Quantcast
Ανάδρομος Ποσειδώνας 29/06/2023 – 03/12/2023. Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x
Κριός
Ταύρος
Δίδυμος
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθύς

Πως θα επηρεάσει τα ζώδια η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα; Από την Μελίνα Φώφη.

Ανάδρομος Ποσειδώνας 29/06/2023 – 03/12/2023.

Στις 27 Ιουνίου ο πλανήτης του ονειρικού, των τεχνών, των αισθήσεων αλλά και των ψευδαισθήσεων Ποσειδώνας, θα βρεθεί σε φαινομενική θέση στάσης, για να ξεκινήσει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του δυο μέρες μετά στις 29 του μήνα, μια πορεία που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου του 2023. Για άλλη μια φορά θα επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Ιχθύες και Παρθένους, Δίδυμους και Τοξότες, όλου σχεδόν του 3ου 10ημέρου, αφού θα οπισθοδρομήσει από την 25η μοίρα και 26’ και θα φτάσει έως την 22η και 38’ των Ιχθύων.

Να πούμε εδώ ότι η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα διαρκεί συνήθως 5-6 μήνες το χρόνο και σε προσωπικό επίπεδο, μοιάζει σαν να ταΐζει τα όνειρά μας, μας προκαλεί να βρίσκουμε διαφυγές όταν όλοι και όλα μας ζορίζουν, είναι υπεύθυνος για τα φάρμακα τα μαντζούνια τις εναλλακτικές θεραπείες τη χημεία το αλκοόλ, τις ουσίες, τη σχέση μας με το θείο, τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και τις υπερβολές, τις παραπλανήσεις, την αποπλάνηση κτλ.

Τι να προσέξουν τα ζώδια με τον ανάδρομο Ποσειδώνα;

Με έναν τονισμένο Ποσειδώνα στο χάρτη μας, είμαστε καλλιτέχνες ή φιλότεχνοι, περισσότερο φιλεύσπλαχνοι, συναισθηματικοί δοτικοί, ευαίσθητοι στον πόνο του άλλου. Κατά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του, σίγουρα επηρεάζεται ο ψυχισμός μας, η διαίσθησή μας λειτουργεί περισσότερο με την καρδιά παρά με τη λογική, γινόμαστε περισσότερο εύπιστοι, έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε ανθρώπους που δεν το αξίζουν και καταστάσεις παρότι στην πραγματικότητα μοιάζουν να είναι ουτοπικές.

Κριός

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο 12ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου κι από κει με τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του σου ζητά να ρίξεις μια ματιά στο χτες, εκεί που πιθανόν να κατοικούν φοβίες που λειτουργούν σα φρένο μερικές φορές στις αποφάσεις σου. Εδώ να σου θυμίσω ότι η φοβία είναι κάτι ανύπαρκτο που καλλιεργήθηκε κάποτε στο μυαλό σου, σε μια ευαίσθητη για την ψυχολογία σου εποχή. Η τόλμη δε σου λείπει να κοιτάξεις κατάματα το χτες και να κάνεις τις αναθεωρήσεις σου, κάτι, που μόνο σε καλό θα σου βγει.

Ταύρος

Σίγουρα νιώθεις ότι η ψυχή σου είναι γεμάτη «θέλω» και επιθυμίες που τα έχεις βάλει για καιρό στην αναμονή. Τώρα όμως με την ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα, φαίνεται ότι επανέρχεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις ένα μεγάλο όνειρό σου, αρκεί αυτή τη φορά, εσύ να είσαι εκείνος που θα ανοίγει το δρόμο σε αυτό και όχι οι άνθρωποι που μέχρι σήμερα έβαζαν για σένα πλάτες ή σε διευκόλυναν με τον τρόπο τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένα καινούργιο φιλικό ή κοινωνικό άνοιγμα μπορεί να σου δώσει να πετάξεις καινούργια φτερά.

Δίδυμοι

Μπορεί εργασιακά να πίστεψες κάποιους ανθρώπους που σου τάξανε διάφορα ή που δηλώναν φιλικά μέχρι σήμερα υποστηριχτές σου, όμως με έναν Ποσειδώνα να διελαύνει τον οίκο της καριέρας σου είναι σα να σου λέει, πρόσεχε γιατί τίποτα εκεί δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Αν λοιπόν περίμενες για καιρό μια πολυπόθητη εξέλιξη που όλο αργούσε και δεν ερχόταν ποτέ, ίσως κάποιοι αυτή την αναμονή την εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους και καλό θα ήταν να μην περιμένεις άλλο. Μήπως να αλλάξεις στάση σ αυτό το λάθος;

Καρκίνος

Όπως και να έχει η φαινομενική αυτή ανάδρομη πορεία, ίσως σου βγάλει το καλλιτεχνάκι που κρύβεις μέσα σου. Πάντως το σίγουρο είναι ότι μερικά πράγματα θα τα φιλοσοφείς καλύτερα κι ίσως να δεις πιο καθαρά, τι αξίζει να σε κάνει να στεναχωριέσαι και τι όχι. Αν πάλι δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με τις τέχνες, πιθανόν μια αφορμή να σταθεί ως αιτία και να αλλάξεις αντιλήψεις σε κάτι που πίστευες ψυχή τε και σώματι ή να θες να αποστασιοποιηθείς από άτομα που νιώθεις ότι οι επαφές μαζί τους έκλεισαν τον κύκλο τους.

Λέων

Μπορεί να σου φέρνει αμηχανία όταν διαπιστώνεις ότι τίποτα τελικά δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται αλλά αν έχει να σου δείξει κάτι με τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του ο Ποσειδώνας, είναι όλα να τα περιμένεις από σχέσεις που βασίστηκες ή χρήματα και δόξα που σου έταξαν. Άσε που κάποιοι όσο κι αν το παίζουν φίλοι, το κάνουν περισσότερο για να σε κατασκοπεύουν παρά γιατί το εννοούν. Μέχρι λοιπόν τις αρχές του Δεκέμβρη θα έχεις καταφέρει να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι και να κανονίσεις την πορεία σου.

Παρθένος

Όταν ο Ποσειδώνας διελαύνει οπισθόδρομα τον σημαντικό τομέα των σταθερών σχέσεων και συνεργασιών σου, καλείσαι να ξανά σκεφτείς, ποιες από αυτές όντως λειτουργούν και σε καλύπτουν και άρα θα συνεχίσεις να τις συντηρείς στη ζωή σου σε σχέση με εκείνες, που μάλλον σε κρατάνε πίσω, λειτουργούν σα πέδη στην εξέλιξή σου όσο υπάρχουν και σε απασχολούν σε επίπεδο καθημερινότητας. Μπορεί συναισθηματικά να απογοητευτείς, όταν διαπιστώσεις το σκάρτο ρόλο που έπαιξε εις βάρος σου πρόσωπο που αγαπούσες.

hmerisies-problepseis-desktop-matsakos

hmerisies-problepseis-mobile-matsakos

Ζυγός

Ο τομέας της εργασίας και της υγείας ναι, θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς με ποιο τρόπο επηρεάζεσαι, άγχεσαι, γεμίζεις αγωνίες, κουράζεσαι σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά, τόσο, που ακόμα κι αν προσπαθείς να βελτιώσεις μια κατάσταση, αποδομείς τον εαυτό σου. Πόσο νομίζεις ότι μπορείς να βάζεις στην αναμονή το όνειρό σου και στο όνομα ποιας θυσίας; Οι ευθύνες που έχεις αναλάβει θα χρειαστεί σιγά-σιγά να αρχίσεις να τις μοιράζεσαι με πρόσωπο που κανονικά θα έπρεπε εκείνο να έχει βάλει περισσότερες πλάτες.

Σκορπιός

Πότε ένιωσες να ερωτεύεσαι δυνατά με τέτοια ένταση και πάθος σαν να λέμε δίχως αύριο; Είτε λοιπόν βρίσκεσαι σε σχέση, είτε είσαι μόνη/ος το διάστημα αυτό, ο Ποσειδώνας σε προκαλεί να αφεθείς δίχως υπολογισμούς και προ-απαιτούμενα στην προοπτική μιας σχέσης που δε θα φοβηθεί αν χρειαστεί, να κάνει υπερβάσεις. Φυσικά με τον κατάλληλο «συνένοχο». Από κει και πέρα θα δεις πόση έμπνευση θα σου δώσει, πόσο δημιουργική/ος θα είσαι ή πόση χαρά θα πάρεις από ένα δικό σου τάλαντο, ένα δικό σου δημιούργημα.

Τοξότης

Το σπίτι αλλά κυρίως η οικογένεια, τα δικά σου πρόσωπα που ίσως και να τα είχατε τσουγκρίσει, πρέπει να τα ξανά βρείτε. Έτσι, η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα, θα σε βάλει στη διαδικασία να τους δείξεις περισσότερη κατανόηση, να κάνεις εσύ πρώτη/ος υποχωρήσεις, να ακούσεις τι έχουν να σου πουν και να τους δώσεις περισσότερο χώρο στη ζωή σου. Σε μια άλλη περίπτωση, ίσως τώρα να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τον προσωπικό σου χώρο, έτσι που να δημιουργεί περισσότερη αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας & ησυχίας.

Αιγόκερως

Αναδίπλωση και επανεκτίμηση χρειάζονται κάποιες απόψεις και «πιστεύω» που έχεις την αξίωση να τα περάσεις και στους άλλους. Διαφοροποίησε το στυλ που προσπαθείς να κάνεις το ακροατήριό σου να σε ακούσει και να σε καταλάβει. Ξανά σκέψου, εάν μερικές από τις τακτικές σου, υπήρξαν προβληματικές, αφού όσο κι αν προσπάθησες δεν απέδωσαν. Μήπως σε μια άλλη περίπτωση, τυχαίνει να ξεσπάς τις περισσότερες φορές σε πρόσωπο που κανονικά δε θα έπρεπε για ότι συνολικά μπορεί να σου φταίει και δεν αφορά τη σχέση σας;

Υδροχόος

Λάθη στην οικονομική σου διαχείριση, βγάζουν εκκρεμότητες και υποχρεώσεις που θα έπρεπε κανονικά με αυτές να έχεις πια τελειώσει. Επίσης οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους, συντρόφους συγκάτοικους κι ίσως τώρα να πρέπει να τους πεις, να βάλουν κι εκείνοι το χέρι στη τσέπη προκειμένου να καλύψετε ένα κοινό έξοδο. Μη δανείζεσαι και μην προχωράς σε αγορές για λόγους καθαρά συναισθηματικής έλλειψης. Προσπάθησε να μη ξανοίγεσαι με κάρτες και δάνεια αφού μέχρι να τα ξεχρεώσεις θα αγχωθείς αρκετά.

Ιχθύς

Ο φαινομενικά ανάδρομος Ποσειδώνας μέσα από το ζώδιό σου, σε κάνει πιο δημιουργική/ο βγάζει όπως λέμε τον καλλιτέχνη από μέσα σου, σε βάζει στη διαδικασία να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου σε μια κοσμοθεωρία σου, να ξανά σκεφτείς αν όντως κάποιοι άνθρωποι σου μιλάνε με το χέρι στην καρδιά ή σε εκμεταλλεύονται ταΐζοντας με λόγια τις προσδοκίες σου. Μη γίνεσαι απόλυτη/ος σε τίποτα που μέχρι σήμερα σκεφτόσουν ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί. Μίλα με τις αλήθειες σου και θα δεις το πόσοι σ αγαπούν.