Quantcast
Ποια ζώδια είναι υποκριτές και ποια όχι; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Ποια ζώδια είναι υποκριτές και ποια όχι; Από την Μέλινα Φώφη.

Ποια ζώδια είναι υποκριτές και ποια όχι;

Ποια ζώδια έχουν την τάση να υποκρίνονται και να χρησιμοποιούν μεθόδους παραπλάνησης και ψέματα χωρίς να ντρέπονται για προσωπικό όφελος.

Κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας διαφορετικός και ξεχωριστός κόσμος από μόνος του, που αποτελείται από τη σύνθεση ενός μοναδικού χαρακτήρα, πράγμα που σίγουρα έχει να κάνει και με τα στοιχεία του αστρολογικού του γενέθλιου χάρτη. Κάποιες πτυχές του χαρακτήρα του λοιπόν είναι φανερές, ενώ κάποιες άλλες κρυφές ή δυσδιάκριτες. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια σχέση μπορεί να έχει το κάθε ζώδιο με την υποκρισία;

Υποκρισία λοιπόν είναι μια συμπεριφορά που προκύπτει από την προσπάθεια ενός ανθρώπου να παρουσιάσει το χαρακτήρα του διαφορετικό από ότι είναι στην ουσία του ή, την αλήθεια του. Μπορεί να κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα, να παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα της προσωπικότητάς του, να υιοθετεί προσποιητές συμπεριφορές κι οι λόγοι του να εμπεριέχουν ανειλικρίνεια. Για να μην αφορίζουμε τον οποιονδήποτε ας σκεφτούμε ότι όλο αυτό μπορεί να συμβαίνει κι από άμυνα.

Δείτε ποια σχέση έχουν τα ζώδια με την υποκρισία:

Κριός

Δεν είναι ο χαρακτήρας που θα κάνει συνήθως δεύτερες σχέσεις και το πιο πιθανό είναι, αυτό που έχει να στο πει. Είναι όμως αρκετά εγωκεντρικός κι έτσι ορισμένες φορές μπορεί να δείχνει ότι αφιερώνεται στους άλλους, όμως σχεδόν πάντοτε το κάνει για να φανεί, ώστε η κάθε του προσπάθεια να του αναγνωριστεί και να εισπράξει τα εύσημα. Το κίνητρό του ας πούμε δεν είναι ξεκάθαρα ο ανθρωπισμός όταν τάσσεται υπέρ αδυνάτου αλλά το κάνει για να ηγηθεί μιας τέτοιας κίνησης παρασύροντας κι άλλους χρήζοντας τον εαυτό του αρχηγό.

Ταύρος

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά έχει εύκολη την κριτική όταν θέλει να ακυρώσει την προσπάθεια ανθρώπου που ενδόμυχα μπορεί να τον βλέπει ανταγωνιστικά. Παρόλα αυτά θα το κάνει υποδόρια, γιατί μπροστά του θα θελήσει να παρουσιάσει το φιλικό του προφίλ. Δε θα διστάσει μάλιστα να δηλώνει υποστηρικτικός, ενώ στην ουσία μπορεί να δρα παρασκηνιακά και διαβρωτικά εις βάρος του. Παρόλα αυτά, ως γνήσιος χαρακτήρας, θέλει οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό την προστασία του να περνάνε και να είναι μαζί του καλά.

Δίδυμοι

Μπορεί στο λόγο του να χρησιμοποιεί χίλιες δυο υπερβολές, κατά βάθος όμως πρόκειται για έναν παρεξηγημένο ζωδιακό χαρακτήρα για πολλά πράγματα που δεν ευσταθούν. Ναι, είναι ένα αιώνιο παιδί και για να μη στεναχωρήσει κάποιον μπορεί να ξεστομίσει αθώα ψέματα, στην ουσία του όμως δεν είναι υστερόβουλος αλλά μάλλον ανώριμος κι αφελής όταν κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι μάλιστα σπάνιο, να πει ένα ψεματάκι και να μη θυμάται αργότερα τι είχε πει. Στοιχείο ίσως υστεροβουλίας του είναι ότι κουτσομπολεύει και δεν κρατά μυστικά.

Καρκίνος

Μπορεί να δηλώνει και να φέρεται σαν παραδοσιακός τύπος με μια εσάνς συντηρητισμού, στην πραγματικότητα όμως το πιο πιθανό είναι, να σέβεται εκείνους που έχουν στη ζωή του εξουσία. Ναι με αυτούς μπορεί να υπάρξει και κόλακας, έναντι άλλων ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ανέλθουν διαφορετικά. Αν μάλιστα πρέπει να βάλει «πλάτες» για δικό του άνθρωπο, είναι ικανός να παρακάμψει άλλους ανθρώπους, να ακολουθήσει κάθε παρατυπία και να φερθεί σαφώς υποκριτικά σε σημείο που να αγγίξει τα άκρα. Όμως αυτό πολύ σπάνια.

Λέων

Έτσι κι αλλιώς ένα τέτοιο γεννημένο από τη φύση του αστέρι είναι φτιαγμένο να υποδύεται ρόλους. Αλίμονο κιόλας εάν μπορούσες να διαβάσεις τα μάτια ή τη σκέψη του. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό σε όλο αυτό, είναι ότι του αρέσει να καυχιέται για πράγματα που μπορεί και να μην έχει κάνει καν ο ίδιος. Σε μερικές των περιπτώσεων μπορεί να δώσει υποσχέσεις δίχως να έχει καμία πρόθεση να τις στηρίξει αλλά να το κάνει απλώς για να δημιουργήσει αυτό που λέμε θετικές εντυπώσεις. Ανήκει σ εκείνους που δε δείχνουν τα αληθινά τους συναισθήματα.

Παρθένος

Σα χαρακτήρας δεν τον χαλάει καθόλου μια δουλειά να γίνεται σωστά και ας είναι σε αυτή της δεύτερης λίστας επιλογής. Εκείνο που πραγματικά όμως τον εξοργίζει, είναι κάποιοι να καρπώνονται τη δουλειά του ή να πατάνε πάνω του για να αναρριχηθούν. Τότε είναι ικανός να μπει πραγματικά στη διαδικασία όχι μόνο να ψάξει να βρει τους τρόπους που αναρριχήθηκαν κάποιος εις βάρος του, να πατήσει σε αυτούς και μετά από αυτό αφού τα καταφέρει να βάλει άλλους να κάνουν τις αποκαλύψεις. Συνήθως όμως δε μπλέκεται σε παρασκηνιακά δρώμενα.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

Ζυγός

Καταρχάς και μόνο που θέλει να τα έχει με όλους καλά, από μόνο δείχνει έναν βαθμό υποκρισίας. Ακόμα και όταν θέτει τα δικά του «θέλω» και επιθυμίες σε δεύτερη προτεραιότητα, το κάνει για να εξασφαλίζει την εύνοια εκείνων που τον υποστηρίζουν ή δε θέλει επ’ ουδενί λόγο να τους δυσαρεστεί. Ξέρει θαυμάσια να εκμεταλλεύεται προς όφελός του συνθήκες ανθρώπους και καταστάσεις και μάλιστα χωρίς να δίνει στόχο. Συνήθως όμως φέρεται έτσι γιατί απεχθάνεται πραγματικά, εντάσεις, διαφωνίες, αψιμαχίες και καυγάδες.

Σκορπιός

Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω απ' τα λόγια του ή τις σιωπές του. Είναι ένας τόσο εσωστρεφής χαρακτήρας, που δύσκολα θα του πάρει κανείς μυστικό, από τα πολλά που έχει. Το υποκριτικό της υπόθεσης εδώ βρίσκεται στο ότι από την αρχή θέλει να ελέγχει την όποια κατάσταση βρεθεί, τις αντιδράσεις των ανθρώπων που συγχρωτίζεται, να βάζει με ένα τρόπο έμμεσο τους κανόνες του παιχνιδιού και να φέρεται αν χρειαστεί χειριστικά, σε όποιον τύχει να τον αμφισβητήσει. Συνήθως όμως δίνει τόπο στην οργή και είναι συναισθηματικό πλάσμα.

Τοξότης

Μπορεί να μην το κάνει τις περισσότερες φορές φανερά, αν τον γνωρίζεις όμως καλά, τότε θα ξέρεις ότι είναι μεγάλος κουτσομπόλης. Αν στερέψει μάλιστα από θέματα, δε θα διστάσει να κουτσομπολέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Μπορεί στη δουλειά επί παραδείγματι να είναι σοβαρός και μετρημένος, δε θα δυσκολευτεί πολύ να ξέρεις να μπλεχτεί εκεί μέσα στο παρασκήνιο. Παίζει μάλιστα να κάνει τα πάντα για να αναρριχηθεί, ακόμα κι απέναντί σου παριστάνει το φίλο. Ευτυχώς όλα αυτά τα βαριέται, ασχολείται με ωραιότερα πράγματα.

Αιγόκερως

Όταν πρόκειται να αφοσιωθεί σε ζητήματα καριέρας και επαγγελματικής ανέλιξης, δε θα διστάσει να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο προκειμένου να φτάσει τους στόχους του. Έτσι λένε οι κακές οι γλώσσες και δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Είναι από εκείνους που λατρεύουν την εξουσία ακόμα και την κατάχρηση αυτής, την οποία και ασκούν όταν νιώσουν τον άνθρωπο που έχουν θέσει απέναντί τους ως αδύναμο. Ψάχνει να βρει ποιος μπορεί να του σταθεί εμπόδιο και συνήθως βρίσκει τον τρόπο να τον εξουδετερώνει.

Υδροχόος

Μπορεί να αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του σε επίπεδο παρασκηνίου σε οποιονδήποτε χώρο και αν βρεθεί, ανήκει όμως στους μεγάλους ιντριγκαδόρους του ζωδιακού. Λατρεύει να ξεσηκώνει καυγάδες και θύελλες στο περιβάλλον για να το διασκεδάζει, χωρίς να φαίνεται πως εκείνος το ξεκίνησε. Κατά τα άλλα είναι κι αυτός κουτσομπόλης, μόνο που είναι τόσο έντεχνος που κανείς δε φαντάζεται που μπορεί να έχει χώσει τη μύτη του. Κάποιες φορές λέει μεγάλα λόγια και κάνει δηλώσεις που δεν τις εννοεί μα το κάνει κυρίως για να εντυπωσιάσει.

Ιχθύς

Αν θα ήταν ήρωας σε ένα παραμύθι, αυτός θα ήταν ο Πινόκιο. Ανήκει στους πρωταθλητές των κατά συνθήκη ψευδών και δεν αισθάνεται και ενοχές όταν τα λέει. Βέβαια εδώ να πούμε πως αυτό ανήκει στις άμυνές του και πράττει έτσι όταν καταλαβαίνει πως άλλος τρόπος να περάσει το δικό τους δεν υπάρχει. Μπορεί και υποδύεται πολλούς ρόλους αν χρειαστεί να σε πείσει κάνοντας κυρίως επίκληση στο συναίσθημά σου. Τις περισσότερες όμως φορές, είναι ένα πλάσμα με απίστευτες ευαισθησίες που σπάνια θα γίνει υποκριτής για να μη πληγώσει.