Quantcast
Πως θα καταλάβεις ότι είναι μαζί σου μονάχα από συνήθεια; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως θα καταλάβεις ότι είναι μαζί σου μονάχα από συνήθεια; Από την Μελίνα Φώφη.

Πως θα καταλάβεις ότι είναι μαζί σου μονάχα από συνήθεια;

Είναι σπουδαίο ένα μικρό φλερτ να γίνει σχέση και μία σχέση να έχει τέτοια διάρκεια που να καταφέρει να μεταμορφωθεί σε έναν πραγματικό δεσμό. Τα πάντα φαίνεται να τα ορίζει η αγάπη που είναι ανεξάρτητη από το πόσο διαρκεί η έλξη, το πάθος κι η ορμή που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων. Γιατί στην αγάπη δε σε ενδιαφέρει αν είναι ο άλλος μαζί σου. Σου αρκεί που υπάρχει κι αναπνέετε τον ίδιο αέρα, ξημερώνει για σας η ίδια μέρα, ή τον αγαπάς όπου κι αν είναι όπου κι αν βρίσκεται.

Ο έρως πάλι είναι μια κινητήρια δύναμη που όμως δεν μπορεί η ορμή της να διατηρείται εσαεί. Έτσι λοιπόν «αγάπη» και «έρως» δεν είναι απαραίτητο τελικά να συνυπάρχουνε πάντοτε σε μία σχέση για να χαρακτηρίζεται «ιδανική» αλλά μία σχέση για να νοείται σχέση, είναι απαραίτητο να εμπεριέχει μικρές ή μεγαλύτερες δόσεις κι από τα δύο αυτά σπουδαία υλικά.

Όταν όμως μια σχέση παύει να λειτουργεί γιατί ξεμένει από τα παραπάνω «καύσιμα» καλό θα ήταν να παίρνει τη θέση τους η ειλικρίνεια κι οι δύο σύντροφοι να έχουν τη δύναμη να αναγνωρίσουν ότι η σχέση αυτή έκανε τον κύκλο της.

Το ζώδιο του αποκαλύπτει εάν μένει στη σχέση από συνήθεια;

Μακροχρόνιες σχέσεις δεν είναι σπάνιο να διατηρούνται από συνήθεια. Σήμερα λοιπόν θα δούμε το πώς θα καταλάβεις ότι είναι μαζί σου μονάχα από συνήθεια, ανάλογα με το ζώδιο του.

*Σε αρκετές περιπτώσεις εκφράζονται έτσι και οι ωροσκόποι των παραπάνω ζωδίων γι' αυτό λάβε υπόψιν τα παραπάνω ζωδιακά χαρακτηριστικά και ως τέτοια.

ΚΡΙΟΣ

Με ένα τόσο έντονο και εξωστρεφή χαρακτήρα, δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις ότι είναι μαζί σου από συνήθεια, αφού ακόμα και σαν λέξη τον κάνει να αντιδρά. Βρίσκει προφάσεις ώστε να υπάρχουν ελάχιστες προσωπικές στιγμές μεταξύ σας και συνευρέσεις μικρής διάρκειας, κάνει περισσότερες απουσίες από τη φωλιά σας, αδιαφορεί για το πώς είσαι ή τι μπορεί να σου συμβαίνει σε επίπεδο καθημερινότητας και να σε επηρεάζει συναισθηματικά. Ένα μυστικό για να κρατήσεις το Κριό σύντροφό σου, είναι να του θυμίσεις πως δε σε ξέρει και τόσο καλά όσο το νόμιζε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώσει ότι σε κατάκτησε ολοκληρωτικά. Κράτα και κάτι από το μύθο σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Γίνε η γη που θα χτίσει πάνω σου τα σπουδαία πράγματα και που θα σου σταθεί σαν βράχος. Όταν όμως διαπιστώσεις ότι παύει να ονειρεύεται ένα κοινό μέλλον μαζί σου, παύει να ενστερνίζεται τα δικά σου όνειρα για τη σχέση σας, δε θέλει να ακούσει ποια είναι τα δικά σου «θέλω» και επιθυμίες, τότε κάτι δεν πάει καλά. Γίνεται πιο αυταρχικός στη συμπεριφορά του απέναντί σου κι απόλυτος σε σημείο που κάποιες ώρες και φορές, να σε κάνει να ασφυκτιείς μέσα στη σχέση σας. Το έχει εύκολο δε, να σου γυρίσει την πλάτη στο κρεβάτι σας και να επιτείνει τη ρουτίνα και τη μονοτονία στην καθημερινότητά σας, μόνο και μόνο γιατί βολεύτηκε. Για να τον κρατήσεις μην του κάνεις πολλά χατίρια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο άνθρωπός σου ανήκει στους πιο κοινωνικούς τύπους του ζωδιακού. Αγαπά περισσότερο τις μετακινήσεις από το να βρίσκεται σπίτι του. Ξέρεις ότι σου λέει κάποιες φορές υπερβολές και αθώα ψεματάκια. Όταν όμως αυτό συμβαίνει άκομψα υποτιμώντας έτσι κατάφορα την νοημοσύνη σου, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ξεκινά να δημιουργεί ένα νέο ξεχωριστό κύκλο φίλων, στους οποίους δε σε συστήνει ποτέ. Σου μιλά για πρόσωπα υποτιθέμενα φανταστικά, εάν θέλει να κρύψει ότι μπήκε στη ζωή του τρίτος άνθρωπος. Βρίσκεται πιο συχνά να συνομιλεί με αγνώστους σε σένα ανθρώπους στο διαδίκτυο, ξενυχτώντας πολλές φορές και μακριά από το κρεβάτι σας. Για να τον κρατήσεις κάνε του ακριβώς τα ίδια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αντικαθιστά το επικοινωνιακό κενό και τις σιωπές σας, ανοίγοντας περισσότερο τον ήχο της τηλεόρασης, κλείνεται στον εαυτό του και δε σου χαρίζει ούτε τις συναισθηματικές υπερχειλίσεις του, κάτι που άλλοτε ήταν δείκτης που σου έδειχνε ότι κάτι φταίει. Σπάνια θα σου ανοίξει ένα θέμα προς συζήτηση στο τραπέζι που τρώτε, ενώ θα σου δείξει ότι δύσκολα ανέχεται την παρουσία σου στο κρεβάτι σας. Κάποτε θα έκλαιγε και θα λυπόταν ενώ τώρα του βγαίνει ένας απίστευτος θυμός, ακόμα κι επειδή πέταξε μια μύγα. Η σκέψη του αλλού αρμενίζει και μένει μαζί σου, γιατί μπορεί να μοιράζεστε κοινές ευθύνες όπως το μεγάλωμα  των παιδιών του. Δε μπορείς να τον κρατήσεις άμα πληγωθεί.

ΛΕΩΝ

Είναι σίγουρο ότι θα φροντίσει να σε αποξενώσει από τους κύκλους όπου κινείται ή δραστηριοποιείται κι επειδή ο λόγος του περνάει, θα σε κατηγορήσει για πολλά. Μπροστά σου θα προβάλλει ένα μονότονα αυστηρό κι απόλυτο προφίλ, που δε θα σου αφήσει τα περιθώρια να του ζητήσεις εξηγήσεις. Θα βγει παραπονούμενος ότι δεν τον σέβεσαι, δε σέβεσαι τη γνώμη του, ή ότι προσπαθείς να τον καπελώσεις. Λατρεύει να τον θαυμάζουν και να τον φλερτάρουν ακόμα κι αν είσαι κι εσύ μπροστά. Θα φροντίσει να σε αντικαταστήσει με άνθρωπο που θα έχετε σημαντικές και ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ σας. πιθανόν να σε προσβάλει σε δημόσιο χώρο. Για να τον κρατήσεις δείξε πως τον έχεις αρχηγό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Την όψη του μόνιμα ανικανοποίητου θα αντιμετωπίζεις όλο και πιο συχνά, ενώ η αυστηρή του κριτική, θα αντικαταστήσει τα αλλοτινά του κομπλιμέντα κι ερωτόλογα. Το βλέμμα του θα αποκτήσει μια απαξιωτική χροιά ενώ η αγκαλιά του θα είναι τυπική και μόνο σε δημόσιους χώρους, όπου τον ενδιαφέρει να προβάλλει ισορροπημένη συναισθηματικά εικόνα. Θα ακυρώνει χωρίς περιστροφές το δικό σου προγραμματισμό σε πράγματα που θα επιθυμείς να κάνετε κοινά όπως το να παρευρεθείτε κάπου μαζί, ενώ θα σου θυμίζει με κάθε τρόπο το πόσο διαφέρετε ως προς τους τρόπους που κινήστε, στα πράγματα που σας ικανοποιούν, τους κύκλους που επιλέγεται να συγχρωτιστείτε κτλ.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΖΥΓΟΣ

Από εσωστρεφής γίνεται πλέον καθαρά κρυψίνους κι αν διατηρούσε με τους πρώην ή τις πρώην του τυπικές επαφές, ξεκινά να ψάχνεται εκ νέου στην προοπτική μιας επανασύνδεσης. Ξεκινά να φλερτάρει μέσα από το φιλικό του κύκλο και ταυτόχρονα ανακοινώνει σε όλους ότι μεταξύ σας πλέον υπάρχει κενό, ή τα πράγματα έληξαν. Ξεχνά εσκεμμένα εκείνα που ήξερε ότι πάντοτε σε χαροποιούσαν, όπως το να θυμάται την επέτειο της γνωριμίας σας ή άλλες σημαντικές στιγμές της κοινής σας ζωής. Λειτουργεί μηχανικά και άψυχα στο κρεβάτι σας, που αν παρατείνεις τους χρόνους των συνευρέσεών σας ευθαρσώς δυσανασχετεί. Τέλος και να χωρίσετε θα προσπαθήσει να παραμείνετε φίλοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτός ο τόσο βαθιά συναισθηματικός σύντροφος που ένιωθες ότι είχες κάποτε πλάι σου, μεταμορφώνεται σε κάτι απίστευτα σκληρό, όταν τελειώσει μέσα του για διάφορους λόγους η σχέση σας. Δε σου αναγνωρίζει καν την προσπάθεια που κάνεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα μεταξύ σας, ότι προσπαθείς να διορθώνεις εμπράκτως τις δικές σου αδυναμίες, τις υποχωρήσεις για να βρεθείτε κάπου στη μέση και ούτω καθεξής. Μπροστά σου ορθώνεται με τρόπο απόλυτο και αυταρχικό, ενώ διέπετε από μια τάση να σε χειραγωγήσει βάζοντάς σου δυσβάσταχτα όρια να κινείσαι. Λειτουργεί τιμωρητικά και κινείται σε μια παράλληλη κρυφή από σένα ζωή. Δύσκολα το αντέχεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε αγνοεί σχεδόν επιδεικτικά κι αδιαφορεί για τα δικά σου «θέλω» και επιθυμίες μέσα απ' τη σχέση σας. Σε μετατρέπει με τον καιρό, σε άτομο που κρατά στη ζωή του, μόνο και μόνο γιατί του καλύπτεις ή του έχεις ήδη εξασφαλίσει κάποιες δικές του σημαντικές, ή υλικές ανάγκες. Εδώ τα καλά και συμφέροντα βρίσκονται στην απόλυτή τους εφαρμογή, ενώ για τη στάση του αυτή δε νιώθει καμία τύψη. Σπάνια βρίσκεται στη φωλιά ή στο σπίτι σας και στο κρεβάτι συμμετέχει διεκπεραιωτικά. Σου θυμίζει τακτικά, ότι γεννήθηκε υπέρμαχος της προσωπικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ενώ σου δείχνει ότι εάν του ζητήσεις να χωρίσετε δεν πρόκειται να στο αρνηθεί. Τον κρατάς μόνο σε σχέση ελεύθερη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δε θα σου λείψει τίποτα δίπλα του, θα στα παρέχει όλα, εκτός από το συναίσθημα και την αγκαλιά. Άρα με όσα κι αν σου προσφέρει θα είναι σαν να μη σου χαρίζει τίποτα ουσιαστικό. Για το λόγο αυτό τα παράπονά σου θα τα θεωρεί παράλογα, αφού δε θα έχεις κανέναν πρακτικά λόγο να διαμαρτύρεσαι, παρ’ όλο που η σχέση αυτή θα έχει μετατραπεί σε καθ΄ όλα τυπική.  Θα απαιτήσει από σένα έξω να δείχνετε ζευγάρι αγαπημένο, ενώ θα σε πιέζει όλο και περισσότερο να ασχολείσαι με πράγματα που θεωρούνται ποιοτικά, παρά γιατί τα απολαμβάνεις. Θα είναι συχνά απασχολημένος με κάτι άγνωστο σε σένα που θα τον κρατά όλο και πιο αργά μακριά απ' το σπίτι. Λήγετε όταν το αποφασίσει να φύγει εκείνος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μία σαφής ένδειξη ότι αδιαφορεί για ότι κοινό μοιράζεστε, είναι ότι τα έχει αφήσει όλα πάνω σου, ενώ συχνά αδιαφορεί και για πράγματα που θα έπρεπε να είναι πιο τυπικός. Οι φίλοι και οι παρέες του τον βλέπουνε περισσότερο από όσο εσύ, ενώ θυμώνει κάθε φορά που τον ρωτάς, που πάει αφού δεν του αρέσει να του κάνεις έλεγχο. Σου ασκεί με το παραμικρό ωμή κριτική, αδιαφορώντας για το αν σε πληγώνει, ενώ συναισθηματικά φτάνει σε σημεία σχεδόν να σε εκβιάζει. Όταν τον επιπλήττεις για κάτι που επιβεβαιωμένα το έχει κάνει σε μειώνει ή σε βγάζει τρελό, ενώ δε διστάζει να σε υποτιμήσει ακόμα και δημόσια. Δεν είναι σπάνιο να σου ασκεί χειριστική συμπεριφορά, ενώ θα επιβάλλει να γίνεται το δικό του.

ΙΧΘΥΣ

Μπορεί να ανακαλύψεις εν καιρώ ότι έχει υπάρξει σε αρκετές περιπτώσεις διπρόσωπος, ενώ η αλλοτινή του τρυφερότητα θα αντικατασταθεί με μια κατάφορη  αδιαφορία. Έχει τον τρόπο να προβάλλεται σαν θύμα μέσα απ' τη σχέση του και δεν αναγνωρίζει το μέγεθος των δικών του λαθών και παραλείψεων. Καθημερινά όλο και περισσότερο θα σε χαλάει ψυχολογικά χαρίζοντάς σου συχνές απογοητεύσεις, ενώ γνωρίζοντας πως κατέχει τα κλειδιά της καρδιάς σου, θα παίξει επικίνδυνα με τις χορδές της ψυχολογίας σου.  Δεν είναι σπάνιο να έχει καλέσει ανάμεσά σας ένα τρίτο πρόσωπο, του οποίου να έχει αποκρύψει, ότι βρίσκεται ήδη σε μια άλλη μόνιμη σχέση. Διαθέτει σκέψη χαοτική και ανερμήνευτη.