Quantcast
Ποια ζώδια είναι εύκολα στα λόγια και δύσκολα στις πράξεις; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια ζώδια είναι εύκολα στα λόγια και δύσκολα στις πράξεις; Από την Μελίνα Φώφη.

Ποια ζώδια είναι εύκολα στα λόγια και δύσκολα στις πράξεις;

Λόγια ή πράξεις; Είναι δύο απίστευτα διαφορετικές έννοιες που όμως θεωρούνται πολύ σημαντικοί δείκτες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε πολλές των περιπτώσεων θέτονται ως δείκτες αξιοπιστίας, όταν πρέπει κάποιος άνθρωπος να κριθεί μέσω των δηλώσεων ή των πράξεων του. Βέβαια στις δηλώσεις μας όσο εύκολα κι αν προφέρονται, καλό θα ήταν και να εννοούνται αλλά αυτό αυτή, είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως τα λόγια αμφισβητούνται οι πράξεις όμως ποτέ.

Ποια ζώδια δεν λένε πολλά, αλλά κάνουν πολλά!

Πάμε να δούμε μαζί ποια ζώδια είναι εύκολα στα λόγια και δύσκολα στις πράξεις, ή, το αντίθετο.

ΚΡΙΟΣ

Παντού αρχηγός οπότε γιατί να μην ήταν και στις δηλώσεις του, αφού τις εκφέρει με απίστευτο στόμφο, ώστε να δημιουργήσει και την ανάλογη ατμόσφαιρα. Μάλιστα εκφέρονται κάποιες φορές με τέτοια ένταση κι αυτό συμβαίνει απλώς για να εκτονωθεί. Ένας Κριός όσα τα εννοεί, συνήθως τα πράττει και δεν έχει καμία ανάγκη να τα ανακοινώσει προηγουμένως, ούτε να πάρει κάποια έγκριση για να τα εκθέσει. Σίγουρα δεν συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις του, πόσο μάλιστα εάν αυτά εμπεριέχουν απειλές, αφού είναι ένα πλάσμα, που είναι προστατευτικό και συνήθως τάσσεται υπέρ αδυνάτου. Άρα ανακόλουθος γίνεται μόνο με τον εαυτό του κι αυτό είναι ίσως το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξει.

ΤΑΥΡΟΣ

Ηγετικός χαρακτήρας είναι από τους ανθρώπους που κυριολεκτικά, δε χάνουν τα λόγια τους. Δε ζητούν απαιτούν, δε δηλώνουν αλλά υπηρετούν τις θέσεις και τις απόψεις τους. Αρκετά συχνά κατηγορούνται για τη στενοκεφαλιά τους και τη δυσκολία που έχουν να ελιχθούν. Υπηρετούν με πράξεις τα λόγια τους και ανήκουν και αυτοί στους τύπους, που για ότι πράττουν δε ζητούν καμία έγκριση. Ίδιον του χαρακτήρα τους είναι άλλωστε και το πείσμα που διαθέτουν και άρα είναι δύσκολο να αναχαιτίσει κανείς την πεποίθηση ενός Ταύρου να δουλέψει σε κάτι που πιστεύει ότι θα έχει κέρδος και ας μην του βγαίνει πάντα σε καλό. Άρα συμβαδίζουν οι λόγοι με τις πράξεις του και αυτό που πρέπει να προσέξει είναι να ακούει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πολυμήχανο και υπερκινητικό αυτό πλάσμα, τις δηλώσεις τις έχει εύκολες και πολλές είναι οι φορές που αμύνεται με αυτές, με τον κατάλληλο «πολιτικό» λόγο φυσικά, ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές. Ναι ανήκει στους πιο ανακόλουθος χαρακτήρες του ζωδιακού και όταν διαδίδει μια πληροφορία, δεν ενδιαφέρεται εάν ευσταθεί ή όχι, αρκεί να πλανάται. Άοκνος χαρακτήρας παράγει έργο, συνήθως όμως κοινού ενδιαφέροντος και αρκετά φιλότιμος ώστε να είναι πάντα εκεί, τη στιγμή που κάποιος τον χρειάζεται. Είναι ένας πραγματικός πολυτεχνίτης, πάντα χρήσιμος και προτιμά τις πιο ανάλαφρες κουβέντες από τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Καλό θα ήταν μονάχα να προσέχει τι τάζει και τι υποστηρίζει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε βαρύγδουπες δηλώσεις μπορεί να προβεί, μόνο εάν βρίσκεται στα όρια συναισθηματικών υπερχειλίσεων. Παρορμητικός σα χαρακτήρας μπορεί να πει το οτιδήποτε και να μην το εννοεί, ενώ είναι από τους ανθρώπους που συναισθηματικά πάνε με τα φεγγάρια τους. Δεν έχει ανάγκη να κάνει καμία δήλωση, για να προωθήσει το έργο του ή για να δικαιολογήσει τις φιλάνθρωπες πράξεις του. Αντίθετα ξέρει να κάνει το καλό και να το αποσιωπά, να μην το κοινοποιεί και να το εντάσσει στις πράξεις αγάπης που αφειδώς προσφέρει, σε όλους όσους αισθάνεται σαν να είναι η οικογένειά του. Σίγουρα οι πράξεις του αριθμητικά είναι πολλαπλάσιες των λόγων του. Αυτό που πρέπει να προσέξει; Κάποιοι τον εκμεταλλεύονται.

ΛΕΩΝ

Πρόκειται για έναν από τους πιο γαλαντόμους χαρακτήρες του ζωδιακού, που ξέρει να διαλέγει το καλύτερο κομμάτι της ζωής, να το γεύεται αλλά και να το προσφέρει. Πραγματικά ξέρει να περνάει καλά, χαρακτηρίζεται από τα ακριβά του γούστα και πολλές φορές μετρά τους άλλους από την οικονομική ευχέρεια που ίσως διαθέτουν. Ένας βασιλιάς πάντα έχει, ακόμα και αν περνάει δύσκολα. Τότε με τον τρόπο του καταφέρνει μέσω των άλλων να εξασφαλίσει ότι του λείπει, ανθρώπων της αυλής του συνήθως. Ναι, είναι ανακόλουθος σε λόγους και δηλώσεις έναντι των πράξεών του μα αυτό ανήκει στα πλαίσια που διαπραγματεύεται τον εαυτό του. Να προσέχει όμως πάντα εκείνους που τον κολακεύουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εδώ έχουμε άλλο ένα ζωδιακό χαρακτήρα, που δε θα μείνει ποτέ στα λόγια. Οι πράξεις του είναι υπεράριθμες και οι λόγοι του σπάνιοι, μιας και στην περίπτωσή του τα λόγια είναι περιττά. Δεν εκτιμά τους ανθρώπους που το έχουν εύκολο να πετάν δηλώσεις και ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης που έχει, είναι να κοιτά τι αφήνει πίσω του ως έργο ο κάθε συνομιλητής του. Διαθέτει δε, μια φανερή προκατάληψη όταν ακούει στομφώδη λόγια και δηλώσεις, την οποία μάλιστα δε διστάζει να τη δείχνει ή να την επισημαίνει στον άνθρωπο που του μιλά, ακόμα κι αν χαρακτηριστεί ως επικριτικός. Σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπος που θα μείνει μόνο στα λόγια απλά να προσέχει γιατί κάποιους τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι.

ΖΥΓΟΣ

Εδώ μιλάμε για ένα από τα πιο ντροπαλά και τόσο ευγενικά πλάσματα, που δύσκολα θα προβεί σε δηλώσεις ή θα χρησιμοποιήσεις στόμφο, διανθισμένο με λεκτικές υπερβολές, για να επιβληθεί. Εκεί όμως που πραγματικά προσπαθεί να πείσει, χρησιμοποιώντας ανακόλουθα το λόγο, είναι όταν φλερτάρει, που είναι και το αγαπημένο του σπορ. Λεπτός σε χειρονομίες γοητευτικός σε πράξεις αλλά ποτέ συνεπής, σε ότι τάζει, ώστε να καταφέρει να τρυπώσεις στις φαντασιώσεις του ανθρώπου που εντέχνως πολιορκεί. Όμως ένας τέτοιος χαρακτήρας κατά τα άλλα, είναι σημαντικός συνεργάτης, πολύ καλός φίλος και ο άνθρωπος που μπορεί κανείς να βασίζεται. Άρα στα λόγια μένει μόνο σε επίπεδο αισθηματικό.

ebdomadiaies-taro-problepseis-desktop-vera

ebdomadiaies-taro-problepseis-mobile-vera

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αποφεύγει ένας τόσο κλειστός χαρακτήρας να δεσμευτεί με λόγια, που αν τελικά για οποιονδήποτε λόγο δεν καταφέρει να τα υπηρετήσει, θα αισθανθεί ηττοπάθεια από το φόβο μη χαρακτηριστεί ανακόλουθος. Είναι από τους ανθρώπους που οι λίγοι και μετρημένοι φίλοι του μπορούν να βασίζονται και στη δουλειά του συνήθως είναι υπεύθυνος ότι και αν του ανατεθεί. Οι ανθρωπιστικές του πράξεις και οι ευαισθησίες του είναι πολλές και δεν τις δηλώνει ποτέ. Μπορεί και από νοοτροπία μη και τον πουν αδύναμο. Αδιαφορεί για την προβολή συνήθως εργάζεται παρασκηνιακά με την καλή έννοια. Άρα οι πράξεις του υπερτερούν σίγουρα έναντι των λόγων του απλά πρέπει να προσέχει τις εμπάθειές του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι ο χαρακτήρας που συνδυάζει πνεύμα, γνωστικό επίπεδο και πράξεις ισόποσα. Είναι των έργων και όχι των δηλώσεων. Ανακόλουθος των όσων ισχυρίζεται μπορεί να γίνει, για να ξεφορτωθεί κάποιον που του ζητά κάτι το οποίο θεωρεί ανούσιο, στο να ασχοληθεί μαζί του. Σπάνια εννοεί εκείνα που λέει όταν φλερτάρει κι αυτό, γιατί είναι βιρτουόζος του λόγου, των φράσεων και των λέξεων. Το φλερτ ανήκει στα αγαπημένα του παιχνίδια και ότι εκεί ισχυριστεί συμβαίνει έτσι, κουβέντα να γίνεται. Ξέρει να κυνηγά τα όνειρά του και δεν είναι ποτέ σε αυτά ανακόλουθος. Ξέρει να ξεχωρίζει για τις ποιότητες του χαρακτήρα του και δε μένει στα λόγια για ουσιαστικά ζητήματα. Ας αποφεύγει κυρίως τις λεκτικές υπερβολές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι από τους ανθρώπους που δεν εννοεί οι λόγοι του, να μη συνοδεύονται και από τις ακόλουθες πράξεις. Μόνο σε επίπεδο εξαιρέσεων πιθανόν να συναντήσεις κάποιον ανακόλουθο αυτού του ζωδιακού χαρακτήρα. Φέρει βαρέως το γεγονός που θα τον αναγκάσει να μείνουν ακάλυπτες οι δεσμεύσεις του και το κατατάσσει σε αυτό που λέμε επίκτητη ρετσινιά. Εδώ αποζητά ή απαιτεί σε κάποιες περιπτώσεις, την έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών του, αφού ποτέ δε μένει στα λόγια και προσφέρει με το παραπάνω από όσα έχει δεσμευτεί. Για έναν Αιγόκερω το πόσο ακολουθούνται με πράξεις τα λόγια, είναι κριτήριο για το ποιον ενός ανθρώπου. Ας αποφύγει την τόση αυστηρότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να χρησιμοποιεί το απίστευτα έξυπνο πνεύμα του για να πειράζει τους άλλους, στις πράξεις του όμως διέπετε από υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα εκεί που οι άλλοι αδυνατούν. Είναι ο χαρακτήρας που θα περιοριστεί στις δηλώσεις και δε θα υποσχεθεί τίποτα. Θα πάρει το χρόνο με το μέρος του και θα απαντήσει ύστερα από σκέψη και ποτέ παρορμητικά. Ψυχρός ως προς τη συναισθηματική του έκφραση, δε θα διστάσει να κάνει πράξη οτιδήποτε αποφασίσει, δίχως να έχει πάρει την έγκριση κανενός, αφού δε ρωτάει και κανέναν. Όμως ανακόλουθος μπορεί να φανεί ακόμα και απέναντι στον εαυτό του τα θέλω και τις επιθυμίες του και ναι δηλώνει μόνο για να προκαλέσει ή εάν τον προκαλέσουν άλλοι.

ΙΧΘΥΣ

Συνήθως σε τίποτα δε θα χρησιμοποιήσει αυτό που λέμε τυπικό μέτρο, ένας τόσο ευμετάβλητος ζωδιακός χαρακτήρας. Άρα θεωρητικά δεν υπάρχει για εκείνον μέτρο των λόγων έναντι των πράξεων. Ναι, θα πει με σχετική ευκολία ή και ασυνειδησία, αυτά που λέμε ως, τα κατά συνθήκη ψεύδη, εάν είναι να σώσει μια κατάσταση. Πάντως αν υπάρχει ένας γνήσιος εκπρόσωπος της φιλανθρωπίας, ταγμένος να ελαφραίνει τον πόνο του άλλου, αυτός είναι σίγουρα ένας Ιχθύς. Δίνει και δίνεται σε όποιον διαισθανθεί, πως μπορεί να έχει την ανάγκη του και μάλιστα ανιδιοτελώς. Αμετροεπή τον λες κι όταν φλερτάρει, αν και εννοεί τα λόγια του σε ότι τάζει για να δελεάσει. Να προσέξει να μη γίνεται τόσο εύπιστος.

problepsi-me-1-euro