Quantcast
Ζώδια: Πως αντιδρά το 3ο πρόσωπο σε μία σχέση; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ζώδια: Πως αντιδρά το 3ο πρόσωπο σε μία σχέση; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια: Πως αντιδρά το 3ο πρόσωπο σε μία σχέση;

Αρκετά συχνά στη διάρκεια της ζωής μας, δε συμβαδίζει η καρδιά με τη λογική, οι επιθυμίες με τα «πρέπει» που διδαχτήκαμε. Το να είναι κάποιος το 3ο πρόσωπο σε μία σχέση αντιμετωπίζεται ως πράξη πικάντικη, αντισυμβατική, ή ακόμα και κοινωνικά κατακριτέα.

Κανείς όμως δε μπήκε στη θέση του, μιας και δε σκέφτηκε ότι πρώτα απ' όλα,  άλλα ορίζει η καρδιά. Γιατί στάθηκε άτυχος μιας και του έτυχε μια «δανεική» αγάπη. Γιατί η ψυχή του μπορεί να ζητούσε και να προσπάθησε να ξεδιψάσει με τις υποσχέσεις που άκουσε.

Όλοι μας θα μπορούσαμε να βρεθούμε, ή μπορεί και να έχουμε βρεθεί σε μία τόσο αμήχανη συναισθηματικά σχέση. Πάμε να δούμε αστρολογικά, πως αντιδρά ο κάθε ζωδιακός χαρακτήρας όταν καλείται να παίξει το ρόλο του 3ου προσώπου σε μία παράλληλη σχέση.

Πως συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν είναι το 3ο πρόσωπο σε μια παράλληλη σχέση;

ΚΡΙΟΣ

Ως χαρακτήρας δεν φοβάται να ρισκάρει και να δοκιμάσει την τύχη του σε αχαρτογράφητα νερά, αναζητώντας την εμπειρίας, ακολουθώντας ακόμα και άγνωστα μονοπάτια. Φαίνεται μάλιστα να αδιαφορεί, εάν ο άνθρωπος που έβαλε στόχο να κατακτήσει, μπορεί να ανήκει ήδη σε μία άλλη σχέση. Εάν όμως δε δει από εκείνον να του ανοίγει την πόρτα της καρδιάς του, σπάνια την παραβιάζει από μόνος του. Συνήθως δε βάζει στον εαυτό του «ηθικά» κολλήματα και κάνει αυτό που του ζητάει τόσο η καρδιά, όσο και η παρόρμησή του. Εξάλλου δεν του αρέσει να ζει με απωθημένα. Βέβαια σε έναν Κριό η σκιά και το παρασκήνιο δεν ταιριάζει, γι αυτό και σπάνια θα μείνει για καιρό μέσα σε μια κρυφή σχέση.

ΤΑΥΡΟΣ

Δυστυχώς είναι από τα πλάσματα, που πιστεύει σε υποσχέσεις. Συχνά θυματοποιείται από αυτές τις καταστάσεις, χάνοντας το χρόνο και την ευκαιρία να βρει έναν άνθρωπο που πραγματικά θα του αξίζει, μόνο και μόνο γιατί πιστεύει σε λόγια, που του ακούγονται τόσο όμορφα σα βάλσαμο στην καρδιά του. Συχνά μάλιστα ανακαλύπτει αργότερα ότι είναι το 3ο πρόσωπο μίας σχέσης, κάτι που συναισθηματικά δυσκολεύεται να το διαχειριστεί. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που ένας τέτοιος χαρακτήρας, θα συνεχίζει να παίζει αυτό το ρόλο από συμφέρον. Γιατί το πρόσωπο που είναι μαζί του σε μια σχέση κρυφή, μπορεί να έχει επί παραδείγματι κοινωνική, οικονομική, υλική, ή άλλη αξιόλογη επιφάνεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το φλερτ το αίσθημα η προοπτική να βρεθεί με έναν άνθρωπο μαζί, αποτελεί για το Δίδυμο ένα παιχνίδι. Είναι η πικάντικη γεύση της ζωής. Εν μέρει φαίνεται πως αδιαφορεί για τις κοινωνικές νόρμες ή τα συμβόλαια, όταν έρθει η στιγμή να αγκαλιάσει ένα πρόσωπο που μπορεί να ανήκει αλλού, ή ακόμα κι ο ίδιος να βρίσκεται σε έναν άλλο δεσμό. Είναι δε, τόσο επικοινωνιακό πλάσμα που φλερτάρει ακόμα και αν το συντροφάκι του κάθετε ακριβώς δίπλα του. Ένας Δίδυμος μοιάζει σαν ένα αιώνιο παιδί που δε μεγάλωσε ποτέ. Έτσι το να κλέψει γλυκό απ' το βάζο, είναι μία σκανταλιά που του ανεβάζει την αδρεναλίνη. Κάποιες φορές εκείνος κοιτάζει πρώτος έξω από το παράθυρο της σχέσης του κι ανοίγει την πόρτα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος συνήθως δε χαλάει το σπίτι του. Παραδοσιακός αλλά και συντηρητικός από χαρακτήρα, αποζητάει απ' τις σχέσεις του, ξεκάθαρους ρόλους. Κι ο ίδιος διαθέτει, ξεκάθαρη στάση και συμπεριφορά. Είναι όμως ένα άκρως συναισθηματικό πλάσμα και όλα τα διαχειρίζεται με τα μάτια της καρδιάς. Έτσι λοιπόν αν πληγωθεί από τον άνθρωπο που διάλεξε να είναι μαζί του, αυτό καταχωρείτε σα μόνιμη σχεδόν βλάβη στην ψυχή του. Έτσι λοιπόν το να συνευρεθεί με έναν άλλο άνθρωπο, μπορεί να το κάνει γιατί δίψασε συναισθηματικά αλλά και για λόγους εκδίκησης. Πάντως υποφέρει όταν ακούει υποσχέσεις του τύπου «θα τον χωρίσω για σένα» γιατί ξέρει από διαίσθηση πως αυτό σπάνια ισχύει.

ΛΕΩΝ

Ως χαρακτήρας αποζητά τη σταθερότητα στην προσωπική κι αισθηματική του ζωή και μια παράλληλη σχέση, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν μπορεί να του το εγγυηθεί. Εξάλλου ένα τόσο λαμπερό πλάσμα, ούτε κατά διάνοια δεν αντέχει να ζει στη σκιά ή στο περιθώριο. Δεν ανέχεται να είναι η δεύτερη επιλογή του ανθρώπου που θέλει να βρίσκεται στο πλευρό του. Ναι, μπορεί να αγαπάει το παιχνίδι του φλερτ, γιατί έτσι ανατροφοδοτεί την αυτοπεποίθησή του, σπάνια όμως ενδίδει σε ατελέσφορες συναισθηματικές καταστάσεις που τις περισσότερες φορές, δε βγαίνουν μάλιστα και πουθενά. Υποφέρει πραγματικά εάν τύχει να συνυπάρξει σα δευτερορολίστας σε ένα δεσμό και καταρρακώνεται όντως ψυχολογικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ένας τόσο καθωσπρέπει χαρακτήρας, συνήθως δηλώνει αρνητικός απέναντί σε τέτοιες συναισθηματικά αρρωστημένες καταστάσεις, αφού είναι ικανές να διαταράξουν τις ισορροπίες ενός ατόμου, με αποτέλεσμα συχνά να υποστεί κυρώσεις  και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής του. Με αυτή τη σιγουριά του λόγου του λοιπόν, είναι από εκείνους τους χαρακτήρες που την πατάνε πρώτοι, αφού μοιάζουν να αγνοούν πως άλλα ορίζει η λογική κι άλλα ζητά επιτακτικά η καρδιά. Έχει την τάση δε, να εξιδανικεύει τον άνθρωπο που τον εντυπωσιάζει και τον ακολουθεί αμαχητί, εκεί που ορίζουν οι επιθυμίες και τα απωθημένα του. Ναι, δεν τον χαλάει να έρχεται δεύτερος. Πιθανόν το ψάχνει κιόλας.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΖΥΓΟΣ

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες για το ζώδιο αυτό, είναι το να μείνει μόνο κι ασυντρόφευτο. Στατιστικά δε, εξακολουθεί να κρατάει επαφές με τις πρώην αγάπες του, ακόμα και αν ήδη έχει προχωρήσει την προσωπική του ζωή παρακάτω. Στα αισθηματικά του συχνά παίζει το ρόλο του 3ου προσώπου, αλλά υποφέρει εάν παράλληλα δεν υπάρχει για αυτόν ένας άνθρωπος που να συμπορεύεται μόνιμα μαζί του. Για το Ζυγό μια παράλληλη σχέση, φαντάζει πραγματικά σαν μια σπουδαία συναισθηματική απόδραση από όλα όσα τον πιέζουν και το καταπιέζουν. Αποζητά να είναι μόνιμα ερωτευμένος, ενώ οι παράλληλες σχέσεις του, δεν είναι εφήμερες. Αντίθετα έχουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γνωρίζει πολύ καλά να διαχωρίζει τα «πρέπει» και τα «μη» από ότι προστάζει η καρδιά και το συναίσθημα. Γνωρίζει τη δύναμη αλλά και την έμπνευση που μπορεί να πάρει, μέσα από μια σχέση, κρυφή ή φανερή. Ξέρει να αγγίζει και να φτάνει τα πάντα στα όριά τους με τον δικό του τρόπο. Υποφέρει σίγουρα όταν βρίσκεται σε μια κρυφή παράλληλη σχέση, σε μια ατελέσφορη κατάσταση αλλά παράλληλα εξιτάρεται καθώς γεύεται την αδρεναλίνη ενός απαγορευμένου καρπού. Είναι εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός, ότι όταν θα μάθει κατόπιν εορτής, πως ο άνθρωπος που είναι μαζί του, είναι ήδη δεσμευμένος, φροντίζει να τον πιέζει συναισθηματικά τόσο έντονα, που στο τέλος γίνεται γι αυτόν εμμονή κι ας χάσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να τιμά για τον εαυτό του τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική του ελευθερία και ανεξαρτησία, από τον άνθρωπο όμως που έφτιαξε μαζί του έναν παράλληλο δεσμό, έχει τεράστιες απαιτήσεις. Σχεδόν πάντοτε προσδοκά πως θα καταφέρει μια μέρα να τον κλέψει από την επίσημη σχέση του, αν και όταν αυτό έχει συμβεί, δεν τολμά να κάνει το επόμενο επίσημο βήμα μαζί του. Όταν στοχεύει να κατακτήσει την καρδιά του ανθρώπου που του κάνει κλικ, αδιαφορεί πραγματικά για το αν βρίσκεται σε έναν άλλο δεσμό, επίσημο ή ανεπίσημο. Μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει εξίσου καλά όχι μονάχα σε μία αλλά και περισσότερες από μία παράλληλες σχέσεις. Δεν ηθικολογεί ποτέ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η εικόνα που προβάλλει προς τα έξω, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που προσπαθεί να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ζωής του. Γι αυτό και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται να κρύβει τις αδυναμίες του χαρακτήρα του και να βάζει συχνά μπροστά την αξιοπρέπειά του, έναντι των «θέλω» και των επιθυμιών του. Οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν, είναι κομμάτι της εικόνας του, υπηρετούν την εικόνα του. Έτσι φροντίζει να προβάλλει εξαιρετικά σε κοινωνικό επίπεδο, τον τύπο του επιτυχημένου επαγγελματία, οικογενειάρχη, πατέρα ή συντρόφου. Για να αντέχει συναισθηματικά, ναι, δημιουργεί συχνά παράλληλες σχέσεις τις οποίες & διατηρεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν προσπαθεί μόνο κοινωνικά να αντιδρά αντισυμβατικά στα παραδοσιακά και συντηρητικά μοντέλα. Το ίδιο ισχύει και στην προσωπική του ζωή. Σχεδόν αντανακλαστικά εάν ακούσει το «μη», θα κοιτάξει έξω από το παράθυρο της σχέσης, ή θα προκαλέσει την τύχη του φλερτάροντας επικίνδυνα, ακόμα κι αν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί. Για τις αισθηματικές του άλλωστε επιλογές, γίνεται συχνά θέμα στα πηγαδάκια στο παρασκήνιο και στα κουτσομπολιά. Δύσκολος με το να εκφραστεί συναισθηματικά, συχνά δείχνει απόμακρος τόσο, που απορεί κανείς για το τι μπορεί να συμβαίνει πραγματικά στην αισθηματική του ζωή. Δε τον ενοχλεί να ναι το 3ο πρόσωπο, αλλά ενοχλείται με την απιστία.

ΙΧΘΥΣ

Πρόκειται για έναν ζωδιακό χαρακτήρα που είναι ευάλωτος και ευμετάβλητος  συναισθηματικά κι αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές η ψυχολογία του, παρασύρεται όπου φυσάει ο άνεμος. Για αυτόν η αγάπη το φλερτ η αγκαλιά, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να ζει κανείς. Όταν είναι ερωτευμένος, αισθάνεται απεριόριστη έμπνευση κι αγάπη μέσα του. Για να το ζήσει αυτό, να πει το «ναι» στο πρόσωπο που κάνει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά ακόμα και αν γνωρίζει ότι ανήκει σε μία άλλη σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη. Ασφαλώς και θα υποφέρει τις στιγμές που δε θα μπορούν να είναι μαζί. Θα περιμένει όμως στωικά, την επόμενη συνάντηση μαζί του. Κάπως έτσι όμως παραμένει η ζωή του στάσιμη.

problepsi-me-1-euro