Quantcast
Πώς να τον χωρίσεις χωρίς να υποστείς τις αντιρρήσεις του; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πώς να τον χωρίσεις χωρίς να υποστείς τις αντιρρήσεις του; Από την Μελίνα Φώφη.

Πώς να τον χωρίσεις χωρίς να υποστείς τις αντιρρήσεις του;

Όταν μία σχέση νιώθεις ότι έκανε τον κύκλο της, είναι περισσότερο φθορά να τη συντηρείς, παρά να δώσεις ένα αξιοπρεπές τέλος και να προχωρήσεις παρακάτω. Βέβαια δεν είναι και ότι πιο εύκολο να χωρίζεις τα τσανάκια σου με έναν άνθρωπο που ζήσατε αρκετά, ακόμα κι αν μεταξύ σας αυτό γίνει σε φιλικό πλαίσιο. Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα ή στη λογική, σίγουρα επιλέγεις τρόπους πιο διπλωματικούς, μα η καρδιά αντιδρά ανάλογα με τα βιώματά της και ασφαλώς κάποια πράγματα έχουν να κάνουν και με ζωδιακή του πάστα.

Αν νιώθεις πως είσαι ήδη στην εξώπορτα της σχέσης σου πάμε αμέσως να δούμε πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο πιο μπορετό στον άνθρωπό σου, ανάλογα με το ζώδιο του.

Μάθε πως θα γίνει πιο εύκολος ο χωρισμός σας χωρίς γκρίνιες και διαμάχες!

ΚΡΙΟΣ

Είναι ένας χαρακτήρας ευθύς και δεν αγαπά τα μισόλογα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις δεν τα καταλαβαίνει κιόλας. Θα προσπαθήσει να σε κρατήσει με κάθε τρόπο, γιατί το να συμβεί μεταξύ σας το μοιραίο το βιώνει και σαν ηττοπάθεια. Θα σου θυμίσει πόσο ζωντανή ήταν η σχέση σας και σίγουρα θα ζητήσει εξηγήσεις. Φρόντισε λοιπόν να είναι συναισθηματικά απογυμνωμένες από περιττά λόγια κι αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις αποστασιοποιήσου ζητώντας του χρόνο. Είναι κυνηγός δεν μπορεί να περιμένει και θα βαρεθεί. Ίσως εκφραστεί με θυμό, μα πάντα θα σέβεται μια σχέση που αν μη τι άλλο θα επιμένει να διατηρήσει στη ζωή του έστω και ως φιλική.

ΤΑΥΡΟΣ

Πάντοτε θα είναι απροετοίμαστος ως προς αυτή την κατάληξη της σχέσης του. Για αυτό και μην περιμένεις όσες κρούσεις και αν του κάνεις να καταλάβει ή να έρθει στη θέση σου. Αποζητά σταθερότητα σε όλες τις σημαντικές σχέσεις της ζωής του πόσο μάλιστα απ' τη δική σας που έχει σ αυτή, επενδύσει το μέλλον του. Μίλα του με ειλικρίνεια ακόμα και αν μέσα σε εκείνα που έχει να σου πει εκφράζονται περισσότερο τα δικά σου λάθη κι οι δικές σου αδυναμίες. Τόνισέ του ότι δεν διαγράφεις σε καμία περίπτωση τις καλές προσωπικές σας στιγμές, μα δε θέλεις να συνεχίσεις έναν δεσμό που παρακάτω θα υποστεί από την ρουτίνα του κι άλλες αλλοιώσεις. Μην περιμένεις απάντηση απλά φύγε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δυστυχώς ανήκει σε εκείνους τους χαρακτήρες που όταν βρίσκονται σε μια μόνιμη σχέση, δε δίνουν συχνά την πρέπουσα σημασία στις μικρές, ή μεγάλες αρνητικές λεπτομέρειες, ή αλλιώς στα κακώς κείμενα του δεσμού τους, που μπορεί να συσσωρευτούν και κάποια στιγμή να βγουν στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιά. Υποτιμά τις εκκλήσεις σου να συζητήσετε με σοβαρότητα θέματα που σε ενοχλούν και αυτό όλο δικαιολογημένα μετά να έχει ένα όριο. Συνειδητοποιεί ότι κλείνει η σχέση σας, μονάχα τη στιγμή που θα του πεις τέλος. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα σε εμποδίσει να συνεχίσεις τη ζωή σου γιατί θα βρει καταφύγιο στους φίλους του μέχρι να του περάσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Του είναι τραγικά δύσκολο να το δεχτεί ή αποδεχτεί ότι εσείς οι δυο δε θέλεις να είσαστε πια μαζί. Δυσκολεύεται να σε βγάλει από μέσα του, αφού σε σένα έχει χτίσει όλες του τις προσδοκίες. Το μέλλον του το βλέπει σαν κοινό σας μέλλον και δε θέλει να το φανταστεί χωρίς εσένα. Ακόμα κι αν χωρίσετε θα πηγαινοέρχεται και θα σου κάνει κρούσεις με την ελπίδα να επανεκκινηθεί η σχέση. Δεν ξεκολλάει συναισθηματικά εύκολα από αυτή. Σε ανταλλάσσει μόνο με μια άλλη μεγάλη αγάπη που δύσκολα θα αφεθεί. Ζήτησέ του με μια αγκαλιά να χωρίσετε και όχι εχθρικά. Μαζί του άλλωστε θέλει να νιώθεις ευτυχία όχι καταπίεση. Μετά όμως… εξαφανίσου εντελώς.

ΛΕΩΝ

Είναι από εκείνους που του είναι αδιανόητο να του πεις χωρίζουμε. Θεωρεί ότι για σένα είναι ο ένας και μοναδικό και σίγουρα αναντικατάστατος. Ναι, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και ίσως φταίνε και οι άλλοι γύρω του που τον επευφημούν. Παρ΄όλα αυτά στην προσωπική κι αισθηματική του ζωή αποζητά σταθερότητα. Δεν αλλάζει συντρόφους σαν τα πουκάμισα (αν και θα μπορούσε). Κανάκεψέ τον. Πες του ότι θέλεις να μείνεις με τον εαυτό σου. Πάρε τις αποστάσεις σου, χωρίς να του πληγώσεις την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τον εγωισμό. Ναι, θα σου δείξει κατανόηση. Μαζί του άλλωστε θέλει να νιώθεις άνετα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Φύγε λέγοντάς του ότι ήταν και θα 'ναι αξεπέραστος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ξέρει πολύ καλά ότι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις κάνουν τους κύκλους τους. Μπορεί όμως να θεωρήσει ότι η δική σας απλώς περνάει μια κρίση. Εάν λοιπόν δεν του μιλήσεις με καθαρότητα και τον αφήσεις εκείνος το καταλάβει και κάποια στιγμή να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, μάλλον θα προσπαθήσει να βρει λύσεις να συνεχίσετε. Δεν καταλαβαίνει από υπονοούμενα και επειδή όταν μιλάς σε αναλύει πρόσεξε να μην πέσεις σε αντιφάσεις. Ο καλύτερος δρόμος είναι η ευθύτητα. Όσο κι αν τον πληγώνει να ξέρεις ότι θα το εκτιμήσει. Πριν φύγεις μην αναλάβεις εσύ το βάρος των ευθυνών της σχέσης σας αλλά ούτε και να του το χρεώσεις. Αν πείτε αντίο δύσκολα επανέρχεται.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

ΖΥΓΟΣ

Αν για κάποιον αλληγορικά μοιάζει να έρχεται το τέλος του κόσμου όταν χωρίζει, αυτός είναι σίγουρα ο Ζυγός. Δεν αντέχει ούτε τη μοναξιά, ούτε και να μη συντροφεύεται. Είναι ικανός να συνυπάρχει μέσα σε μια σχέση ακόμα κι αν βασανίζεται παρά να απέχει από αυτή. Δεν έχει καν τη δύναμη να δώσει ένα τέλος και όταν το δίνει διαλέγει την πλάγια οδό. Βέβαια το να του πεις δεν πάει άλλο και να διαλέξεις να πάρεις ξεχωριστό δρόμο, δεν πρόκειται να σε εμποδίσει. Μπορεί να κάνει επίκληση σε όσα όμορφα ζήσατε, δεν έχει όμως το σθένος ή το πείσμα να σε εμποδίσει. Για να κάνεις τον πόνο του πιο μπορετό, φεύγοντας ζήτα του να παραμείνει στη ζωή σου έστω σαν φίλοι κι ας μην το εννοείς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δύσκολη περίπτωση και για γερά νεύρα θα είναι το να καταφέρεις να χωρίσεις μαζί του και αναίμακτα. Τακτική του άλλωστε είναι, να καταλύει τις άμυνές σου με τρόπους αριστοτεχνικά χειριστικούς, έτσι ώστε απ' την αρχή να έχει εκείνος το πάνω χέρι στη σχέση σας. έχει όμως ένα αδύναμο σημείο και αυτό ονομάζεται «συναίσθημα». Είναι ένας από τους πιο βαθιά συναισθηματικούς χαρακτήρες του ζωδιακού και μόνο εκεί θα βρεις τις αδυναμίες του. Ναι θα θυμώσει θα πει λόγια που αν τα πάρεις σοβαρά, θα είναι σαν να έχεις καταπιεί δηλητήριο. Όμως από τη στιγμή που το αποφάσισες μην κάνεις πίσω. Φύγε αφού του μιλήσεις με ευθύτητα και μη κοιτάξεις πίσω ούτε γι αστείο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ξέρει πολύ καλά ότι τίποτα στη ζωή δεν κρατάει αιώνια κι ούτε θέλει να παρατείνει τη διάρκεια μιας σχέσης, που δεν του δίνει τη χαρά και την έμπνευση που έπαιρνε κάποτε. Δεν του αρέσει επίσης να κρατάει κανέναν με το ζόρι δίπλα του, όσο και αν τον έχει αγαπήσει, ή έχουν μοιραστεί σπουδαία πράγματα. Στο χωρισμό δεν αντέχει την ανειλικρίνεια, ή να του μιλάς με υπονοούμενα για να μπει στο νόημα. Ανεξάρτητα με το ποιος μπορεί να πιστεύεις ότι φταίει, αποζητά την ευθύτητα των λόγων σου, όσο και αν τον πονά η αλήθεια. Μπορεί να σου κάνει παράπονα, μπορεί και όχι. Σίγουρα πάντως δεν κρατάει κακία ή άλλα απωθημένα και τοξικά συναισθήματα για σένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ξέρει πολύ καλά και το νιώθει, πότε η σχέση του έφτασε στο τέλος της. Βέβαια δεν τα παρατά με την πρώτη δυσκολία κι επιμένει να προσπαθεί να συντηρήσει ότι έχει χτίσει ή επενδύσει στην αγάπη σας. Όμως καλό είναι να γνωρίζεις, ότι το να ζει σε κατάσταση συναισθηματικής φθοράς αλλά να είστε μαζί για τα μάτια του κόσμου, είναι μια τακτική του. Αν λοιπόν εσύ είσαι που θέλεις να δώσεις ένα τέλος, πες του το καθαρά και ξάστερα. Δε θα σου κάνει «κατινιές», δε θα σου κάνει σκηνές. Ίσως μονάχα κάποια παράπονα που σου’ χε μαζεμένα. Το να χωρίσετε θα το εισπράξει όπως και να ‘χει σαν προσωπική του αποτυχία κι εδώ ίσως να μην είναι απίθανο, να σου γυρίσει την πλάτη άπαξ και διαπαντός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να βαριέται τα πάντα όταν πάψουν να του κεντρίζουν το ενδιαφέρον, στην προσωπική κι αισθηματική του ζωή όμως είναι σχεσάκιας. Επιμένει να παραμένει σε σχέσεις που του εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη διάρκεια στο χρόνο, ακόμα και αν από αυτές δεν έχει να πάρει τίποτα. Θέλει ας πούμε το κεφάλι του ήσυχο. Μπορεί να πρεσβεύει το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία και ανεξαρτησία, στις σχέσεις του όμως θέτει όρια. Οριοθετεί τα πλαίσια που θα κινηθεί ο σύντροφός του και δεν εννοεί να μην έχει το πάνω χέρι στη σχέση τους. Δικαιολογημένα να σε πνίγει αυτή η συμπεριφορά. Μίλα του στα ίσα, δε θα καταλάβει (γιατί δε θέλει να καταλάβει) αλλά φύγε.

ΙΧΘΥΣ

Το να είστε μαζί είναι κάτι που τον ολοκληρώνει. Δεν είναι όμως σπάνιο, το να του λες συχνά τι μπορεί να σε πειράζει και να μην παίρνει τα μέτρα του. Όχι επειδή σε αγνοεί αλλά γιατί πιθανά να μην είναι σε θέση να καταλάβει πόσο αυτό σε πειράζει. Δεν μπορεί να σ ακούσει με τη φωνή της λογικής. Καταλαβαίνει μονάχα όταν του μιλάς με συναίσθημα. Θέλει μαζί του να νιώθεις όμορφα και θα κάνει το παν για να στο εξασφαλίσει. Βιώνει τραγικά έναν χωρισμό γι αυτό και μην του πεις ποτέ σου αντίο. Πάρε τις αποστάσεις σου και φρόντισε πάντα να υπάρχεις με έναν τρόπο στον ορίζοντά του για να σε νιώθει πάντα δίπλα του. Κατά τα άλλα έχει διαφυγές ώστε εν καιρώ να κάνει αντισώματα.

Αντωνία