Κάτω από την επιρροή του ανάδρομου Ερμή ξεκινάει φίλοι μου αυτή η εβδομάδα, και αυτό σαν πλανητικό γεγονός, θα συμβάλλει αρκετά σε κάποιες καθυστερήσεις ή αναβολές στα επαγγελματικά και προσωπικά μας σχέδια, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν και μπερδέματα ή εκρήξεις με τα αγαπημένα μας άτομα και τον ερωτικό σύντροφο, ενώ κατά το πέρασμά του αυτής της πορείας μέχρι τις 23 Ιούνη που θα παραμείνει ανάδρομος, υπάρχουν και αρκετές στιγμές αισιοδοξίας και χαράς που ίσως πηγάζουν από τη δική μας ενδοσκόπηση για τα πεπραγμένα του παρελθόντος.
Στις 2 Ιουνίου η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου, μία θέση που ευνοεί περισσότερο τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς), αλλά και τα γήινα ζώδια (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) και κατ’ επέκταση είναι βοηθητική γιατί τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο είναι αυτά του κλειστού μας περιβάλλοντος, της οικογένειας αλλά και των στενών μας ανθρώπων που χρειάζονται την στήριξη και την αρωγή μας για να πατήσουν γερά στα πόδια τους.
Την επόμενη μέρα (3/6), το εξαιρετικό τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο έρχεται να δώσει τα δικά του θετικά μηνύματα στα θέματα που αφορούν τα σημαντικά κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Τώρα μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική και ευνοϊκή συμφωνία στη δουλειά μας ή σε κάποια κοινωνική μας δραστηριότητα, όπως μπορούμε να σταθεροποιήσουμε και τα οικονομικά μας αλλά και να αμβλύνουμε τα όποια προβλήματα στη συναισθηματική μας ζωή. Παίρνουμε αποφάσεις για το άμεσο μέλλον της σχέσης μας, αγκαλιάζουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει με πραότητα και κατανόηση, έχουμε υπομονή και ακούμε τις ανάγκες των κοντινών μας προσώπων και του δεσμού μας.
4 Ιουνίου και η Αφροδίτη κάνει τρίγωνο με τον Δία, δημιουργώντας στην ατμόσφαιρα ένα κύμα συναισθηματικής γενναιοδωρίας, ενώ την ίδια στιγμή βοηθά να διώξουμε από τις άσχημες σκέψεις από το μυαλό μας και να υπερνικήσουμε τα όποια εμπόδια στήνονται στον επαγγελματικό χώρο ή στην ερωτική μας ζωή, αγνοώντας πρόσωπα και πράγματα που μας πηγαίνουν πίσω ψυχολογικά. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, κάνοντας το ταξίδι που ονειρευόμαστε, να μεταμορφώσουμε την καθημερινή ρουτίνα σε υπέροχες και ιδανικές στιγμές με το ταίρι που αγαπάμε.
Σάββατο 5 Ιουνίου και οι δύο πρώτες λίγο σκληρές όψεις του μήνα είναι γεγονός και είναι το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, αλλά και η δυσαρμονία του Άρη με τον Πλούτωνα (με διάρκεια 7 ημέρες πριν και 7 ημέρες μετά). Τώρα μπορεί να αιφνιδιαστούμε από ξαφνικές αντιπαλότητες συναδέλφων και ατόμων του κοντινού μας περιβάλλοντος και να χαλάσει η διάθεσή μας από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπόγειες και κρυφές συζητήσεις έχουν τη δύναμη να μας βγάλουν από τα όριά μας και να επιδιώκουμε να λύνουμε τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας με έντονες εκρήξεις και θυμό, πράγμα που μπορεί να κατεδαφίσει ότι χτίζαμε μέχρι σήμερα, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις με ψυχραιμία, με ηρεμία και με ισορροπητική διάθεση για τα θέματα που μας απασχολούν.