Quantcast
Ζώδια: Τι να κάνεις μετά από χωρισμό για να επιστρέψει. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πώς να τον κάνεις να επιστρέψει με βάση το ζώδιο του; Από την Μελίνα Φώφη.

Ζώδια: Τι να κάνεις μετά από χωρισμό για να επιστρέψει.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει αιώνια, ούτε καν το «θα είμαι μαζί σου για πάντα», «Δηλώνω αιώνια δικός σου, ή δική σου», «Σκλάβος σου για πάντα», «Θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί σου» και άλλες λεκτικές υπερβολές, που στις μέρες μας τις συναντάς, μόνο σε κάτι ταινίες μελό και σε ορισμένες πολύ ρομαντικές ψυχές, που περιμένουν ακόμα το πριγκιπόπουλο, ή την πριγκίπισσα του παραμυθιού, μια μέρα, να έρθει να τους πάρει.

Βέβαια, είναι υπέροχο να ζει κανείς συντροφικά με τον άνθρωπο που τον καταλαβαίνει. Μόνο που δεν μπορεί αυτό να συμβεί, με κανένα κοινωνικό συμβόλαιο ή συμφωνία, με καμία σύμβαση, καλή πρόθεση ή αλληλο-υποχωρητικότητα.

Ο έρωτας έρχεται και παρέρχεται. Γίνεται απαιτητικός, κτητικός, συναισθηματικά και όχι μόνο, χειριστικός.

Η αγάπη όμως μένει! Δες λοιπόν τι να κάνεις για να έλθει πάλι κοντά σου:

Κριός

Ο Κριός, ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά βγαίνει από την πρίζα και αποφορτίζεται το ίδιο εύκολα. Κυνηγά το στόχο του, αλλά όταν τον κατακτήσει, σύντομα περνάει στον επόμενο. Αυτά λοιπόν είναι δύο πολύ βασικά μυστικά, για να κρατήσεις έναν Κριό. 1ον, δεν του δίνεις ποτέ την αίσθηση ότι σε έπιασε, σε κατάκτησε κι έγινες δική του ή δικός του και 2ον πάντοτε πρέπει να τον εκπλήσσεις ή να τον αιφνιδιάζεις με τη συμπεριφορά, ή την εικόνα σου. Μπορεί λοιπόν να έφυγε από κοντά σου αυτό το τόσο δυναμικό πλάσμα, κανείς και καμία όμως, δεν τον γνωρίζει καλύτερα από σένα. Επιστράτευσε το φιλικό σου προφίλ και πλησίασέ τον. Φτιάξε μια διαφορετική εικόνα, από εκείνη που ήξερε μέχρι σήμερα. Τόνισέ τη με κάποιες σέξι πινελιές πάνω σου. Φιλικά πες του ότι κάτι πάει να γίνει στην προσωπική σου ζωή με άλλο πρόσωπο. Να θυμάσαι ότι δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος. Τέλος κλείσε του με νόημα το μάτι λέγοντας, ότι προτιμάς αυτόν σαν αρχηγό στο κρεβάτι σου. Αλλά τι να γίνει… ουδείς αναντικατάστατος… πόσο νομίζεις θα αντέξει;

Ταύρος

Ο Ταύρος κι αυτός είναι ένας τύπος που του αρέσει να διεκδικεί το κομμάτι που τον εντυπωσιάζει. Αποζητά όμως όσο τίποτα περισσότερο, τη σταθερότητα στον άνθρωπο που τον συνοδεύει, τόσο σε χαρακτήρα, όσο και σε στάση ζωής. Είναι προστατευτικός αλλά θέλει ταυτόχρονα να νιώθει σημαντικός στο σύντροφό του. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Δεν αντέχει τις παράλληλες σχέσεις. Άρα είναι από τους πιο πιστούς χαρακτήρες του ζωδιακού. Ένα από τα μυστικά να τον κρατήσεις ή να το φέρεις πάλι κοντά σου, είναι να του έχει μια φωλιά έτοιμη, σταθερή φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνο. Να του φτιάξεις ένα σκηνικό από στοιχεία που γνωρίζεις πως είναι η αδυναμία του. Όπως το αρμονικό και ήσυχο περιβάλλον, το καλό φαγητό η απαλή μουσική. Να αφήσεις και κάποια σημεία με εσκεμμένη ασάφεια, για να διεγείρουν την φαντασία του. Ο Ταύρος γεύεται τον έρωτα με όλες του τις αισθήσεις. Μπορεί να χωρίσατε αλλά προτιμά να σε έχει στο μυαλό του για τις καλές σας στιγμές. Αυτές θύμισέ του με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσεις αποκλειστικά για εκείνον.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος, είναι ένας πολυμήχανος χαρακτήρας, από τους πιο εύστροφους και υπερκινητικός. Με τίποτα δεν μπορεί τα σταθεί σταθερός, ιδίως σε μια σχέση μόνιμη κι αυτό γιατί θα πρέπει συνεχώς, να εφευρίσκει και να επινοεί διάφορα τεχνάσματα ο σύντροφός του για να του απασχολεί τη σκέψη και το μυαλό. Να του τραβάει το ενδιαφέρον. Είναι ένα αιώνιο παιδί και για να καθίσει ήσυχο, μάλλον θα χρειαστεί να καθοδηγηθεί, σε κάτι που να μοιάζει με δημιουργική απασχόληση. Μια δραστηριότητα για παράδειγμα που θα την κάνατε μαζί. Ή, τη συμμετοχή σας σε μια ομαδική δραστηριότητα γιατί είναι πλάσμα άκρως κοινωνικό. Δεν αντέχει τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τους μίζερους ανθρώπους και απαισιόδοξους. Δεν αντέχει φάτσες ξινές και γκρινιάρικες. Όλα με χαμόγελο και αισιοδοξία, μπορούν αν ξεπεραστούν κατά το Δίδυμο. Άρα με έξτρα φιλικό προφίλ, του προτείνεις να ακολουθήσετε μαζί, μία σούπερ δραστηριότητα, την εκμάθηση μίας καινούργια τέχνης ή και γνώσης, που έμαθες ότι κάπου κοντά σας υπάρχει σαν προοπτική. Πρότεινέ του καινούργια πράγματα και μετά εύκολα θα τον «αποπλανήσεις». Μην το ξεχνάς πως είναι ένα αιώνιο παιδί.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, είναι από εκείνους που δύσκολα εγκαταλείπει τη σχέση του και είθισται να προσπαθεί περισσότερο αυτός να τη συντηρεί, παρά να την αφήσει στην τύχη της. Ο Καρκίνος αγαπάει αλλά και φροντίζει με απίστευτη επιμέλεια και μέριμνα τη φωλιά του. Αγαπά το σύντροφό του, αλλιώς δύσκολα κάνει χωριό με άνθρωπο. Δύσκολα μπαίνει σε σχέση, γιατί το επιπόλαιο δεν τον τραβά. Είναι ανασφαλής και φοβάται μην πληγωθεί. Αν παρ’ όλα αυτά η σχέση ραγίσει, συνήθως αποφασίζει τελευταίος να φύγει. Το δύσκολο λοιπόν είναι να γυρίσει. Για να γυρίσει ένας Καρκίνος, θέλει εσύ να πας να τον βρεις και να τον ξανά διεκδικήσεις με αγάπη και νοιάξιμο. Να του δώσεις χρόνο για να πειστεί, ότι το εννοείς κι ότι τον θέλεις πίσω. Να μην τον πιέσεις και να μην τον ζορίσεις για να σου δώσει μια απάντηση. Κοίτα τον με χαμόγελο ενδιαφέρον και μια αγκαλιά, έστω και φιλική. Δεν μπορεί να αντισταθεί για πολύ σε μια αγκαλιά. Τη δική σου τουλάχιστον την ξέρει. Ξεκίνα να του μιλάς με το «Θυμάσαι»; Πάντα θυμάται, την κάθε λεπτομέρεια.

Λέων

Ο Λέοντας, έχει ανάγκη να θαυμάσει τον άνθρωπο που θα επιθυμήσει να σταθεί δίπλα του. Θέλει να διακρίνει να εντοπίσει, ποιο είναι εκείνο το σπουδαίο σημείο του χαρακτήρα του που θα τον κάνει ξεχωριστό στα μάτια του. Είναι έντονα δοτικός και δεν εννοεί όποιος είναι μαζί του να περνάει λιγότερο όμορφα από αυτόν. Ξέρει να παίρνει από τη ζωή, ότι καλύτερο έχει να του προσφέρει, αδιαφορώντας το πόσο θα του κοστίσει. Όχι μονάχα ξέρει να το παίρνει αλλά και με το ίδιο μεγαλείο ψυχή να το προσφέρει. Αποζητά το θαυμασμό και το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, όταν τον συναντούν. Ναι, θέλει να νιώθει πως είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος. Πως το μονοπωλεί. Το έχει δεδομένο ότι το αξίζει. Για να σου φύγει κάτι από τα παραπάνω, δεν έκανες σωστά. Δε σημαίνει όμως ότι διαγράφηκες από τα αρχεία της καρδιάς του. Πάλι θα γίνει εκείνος που γνώριζες, αρκεί να του φερθείς με περισσότερο σεβασμό. Σαν το πλάσμα εκείνο που ακούς και αποζητάς να σε έχει προστατευμένη/ο, κάτω από τα φτερά του.

Παρθένος

Ο/Η Παρθένος, στα μάτια κάποιον ανθρώπων, φαντάζει εκείνος ο περίεργος τύπος, που είναι μέσα στη γκρίνια την κριτική και την ξινίλα ως χαρακτήρας, κάτι που τελικά τον κατατάσσει στους παρεξηγημένους χαρακτήρες. Γιατί μπορεί και γίνεται τρυφερός, ρομαντικός αγαπησιάρης κι όσο και αν νομίζεται ότι μόνιμα μπορεί και πατάει στη γη, μάλλον αυτό το διαψεύδει τις στιγμές που για ένα παραμύθι ζει. Το ότι θέλει αν τον σέβονται όπως κι ο ίδιος σέβεται τους ανθρώπους που σχετίζεται καθημερινά, δεν είναι λόγος να χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός. Η/Ο Παρθένος δεν αντέχει τη βωμολοχία. Αντίθετα λατρεύει το έξυπνο χιούμορ, αφού το διαθέτει και ο ίδιος. Δε θα έλεγα επίσης ότι τα πάει καλά με χαρακτήρες ανθρώπων που είναι χύμα στο κύμα. Έτσι λοιπόν εάν τον θέλεις ξανά δίπλα σου, μια πολύ καλή συζήτηση επί τούτου, σχετική με τη σχέση σας, με λογική και αγαπησιάρικα επιχειρήματα, με επίκληση στις στιγμές που ζήσατε μαζί αλλά και στο ρομαντισμό, ίσως τον κάνεις να ανακαλέσει εκείνο το «Φεύγω» που σου είπε κάποτε.

Ζυγός

Ο Ζυγός, από τους πιο cool χαρακτήρες του ζωδιακού, αγαπά την ησυχία και την αρμονία σε όλες τις σχέσεις της προσωπικής του ζωής, σαν να είναι έννοιες ταυτόσημες. Αγαπά την ευγένεια και τη διακριτικότητα, τη λεπτή συμπεριφορά που ακολουθείται από ανάλογους τρόπους. Ίσως καμιά φορά να επικαλείται τα κατά συνθήκη ψεύδη, αν είναι να σώσει μια κατάσταση. Όμως πίσω από την ενέργεια αυτή, δεν κρύβεται κάποια κακοπροαίρετη υστεροβουλία. Απεχθάνεται επίσης τις χειριστικές συμπεριφορές, έχοντας ο ίδιος, έναν ιδιόμορφο εγωισμό. Οι δε οικειότητες με τον άνθρωπο που σχετίζεται, έχουν ανάμεσά τους ένα φίλτρο απόστασης. Πιθανόν γιατί έτσι θέλει να συντηρήσει το μύθο του. Όταν φύγει λοιπόν ένας Ζυγός, κάτι από όλα τα παραπάνω, έχει παραβιαστεί. Δυστυχώς πριν να συμβεί, δε θα σου πει ποτέ τι τον πειράζει και τι όχι, μα ούτε και θα σου δώσει εξηγήσεις γιατί έφυγε. Σπάνια μάλιστα θα εκφράσει ευθέως τα «θέλω» και τις επιθυμίες του. Κι όμως είναι ο τύπος, που με τη γλώσσα τη γλυκιά και αρκετές δόσεις διπλωματίας, αναθεωρεί και επιστρέφει στη σίγουρη αγκαλιά σου. Στο χέρι σου είναι λοιπόν να διαπραγματευτείς εκ νέου τη θέση σου.

hmerisies-tarw-problepseis-desktop-mina

hmerisies-tarw-problepseis-mobile

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, είναι από εκείνους τους τύπους που κυριολεκτικά όταν φύγει, βαράει ολικές διαγραφές. Κι αυτό γιατί σε ότι κι αν κάνει, είναι απόλυτος. Απόλυτα ερωτεύεται, απόλυτα ποθεί, επιθυμεί, αγαπάει. Δεν διαθέτει κανένα ημίμετρο συναίσθημα μέσα του. Πολλές φορές μάλιστα, παρεμβάλλεται στη λογική και στην κρίση του, με αποτέλεσμα να παίρνει τις λάθος αποφάσεις. Από συναισθηματική παρόρμηση. Ο Σκορπιός έχει μία περίεργη σχέση με τη μνήμη. Μπορεί να θυμάται κάτι που του έκανες, από είκοσι λεπτά, μέχρι είκοσι χρόνια. Να το ανακαλεί και να το βιώνει, σαν τα του συμβαίνει εκείνη τη στιγμή κι ας έχει περάσει τόσος καιρός. Ναι, μπορεί να γυρίσει πίσω, μόνο όταν η σχέση, κρίνει ότι δεν έκλεισε τον κύκλο της. Δεν παραμένει στο υποθετικό επίπεδο να λέει, «Καλύτερα γλίτωσα». Όχι, προτιμά αυτό που λέει «θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό». Είναι ελαφρώς έως και βαρέως αυτό-καταστροφικός. Μην επιχειρήσεις να του αλλάξεις τις ιδέες που έχει κολλήσει στο κεφάλι του. Δώσε του χρόνο και την πες του ξεκάθαρα την επιθυμία που έχεις για να τα ξανά βρείτε. Κάνοντας μάλιστα ευθεία επίκληση στο συναίσθημά του.

Τοξότης

Ο Τοξότης, είναι ένα πλάσμα από τη φύση του ελεύθερο. Αλέγκρο. Για να τελειώσει το δεσμό του, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο άνθρωπος που σχετίζεται μαζί του, έχει παραβιάσει πολλές φορές τα όρια που εξαρχής έχει θέσει για να δημιουργηθεί η σχέση τους. Σίγουρα επιθυμεί πάντα να κοιτά ανοιχτή την πόρτα της εξόδου και ας μη φύγει ποτέ. Ναι, είναι υποχωρητικός, όχι όμως όταν αυτό που τον ενοχλεί, γίνεται κατ΄ εξακολούθηση. Δεν το έχει σε τίποτα να διαλύσει έναν επίσημο δεσμό, εάν τελικά οι βάσεις του είναι σαθρές, ή τέλος πάντων, εάν από τη σχέση του, πάψει να παίρνει έμπνευση. Στο τελευταίο μάλιστα, δίνει μεγάλη σημασία. Η ρουτίνα και η συνήθεια δεν του ταιριάζει. Αγαπάει το έξω, χωρίς να σημαίνει ότι παραμελεί τη φωλιά του. Μια «πονηρή» αλλά συνάμα και έξυπνη δήλωση, που θα μπορούσες να του κάνεις για να τον φέρεις πίσω, θα ήταν να του πεις με πειθώ, ότι επιθυμείς μαζί του να έχεις μια σχέση «ανοιχτή». Άσχετα αν εσύ μετά, θα την καθοδηγήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάει εκεί που επιθυμείς.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως, θέλει να φαίνεται και να είναι τύπος και υπογραμμός, σε όλες τις εκφράσεις του, σε επίπεδο καθημερινότητας. Δεν κάνει τίποτε αυθόρμητο, ή κάτι που μπορεί να τον εκθέσει. Πόσο μάλιστα να εκτεθεί κοινωνικά από την ερωτική σχέση του. Γι αυτό και επιλέγει συντρόφους, που είτε έχουν μια διάκριση κοινωνική, είτε είναι αυτό που λέμε «παιδιά για σπίτι». Επίσης, που δεν έχουν δώσει δικαιώματα να τους σχολιάσουν ποτέ. Δεν ξέρω εάν ερωτεύεται, σίγουρα όμως σέβεται τον άνθρωπό του και φροντίζει όσο είναι κοντά του, να μην του λείψει τίποτα. Ο ζωδιακός αυτός τύπος, έχει πολλά απωθημένα μέσα του. Πόθους και πάθη ανεκπλήρωτα. Γι αυτό και μερικές φορές συναισθηματικά γίνεται αδύναμος. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται να δημιουργήσει μια σχέση παράλληλη. Με τον παράλληλο αυτό δεσμό του, από την αρχή θέτει όρια. Ότι θα υπάρχει στη ζωή του κυρίως παρασκηνιακά. Στην περίπτωση που καταλάβει ότι ο άνθρωπος που σχετίζεται θα τον εκθέσει, απλά τον εγκαταλείπει. Συνήθως δε γυρίζει πίσω ποτέ, παρά μόνο εάν μεταξύ σας μοιράζεστε σημαντικά πράγματα που σας δένουν. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος, ναι, είναι εκείνος που παίρνει την πρωτοβουλία να διαλύσει μία σχέση, συνήθως όμως αλλάζει γνώμη κι επιστρέφει. Ένας από τους λόγους είναι, γιατί θέλει να υπάρχει ένας σταθερός δεσμός στη ζωή του. Γιατί με ευκολία, ανακαλεί τις θέσεις του και τις αναθεωρεί. Γιατί υποβιβάζει τον εγωισμό του αν χρειαστεί και πολλές φορές, αμφισβητεί ακόμα και το δίκιο του. Δεν του αρέσει να αισθανθεί εγκλωβισμένος σε μια σχέση. Αν ο σύντροφός του, του στερήσει την ελευθερία να κινείται όπως νομίζει, μέσα στη σχέση αλλά και έξω από αυτή, τότε από αντίδραση θα επιχειρήσει να του επιβάλλει εκείνος τους δικούς του όρους. Πολλές φορές την ελευθερία και την ανεξαρτησία, την εννοεί μόνο για τον εαυτό του. Το ταίρι του θέλει να το βρίσκει πάντα στη θέση του. Για να τον φέρεις πάλι κοντά σου, πες του ότι μπορεί να χωρίσατε αλλά δε σημαίνει ότι δε θα είστε φίλοι. Κολλητοί αν χρειαστεί. Εξάλλου επειδή είναι λίγο περίεργος χαρακτήρας, δε θα πάει και πολύ μακριά. Ποιος ή ποια θα ανεχτεί τα βίτσια του; Πάλι σε σένα θα γυρίσει, αφού στον έρωτα φάσκει κι αντιφάσκει.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς, είναι ένα πλάσμα που δύσκολα κρατάει κακία. Όταν σχετιστεί ερωτικά με έναν άνθρωπο, σίγουρα του χαρίζει κι ένα κομμάτι από την ψυχή του. Λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα, παρά με τη λογική. Οπότε για να τον φέρεις πίσω απέφυγε να του εκθέτεις τα επιχειρήματά σου κάνοντας επίκληση στη λογική του. Ναι, θυμάται. Θυμάται και τα δυσάρεστα. Όμως από τη φύση του τείνει να συγκρατεί μέσα του τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκατε. Είναι από τους ζωδιακούς χαρακτήρες, που πάντοτε δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Είναι μάλιστα αρκετά ανεκτικός στα λάθη του συντρόφου του. Για να τον πλησιάσεις δε θα δυσκολευτείς. Πάντα θα σε υποδέχεται με αγάπη και συμπάθεια. Εκτός βέβαια και αν έχεις κάνει πια, κάτι το τραγικό, που εντάξει, θέλει χρόνο για να το ξεπεράσει και να σου δώσει ξανά μια θέση στην καρδιά του. Μίλα του. Πες του τον πόνο σου, πως τα περνάς και πόσο σου λείπει. Είναι εκεί πάντα πρόθυμος να σ ακούσει. Τέλος μην ξεχάσεις να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία, προσπαθώντας να μην έχει περάσει πολύ χρόνος από τότε που χωρίσατε.

ekptwsh-mono-gia-simera