί να δείχνει στιβαρό και σίγουρο, έχει ευαίσθητη ψυχή και αν τυχόν σπάσει, δύσκολα κολλάει μέσα του. Αυτό γιατί πάσχει από έλλειψη συναισθηματικής ελαστικότητας.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Ταύρος βαθμολογείται με ένα 9 κι αυτό γιατί ακόμα κι όταν ποθεί, ή αγαπά, είναι απόλυτος.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Εδώ μιλάμε για ένα πλασματάκι που παραμένει πάντα παιδί όπου το φλερτ την αγάπη και όλα τα αισθήματα και συναισθήματα τα εκφράζει με παιδική αφέλεια και λεκτικές υπερβολές. Ναι ζηλεύει αλλά σχεδόν ποτέ, δεν κρατάει κακία, στον άνθρωπο που για κάποιο άλλο πρόσωπο τον παράτησε. Άλλωστε έχει ανοιχτό μυαλό για να καταλάβει και να αποδεχτεί, ότι οι ανθρώπινες σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Όταν ζηλεύει κάνει λες και του πήραν το παιχνίδι του. Κάποιες φορές υπερβάλλει και για συναισθηματική εκτόνωση, μπορεί να κατηγορήσει τον πρώην σύντροφό του, ή να κουτσομπολέψει πολύ προσωπικές στιγμές, που έζησε μαζί του. Σε ορισμένες εξαιρέσεις, συνήθως το φταίξιμο το ρίχνει στο τρίτο πρόσωπο που μπήκε ή πιστεύει ότι παρεμβλήθηκε στη σχέση του, και δεν εξετάζει τις ευθύνες του ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα του δεσμού και κοίταξε έξω από το παράθυρο της σχέσης. Ευτυχώς, γρήγορα συνεχίζει την αισθηματική του ζωή βρίσκοντας μια καινούργια αγκαλιά.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Δίδυμος βαθμολογείται με ένα 6, γιατί δεν αντέχει να μιζεριάζει τη ζωή του με το απωθημένο μιας πρώην αγάπης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βιώνει ένα χωρισμό σα μια μεγάλη απώλεια και πάντα όσο βρίσκεται σε μια σχέση έχει σε ετοιμότητα τα αντανακλαστικά του, όταν δεν πηγαίνει κάτι σ αυτή καλά. Ο Καρκίνος δίνεται εύκολα άνευ όρων εάν του κατακτήσεις την καρδιά, αν και αρχικά πριν να τον κατακτήσεις, διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Αυτό γιατί σίγουρα στο παρελθόν, έχει αντίστοιχα πληγωθεί από μια άλλη σχέση πράγμα που το καταχωρεί ισοβίως στη συναισθηματική του μνήμη. Ναι ζηλεύει και έχει αρκετές παραπάνω ανασφάλειες σε σχέση με άλλους ζωδιακούς χαρακτήρες, πιθανόν και λιγότερο ευαίσθητους, όμως συχνά προτιμά την αξιοπρέπειά του από το να εκφράσει με λόγια τα αισθήματα αυτά. Κάποιες άλλες όμως μπορεί να γίνει ακραία κτητικός, έως χειριστικός. Ξέρει να σκανάρει αν του λένε αλήθεια ή ψέματα, μιας και διαθέτει μεγάλη διαίσθηση και μπορεί και διαβάζει πίσω από τις λέξεις τις χειρονομίες, τις πράξεις.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Καρκίνος βαθμολογείται με ένα 8 σε κάποιες περιπτώσεις. Δε ζηλεύει όμως αιώνια.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Του είναι αδύνατο να φανταστεί, ότι κάποιος τον απέρριψε για τα μάτια κάποιου άλλου ανθρώπου, γι αυτό και μέχρι να καταλάβει το τι ακριβώς έχει συμβεί, μπορεί να γίνει ακραία επίμονος, απαιτώντας να του δοθούν και οι ανάλογες εξηγήσεις. Συνήθως όμως μία τέτοια κατάσταση από άμυνα, την αντιμετωπίζει πολλές φορές με χιούμορ, λέγοντας «κάνε ότι θες μωρό μου, αρκεί να μην το μάθω ποτέ», πράγμα που δεν το εννοεί. Δεν εννοεί επίσης ότι μπορεί να πέσει στη σύγκριση με κανέναν κι αυτός είναι ένας λόγος που θα υποβιβάσει την αξία του συντρόφου του για να μπορέσει να αποδεχτεί, ότι εξαπατήθηκε συναισθηματικά. Ίσως του άξιζαν θα πει, άνθρωποι κατώτερης αξίας από μένα. Σε καμία περίπτωση δε θα υποβιβάσει τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά του, γι αυτό και σε σκηνές ζήλιας δεν θα τον δεις να πρωταγωνιστεί σχεδόν ποτέ.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Λέων βαθμολογείται με ένα 7 κι αυτό γιατί ένας Λέοντας δεν παρακαλεί ποτέ και κανέναν, να μείνει δίπλα του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Άλλος ένας ζωδιακός χαρακτήρας, που προτιμά να τιμά την αξιοπρέπειά του από το να παραδεχτεί, ή να ψάξει αν δει, εάν ο σύντροφός του τον απατά. Δε σημαίνει όμως ότι δεν υποφέρει όταν θα πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ή δε θα το ψάξει για να ανακαλύψει τους λόγους που εξαπατήθηκε συναισθηματικά. Μερικές φορές από άμυνα, έχει την τάση να ζαχαρώνει όπως λέμε το χάπι, να δίνει δεύτερες ευκαιρίες στον άνθρωπο που θέλει να έχει δίπλα του, όμως όλο αυτό έχει και κάποια όρια. Ο Παρθένος λοιπόν όταν θα καταλάβει πως συνεχίζεται η στάση αυτή από μέρος του συντρόφου του, είναι ικανός να διαλύσει ψυχρά τη σχέση και να προχωρήσει μπροστά, μην επιτρέποντας να κυριευτεί από τα συναισθήματά του. Μπαίνει κατά κάποιο τρόπο στον αυτόματο πιλότο, για να ελέγξει την κατάσταση, ή το ρίχνει στην εργασιοθεραπεία.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Παρθένος βαθμολογείται με ένα 5, ενώ δε φημίζεται για τις υπερβολές των πράξεών του.

ΖΥΓΟΣ

Είναι ένας αρκετά εσωστρεφής και κρυψίνους τύπος, παρ’ όλα που συγκαταλέγεται ως προς τις ενέργειές του στους παρορμητικούς του ζωδιακού. Το κακό με το ζώδιο αυτό, είναι πως ότι κι αν του συμβαίνει δεν το αντιμετωπίζει τη στιγμή που χρειάζεται αλλά ψάχνει συνεχώς για μια «κατάλληλη» στιγμή που αυτή στο τέλος δεν έρχεται ποτέ. Σίγουρα ζηλεύει αλλά προτιμά αυτό να το δείχνει με τη στάση του έχοντας την ελπίδα, ότι μπορεί να το καταλάβει ο σύντροφός του. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα κι αν έχει βάσιμες και διασταυρωμένες υποψίες ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Πάντως εάν κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση του, συνήθως φεύγει πρώτος από αυτή και μάλιστα χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Άλλες πάλι εάν δεν τον καλύπτει ο δεσμός του, μπορεί με σχετική ευκολία να κοιτάξει έξω από το παράθυρο της σχέσεις αλλού.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Ζυγός βαθμολογείται με ένα 7 κι αυτό γιατί συνήθως αυτός είναι που δίνει αιτίες ζήλιας στο ταίρι του.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλα στη ζωή του τα βιώνει με ένταση και πάθος, πόσο μάλιστα τα ζητήματα καρδιάς. Πιθανόν να κατέχει τα πρωτεία της ζήλιας και της ανασφάλειας για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν και πολλές φορές ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η λογική πάει περίπατο έναντι του συναισθήματος. Λειτουργεί συναισθηματικά σε όλες σχεδόν τις εκφράσεις των ενεργειών του. Βλέπει συνεχώς ανταγωνιστές, ενώ θεωρεί το ταίρι του ευάλωτο σε αντιστάσεις ως προς τους πειρασμούς που το περιστοιχίζουν. Μπορεί και διαβάζει από ένστικτο και διαίσθηση τις δεύτερες σκέψεις του συντρόφου του αλλά δεν τις ερμηνεύει πάντοτε ορθά. Παρεμβάλλεται όπως είπαμε το συναίσθημα. Συχνά γίνεται όχι μονάχα κτητικός αλλά και χειριστικός, έντονος και κάνει να νιώθει ο άνθρωπός του φυλακισμένος στη σχέση τους.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Σκορπιός βαθμολογείται με ένα 10 γιατί ξεκάθαρα και με διαφορά όταν λέει κάποιον «δικό του» τον εννοεί και ιδιοκτησία του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτός ο τόσο ελεύθερος κι ανεξάρτητος χαρακτήρας, σπάνια δείχνει ότι ζηλεύει. Πολλές φορές μάλιστα, αποχωρεί γιατί δεν εννοεί τους λόγους που το ταίρι του μπορεί να «ξενοκοιτάξει». Πάντως όταν θα πέσει στην αντίληψή του ότι κάτι παράλληλο παίζει με τη ζωή του συντρόφου του, σίγουρα δεν πρόκειται να τον αφήσει με κάθε μέσω και τρόπο, να σταθεί σε χλωρό κλαρί. Θα τον έχει συνέχεια υπόλογο, σε όλα όσα συμβαίνουν στην κοινή τους ζωή και θα τον έχει στη λογοδοσία. Έτσι κι αλλιώς εκφράζεται με σχήματα υπερβολής. Έτσι δε θα διστάσει ακόμα κι αν βρίσκονται σε κοινή παρέα, ή σε κάποιο κοινωνικό περιβάλλον, να αφήσει υπαινιγμούς που θα εκθέτουν το ταίρι του, ή θα τον βγάλει ανίκανο να ικανοποιήσει το ταίρι του, συναισθηματικά και μη. Ευτυχώς που γρήγορα τα βαριέται όλα αυτά και πηγαίνει συνήθως παρακάτω.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Τοξότης βαθμολογείται με ένα 4 κι αυτό γιατί δεν του αρέσει να φεύγει δεύτερος από μια σχέση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όλα για τον Αιγόκερω, πρέπει να υπηρετούν την εικόνα του. Ακόμα και ο άνθρωπος που συνοδεύει την αισθηματική του ζωή. Συνήθως οι δεσμοί του είναι επίσημοι και ο άνθρωπός του κάτι πρέπει να είναι στην κοινωνία. Να έχει δηλαδή μια θέση ή μια γενική αποδοχή. Το παράδοξο είναι ότι ενώ σα ζωδιακός χαρακτήρας, θέλει να είναι τύπος και υπογραμμός, σε ένα αρκετά συχνό ποσοστό, διατηρεί παράλληλες σχέσεις κρυφές και μακριά από αδιάκριτους ανθρώπους που μπορεί να τον εκθέσουν. Ναι, ζηλεύει, στα πλαίσια όμως της αξιοπρέπειας και όταν διαπιστώσει ότι με τις παρεμβάσεις του η κατάσταση συνεχίζεται, συνήθως δεν υποχωρεί αλλά αποχωρεί από τη σχέση. Είναι γνωστό ότι ένας Αιγόκερως όταν διαγράψει από τη ζωή και την καρδιά του έναν άνθρωπο, δύσκολα του δίνει δεύτερη ευκαιρία. Μιλάμε για ολική διαγραφή.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Αιγόκερως βαθμολογείται με ένα 7 γιατί δε σημαίνει ότι δεν υποφέρει, ή δεν έχει καρδιά. Εξάλλου φημίζεται για το παρορμητικό του συναίσθημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι από τους χαρακτήρες που όταν θα καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο η σχέση τους, επιμένουν σχεδόν πεισματικά να τη διατηρήσουν. Πιο πριν, σπάνια κάθονται να εξετάσουν το επίπεδο π[ου βρίσκεται και ακόμα πιο σπάνια, θα δώσουν σημασία στα «θέλω» και στις επιθυμίες του συντρόφου τους, αφού και να τις εντοπίσουν μάλλον τις υποτιμούν. Για να πάρουν όπως λέμε μπρος, θα χρειαστεί το ταίρι του μάλλον να τους εγκαταλείψει για να καταλάβουν την αξία του. Συχνά λειτουργούν απόλυτα στο δεσμό τους και αμετακίνητα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι πράξεις τους μπορεί να γίνουν χειριστικές. Δε φημίζονται για τις δημοκρατικές διαδικασίες που τηρούν στη σχέση τους. Ενώ την ελευθερία και την ανεξαρτησία την εννοούν μονάχα για τον εαυτό τους. Τέλος, συνήθως ρίχνουν εύκολα τις ευθύνες και το φταίξιμο της σχέσης στο συντροφάκι τους και σπάνια τις αναλαμβάνουν.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Υδροχόος βαθμολογείται με ένα 8 γιατί δεν εννοεί τους λόγους που το ταίρι του τον εγκατέλειψε για ένα τρίτο πρόσωπο.

ΙΧΘΥΣ

Αυτό το τόσο ευαίσθητο πλάσμα, είναι βαθιά συναισθηματικό και μπορεί και διαβάζει ότι κι αν κρύβεται, πίσω από τις λέξεις τις πράξεις ή τις χειρονομίες του συντρόφου του, όταν κάτι δεν πάει καλά. Είναι δύσκολο λοιπόν να κρύψει από τη διαίσθησή του το τι συμβαίνει και δεν πάει καλά η σχέση του. Ναι, προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Θα κάνει γι αυτό επίκληση στο συναίσθημα και στα όσα έζησε με το σύντροφό του στη διάρκεια του δεσμού τους. Θα κρύψει αν χρειαστεί ακόμα και κάτω από το χαλί τα όσα κακώς κείμενα έχουν συμβεί, για να σώσει τη σχέση του. Από κει και πέρα, ναι μπορεί να γίνει φορτικά ζηλιάρης χαρακτήρας και να δοκιμάσει ακόμα και πικρόχολους τρόπους, για να πληγώσει τον άνθρωπο που δεν εκτιμά της αγάπη του. Δε φημίζεται ιδιαίτερα για την πίστη του αφού μπορεί με ευκολία να ξεμυαλιστεί από διερχόμενους πειρασμούς που θα τον προκαλέσουν.

Σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Ιχθύς βαθμολογείται με ένα 3 γιατί τελικά από το να ζει με μια άπιαστη αγάπη, υπάρχουν κι άλλα όμορφα πράγματα στη ζωή.

problepsi-me-1-euro