Quantcast
Ο Άρης σε τετράγωνο με Δία. Τι να προσέξουν τα ζώδια. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ο Άρης σε τετράγωνο με Δία: Τι να προσέξουν τα ζώδια; Από την Μελίνα Φώφη.

Ο Άρης σε τετράγωνο με Δία. Τι να προσέξουν τα ζώδια.

Άσκοπο ρίσκο, σημαντικά λάθη, υπερεκτίμηση δυνάμεων και εκρηκτικές καταστάσεις. Τέτοια προδιάθεση δίνει το τετράγωνο του Άρη με το Δία. Σε ποιο τομέα μπορεί να την πατήσεις;

Στις 23 του Μάη ημέρα Τρίτη πραγματοποιείται με ακρίβεια η όψη τετραγώνου του πλανήτη της δράσης Άρη που θα βρίσκεται στην 1η μοίρα και 29’ από το Λέοντα με το φαινομενικά ανάδρομο κι αμετροεπή Δία, από την αντίστοιχη μοίρα στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι η όψη της υπερβολής και της υπερεκτίμησης που δίνει το έναυσμα για πάσης φύσεως ρίσκα, γκάφες και καταστάσεις που δε θα θέλουν και πολύ για να ξεφύγουν. Κάποιοι μάλιστα από μας, δεν αποκλείεται να προβούν σε τολμηρές μεν αλλά άσκοπες ενέργειες, αδιαφορώντας για τις συνέπειές τους και να την πατήσουν άσχημα λίγο αργότερα.

Μεγαλεπήβολα σχέδια χτίζονται πάνω σε σαθρό ή αδοκίμαστο έδαφος, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε την αίσθηση μιας ανυπόφορης αναμονής σε κάτι που παρακάτω θα διαπιστώσουμε ότι άδικα περιμέναμε, πιστέψαμε ή επενδύσαμε τις προσδοκίες μας. Παράλληλα όλο το διάστημα αυτό, θα νιώθουμε μεγάλο εκνευρισμό ο οποίος θα περνά στο περιβάλλον και στις σχέσεις μας.

Τι σημαίνει με δύο λόγια Άρης στο Λέοντα; Μέσα από το περιβάλλον του Λέοντα γίνεται ενθουσιώδης, θέλει να βρίσκεται πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος, θέλει να παίρνει την επιβεβαίωση από κάθε περιβάλλον που κινείται ή δραστηριοποιείται. Με τον Δία σε όψη τετραγώνου, γίνεται απίστευτα φιλόδοξος, αμετροεπής, αλαζόνας κυριαρχικός κι ασφαλώς μεγάλος εγωιστής.

Πως το τετράγωνο του Άρη με τον Δία επηρεάζει τα ζώδια;

Πάμε να δούμε τώρα πως θα σε επηρεάσει η όψη αυτή ανάλογα με το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σου αν τον γνωρίζεις.

Κριός

Στην καλύτερη περίπτωση, με τη λίμπιντό σου να σπάει όλα τα καντράν του Καυκάσου θα είσαι τις ημέρες που θα είναι δυνατή η επιρροή της όψης αυτής, που σημαίνει ότι θα κυνηγήσεις το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σου, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Όμως δεν αποκλείεται να την πατήσεις με ένα φιλόδοξο δημιουργικό σου σχέδιο και να επενδύσεις άκαιρα στις προοπτικές σου, με αποτέλεσμα να σου κοστίσει λίγο αργότερα συναισθηματικά και υλικά. Μετρίασε τον παρορμητισμό στις επόμενες κινήσεις σου, αφού θα χρειαστεί να ζυγίσεις πιο προσεκτικά κάποια πράγματα που μάλλον φαινομενικά εύκολα σου δίνονται.

Ταύρος

Μια φασαρία στο περιβάλλον του σπιτιού και της οικογένειας θα την έχεις όσο θα διαρκεί η όψη αυτή. Αντί όμως να προσπαθήσεις να επιβάλλεις στο οικογενειακό περιβάλλον την τάξη για να αποκατασταθεί η σταθερότητα η ισορροπία και η ησυχία, προσπάθησε να είσαι πιο διπλωματικός. Αφουγκράσου την κάθε αιτία που θα χαλάει το κλίμα γενικότερα. Μην απαντάς στις προκλήσεις και στις αντιλογίες των δικών σου, γιατί μπορεί να πείτε λόγια, που να ανοίξουν πληγές. Να θυμάσαι ότι τον σεβασμό τον εμπνέεις. Δεν τον επιβάλλεις. Σε ημέρες που γενικότερα θα υπάρχουν εντάσεις, τουλάχιστον να μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά.

Δίδυμοι

Θέματα που τρέχουν σε επίπεδο καθημερινότητας θα σε αγχώσουν κυρίως αλλά εκεί που θα τα χάνεις καλύτερα να παίρνεις το χρόνο σου να ηρεμείς και να βάσεις στη σειρά να ξεμπερδεύεις, με ένα πράγμα τη φορά. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις τις μέρες αυτές, ξεκίνα νωρίς για να φτάσεις σίγουρα και μην αναθέτεις σε τρίτους «τα» του ταξιδιού σου. Θέματα που προέρχονται απ' τις σχέσεις σου με γείτονες ή αδέρφια σου, δεν είναι εποχή να λυθούν τώρα, σε μια περίοδο που γενικότερο ο εκνευρισμός θα χτυπάει κόκκινο. Μη μπαίνεις στη διαδικασία να απαντήσεις όταν σε προκαλούν. Μη προκαλείς, μη το πας φιρί-φιρί για καυγά.

Καρκίνος

Με παρορμητικό τρόπο θα θέλεις να ξοδεύεις σε μια εποχή που μάλλον θα χρειαστεί να δείξεις εγκράτεια. Μη ξεμυαλίζεσαι λοιπόν αν δεις να σου γυαλίζει κάτι στο διαδίκτυο ή αν μια παραπάνω έξοδος δε θα σου στοιχήσει δα και μια περιουσία. Άγχος είναι και συναισθηματική ανάγκη που θα σε σπρώχνει να ξοδέψεις σε κάτι που μπορεί και να μην το χρειάζεσαι άμεσα. Το ίδιο κάνε και με μερικούς ανθρώπους. Μη δίνεσαι για να κερδίσεις την εύνοιά τους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σου αναγνωρίσουν την προσφορά και την καλή σου διάθεση απέναντί τους. Άσε που μπορεί να σε θεωρήσουν ακόμα και δεδομένη/νο.

Λέων

Κάποιοι θα σε κατηγορήσουν για υπερόπτη, ενώ οι δικοί σου άνθρωποι ίσως σου πουν ότι ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την καριέρα και την προβολή σου, παρά για τη σχέση σας. Μην τους ειρωνευτείς, μάλλον τους λείπεις ή προσπαθούν να σου δείξουν ότι μερικά πράγματα όσο κι αν πιστεύεις πως είναι σωστά, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Προσπάθησε να μετριάσεις τις τυχόν εγωιστικές τάσεις που κατά στιγμές θα εκδηλώνεις και μη γίνεσαι απόλυτος απέναντι σε εκείνους που ίσως να μη δέχονται να συμβαδίσουν μαζί σου στα πλαίσια που τους οριοθετείς. Στον αισθηματικό τομέα τώρα, ίσως να γίνεις πολύ πιο κτητικός.

Παρθένος

Από τις 23 του Μάη και μέχρι τις 7 του Ιούνη, με διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις θα περάσεις το διάστημα που θα διαρκέσει η όψη τετραγώνου του Άρη απ' το Λέοντα με το Δία από τον Ταύρο. Διάφορες εκκρεμότητες από θέματα που περιμένεις να απαντηθούν ή να ολοκληρωθούν, θα σου προκαλούν ένα εσωτερικό άγχος που θα σε κάνει να χάνεις κάποιες φορές το θάρρος σου ή να ξεσπάς, όταν θα νιώθεις πως τα όνειρα και οι προσδοκίες σου βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση αναμονής. Αυτό ίσως έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά σου στους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου. Δώσε προσοχή σε παρασκηνιακές ενέργειες.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

Ζυγός

Με περισσότερη εξωστρέφεια θα κινηθείς τις ημέρες που θα χρωματίζονται από την επιρροή του τετραγώνου του Άρη με το Δία. Ίσως να νιώθεις έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό όταν κάποια πράγματα σου χαρίζονται και μια ικανοποίηση όταν θα καταφέρνεις να παίρνεις την επιβεβαίωση από ανθρώπους και καταστάσεις, ειδικά όταν εξελίσσονται υπέρ σου. Όμως μη νομίζεις πως όλα είναι ιδανικά φτιαγμένα ή ότι κατάφερες να πάρεις το πάνω χέρι μιας κατάστασης κι άρα έτσι θα συνεχίζεται εσαεί. Ίσως δε, να ανεβάσεις το πήχη των προσδοκιών σου νομίζοντας ότι μπορείς να προχωρήσεις σε κάποια σχέδια και ας μην είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Σκορπιός

Όλα σε πιέζουν να ρίξεις περισσότερο το βάρος σου στη δουλειά και να αφοσιωθείς περισσότερο στους επαγγελματικούς σου στόχους χωρίς περεταίρω κολλήματα και αναβολές. Είναι μια εποχή που θα χρειαστεί να σηκώσεις για τα καλά τα μανίκια και να την ιδρώσεις τη φανέλα χωρίς να προσβλέπεις σε άλλων βοήθειες. Στην πορεία μάλιστα ίσως να γίνεις ακραία ανταγωνιστικός ή να αρνείσαι να συνεργαστείς με ανθρώπους κοινού χώρου, ιδίως όταν δεν εννοούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τους δικούς σου ή τον τρόπο σου. Το να εκδηλώνεις όμως επιθετική συμπεριφορά μπορεί επαγγελματικά να σε απομονώσει.

Τοξότης

Για αρχή θα σου πω μάζεψε τα μυαλά σου. Ο νους σου δε θα μαζεύεται τις ημέρες αυτές ενώ δεν αποκλείεται τότε να κανονίζεις ένα ταξίδι χωρίς όμως να έχεις πρωτίστως προϋπολογίσει ή εξασφαλίσει τους πόρους που χρειάζονται. Παράλληλα μπορεί να σε ενθουσιάζει η ιδέα όπως το να συμμετάσχεις σε μια κοινή δραστηριότητα, μια ομάδα μια συλλογικότητα, όπου εκεί ενώ θα αναλάβεις κάποιες ευθύνες ή δεσμεύσεις, σύντομα να βαρεθείς και παρατώντας τις στη μέση, να αφήσεις και κάποιους ανθρώπους πίσω σου ξεκρέμαστους. Άρα μην δεσμεύεσαι ούτε δια λόγου σε εποχές που μπορεί να κριθείς ακόμα και αναξιόπιστη/ος.

Αιγόκερως

Να γοητεύσεις τα πλήθη θα θελήσεις τις ημέρες αυτές και να αναδειχθείς το «πρόσωπο επίκεντρο» του ενδιαφέροντος σε όποιο χώρο τυχαίνει να δουλεύεις ή να δραστηριοποιείσαι. Την ανάγκη να φανείς θα τη νιώθεις τόσο έντονα που θα κάνεις το παν για να επισκιάσεις πρόσωπα που ίσως τα βλέπεις ή σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Στον αισθηματικό στίβο θα ‘χεις τα σουξέ σου. Δεν αποκλείεται τώρα να ξεκινήσει σχέση παράνομου και πικάντικου τύπου. Τέλος κάποιες οικονομικές πιέσεις και εκκρεμότητες ίσως να σου χαλάσουν το κέφι, που όμως δεν πρέπει να τις αμελήσεις γιατί πολύ σύντομα θα τις βρεις και πάλι μπροστά σου.

Υδροχόος

Με τον Άρη σε όψη τετραγώνου να σου γνέφει απ' τον τομέα των σοβαρών σου σχέσεων και συνεργασιών, μάλλον θα χρειαστεί να κινηθείς πιο προσεκτικά απέναντι στους δικούς σου άλλους ή τους σταθερούς σου συνεργάτες. Τώρα δε χωράνε εγωισμοί, τουπέ και ισχυρογνωμοσύνες αφού με το παραμικρό θα δημιουργείται κλίμα εκνευρισμού που καλό θα ήταν να μην είσαι εσύ η αιτία που να πέφτει το λάδι στη φωτιά. Μάθε να ακούς και σταμάτα να φέρεσαι ανυποχώρητα ή προκατειλημμένα σε άτομα που έχεις την αίσθηση πως μπορείς να τους επιβληθείς. Με τέτοια στάση κινδυνεύει να χαθεί το μέτρο κι οι ισορροπίες.

Ιχθύς

Η καθημερινότητά σου θα γίνεται όλο και πιο απαιτητική σε σημείο που να έρθουν στιγμές που να μη μπορείς να τη διαχειριστείς και να τα χάνεις. Μείνε πιστός στο ρολόι και στο πρόγραμμα και ξέχασε εντελώς τα περιθώρια των αναβολών. Παράλληλα φρόντισε να ξεμπερδεύεις με εκκρεμότητες πάσης φύσεως, ειδικά εκείνες που τείνουν να χρονίζουν και μην αναλαμβάνεις οπουδήποτε παραπάνω ευθύνες και καθήκοντα σε μια εποχή που θα έχεις τέτοιο ζόρι, που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρεις να τα καλύψεις και να φερθείς με αξιοπιστία. Όποτε μπορείς να προσπάθησε να ξεκουράζεσαι αδειάζοντας το μυαλό σου.