Quantcast
Πως αντιδρούν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως αντιδρούν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως αντιδρούν τα ζώδια μετά από ένα χωρισμό;

Δες τις αντιδράσεις των ζωδίων όταν χωρίσουν και μάθε ποια θα είναι τα συναισθήματα τους και οι κινήσεις που θα κάνουν.

Εν μέρει είναι φυσιολογικό όταν βρίσκεσαι σε σχέση να υπάρχει μια μικρή ζήλια, που πηγάζει κυρίως από την ανασφάλεια κι απ' το φόβο να μη σου κλέψει κάποιος πειρασμός το σύντροφό σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις όταν τη δέχεσαι εσύ από τον άνθρωπό σου μπορεί και να σε κολακεύει. Όταν αυτό όμως αυτό παραγίνει, τότε η σχέση αποκτά τοξικότητα. Παύει να είναι κολακευτικό, είναι χειριστικό, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται καν μέρος της αγάπης του για σένα ή το αντίστροφο αλλά να λογίζεται ως έκφραση κτητικότητας. Κάπως έτσι τα αισθήματα σβήνουν η εσωτερική καταπίεση αγγίζει επικίνδυνα συναισθηματικά όρια και ασφαλώς η σχέση φθίνει.

Από κει και πέρα ανάλογα με το τι βιώματα κουβαλά και το πόσο προβληματικός χαρακτήρας μπορεί να είναι, να υπάρξει η περίπτωση κάποιες φορές να μη σ αφήνει στην ησυχία σου ή να σου δημιουργεί θέματα με τη συμπεριφορά του, εμποδίζοντάς σε με τη στάση του να έχεις θέμα ακόμα και να φτιάξεις τη ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο.

Τι κάνουν τα ζώδια όταν τελειώνει μια σχέση;

Βέβαια οποιαδήποτε περίπτωση κι αν αντιμετωπίσεις, δικό του είναι το πρόβλημα κι ας τα βρει με τον εαυτό του. Τον χώρισες. Αντέχει να σε δει με άλλο; Πως θα συμπεριφερθεί;

ΚΡΙΟΣ

Εκτός από εκρηκτικός είναι πολύ ανταγωνιστικός χαρακτήρας. Δεν το έχει σε τίποτα και από το πουθενά να αρχίσει να σου κάνει σκηνές ακόμα και αν συνοδεύεσαι. Οι πράξεις του δείχνουν πολύ ηττοπάθεια, αφού δυσκολεύεται να χωνέψει ότι προτίμησες άλλον αντί αυτού. Φωνάζει νομίζοντας ότι θα εισακουστεί ή θα επιβληθεί; Όχι. Είναι απελπισμένος γιατί ξέρει ότι χάνει το παιχνίδι μαζί σου και δεν έχει μάθει πως και η ήττα είναι μέρος των κανόνων της ζωής. Άσε που μπορεί να σε κατηγορήσει ευθαρσώς μπροστά στο καινούργιο σου αμόρε. Πάντως καλύτερα να τον αγνοήσεις παρά να του απαντήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή της σχέσης να ξέρεις ότι και σε ζηλεύει και σε παρακολουθεί. Παρακολουθεί λέξεις κι εκφράσεις ψάχνοντας το νόημα που μπορεί να κρύβουν, τσεκάρει το πρόγραμμά σου, το τι φοράς και το πώς φέρεσαι. Ναι ανήκει στους πιο ζηλιάρηδες του ζωδιακού αλλά τις περισσότερες φορές διαλέγει την αξιοπρέπειά του και δεν το εκδηλώνει. Δεν παραιτείται εύκολα και εξακολουθεί με πείσμα να σε πολιορκεί ακόμα κι αν το έχετε λήξει. Μπορεί να νιώσει ηττοπάθεια ακόμα και μετά από χρόνια, αν μάθει ότι είσαι καλά και έχεις φτιάξει μια καλύτερη ποιοτικά ζωή από αυτή που είχες μαζί του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ οι αντιδράσεις αυτού του τόσο δυναμικού χαρακτήρα, μπορεί να διέπονται από πλήθος εκφραστικό. Μπορεί να φωνάζει, να βρίζει, να σε κατηγορεί δημόσια, σε όποιους κοινούς κύκλους έχετε. Εάν του ζητήσεις εσύ να χωρίσετε, ανεξάρτητα από το αν συνέχισες τη ζωή σου ή όχι, εκείνος θα πει ότι βρήκες άλλο ή θα ισχυριστεί πως για καιρό τον εξαπατούσες πίσω απ' την πλάτη του. Το καλό είναι ότι ξεθυμαίνει ο θυμός του γρήγορα και το καλύτερο, ότι σπάνια διατηρεί εχθρική στάση απέναντί σου. Βέβαια, δεν αποκλείεται να σε εκθέσει ακόμα και σε κύκλους ανθρώπων που δεν έχεις γνωριστεί, πχ στο διαδίκτυο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βιώνει το χωρισμό με τον πιο δραματικό τρόπο και κάνει σαν να του ξεριζώνεται η ψυχή. Με σένα άλλωστε δεν ήταν περιστασιακά ή εφήμερα αλλά είχε επενδύσει το μέλλον του μαζί σου. Άρα το να του πεις να χωρίσετε, ισούται με προδοσία μεγατόνων. Δε θα σε ξεπεράσει ποτέ, εκτός και αν καταφέρει άλλος άνθρωπος να του ξεκλειδώσει την καρδιά. Επειδή θα του δοθεί ψυχή τε και σώματι, κάπου εκεί τελειώνει και το ενδιαφέρον του μαζί σου. Μέχρι τότε μπορεί να σε παρακολουθεί και να σου φέρεται χειριστικά, ασκώντας πιέσεις στο συναίσθημά σου ή ακόμα και εκβιάζοντας σε με αυτό.

ΛΕΩΝ

Κάποιοι τον θεωρούν τόσο νάρκισσο που του είναι αδιανόητο να δεχτεί, ότι μπορεί να βρεθεί άλλος καλύτερος από εκείνον που να σου κλέψει την καρδιά. Γι αυτό κι όταν αυτό συμβεί, το βρίσκει πάντοτε σχεδόν απροετοίμαστο. Τότε μπορεί να γίνει απίστευτα σκληρός απέναντί σου κι αν απολάμβανες κάποια προνόμια στο πλάι του, θα φροντίσει να στα πάρει πίσω ή να σε αποκαθηλώσει, στους χώρους που μπορεί να έτυχε να κινείστε ή να δραστηριοποιείστε. Σκηνές δε θα σου κάνει αλλά θα φροντίσει να βρει έναν άλλο σύντροφο μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας από τη δική σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ένας τόσο γειωμένος και αξιοπρεπής άνθρωπος, που σπάνια μετά από έναν χωρισμό θα σου κάνει σκηνές ή θα σου δημιουργήσει θέματα. Θα το καταχωρίσει σαν ένα από τα βαρύτερα βιώματά και λάθη του αλλά ποτέ δε θα σου δείξει το θυμό ή την πίκρα του. Τόσο σε σένα, όσο και στο περιβάλλον σας. Συνήθως διαλέγει να μην εκθέτει την προσωπική και αισθηματική του ζωή, γι αυτό και επιλέγει να κάνει αθόρυβους χωρισμούς. Πιθανόν τα απόνερα από τη σχέσης σας να τα αντιμετωπίσει ο επόμενος άνθρωπος που θα σχετιστεί του, αφού θα αντιμετωπίσει τις σχετικές του υπενθυμίσεις.

ebdomadiaies-problepseis-desktop-basw

ebdomadiaies-problepseis-mobile-basw

ΖΥΓΟΣ

Όπως δεν επιθυμεί ουδείς να είναι μαζί του με το ζόρι, έτσι εάν η επιθυμία σου είναι να μην είστε άλλο μαζί, θα του είναι σεβαστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είναι από τους ελάχιστους ζωδιακούς χαρακτήρες, που εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με τους πρώην εραστές ή ερωμένες του και μετά τη λήξη της σχέσης τους. Βέβαια πιθανόν να διαπιστώσεις ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θα σε έχει αντικαταστήσει, αφού υπάρχει πάντα κάποιος επίδοξος εραστής να πολιορκεί την καρδιά του, πριν και μετά από σένα. Δεν αντέχει καθόλου να μείνει μόνος και ασυντρόφευτος γι αυτό και έχει τέτοιες αναμονές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσο προχωρά ο καιρός και η σχέση σας δένεται όλο και πιο πολύ, φροντίσει σε σένα και στους κύκλους σας να την προστατεύει και να την οριοθετεί. Θέλει η αισθηματική του ζωή να είναι σταθερή και ενδόμυχα μέσα του πιστεύει ότι του ανήκεις. Γι αυτό και εξαρχής θα σου θέσει τα πλαίσια που θα κινείσαι ή που θα σου επιτρέπει αν κινείσαι και να μην απομακρύνεσαι. Εάν του μιλήσεις για χωρισμό, μπορεί να φτάσει στο σημείο να γίνει επικίνδυνα χειριστικός. Εκεί μπορεί να χρειαστείς νομική προστασία κι εκείνος ψυχολογική υποστήριξη. Φεύγει αλλά δε θα σε συγχωρέσει ποτέ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν είναι από τους ανθρώπους που θα ζηλέψουν και θα κάνουν φασαρία, εάν του πεις ότι θέλεις να χωρίσετε. Καταρχάς είναι από εκείνους που σπάνια ζηλεύουν. Απλά θα διαφωνήσει γιατί δε θέλει να χάσει στην ουσία τη βολή του, την αίσθηση μιας σταθερότητας που ένιωθε κοντά σου. Μπορεί να γκρινιάζει, να κάνει ας πούμε στα μέσα μαζικής δικτύωσης παραπάνω φασαρία για να σου στείλει το μήνυμα. Να το παίξει θύμα της αγάπης σου στο περιβάλλον. Στην ουσία όμως αγαπάει περισσότερο τον εαυτό του παρά εσένα. Δεν κρατάει κακίες και σε πολύ μικρό διάστημα θα νιώθει υπέροχα με την ανάκτηση της ελευθερίας του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως που σέβεται τον εαυτό του, αποζητά αφοσίωση και τάξη από τον άνθρωπο που επισήμως θα τον συνοδέψει. Μπορεί στο πλάι του να μη σου λείψει τίποτα αλλά αυτό έχει και το κόστος του. Δεν εννοεί ας πούμε να παίρνεις εσύ αποφάσεις για τη σχέση σας ή να τις παίρνετε από κοινού. Εκείνος θα ορίζει το που είστε και τι θα κάνετε. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο δυσάρεστα μπορεί να εισπράξει έναν χωρισμό. Θα σε αποκαθηλώσει από ότι εξ ημισείας αποκτήσατε μαζί και θα φροντίσει σχεδόν εκδικητικά σε ότι περνάει απ' το χέρι του, να σου σταθεί εμπόδιο να αναπτυχθείς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να μιλά δημοσίως περί του δικαιώματός του να γεύεται σε όλη του την έκταση την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, ακόμα και όταν ήδη βρίσκεται σε μία μόνιμη σχέση, στην προσωπική κι αισθηματική του ζωή, από ένα σημείο και πέρα, θέλει αυτός να έχει τον έλεγχο της σχέσης. Οριοθετεί τα πλαίσια που θα επιτρέψει να κινηθεί ο σύντροφός του και ασφαλώς έχει τον τρόπο να γίνεται αν χρειαστεί σκληρά χειριστικός. Δε θα σου πει όχι σε έναν χωρισμό αλλά θα λειτουργήσει με χρονοκαθυστέρηση. Όταν σε χάσει θα καταλάβει πως δε μπορεί να ζει χωρίς εσένα. Σπάνια αλλά γίνεται, μπορεί να το τραβήξει ακόμα και στα άκρα.

ΙΧΘΥΕΣ

Είτε είστε μαζί, είτε του ζητήσεις να χωρίσετε, πάντα θα έχεις μία θέση στην καρδιά του. Μπορεί να ζηλέψει αν σε δει να προχωράς τη ζωή σου με έναν άλλο, όμως δε θα σταθεί καν εμπόδιο στην ευτυχία σου. Ίσως να προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο, να διατηρήσει την παρουσία του σε μια ακρούλα της ζωής σου κι αυτό εφόσον του το επιτρέψεις εσύ, χωρίς να σου κάνει ιδιαίτερα θέματα. Θεωρεί δική του αδυναμία τη ζήλια και μετανιώνει αν αισθανθεί πως μαζί σου το παρατράβηξε. Θα σου ζητήσει συγνώμη και θα φροντίσει να μην το επαναλάβει όχι μονάχα σε σένα μα και σε οποιοδήποτε άνθρωπο.

ekptwsh-mono-gia-simera