Quantcast
Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις για τα ζώδια 2024, από τον Γιώργο Ματσάγγο. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ελπίδα φέρνει το νέο έτος! Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2024, από τον Γιώργο Ματσάγγο.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις για τα ζώδια 2024, από τον Γιώργο Ματσάγγο.

Το 2024 είναι μια χρονιά που οι ελπίδες και τα χαμόγελα πληθαίνουν, καθώς φαίνεται το φως στο τούνελ και το τέλος του σκοταδιού.

Οι εμπόλεμες καταστάσεις, η οικονομική δυσκολία και η ακρίβεια είναι τα «δώρα» που μας αφήνει το 2023. Οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για πολλούς έπαψαν να υπάρχουν… Και όμως! Το 2024 θα είναι ένας πιο φωτεινός χρόνος. Σταδιακά μπαίνουμε σε μια σειρά ετών που θα πάρουμε βαθύτερες ανάσες.

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Στο επίκεντρο όλων φυσικά η οικονομική και επισιτιστική κρίση και τα αποτελέσματά των εμπόλεμων καταστάσεων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και το 2024, ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχει «φώς στο τούνελ».

Η κρίση ουσιαστικά «ξεκίνησε» εδώ και πολλά χρόνια με την είσοδο του Πλούτωνα (παραφθορά του «πλούτου») από τα τέλη του 2008  στο ζώδιο του Αιγόκερω, τον αστερισμό της πολιτικής και των πολιτικών. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια «καλυμμένη» πολιτική «διαμάχη» που κορυφώθηκε με τη σταδιακή μετακίνηση των αργοκίνητων πλανητών στα παρορμητικά ζώδια. Αστρολογικά, είθισται τα γεγονότα που συμβαίνουν με τους πλανήτες σε τέτοιες διατάξεις να έχουν ξαφνικό, ανατρεπτικό χαρακτήρα, ωστόσο συνήθως δεν έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Ο Πλούτωνας ήδη από το 2023 άρχισε τα πήγαινε-έλα από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο. Έτσι, ενώ την Πρωτοχρονιά τον βρίσκουμε στον Αιγόκερω, στις 21/1 περνά στον Υδροχόο για να ξανακάνει μια τελευταία επίσκεψη στον Αιγόκερω από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, οπότε θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας  στον Υδροχόο θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην ανθρωπότητα αφού μέσα στα 20 χρόνια που θα μείνει εκεί θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό που βιώσαμε από το 2008 μέχρι σήμερα..

ΔΙΑΣ, ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σημαντικό ρόλο στην σταδιακή αποκλιμάκωση της κρίσης αναμένεται να παίξει ο Δίας, ο οποίος μέσα από τον Ταύρο -που σχετίζεται άμεσα με το χρήμα και την αφθονία- θα σχηματίσει μια εντυπωσιακή σύνοδο με τον Ουρανό στις 21/4 και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στις 24/5, ενώ με την είσοδό του στους Διδύμους στις 26/5, θα διαμορφώσει ένα πολλά υποσχόμενο τρίγωνο με τον Πλούτωνα στις 5/6/2024. Πρόκειται για όψεις «μετουσίωσης» καταστάσεων που αφορούν άμεσα τον κόσμο, καθώς ο Δίας συχνά επιφέρει αλλαγές στον κοινωνικό ιστό.

Κάθε αλλαγή ωστόσο έχει και το τίμημά της και στην περίπτωσή μας τα τετράγωνα ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο στις 20/8 και 24/12 προϊδεάζουν για ένα αρκετά «καυτό φθινόπωρο», που σε συνδυασμό με τις εκλείψεις αναμένεται να απασχολήσει αρκετά τις δημοσιογραφικές πέννες (ή μάλλον τα πληκτρολόγια).

Οι εκλείψεις του 2024 γίνονται ανά δύο ζεύγη στον άξονα Κριού-Ζυγού και στους Ιχθύς και προϊδεάζουν πάλι για καιρικές ακρότητες ανά τον κόσμο με την κλιματική αλλαγή και τα μουγκρίσματα του εγκέλαδου! Και για να έχουμε το νου μας, οι εκλείψεις του 2024 γίνονται στις 25/3, 8/4, 18/9, 2/10 ενώ έχουμε και μια άτυπη έκλειψη στις 17/10.