Quantcast
Η δύσκολη όψη του Άρη σε αντίθεση με Πλούτωνα τον Μάιο 2023. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Η δύσκολη όψη του Άρη σε αντίθεση με Πλούτωνα τον Μάιο 2023, από την Μελίνα Φώφη.

Η δύσκολη όψη του Άρη σε αντίθεση με Πλούτωνα τον Μάιο 2023.

Μία από τις πιο δραματικές όψεις στην αστρολογία, είναι αυτή της αντίθεσης του Άρη με τον Πλούτωνα. Θα πραγματοποιηθεί με ακρίβεια στις 16 Μαΐου του 2023, όταν ο ανταγωνιστικός Άρης θα διανύει από τη μηδενική μοίρα τα 16 πρώτα λεπτά του Λέοντα κι απέναντί του στον Υδροχόο θα αναμετρηθεί με τον πλανήτη του μηδενισμού Πλούτωνα. Δύο αντίθετες δυνάμεις συγκρούονται καταλυτικά και το αποτέλεσμα θα είναι μοιραίο και τετελεσμένο.

Εκδικητικά ένστικτα, κρυφές δράσεις, επίδειξη δύναμης και εξουσίας, απώλεια μέτρου, οριστικό κι επώδυνο τέλος. Αυτή είναι η αντίθεση Άρη Πλούτωνα. Που σε αφορά;

Ποια ζώδια επηρεάζονται και πως από την αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα;

Πρωταγωνιστές της μάχης θα είναι Λέοντες και Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιού, μα από κοντά θα επηρεαστούν Ζυγοί και Δίδυμοι, Τοξότες και Κριοί, αλλά και όσοι τυχαίνει να έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, Σελήνη ή εξίσου σημαντικούς δείκτες κοντά στις μοίρες ή στα ζώδια αυτά.

Εσένα σε ποιο τομέα της ζωή σου (σε ποιον οίκο) δίνεται η μάχη αυτή. Αν γνωρίζεις τον ωροσκόπο σου ξεκίνα να μετράς από αυτόν.

ΚΡΙΟΣ

Θα είναι καμιά 10αριά μέρες που θα διαπιστώνεις ότι το κλίμα ανάμεσα σε σένα και στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι σε επίπεδο καθημερινότητα, μάλλον δε θα είναι καλό. Προσπάθησε ωστόσο να μην είσαι εσύ η αιτία που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και γιατί δε θα βρεις το δίκιο σου αλλά και γιατί μπορεί να χάσεις συμμάχους, ανθρώπους που μέχρι σήμερα βάδιζαν δίπλα σου. Έτσι λοιπόν οι διαφωνίες σου με φίλους, σύντροφο, άτομα που μιλούσατε πάντα την ίδια γλώσσα, μπορούν αν πάρουν επικές διαστάσεις σε μια εποχή, που εκ των περιστάσεων ή των πραγμάτων, δε σε συμφέρει αν απομονωθείς.

ΤΑΥΡΟΣ

Τετράγωνο με το ζώδιό σου κάνει η αντίθεση αυτή κι αν δεν καταλαβαίνεις την έννοια της όψης, τότε σου λέω ότι ανταγωνιστικές τάσεις στον επαγγελματικό σου τομέα θα δημιουργηθούν τέτοιες τάσεις, που ίσως αναγκαστείς από αγανάκτηση ή και εγωισμό, να λάβεις παρορμητικά αποφάσεις τέτοιες που να αποδειχθεί στο μέλλον, ότι λάθος έκανες επί παραδείγματι, να τους κάνεις τη χάρη να αποχωρίσεις από έναν χώρο που ένιωθες ότι σε υποτιμά. Η δράση όμως φέρνει αντίδραση, πολλές φορές δημιουργεί ρίξεις αγεφύρωτες μεταξύ εκείνων που εκ των πραγμάτων χρειάζεται να συνεννοηθούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στις παρενέργειες της όψης αυτής, μπορεί να είναι ένα συναισθηματικό βάρος που γενικά θα σε κάνει να θες κάποιες φορές να απομονωθείς για να ηρεμίσεις, όμως θα είναι τέτοιες οι καταστάσεις, που δε θα σ αφήνουν στην ησυχία σου. Παράλληλα εκείνες τις μέρες με κάποιους φίλους σου, η μια κουβέντα ίσως να φέρει την άλλη και έτσι να δημιουργηθούν μεταξύ σας παρερμηνείες και παρεξηγήσεις κι αν δεν υποχωρήσετε από την ένταση να φτάσετε σε σημείο ακόμα και να τα σπάσετε. Διαφωνίες με αδέρφια ή με γείτονες θα σε απογοητεύσουν μα καλό θα ήταν αν δεις να τραβούν το σχοινί να αποχωρήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θέματα για δυνατούς λύτες στα οικονομικά σου ίσως να δημιουργηθούν το διάστημα αυτό και θα χρειαστεί εκτός από καλύτερη διαχείριση, να έχεις το νου σου και που επενδύεις τόσο σε χρήματα όσο και σε αισθήματα. Μια υποχωρητικότητα σε τρίτο πρόσωπο ή σε πρώην αμόρε από μεριάς του συντρόφου σου, θα σου δώσει αφορμές να ψαχτείς για το τι μπορεί να σημαίνει η στάση, του και αν τρέχει κάτι ανάμεσά τους. Κάποια πράγματα μάλλον θα συμβαίνουν στο μυαλό σου κι είναι κρίμα να τα μεταφέρεις στην πραγματικότητα. Τέλος το σεβασμό τον εμπνέουμε οπότε απόφυγε φράσεις τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

ΛΕΩΝ

Τα φώτα όλα σε σένα αφού ο Άρης από τις αρχικές μοίρες του ζωδίου σου, σε κάνει πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Σίγουρα έχεις βαρεθεί να βλέπεις να προοδεύουν οι ημίμετροι κι οι ατάλαντοι, όμως με ειρωνείες και θράσος, μάλλον κι εσύ από τη μεριά σου θα ρίχνεις το επίπεδο κάθε συζήτησης. Έτσι αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική, το να γείρουν τα πράγματα υπέρ σου, σχεδόν αποκλείεται. Κλυδωνίζονται σοβαρές σχέσεις και συνεργασίες ζωής κι αν αυτό δε σε τρομάζει, τουλάχιστον έχε το θάρρος να δεις την αλήθεια τους κατάματα. Σκέψου περισσότερο με το «Εμείς» παρά με το υπέρμετρο «Εγώ».

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε χίλιες μεριές ίσως να χρειαστεί να μοιραστείς, πράγμα που θα σου προκαλέσει υπέρμετρο άγχος και εκνευρισμό. Προσπάθησε όμως να μη λειτουργείς συγκεντρωτικά για να γίνει μια δουλειά όπως κατά τη γνώμη σου πρέπει, γιατί μπορεί να αναλάβεις καθήκοντα και ευθύνες, που αφενός μεν να μη σου αναλογούν κι αφετέρου στο τέλος να σε εξουθενώσουν. Μην περιμένεις από τους γύρω σου να κινηθούν και να λειτουργήσουν με τους δικούς σου ρυθμούς. Αυτό μπορεί να φέρει εντάσεις και αντιλογίες, να πεις λόγια σε κάποιους ανθρώπους που δε θα έπρεπε, να μη μαζεύονται μετά και να έχουμε στεναχώριες.

ΖΥΓΟΣ

Ενώ διακρίνεσαι για τη διπλωματική κι υποχωρητική σου στάση όπου χρειάζεται, τις μέρες όπου ο Άρης θα βρίσκεται σε όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα, μάλλον δε θα σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Ειδικά πάνω σε συζητήσεις που θα κάνεις με πρόσωπα του κοντινού σου περιβάλλοντος, αφού θα νιώθεις πολύ συχνά το ποτήρι να ξεχειλίζει και παρ΄όλα αυτά, τίποτα να μη διορθώνεται. Το να υπάρχουν διαφωνίες σε μία σχέση που θέλει να μοιάζει με σχέση ζωής, δεν είναι κακό. Το κακό είναι να λύνονται είτε με αψιμαχίες, ή να παραχώνονται κάτω από το χαλί και έτσι η σιωπή να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν μια τόσο δραματική όψη συμβαίνει στα ζώδια του «σταθερού σταυρού» που ανήκεις κι εσύ, δεν μπορεί να μείνεις ανεπηρέαστη/ος. Δε θα είναι περίεργο λοιπόν να δημιουργείται ξαφνικά και από το πουθενά ένα κλίμα εκρηκτικό, τόσο στο εργασιακό σου περιβάλλον όσο και στο σπίτι ή την οικογένεια. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, προσπάθησε να μη φέρεσαι στους δικούς σου σαν να 'ναι του χεριού σου, ή θεωρείς τη σχέση σας δεδομένη. Όλοι τις ημέρες αυτές θα είναι στην πρίζα και καλό θα ήταν να υπολογίζεις λιγάκι τις ισορροπίες που υπάρχουν αν νιώσεις την ανάγκη να πεις ότι έχεις να πεις και ας γίνει ότι θέλει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πλούτωνας σε τρίγωνο με το ζώδιό σου και Άρης σε εξάγωνο, είναι λογικό να μη μπορεί η όψη της αντίθεσής τους να σ αφήσει ήσυχο. Καταρχάς δημιουργεί ένα περιβάλλον αντιπαραθέσεων και αθέμιτων ή και άσκοπων ακόμα ανταγωνισμών. Κι ενώ δεν είσαι άτομο που μπαίνεις στη διαδικασίας να παρατραβάς το σχοινί όταν ο απέναντί σου δεν καταλαβαίνει, τώρα μάλλον οι ανοχές σου ίσως να μειωθούν. Έτσι δεν αποκλείεται να θελήσεις να δείξεις «ποιος είναι το αφεντικό» σε κάποιες σχέσεις σου και να απογοητεύσεις ανθρώπους που ξέρεις ότι εσένα όπου κι αν βρίσκεστε σε υποστηρίζουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το παρελθόν ξαναχτυπά και μια υπόθεση που ίσως μέσα σου και να την είχες λήξει επανέρχεται και σε φορτώνει με απίστευτο άγχος. Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Κλείνουμε τους παλιούς λογαριασμούς και την πόρτα της καρδιάς μας σε ανθρώπους που τελικά στάθηκαν πολύ λίγοι όταν έπρεπε. Σε ένα δεύτερο πλάνο, έκτακτα έξοδα μπορεί να εμφανιστούν και δαπάνες που δεν υπολόγιζες τέτοιες, που παίζει δυνατά να σε πετάξουν εκτός προϋπολογισμού. Τέλος, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με ανθρώπους που μπορεί να σου υποσχέθηκαν και να μην τήρησαν το λόγο τους, άρα μην ασχολείσαι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολλά σπασμένα έχεις να βγάλεις και να προκαλέσεις τη λύση τους. Πρόσεξε όμως τις κινήσεις σου ειδικά όταν χαρακτηρίζονται ως ένα βαθμό από παρασκήνιο. Αν μια σχέση, όσο κι αν τη θεώρησες σημαντική δε διορθώνεται, την τελειώνεις μια κι έξω. Δεν της δίνεις ευκαιρίες, δεν επιμένεις να λυθεί από μόνη της. Μην πυροβολείς το πόδι σου, όταν κάποια πράγματα δεν περνούν από το χέρι σου κι άρα δε διορθώνονται. Απέφυγε ωστόσο να φανείς απόλυτος για να επιβληθείς, απέφυγε τις χειριστικές συμπεριφορές, ή μην επιτρέπεις τέτοιες σε ανθρώπους που έχουν τον τρόπο να παίζουν με το μέσα σου.

ΙΧΘΥΣ

Να τα πεις ένα χεράκι με δικούς σου ανθρώπους και να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου θα θελήσεις τις μέρες της αντίθεσης του Άρη με τον Πλούτωνα. Συναισθηματικά όμως δε θα μπορέσεις αυτό να το διαχειριστείς κι ίσως πεις κουβέντες που λίγο αργότερα αφού ηρεμίσεις πραγματικά να τις μετανιώσεις. Δεν τελειώνουν έτσι σχέσεις ζωής που μπορεί κάποιες στιγμές να ανισορροπούν, έχουν όμως την ποιότητα και την αξία να ξεπερνούν τα δύσκολα. Εξάλλου δε σου ταιριάζει να δείχνεις άκαμπτος απέναντι σε ανθρώπους που από αυτούς μόνο αγάπη και νοιάξιμο έχεις πάρει. Σκέψου το λοιπόν κι απόφυγέ το.