Quantcast
Πόσο ζηλεύουν τα ζώδια και για ποιο λόγο; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πόσο ζηλεύουν τα ζώδια και για ποιο λόγο; Από την Μελίνα Φώφη.

Πόσο ζηλεύουν τα ζώδια και για ποιο λόγο;

Ας δώσουμε μια γρήγορη ερμηνεία στη ζήλια, ή, στο φθόνο κατά τον Αριστοτέλη τον οποίο και περιέγραφε σαν ένα εσωτερικό πόνο που προκαλείται σε κάποιο άτομο από την τύχη των άλλων. Επειδή όμως ο «φθόνος» έχει συγγένεια αλλά διαφορετική βαρύτητα από τη ζήλια, ας μιλήσουμε γι αυτή που συναντάμε στις πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις, εκείνες τις αισθηματικές.

Ο Φρόιντ λοιπόν εντοπίζει τριών ειδών ζήλια. Τη «φυσιολογική ζήλια» που όλοι μας λίγο ως πολύ είναι λογικό κάποιες στιγμές να αισθανόμαστε. Άσχετα αν την αναγνωρίζουμε ως αδυναμία του χαρακτήρα μας και κατά συνέπεια επιλέγουμε με αξιοπρέπεια να μη την εκφράζουμε ποτέ. Μετά έχουμε την «προβολική ζήλια» που βγαίνει όταν οι άλλοι μας φταίνε τα πάντα και ποτέ δε φταίμε εμείς. Δεν είναι σπάνιο τα δικά μας ελαττώματα, εσκεμμένα να τα περιγράφουμε, ή να τα χρεώνουμε στον άνθρωπο που στέκει απέναντί μας.

Και τέλος την ακραία σα φαινόμενο ζήλια που ονομάζεται και «παθολογική» κι έχει να κάνει με την εμμονή, ότι μπορεί το ταίρι μας να μας απατά, ότι στη σχέση είμαστε οι ριγμένοι και που οι ρίζες της προέρχονται ασφαλώς από βιώματα της παιδικής ηλικίας.

Πόσο ζηλιάρης μπορεί να γίνει ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας;

Ας δούμε λοιπόν εδώ το πόσο επιρρεπή στη ζήλια είναι τα ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός δεν ανέχεται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος καλύτερος από αυτόν και επιδιώκει να πρωταγωνιστεί στις σχέσεις του. Μπορεί να γίνει ακραία ανταγωνιστικός και να προσπαθήσει επίσης ακραία, να επιβάλλει τις απόψεις του. Στα αισθηματικά του δε θα μπορούσε παρά να είναι έντονα κτητικός και πολύ συχνά βλέπει εκεί που δεν υπάρχουν αντίπαλοι, να πολιορκείται το ταίρι του. Δε θα σκεφτεί ποτέ τις δικές του αδυναμίες και αν κάτι δεν πάει καλά στο δεσμό του, θα το χρεώσει με ευκολία στο συντροφάκι του.

ΤΑΥΡΟΣ

Εννοείται ότι θα προτιμήσει να επιδείξει αξιοπρέπεια, αντί να φανεί η μεγάλη του ζήλια, αν και του βγαίνει συνήθως με υπέρμετρη νευρικότητα. Ο Ταύρος αγαπάει με πάθος σχεδόν τα υλικά αγαθά και την καλοπέραση κι είναι από τους ελάχιστους λόγους, που μπορεί να ζηλέψει έναν άλλο άνθρωπο. Στις αισθηματικές του σχέσεις συνήθως δε ζηλεύει, αντίθετα παραιτείται εάν το ταίρι του «αγαπήσει» αλλού, πάλι για λόγους αξιοπρέπειας, χωρίς να σημαίνει ότι μεταξύ τους θα το αφήσει να περάσει έτσι…ατσαλάκωτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Συνήθως δεν περνάει από το μυαλό του Δίδυμου ότι μπορεί το συντροφάκι του να έχει κενά από τη σχέση του και να αναζητήσει παρηγοριά αλλού. Έτσι δεν είναι από εκείνους τους χαρακτήρες που θα τους έλεγε κάποιος ζηλιάρηδες. Εάν υπήρχε πιθανότητα κάτι να ζηλέψει, αυτό θα ήταν την μεγαλύτερη κοινωνικότητα και την αποδοχή άλλου ατόμου από τον ίδιο κύκλο που κινείται ή δραστηριοποιείται. Παρ΄όλα αυτά είναι ιντριγκαδόρος και του αρέσει να τον ζηλεύουν και δεν το έχει σε τίποτα να διαδώσει παραποιημένες πληροφορίες υπέρ του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ο χαρακτήρας της συναισθηματικής προσκολλήσεως παντού. Κολλημένος με το ταίρι του, με τα πρόσωπα της οικογενείας του, με τη δουλειά του με τους φίλους του. Όλα τα βλέπει με την καρδιά αντί της λογικής, που σπάνια διαθέτει προκειμένου να καταλάβει που έχει κάνει λάθος, όταν μια σχέση του λήγει. Έναν χωρισμό, μπορεί να κάνει χρόνια να τον ξεπεράσει και συνήθως το καταφέρνει, όταν μπει στη ζωή του μία καινούργια μεγαλύτερη αγάπη, που θα μπορέσει να τον παρασύρει σε καινούργια συναισθήματα.

ΛΕΩΝ

Εδώ έχουμε άλλον έναν ζωδιακό χαρακτήρα που δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι με την πιθανότητα να είναι καλύτεροι από αυτόν. Ο Λέων ζηλεύει την καλή ζωή που μπορεί να κάνει κάποιος, τα υλικά αγαθά και τη γκλαμουριά που μπορεί να απολαμβάνει. Τις αρχηγικές θέσεις που μπορεί να κατέχει και που γίνονται στόχος ζωής να κατακτηθούν από μέρους του. Δεν εννοεί να μη μονοπωλεί το ενδιαφέρον του συντρόφου του ενώ όταν κάτι του λείπει το εκφράζει με νευρικότητα και αυταρχισμό.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εξαρχής να πούμε ότι ο Παρθένος θα προτιμήσει να δείξει αξιοπρέπεια από ζήλια, ή συναισθηματική ανασφάλεια. Ακόμα και αν πέσει στην αντίληψή του ότι το ταίρι του τον απατά, θα του δηλώσει πως είναι κάτι που εδώ και καιρό έχει καταλάβει και θα του δώσει λίγα περιθώρια να επανορθώσει, ή να παραμείνουν μαζί σε μια άλλου είδους σύμβαση. Δύσκολα θα πούμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι να ζηλεύει. Την ξενοιασιά ίσως κάποιων ανθρώπων που είναι απαλλαγμένοι από τις δικές του ευθύνες.

ΖΥΓΟΣ

Συγκεκριμένα πράγματα ζηλεύει ο Ζυγός. Πρώτα από όλα την τόλμη που έχουν κάποιοι άνθρωποι, στο να μπορούν να μπαίνουν με ρίσκο μπροστά και να δίνουν λύσεις, όταν όλη η ζωή ενός Ζυγού, είναι μια αναβολή. Ζήλια μπορεί να νιώσει αν καταλάβει σε ένα φλερτ, ότι δεν περνάει η σαγήνη του. Αν δεν νιώσει, ότι κατάκτησε το πρόσωπο που παίζει να έβαλε στόχο του, γιατί τυχαίνει να έχει δύναμη, οικονομική επιφάνεια, είναι ξεχωριστό κτλ. Δεν εννοεί ότι μπορεί να τύχει να έχει άλλο αισθηματικό αντίπαλο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εφόσον όλα του τα συναισθήματα τα βιώνει με πάθος και τα τερματίζει, αλίμονο κιόλας εάν η ζήλια δεν έβρισκε εδώ, τον απόλυτο εκφραστή της. Ένας Σκορπιός δε ζηλεύει υλικά αγαθά και πλούτη, γιατί αυτά μεθοδικά κάποια στιγμή θα τα εξασφαλίσει. Ζηλεύει όμως υπέρμετρα, όταν το πρόσωπο που ποθεί, του κάνει νερά. Ναι, βλέπει παντού αόρατους αντιπάλους και δεν πείθεται ποτέ όταν ο σύντροφός του λέει τη γνωστή φράσε: Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές, που αγγίξει ακραία όρια η ζήλια του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης αγαπά τις εκφραστικές και λεκτικές υπερβολές και όταν θέλει να δείξει πως ζηλεύει, μάλλον το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το νιώθει. Ναι έχει μια περίεργη επιμονή να ψάχνει αισθηματικούς αντιπάλους αλλά υπάρχει και η συχνότητα εκείνος να είναι υπαίτιος, γιατί έτυχε και βρήκε αγάπη από ξένο κήπο. Θα κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή απ' το ταίρι του, ακόμα και το ζηλιάρη και ας μην είναι. Αν κάτι πραγματικά ζηλεύει, αυτό είναι η ευχέρεια που έχουν κάποιοι άνθρωποι να έχουν μια άνετη ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως θεωρεί εξαρχής τη ζήλια σαν ανθρώπινη αδυναμία και μαθημένος να κρύβει τις δικές του αδυναμίες, δε θα τη δείξει ποτέ. Δε ζηλεύει αλλά δεν εννοεί να τον εγκαταλείψει το ταίρι του, για άνθρωπο ημίμετρου αξίας. Είναι ο καλύτερος, όχι γιατί του το χάρισαν οι συνθήκες αλλά γιατί το προσπάθησε μόνος του και το κατάφερε. Άρα οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται για εκείνον κάτι σα προσβολή. Δε συγχωρεί την απιστία και προχωρά σε απόλυτη διαγραφή από τη ζωή του προς ένα ταίρι που τελικά, δε στάθηκε άξιο των προσδοκιών του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Διαθέτοντας ένα τόσο ξεχωριστό και γοητευτικό πνεύμα, ο Υδροχόος δεν εννοεί πως μπορεί να υπάρξει καλύτερη προσωπικότητα από αυτόν. Ακόμα και δεσμευμένος σε μια σοβαρή σχέση, μπορεί να φλερτάρει, ώστε να πάρει την επιβεβαίωση πως εξακολουθεί να αρέσει. Έχει τον τρόπο να γίνεται το επίκεντρο και να προκαλεί τη ζήλια κάποιων ανθρώπων. Είναι ένας κρυφός νάρκισσος, που απολαμβάνει τα θύματα της καρδιάς του. Δεν εννοεί όμως να εξαπατηθεί από το ταίρι του, ενώ γι αυτό μπορεί να γίνει κτητικός και απίστευτα ζηλιάρης.

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς ξέρει να δίνει και να δίνεται. Να αγαπά και να αγαπιέται. Να παίζει με τη σαγήνη και να φτιάχνει την ιδιαίτερη φωλιά του σαγηνευτική. Μπορεί και θέλει να παίρνει τον πόνο απ' το ταίρι του, νοιάζεται εάν μαζί του περνάει καλά. Θέλει να νιώθει πως δίπλα του υπάρχει το άλλο του μισό. Βέβαια δεν εννοεί ότι μπορεί να υπάρξει τρίτο πρόσωπο ανάμεσα στη σχέση του και ασφαλώς επειδή λειτουργεί πρωτίστως συναισθηματικά, εάν καταλάβει κάτι τέτοιο, μπορεί να δημιουργήσει σκηνές απείρου κάλους και μεγέθους ζήλιας.