Quantcast
Πόσο καλά τα πηγαίνουν με τη μοναξιά τα ζώδια; Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πόσο καλά τα πηγαίνουν με τη μοναξιά τα ζώδια; Από την Μελίνα Φώφη.

Πόσο καλά τα πηγαίνουν με τη μοναξιά τα ζώδια;

Σε μια καθημερινότητα που βιώνεται με εντατικούς ρυθμούς, τρέξιμο κόσμο φασαρία, ο σύγχρονος άνθρωπος, επιδιώκει στιγμές ηρεμίας, συνήθως στο σπίτι του, ή, κάνοντας μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ, σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς.

Επιδιώκει την ανασυγκρότηση του μυαλού, για να επιτύχει την ομαλότερη ροή της σκέψης και αυτός είναι και ο λόγος, που αποζητά μικρές ή μεγαλύτερες παύσεις από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που δεν επέλεξαν να είναι μόνοι ή τα έφερε έτσι η ζωή τους, που σαν τελειώνουν τον κύκλο της καθημερινότητάς τους, καταλήγουν στο σπίτι μόνοι, σε μια σιωπή που μπορεί και να μην την επιθυμούν.

Ποια ζώδια περνούν καλά με τη μοναξιά τους και ποια όχι;

ΚΡΙΟΣ

Ένας τόσο υπερκινητικός χαρακτήρας, που μπορεί να κυκλοφορεί και να καταπιάνεται με ένα σωρό πράγματα σε επίπεδο καθημερινότητας, μπορεί να αποζητά τις ιδιωτικές στιγμές, ή να τις απαιτεί από το περιβάλλον του. Μάλιστα ακόμη και μόνος, εξακολουθεί να είναι δραστήριος και δημιουργικός. Του αρέσει να φτιάχνει διάφορα στο σπίτι και στον προσωπικό του χώρο, να μαστορεύει να μαγειρεύει, να δημιουργεί και να εκτονώνεται με τα έργα των χεριών του κυρίως, καταφέρνοντας έτσι να καθαρίζει παράλληλα το μυαλό του. Άλλωστε αυτός ο τύπος που είναι όπως λέμε «μέσα σε όλα», στην ουσία του διατηρεί ελάχιστες αλλά πραγματικές φιλίες, τόσο σημαντικές, που δεν νιώθει ποτέ μόνος.

ΤΑΥΡΟΣ

Ένας τόσο σταθερός χαρακτήρας, δε θα μπορούσαν παρά ακόμα και οι φιλίες τους, οι σχέσεις και οι συναναστροφές τους, να είναι αντίστοιχα σταθερές. Είναι από τους ανθρώπους, που διατηρούν παιδικές και νεανικές φιλίες δεκαετίες ολόκληρες, ή δημιουργούν σχέσεις ζωής, με ανθρώπους που πέρασε ένα φεγγάρι της ζωής του μαζί τους, με άτομα που γνώρισε σε μια σημαντική περίοδο γι αυτόν. Αγαπά το σπίτι του τον προσωπικό του χώρο τη φωλιά του και επιδιώκει κάποιες στιγμές την ησυχία του μέσα εκεί. Δέχεται φίλους και αγαπημένα πρόσωπα στο περιβάλλον του αλλά μπορεί να περνάει εξίσου καλά και μόνος του, απολαμβάνοντας πραγματικά το περιβάλλον που κατοικεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ μιλάμε για ένα απίστευτα κοινωνικό πλάσμα, που κάνει τόσο εύκολα φιλίες και γνωριμίες, όπου του είναι δύσκολη η απομόνωση και η μοναξιά. Επιδιώκει περισσότερο τις δια ζώσης επαφές, την κίνηση τη φασαρία, την ανάμειξή του με πολύ κόσμο, σε πλήθος δραστηριότητες. Μπορεί να τον βρει κανείς να τρυπώνει μέσα σε όλα. Είναι μάλιστα από τους ανθρώπους, που μπορεί να τους δει κανείς να μιλούν μόνοι τους, ή να φωνάζουν τις σκέψεις τους, ακόμα και αν θέλουν να κάνουν πρακτικά πράγματα σε επίπεδο καθημερινότητας. π.χ. «πού έβαλα το κατσαβίδι», ή, «μάλλον εκεί θα πάω» κτλ. Θεωρούν τέλος πραγματικά ανυπόφορη τη μοναξιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με την πρώτη ευκαιρία επιστρέφει στη φωλιά του, αφού είναι και ο ζωτικός του χώρος. Επιθυμεί τη μοναξιά σχεδόν παράδοξα, μιας και σχεδόν ότι αγαπά, ζει εκεί μέσα. Έμψυχο ή άψυχο. Δένεται με κάθε γωνιά του σπιτιού, με τα επίπλων, τα αντικείμενα. Είναι το μέρος που με επιμέλεια κι αγάπη ετοιμάζει και φροντίζει, γιατί μπορεί να ζουν, οι άνθρωποι που αγαπά και νοιάζεται, ή να έζησαν μέσα εκεί, όσοι αγάπησε ή νοιάστηκε. Ο Καρκίνος αγαπά τη μοναξιά γιατί τη θεωρεί τόπο συνάντησης με ότι έζησε και θυμάται, από όσα πέρασε ή έφτιαξε στη διάρκεια της ζωής του. Είναι γι αυτόν, ένα απέραντο βασίλειο αναμνήσεων, ένα μέρος όπου μπορεί να δημιουργεί, τα επόμενα όνειρα ή φιλοδοξίες του.

ΛΕΩΝ

Ένα από τα ευαίσθητα σημεία του, είναι ότι δεν μπορεί χωρίς να βλέπει κόσμο, ώστε να παίρνει τις «επιβεβαιώσεις» και τα «μπράβο» του, τις επευφημίες, την υποστήριξη και την αποδοχή των ανθρώπων που συναναστρέφεται. Έτσι λοιπόν ένας Λέοντας, θεωρεί αδιανόητη τη μοναξιά, ενώ παράλληλα, δεν καλύπτεται συναισθηματικά σε επίπεδο επαφών, με τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας και δικτύωσης. Μόνο οι δια ζώσης επαφές, μπορούν να του ταΐσουν το συναίσθημα, ή ότι άλλο αποζητά να πάρει σε κοινωνικό, φιλικό, ή, σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλα τα άλλα, τα θεωρεί απρόσωπα, ίσως και ημίμετρα. Υποφέρει πραγματικά αν μείνει μόνος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι ένας ζωδιακός χαρακτήρας, από τη φύση του εργασιομανής, ενώ δε δυσκολεύεται να λειτουργήσει συγκεντρωτικά, προκειμένου η δουλειά του να γίνει δίχως λάθη. Κάποιες φορές δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς του, στο σπίτι ή στον εργασιακό του χώρο, ενώ αντανακλαστική μπορεί να θεωρηθεί η κριτική (όχι πάντοτε καλοπροαίρετη), που πολύ συχνά τους κάνει. Έτσι λοιπόν αφού δυσκολεύεται να τα βρει εύκολα με τους ανθρώπους, δεν είναι σπάνιο να τον δεις να κρατάει γάτες ή σκυλάκια στην αγκαλιά, αφού με τα ζωάκια, μπορεί να συνεννοηθεί καλύτερα. Αγαπά τη μοναξιά του και την αποζητά.

miniaies-tarw-problepseis-desktop-loukia

miniaies-tarw-problepseis-mobile-loukia

ΖΥΓΟΣ

Το όνομα του Ζυγού είναι συνώνυμο με τη συντροφικότητα και τη φιλία. Δύσκολα το πλάσμα αυτό, θα δεχτεί ότι μπορεί να ζει στη μοναξιά του, μακριά από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, από τα φλερτ, μακριά από τη σπουδαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και επαφών. Ναι, αγαπά και φροντίζει το σπίτι αλλά και τον προσωπικό του χώρο, όμως του δίνει περισσότερη ζωή να κρατάει επαφές και επικοινωνία με τους άλλους. Ξέρει πως η παρουσία του, ο τρόπος που μιλά γοητεύει το περιβάλλον όπου κι αν παρευρεθεί. Αποζητά το θαυμασμό και την ανταπόκριση των ανθρώπων γύρω του. Διασκεδάζει να μιλά και να παίζει με τις αντιδράσεις του κοινού του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται κι αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος, που ένας Σκορπιός, μπαίνει στη διαδικασία να βγει από τη φωλιά του και να εμπλακεί σε περιβάλλοντα που έχουν κόσμο και φασαρία. Απεχθάνεται τη βαβούρα και τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ δυσκολεύεται να ανεχτεί, τις απόψεις ή ακόμα και την ίδια φυσική παρουσία, ορισμένων ανθρώπων που νιώθει ότι δεν ταιριάζουν οι χημείες τους. Τα σημαντικά και τα ασήμαντα, τις σκέψεις και τις προσδοκίες του, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, σπάνια τα μοιράζεται με άλλους. Αγαπά τη φωλιά του, τον προσωπικό του χώρο κι εκείνους τους ελάχιστους ανθρώπους που ζούνε εκεί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολλές φορές, ο Τοξότης δυσκολεύεται ακόμα και να παραμείνει στο σπίτι του. Πόσο μάλιστα να απέχει από τις κοινωνικές ή φιλικές συναναστροφές. Μακάρι μάλιστα, να βρισκόταν κάποιος άλλος άνθρωπος να διαχειρίζεται τα των απαιτήσεων της καθημερινότητας στο σπίτι του και ο Τοξότης ευχαρίστως θα δούλευε σκληρά, για να για να μη του λείψει τίποτα, ώστε να μπορεί να φεύγει και να απουσιάζει όσο το επιθυμεί. Πνεύμα ταξιδιάρικο, δεν την αντέχει τη ρουτίνα και επιδιώξει την αλλαγή παραστάσεων στη ζωή του. Του αρέσει αν αναμειγνύεται με κόσμο και να κάνει παρέα ακόμα και με άγνωστους χαρακτήρες που τυχαίνει να συνάντησε. Μισεί σχεδόν τη μοναξιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι πολύ σημαντικός, ο προσωπικός χώρος για έναν Αιγόκερω, αφού τον θεωρεί άκρως απαραίτητο, για να ηρεμεί αλλά κυρίως να ανασυγκροτεί τη σκέψη του. Μπορεί ως χαρακτήρας να είναι εξαιρετικά κοινωνικός, αριστοτέχνης στις συναναστροφές του, επαγγελματίας στις συνεργασίες του και καλός φίλος στις φιλίες του, όμως λατρεύει κυριολεκτικά, τις στιγμές που θα καταφέρει να βρεθεί στην ηρεμία και ησυχία, του προσωπικού του ασύλου. Είναι μάλιστα μία πτυχή του εαυτού του, που οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τον ξέρουν, πραγματικά μπορεί και να την αγνοούν. Οι Αιγόκεροι τελικά, απολαμβάνουν δίχως ενοχές τις στιγμές της μοναξιάς τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν τον ενδιαφέρει στο οπτικό του πεδίο, ή στο χώρο του, να υπάρχουν φυσικές παρουσίες ανθρώπων, του αρκεί να ξέρει, ότι ζουν μαζί του, ή εργάζονται και ας μη συναντιόνται, ούτε καν στη διάρκεια της μέρας. Επικοινωνεί με τους ανθρώπους που αγαπά, με το δικό του τρόπο, ενώ με άλλους, του ταιριάζει γάντι το ρητό, που λέει «μακριά κι αγαπημένοι». Αυτός ο ανεξάρτητος τύπος, θέλει στη ζωή του να υπάρχει η σταθερότητα και να ξέρει, ότι τη στιγμή που θα νιώσει την ανάγκη να βρεθεί με έναν άνθρωπο, σίγουρα θέλει να τον βρει, να είναι κάπου εκεί κοντά. Κάποιες στιγμές μάλιστα, εάν μείνει μόνος, όντως δεν αντέχει το πολύπλοκο μυαλό του.

ΙΧΘΥΣ

Μπορεί να μην είναι το καλύτερό τους να συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις κοινωνικού τύπου, όμως αγαπούν τις συντροφιές και τις συναναστροφές πάσης φύσεως. Παρ’ όλα αυτά, αποζητούν την προσωπική τους γωνιά, που την επιμελούνται ιδιαίτερα, γιατί μέσα εκεί, μπορούν να πλάθουν ή να ζουν τα όνειρά τους. Όχι, οι Ιχθύς, δεν μπορούν τη μοναξιά και αν οι συνθήκες της ζωής του τα έχουν φέρει έτσι, ώστε να απομονωθούν σε ένα τόπο μακριά από τους ανθρώπους, φροντίζουν να έχουν τουλάχιστον επαφή μέσω των Μέσων Μαζικής Δικτύωσης, ή άλλως τρόπων επικοινωνίας. Κάποιες φορές μάλιστα, θεωρούν οικογένειά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.

problepsi-me-1-euro